Jump to content

Anszel

Medlemmer
 • Content Count

  62
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Anszel

 1. Hæ? Jeg er usikker på om du mente å komme med usaklige oppgulp eller om du bare misforstod. Økningen i difficulty og den forventede økningen fremover snakker for seg selv. EIP-1559 kommer til å gå utover lønnsomheten til mange Ethereum-minere. Det er over 500 TH/s som over tid skal fordeles på diverse irrelevante coins uten noe fremtidspotensiale med allerede middelmådig lønnsomhet. Det er ingen som hindrer dere fanatikere fra å fortsette med hobby-mining. Det eneste jeg påstår her er at dagene er talte for profitabel Ethereum-mining (denne påstanden har et solid faktagrunnlag) og at de resterende valutaene kommer til å bli skadelidende når difficulty'en skyter opp (noe spekulering, men definitivt den rimeligste antakelsen): Og derfor håper vi på en sommer med mange, billige 3060. 3060 Ti og 3070-kort på Finn 🙂 Det er bare å finne veien tilbake til kjelleren og mine mens du fortsatt kan, jeg kunne ikke brydd meg mindre.
 2. Jeg har aldri forhåpninger når det gjelder Proshop. Enten bekjemper man bots med bots eller så prøver man lykken et annet sted. Jeg spår et kjempefall i omdømme og omsetning hos Proshop når dette er over og folk innser hvilken søppelside Proshop opererer med😆. Ethereum-mining er visstnok allerede på vei mot å bli uprofitabelt for folk som ikke allerede har tjent inn igjen utstyret sitt, og vil sannsynligvis gradvis dø ut mot 2022. Mining av andre kryptovalutaer vil trolig også gå i dass når eks-Ethereum minere flokker seg rundt dem. Om man i det minste klarer å vente til sommeren ser det ut til å finnes noe håp (og hvem vet, kanskje mining-boblen sprekker tidligere?). Jeg har i hvert fall bestemt meg for å ikke være for kjapp på avtrekkeren, og tipper det i det minste vil være mulig å få seg et 3070 ut mot sommeren uten å botte.
 3. Jeg burde spesifisert at det hovedsakelig er på det tekniske. Jeg har handlet masse på Proshop selv og har aldri hatt problemer med vanlige kjøp og retur. Men de har blant de desidert minst pålitelige nettsidene og systemene jeg har sett hos en så stor aktør. En ting er at siden gjerne ser ut som noe fra 2007, men så ofte som diverse ting feiler på den siden styrer jeg som regel unna når jeg vet det kommer moderat trafikk. Det er som regel den eneste årsaken til at jeg handler andre steder når jeg kan.
 4. Tydeligvis ikke. Noe sier meg at automatisering og pålitelighet ikke akkurat er Proshop sin sterkeste side.
 5. Ja, det sier seg selv når man gjerne kan tjene tilbake en del av "tapet" man går på ved å kjøpe til noe overpris. Jeg tror ikke de 20-40% ekstra slår ut mest hos minere akkurat, det er vel heller dem som faktisk trenger å oppgradere noe gammelt eller en erstatning for noe ødelagt som får et dilemma. Prisene på kortene som ligger ute nå er jeg rimelig sikker på appellerer mest til minere. Det nærmer seg for dyrt til å scalpe, samtidig som den totale oppgraderingsprisen/byggeprisen for hvermannsen har gått i taket så dyre som andre komponenter også er nå. Da sitter det svært langt inne å kjøpe et dyrt grafikkort.
 6. Men hvordan gir det mening? Det er jo like negativt hvorvidt det er scalpere eller minere som stikker av med kortene. Det er argumenterbart litt bedre om de ender opp hos scalpere, siden kortene i det minste ender opp på markedet igjen. Den store forskjellen er at minere hovedsakelig oppfører seg som et svart hull siden mange bare kjøper og kjøper (helt til valuaten kræsjer eller ikke kan mines lenger🤣). Jeg tror ikke det er noe vits i å forsøke å bortforklare eller bagatellisere rollen minere har hatt i denne situasjonen, og jeg ser ikke poenget med det heller, for de fleste har erkjent at slik er det bare. Nå vet vi også at mining-boomen heldigvis har fått en slags sluttdato, og da tipper jeg tilbudet fra nervøse minere og lavere etterspørsel vil gjøre ting litt bedre. Jaja, ingen som tvinger deg til å selge. At du kommer til å være en av vinnerne i fremtiden er derimot en annen sak, om du vet dette tipper jeg du kan forutse neste lottotrekning😂. Dette spørs jo veldig hva man faktisk ser etter eller har råd til. Har sett at kortene som legges ut på Finn ofte er blant de rimeligere kortene som ble sluppet for lenge siden, og etter prisøkningen i nettbutikkene samt dårlig tilgjengelighet på de fleste "billigmodellene" har scalping gått betydelig ned. Siden pris trolig ikke er det største problemet om man miner blir det vanskelig å sammenlikne med dersom man kun kjøper et kort til gaming-riggen. Da blir det plutselig et dilemma om hvor mange ekstra tusenlapper man kan bruke om man finner et kort som kan kjøpes.
