Jump to content

Irony Man

Medlemmer
 • Content Count

  39
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

88 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Sukk. Enda en intetsigende, meningsløs YT-video laget av en idiot, for idiotmenigheten. Hvilke ukritiske tullinger tror at sannheten finnes på YT? Videoene understøttes ikke av noen virkelighet, forstår du ikke det? Hvilke forutsetninger har du for å vurdere noe som helst? Den dagen dere flatsabber kommer ut av bobla og slår i bordet med noe mer enn YT-videoer, grenseløs kunnskapsløshet og paranoid babling blir dere tatt alvorlig. Overrask oss! Inntil det skjer, er jorden like rund og blid som den alltid har vært, og flat jord-bevegelsen kun et middelmådig freakshow. (Du klager på infiltratører som latterliggjør flat jord. Hva i all verden er forskjellen på "vanlige" flatjordinger og disse infiltratørene?
 2. I dag, 15.10.19, gikk solen ned kl. 18:09 i Oslo (10.8 E, 59.9 N). Idet man i Oslo observerte at solen forsvant under horisonten (litt vanskelig, men ...), sto solen rett over et punkt i det vestlige Brasil, litt sør for ekvator (ca 66.2 W, 8.6 S). Ved hjelp av koordinatene finner vi at avstanden fra Oslo til punktet i Brasil er ca 10100 km. Høyden til flatjord-solen varierer litt (avhenger av hvilken forvirret flatjorder man spør), men er ca. 4000 km, og den er konstant. Hvis flatjord var sann, skulle ikke da solen stått ca 21.5 grader over horisonten i Oslo kl. 18:09? atan(4000/10100), i grader. Kan noen sjekke matten? https://in-the-sky.org/twilightmap.php https://www.movable-type.co.uk/scripts/latlong.html http://www.nmsr.org/flatter4.htm
 3. Ikke opptil flere sekunder, som kreves for å ta gode stjernebilder. Det finner du lett ut hvis du selv prøver å ta stjernebilder med et kamera med dagslysinnstillinger. Hvorfor gjør du det ikke, så får vi saken ut av verden...
 4. For å ta gode stjernebilder kreves det lengre lukketid. Dette fordi stjernene er langt borte, de er svake, singulære lyspunkter. Stjerner fotografert sammen med romobjekter (romstasjoner, satellitter, månelandingsfartøyer, …) utenfor atmosfæren, men i godt sollys (og dermed fotografert med kortere lukketider) vil derfor forsvinne. Hva i all verden er det som hindrer deg å forstå dette? (Prøv å ta stjernebilder med et kamera på dagslysinnstillinger.)
 5. Er du åpen for at du har valgt å tro på flat jord (og Gud), bare fordi det gir livet ditt en høyere mening? Jeg mener, ideen flat jord har ingen rasjonell forankring - intet stemmer med flat jord. Det går bare på kunnskapsløshet, paranoia, dårlig logikk, dumskap, løgner og psykologiske forsvarsmekanismer hos dere. Jeg hører dere erklære at flat jord er sannheten, men oppfatter ikke påstanden som annet enn et utslag av fanatikerens hellige overbevisning.
 6. Diskusjonens foreløpige konklusjon: Jorden er fortsatt like sfærisk som den alltid har vært. Dette, til tross for mye tøv og ikke-fakta fra våre ressurssvake og tungt kunnskapsløse, dog velmenende medmennesker; flatsabbene.
 7. Nesten alt av himmellegemer spinner. Helikopteret står på bakken, og har samme horisontale hastighet som den spinnende jorden (og atmosfæren, ser bort fra vind). I det helikopteret letter, har det fortsatt samme horisontale hastighet som jorden og atmosfæren. Hvilke krefter skulle tvinge helikopteret i en annen retning? Legg merke til at jeg ber deg ikke om noe annet enn at du forteller/forklarer hvilke krefter som skal endre helikopterets retning/fart. Så tar vi det derfra. Vær så snill og ikke appeller til uvitenhet. Vær positiv og konstruktiv; fortell hvilke krefter som spiller inn her!
 8. Fordi det er det alt vi har målt og observert, gjennom århundrer, forteller oss. Intet av det vi måler og observerer stemmer med noen av flatjorsmodellene. Husk, du har en forskrudd virkelighetsoppfatning. Du har bare fått det for deg at jorden er flat og bruker alle dine ressurser* på å finne "bevis" for din forutinntatte konklusjon. Dette heter confirmation bias og er selvbedrag. * Ikke mye å skryte av, for å være ærlig.
 9. Har du ikke noe annet enn den sykelige paranoiaen din å slå i bordet med?
 10. Du har ikke forklart noe som helst. Det evner du ikke. Du ber andre gjøre egne observasjoner, men slenger selv ut påstander om et «firmament» og «lukket system» uten å dokumentere noe som helst. Det at jorden er rund er hinsides veldokumentert, men det kreves paranoia, fornektelse og uvitenhet fra din side for å lukke øynene for dette. At en gjeng med kunnskapsløse noksagter skal ha "avslørt" at 100-vis av år med observasjoner og mer og mer nøyaktige målinger av jorden, universet og verden, er en stor løgn, er latterlig usannsynlig.
 11. Flerfers say the darndest things ... Ikke snakk deg bort. Vær så snill og presenter en flatjordsmodell som forklarer alt vi måler og observerer bedre enn rund jord gjør. Så legger vi saken død, jorden er flat - end of discussion. Vis at flat jord har rasjonell forankring. Inntil det skjer, er flat jord ikke annet enn en paranoid vrangforestilling. Båret frem av noksagter. Dine påstander om NASA er totalt ubegrunnede, det er derfor nærliggende å tro at påstandene er forankret i din paranoia og fornektelse.
 12. Kan ikke dere da bare presentere en flatjordsmodell som forklarer alt vi måler og observere, like godt, eller bedre enn rundjordsmodellen gjør? En etterprøvbar, logisk konsistent modell, uten kleine ad hoc-tilpasninger. Gi oss en aha-opplevelse! Dermed kan saken legges død, og alle blir flatjordere. Men, neida. Dere satser heller på paranoia, fornektelse, uvitenhet, dumhet og videoer laget av andre kunnskapsløse. Hvorfor? Er det fordi jorden er rund? Er det fordi dere ikke er særlig smarte?
 13. Spot on! Lite skiller «flat jord» fra religion. Dere driver rundt i en evig søken etter ting som kan bekrefte og underbygge det dere forlengst har bestemt dere for. Alt annet ignoreres, misforstås, fornektes. "Confirmation bias" er bare to meningsløse ord hos dere. Mudmann etterlyste fagfellevurdering hos deg ... Kan du være snill og svare på hvordan du/dere kvalitetssikrer opplysninger/påstander/videoer/... fra dere selv? Du tar vel ikke alt for god fisk, gjør du vel? Eller er det ingenting du ønsker å stille deg kritisk til?
 14. Lag på lag med paranoia og fornektelse ...
×
×
 • Create New...