Gå til innhold

TEST: Samsung Galaxy S7 Edge


Anbefalte innlegg

Jeg vet ikke om jeg skal kjøpe denne, hadde lyst på en mobil med E-SIM og høyere innebygget lagringsplass. Kan fortsatt ikke lagre innhold fra ViaPlay på SD-Kort!! Og vil helst ha utskiftbart batteri, selv om jeg sikkert kunne vent meg til at batteriet ikke kan skiftes ut... vente på Samsung Galaxy S8...?

 

Finnes det en mobiltelefon med E-SIM ennå? Iphone f.eks.?

 

Men gir den stjerne i margen for at den er vanntett og har trådløs lading... :) Og hvis jeg ikke gidder vente på S8 og vil ha VR briller så kjøper jeg kanskje før jeg vet ordet av det...

 

Hvem i helvete driver å bytter batteri på mobilen sin i disse dager!? Vi teller år 2016 mann! Skriv til Samsung, så implementerer de sikkert mulighet for å bytte batteri. Det hadde vært knullbart å kunne sette på et uoriginalt (klumpete) 100000 mAh batteri på enheten sin. Da kunne man tatt seg en real tur i marka da. Særriøst!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Må si jeg er litt spent på hva Samsung kommer til å lansere til høsten igjen nå. De har hatt for vane å lansere nyeste tilskudd i S-serien på våren, og så de større mobilene som Note og S edge+ på høsten. Men nå har de allerede lansert en telefon som har like stor skjerm som det Note 2 hadde. Så da er spørsmålet om hva skjer til høsten igjen?

Lenke til kommentar

En annen grunn til å bruke varmerør til kjøling er at vi har kommet til et punkt der selv om prosessteknologien krymper brikken, går ikke strømforbruket nok ned i forhold til brikkearealet. Resultat er brikker som er varmere per arealenhet, og dermed også vanskeligere å kjøle tradisjonelt i en mobilenhet. Ved å bruke varmerør får du et mye større areal som du kan kjøle ned og dermed mindre problemer. Helt nytt er det ikke - Sony har gjort det på tidligere Xperia-modeller f.eks.

Lenke til kommentar

En annen grunn til å bruke varmerør til kjøling er at vi har kommet til et punkt der selv om prosessteknologien krymper brikken, går ikke strømforbruket nok ned i forhold til brikkearealet. Resultat er brikker som er varmere per arealenhet, og dermed også vanskeligere å kjøle tradisjonelt i en mobilenhet. Ved å bruke varmerør får du et mye større areal som du kan kjøle ned og dermed mindre problemer. Helt nytt er det ikke - Sony har gjort det på tidligere Xperia-modeller f.eks.

8890 har jo ingen krymping over 7420. Bare overgang fra LPE til LPE. Heatpipes hjelper litt, men det hjelper ikke mye, og det er jo bare noe som gir boost en gang. Problemet er og at den klokker opp ekstra høyt og bruker ekstra mye strøm, jeg ser ingen grunn til at du skal ville bruke opp all strømmen på mobilen din i løpet av en time. Da er det nok bedre å innse at en mobil ikke er en stasjonær PC.

 

Anandtech sa at brikken i S7 som man får i Norge gikk varm da de testet den i Barcelona. Ikke bra.

Spørs hvordan du ser det. Core M fra Intel blir svært raskt varme. De bruker jo opptil 4 ganger så mye strøm som TDP, og blir altså 4 ganger for varm i en periode. De treffer fort en varmemur og skrur ned ytelse. De regnes som high-end og kommer bare i de beste PCer.

 

Så om Samsung har en CPU som oppfører seg likt som en high end CPU fra verdens fremste CPU produsent er det ikke nødvendigvis negativt. Uten mer info av det som ligger bak kan vi ikke si noe. En ting er hvertfall sikkert. Alle telefoner som blir utsatt for høy load over tid blir varme. Med mindre de er veldig svake. De fleste telefoner er ganske dynamiske, og utnytter det de har tilgjengelig av spillerom om det trengs. En annen ting er og sikkert. Galaxy S7 blir ikke varm av å gjøre helt vanlige oppgaver. Det eneste det Anandtech skriver er at Samsung sin Galaxy S7 når maksimalpunktet for temperatur under benchmarks raskere enn andre mobiler, som jeg har forstått hvertfall. Som jeg har skrevet tidligere så har de og en slags Turbo Boost teknologi, samme som Intel hadde før (oppgradert nå). Det er tilfeldigvis også TurboBoost som gjør at Core-M blir varm veldig raskt om du setter den til å gjøre noe tungt. Samtidig er det Core-M som holder seg helt fint uten å bli varm eller trenge noen form for vifte om du bruker PCen til helt vanlige oppgaver.

 

Jeg skulle virkelig ønske at folk roet seg litt ned med spekulasjonene her. Det er mange her som virker å finne på ganske mye om Exynos, Galaxy S7 og Snapdragon basert på et grunnlag som ikke er dekkende.

 

Åpenbart leste ingen Anandtech sine første ord i artikkelen: "Early impressions". Det betyr akkurat det som står der. Det gir et tidlig innblikk i hva vi kan forvente oss. Det de ellers skriver er bare enkle observasjoner, de trekker aldri noen konklusjoner. Av den enkle grunn at de selv vet at til den tid de har testet skikkelig er det vanskelig å si noe. Det er ment på å gi en smakebit slik at folk skal være interesserte i å lese den fulle artikkelen senere.  Så vær så snill å les det de skriver akkurat som det står folkens. Det meste av det som står her kvalifiserer ikke for kvalifisert gjetting engang, det er bare ren gjetting. Virker og som om mange blander inn problemene med SD 810 her, noe som er helt irrelevant. 