 7. Hvorfor skal minere legge kortene sine ut på Finn når de fortsatt tjener penger på dem? Og 31 kort er ikke akkurat allverdens heller når man ser folk med flere mining-rigger med et bredt utvalg av diverse nye kort i hver rigg. Nå kutter jo også Proshop vekk mellomleddet og selger kortene til scalper-pris på egenhånd. Jeg tipper vi må vente frem til juli før minere sakte begynner å dumpe kortene sine.
 8. Aner ikke, men det ser ut til å være et av kortene som nesten ingen butikker får inn regelmessig. Ser man f.eks. på hva Proshop forventer er det som regel null og niks. Hvis du ikke får et svar i mining-tråden tror jeg ikke du får noe svar her, det er et veldig lite relevant spørsmål for folk som ikke miner.
 9. Det pleier å være mulig å skaffe seg et RTX 3060 (til blodpris) med ikke så altfor mye innsats, men alle andre kort forsvinner nesten fortere enn man kan laste siden grunnet ekstremt mange crawlere/bots.
 10. Prisen på RX 6700 XT er stiv ja, i likhet med alle andre kort som ligger ute. Likevel er det trolig et av de mer rimelige kortene om man faktisk tenker litt rasjonelt. Om man hovedsakelig kun spiller i 1440p og ikke bryr seg om DLSS (enda) og ray-tracing er det egentlig lite som skiller det fra et RTX 3070 rent prosentmessig i mange populære spill. Tallene snakker stort sett for seg selv. Dessverre er det vanskelig å snu på ryktet sitt når man har lagt under så lenge, selv når man egentlig er relativt konkurransedyktig på det som faktisk betyr noe. Har aldri brydd meg noe særlig om Shadowplay i likhet med de fleste som allerede eier et NVIDIA-kort, og DLSS-støtten er relativt begrenset for øyeblikket. Det meste NVIDIA-eksklusive er stort sett bare "nice-to-haves" om man bare ser etter et greit skjermkort i dag. At kortet hasher dårlig er jo i utgangspunktet bare positivt. Det er i seg selv en helt ubrukelig egenskap. Skulle egentlig ønske at man i større grad saboterte hash-raten til nye kort. Så ja, jeg tror ikke noen "vil" har AMD for øyeblikket (og særlig oss som dessverre allerede eier en G-SYNC skjerm), men med de prisforskjellene som eksisterer i dag er det mer rasjonelt å kjøpe et RX 6700 XT til en rimelig pris, og bruke pengene man evt. sparer skulle man kjøpt det på Finn til å oppgradere igjen senere. Alternativet for vanlige, dødelige som ikke har crawlere kjørende store deler av dagen er jo å vente til neste år. Men selvfølgelig, det spørs hva man har råd til. Om man er en av dem her som har kjøpt seg 2x 3090 er man ikke akkurat i den gruppen som trenger å tenke på slikt.
 11. Kort sagt: Ja, i hvert fall for øyeblikket hvis du skal ha noe nytt. Skal du ha noe nytt starter det meste på rundt 6000. Da får du kanskje et RTX 3060. Ellers må du prøve lykken på Finn og se etter noe brukt i 1000-serien.
 12. Naturligvis om man ser vekk fra ray-tracing, men noe tilsvarende DLSS kommer jo tross alt de kommende månedene. Men når vi snakker så store prisforskjeller og ellers beskjedne forskjeller i vanlige 1440p scenarier blir prisen veldig stiv. Man sitter jo igjen med såpass mye penger at man sannsynligvis kan selge og oppgradere igjen når 4000-serien lanseres! Pengene man gir for et 3070 i dag tror jeg neppe man får igjen om man velger å sitte på kortet, særlig mtp. at de fleste kortene kun er verd 5000-8000 under normale omstendigheter.
 13. Hva er egentlig verdien i et 3070 til rundt 12k dersom man ikke skal mine? Kjøper man et brukbart RX 6700 XT i stedet taper man noen prosent ytelse her og der, men sitter gjerne igjen med 4-5k til overs. Jeg klarer knapt nok å rettferdiggjøre et 3070 til 9k. Allerede da har man jo egentlig betalt overpris i forhold til hva et 6700 XT byr på.
 14. Det er jo egentlig bare kjempepositivt at RX 6700 XT ikke miner bra, og jeg tror det er litt av årsaken til at minere og scalpere sikler over 3060, 3060 Ti og 3070 i stedet. Kort som benyttes utelukkende til mining er kort man like godt kunne hatt stående på lager, der kaster de i det minste ikke vekk strøm på helt ubrukelige regneoperasjoner. Etter hvert som Ethereum-mining dør ut for godt og mining ikke lenger er like profitabelt tror jeg vi vil se flere slike tilfeller hvor vanlige folk vil kunne kjøpe seg et kort i et part timer ettersom at det sannsynligvis vil bli et prisras på bruktmarkedet. Tipper AMD har sett fordelene med å lage "dårlige" miningkort ettersom at minere ikke er lojale kunder.
 15. Jeg tror det merkes hos Komplett at de prisene er usmakelige. Kan nesten ikke huske sist jeg så et parti med kort selge ut så tregt.
