Gå til innhold

Hva har vi vært heldig med mot alle odds?


Anbefalte innlegg

Jeg har drevet noen timer å fundert på hva jeg har vært svært heldig med til til tross for at alle odds har vært i mot meg. Det jeg kom frem til er tre faktorer som gjelder de fleste her inne på forumet:

1. Jeg har blitt født i det hele tatt

2. Jeg har blitt født i 1992 (alle her inne er nok ikke født i 1992, men i samme tidsalder)

3. Jeg har blitt født i Norge

 

Oddsen har vært ganske soleklar i mot meg på alle disse punktene. Den minste oddsen jeg hadde med meg var på punkt 1, høyere på punkt 2 og høyest på punkt 3. Jeg har selvfølgelig også vært heldig på andre fronter som at jeg stort sett er frisk og velfungerende, men når de tre første punktene er oppfylt er vel ikke oddsen overveldende i mot at dette skal være tilfellet.

 

Kommer dere på flere punkter som gjelder for dere?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ser man litt annerledes på det i forhold til det med sannsynlighetsberegning så antar jeg at du er enig i at det kun finnes ett tilfelle av din fødsel. Basert på dette ene tilfellet, og tilfellet sitt utfall, så er det plutselig 100% sannsynlighet for at du ble født sånn du ble født. Om du skal inkludere alternative virkeligheter så er det data du ikke har verifisert.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Flaks er ein illusjon. Gud har skapt alt i orden og system. Han har plassert meg her.

 

 

Ditt syn på Gud er at han er en sadomasochistisk sosiopat med andre ord. Han vet alt. Skaper alt. Inkludert lidelse.

 

 

Andre må lide for at vi skal kunne spise pizza og se på netflix fra en dyp og behagelig sofa på en søndag, vel.

Lenke til kommentar

Jeg har drevet noen timer å fundert på hva jeg har vært svært heldig med til til tross for at alle odds har vært i mot meg.  

[...]

 

To norske, blivende foreldre paret seg for 25-26 år siden. Pga. dette og et vellykket svangerskap, måtte (veldig gode odds) det jo bli født et lite barn. Dette barnet vokste opp og utviklet seg til deg, dvs. til en som tror at det er noe ekstraordinært med å være akkurat den man er...

 

Generisk hilsen

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

Det at mennesket er i stand til å se seg selv er ett mirakel, og med nok flaks kan den evnen brukt på riktig måte gjøre at en kommer seg ut av alle disse gjentakelsene av fødsler, aldering, sykdom og død 

 

 

Chiggala Sutta: The Hole

 
translated from the Pali by
Thanissaro Bhikkhu
 

"Monks, suppose that this great earth were totally covered with water, and a man were to toss a yoke with a single hole there. A wind from the east would push it west, a wind from the west would push it east. A wind from the north would push it south, a wind from the south would push it north. And suppose a blind sea-turtle were there. It would come to the surface once every one hundred years. Now what do you think: would that blind sea-turtle, coming to the surface once every one hundred years, stick his neck into the yoke with a single hole?"

"It would be a sheer coincidence, lord, that the blind sea-turtle, coming to the surface once every one hundred years, would stick his neck into the yoke with a single hole."

"It's likewise a sheer coincidence that one obtains the human state. It's likewise a sheer coincidence that a Tathagata, worthy & rightly self-awakened, arises in the world. It's likewise a sheer coincidence that a doctrine & discipline expounded by a Tathagata appears in the world. Now, this human state has been obtained. A Tathagata, worthy & rightly self-awakened, has arisen in the world. A doctrine & discipline expounded by a Tathagata appears in the world.

"Therefore your duty is the contemplation, 'This is stress... This is the origination of stress... This is the cessation of stress.' Your duty is the contemplation, 'This is the path of practice leading to the cessation of stress.'"

 

turtle.jpeg

Lenke til kommentar

Ja, sjansen for å bli født i Norge er liten sammenliknet med alle de andre utfallene, men vi snakker om tall her med en reell størrelse. At den sannsynligheten er svært liten er ikke det samme som at dette utfallet kan forekomme i det hele tatt, spesielt med tanke på hvor mange mennesker som fødes hver dag.

 

At du har blitt født i Norge er lite sannsynlig, ja, men det er bare et av mange mulige utfall. Ingen gud har plassert deg her, du er ikke et ekstraordinært menneske. Du er bare et utfall med en liten sannsynlighet i det store sannsynlighetsregnestykket som er befolkning og fødselsrate.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...