 16. Ja, enorme mengder kort endte opp på bruktmarkedet. Resultatet var heller at grafikkort gikk for en slikk og ingenting. Jeg var ikke på utkikk etter et grafikkort på den tiden, men jeg husker tydelig at man kunne gå på ebay og se GTX 1070-kort liggende til under $100. Her til lands var det også relativt lett å skaffe seg et billig kort, og det var ikke noe mangel på GTX 1070 og 1080 på Finn. Mange ble trolig aldri solgt ettersom at prisene i nettbutikkene også gikk noe ned når salget av kort til minere sviktet. Så ja, vi har et referansepunkt for denne typen fenomener. Jeg tviler på at det vil bli profitabelt å mine andre coins med det første, men her kan vi kun spekulere. En relativt negativ konsekvens av mining-kræsjen var at det kom mange slitne kort ut på bruktmarkedet. Med andre ord, mange kort endte opp med svake/ødelagte vifter en stund etter videresalg av minere.
 17. Nja, hva som egentlig kommer til å skje er det ingen som vet. Det er stort sett synsing fra folk som allerede har investert tungt i kryptomining og kryptovaluta og som ønsker at dette skal lønne seg. Jeg vil påstå at en mer nøytral tilnærming vil være å anta at dette kan gå begge veier og spare på optimismen. Men dette blir for off-topic. Det eneste vi vet er at det sannsynligvis vil flomme over med brukte grafikkort på Finn når det går mot slutten av mining-galskapen. Dem som selger sist vi garantert måtte forvente å få lite igjen for kortene sine, da det sannsynligvis vil være lansert nye grafikkort før Eth2. Så poenget er vel heller at om man kan selge et grafikkort man ikke trenger til en desperat miner, så er dette det gylne øyeblikket.
 18. Hadde vært interessant å sjekke hvor mye man faktisk kunne fått med så mange minere som tråler Finn. Har inntrykk av at de fleste av dem er mer interessert i å få tak i kortet enn å få det til en god pris, så jeg vil tenke meg det er mer å gå på. Er helt latterlig hvor mye enkelte klør etter å fylle opp mining-riggene sine, så det er best å bare bli kvitt dem før neste kryptokræsj 😂
 19. Jeg er uenig i forhold til gaming. Da har du bare ikke eid nok kort fra begge sider, for de fleste opplever ikke flere problemer med det ene eller andre. Er faktisk bare NVIDIA som har klart å hindre maskinen min fra å boote med en dårlig driver, men småtteri finner man hele tiden på begge sider. Noen problemer oppdages selvfølgelig raskere hos NVIDIA, men slik er det bare når man har så store markedsandeler. GeForce Experience og Radeon Software får være et noe for seg selv, der er kvaliteten like dårlig. GeForce Experience hakket verre faktisk siden det konstant kræsjer med eldre skjermkort. Mining er det ingen som burde bry seg om, der er det bare positivt om driverne ikke er stabile.
 20. AMD har faktisk relativt gode drivere i dag. Det er absolutt ikke noe AMD er "kjent" for.
 21. Det eneste man har å henvise til her er tidligere saker hvor man gjerne har fått tilbake summen tilsvarende hva man måtte betalt for å kjøpe samme varen et annet sted. I og med at varen ikke kan bestilles hos noen andre, er det lite sannsynlig at det er noe å tjene på å følge dette opp. Du må sannsynligvis til FTU og bruke mye tid og energi skal du komme noe sted. Du burde også vært innforstått med at det er svært sannsynlig at varen du bestilte ikke vil bli levert i lys av den nåværende situasjonen. Det eneste du da kan potensielt tjene er å stå i kø noen måneder. Jeg anbefaler å gi opp. Det er mange som ikke får kortene sine, og du får nok heller ikke ditt selv om du kjemper videre.
 22. Jeg ville ikke hatt store forventninger. Har kun hatt Gainward, og har hørt at PNY har mye den samme kvaliteten. Med andre ord, mye bråk og relativt dårlig kjøling.
 23. Jeg tror dette hovedsakelig vil gjelde et utvalg kort. Ser man på hvilke kort som er mest ettertraktet, er det garantert RTX 3080, 3070 og 3060 Ti som sitter i toppsjiktet. For andre kort er etterspørselen svært høy, men betydelig lavere enn de nevnte. Kan f.eks. se at flere modeller av RTX 3060 har blitt liggende ute i timesvis (og dager i noen tilfelle) til tider, og jeg tipper at de dårligere kortene (RTX 3060 Ti og nedover) kanskje vil se noen endringer i pris etter hvert som markedet mettes litt av enkelte typer kort. Jeg tipper det i det minste vil være mulig å skaffe noe med litt innsats om en del måneder, i motsetning til nå hvor du enten må slå deg til ro med noe gammelt dritt eller ingenting mens minere og scalpere kriger med botter om å kjøpe alt. For kortene som faktisk er verd å kjøpe for vanlige, ærlige folk tror jeg du har rett. Det vil nok bli lenge til butikkene snur.
×
×
 • Create New...