 

HiSilicon har allerede vist sin Kirin 950 med 4xA72 og 4xA53 og en T860 MP4. Samsung har sine egne custom forbedrede A72 og MP12 istedenfor MP4. De ville åpenbart ikke gjort det om det ikke var en forbedring. Og HiSilicon som ofte har slitt med å lage skikkelig gode SoCer fikk Kirin 950 til veldig bra. Det som kan gjøre at S7 bruker mye strøm og fort blir varm, og kan gi den høyt strømforbruk er om de tillater et veldig høyt ytelsesnivå. Altså det ene spillet du viser vennene dine i 30 minutter for å vise hvor kul grafikk telefonen din kan kjøre og som har elendige kontroller på mobil. Eller om du har lyst å kjøre et benchmark.

 

Problemene med SD 810 var jo helt annerledes, og sannsynligheten for at S7 lider av noe av det samme som SD 810 tar jeg en kvalifisert gjetting på og setter til under 0.1%. Samme gjelder SD 820 versjonen.

Lenke til kommentar

 

En del? Når krona går fra 5 på det laveste til 8.5 mot dollaren så blir det ganske mange lapper ekstra man må betale for import varer i denne prisstørelsen.

 

 

Joda, helt klart men jeg skrev "en del" siden jeg ikke vet hvilken valuta prisen av for eksempel Samsung sine mobiler påvirkes mest av. Enkelte valutaer har jo begynt å gå riktig vei igjen i forhold til den norske kronen for oss forbrukere som eksempelvis det engelske pundet pga mulig exit fra EU hos dem (http://e24.no/privat/penger/storbritannia/har-ikke-vaert-billigere-med-london-tur-siden-i-sommer-denne-mannen-ga-pundet-knockout/23623073).

 

Apple vil jo helt klart påvirkes mest av den amerikanske dollaren som igjen gjorde at jeg måtte betale nesten 11.000 kroner for iPhone 6S Plus 128 gb'en. Som er latterlig dyrt, men ikke mye å gjøre noe med.  :)

Lenke til kommentar

8890 har en høyere maks. klokkefrekvens og heftigere GPU enn 7420. Snapdragon 820 derimot har en krymping i tillegg til arkitekturforbedringer. Det virker på sin plass da å oppgradere kjøleløsningen på begge, i hvert fall så man får sikret stabiliteten. Jeg tviler på at disse blir for varme, da man lærte mye av 810-fadesen. Det er forøvrig ikke noe negativt med å ha en rask prosessor med tanke på strøm, da man faktisk kan spare strøm pga."race to sleep" - telefonen blir raskere ferdig med en oppgave og kan bytte tilbake til en mindre strømkrevende modus.

Lenke til kommentar

Kjøpte meg samsung galaxy s6 edge+ 32gb for 3 mnd siden. Er de verdt 3000kr ekstra for s7 edge? Er forskjellen kun litt bedre kamera, vantett og minnekort? Ser likt ut spør du meg ellers. Kanskje de er bedre og vente til s8 om 1 år..:) tar gjerne mot tips og forslag:) så klart hadde de verdt fint med ein vantett telefon pluss tilgang til minnekort:) synst modellene kommer meget tett etter hverandre. Ca et halvt år...

Lenke til kommentar

Og hvis man kjøper nå så må man vel betale hele telefonen med en gang, jeg føler meg litt lurt når noen andre kjøper samme telefon med abonnement og bindingstid og betaler det samme som jeg betalte for bare telefonen totalt mens jeg må skaffe abonnement i tillegg... Tenkte jeg skulle betale månedlig neste gang jeg kjøpte telefon, selv om jeg har seks måneders nettoinntekt spart opp... :) er vel ingen som tilbyr abonnement med bindingstid og månedlige avdrag på S7 ennå?

 

Eg ville anbefalt deg å gå innom ein butikk og forhåndsbestille der vis du har bestemt deg om å gjer det. Då er det ikkje noke problem å endre dette til abonnement + nedbetaling når telefonen lanserast. Eg jobbar i elektronikk-/mobil-butikk sjøl, og sjøl om eg ikkje veit noko om prisar med abonnement på denne endå, så kan eg garantere deg du vil spare på å kjøpe den med binding.

Det er veldig sjelden det lønner seg å kjøpe på avbetaling. Velg heller abonnementet som passer deg best istedenfor en "pakke".

 

Ikkje sant i det heile tatt. Som nevnt, jobbar eg i ein butikk som selger telefonar og abonnement, so ditta kan eg. :) Husk at totalprisen du ser er inkludert mobil og abonnement. Husk og at det er ikkje berre dei 3-4 forskjellige pakkane som er på prislappane du kan gå med. Du står fritt til å velge andre "pakkar" med andre abonnement eller nedbetalingssummar. 

 

 

Spør gjerne dei i butikkane dokke går til om ein "break down" av kva dokke betalar, kva går til mobilen og kva til abonnementet. Personlig når eg snakkar med kundar likar eg ofte å ta fram pen og papir, og presentere dei forskjellige pakkane ("Her er det det du betalar for mobilen no, det betalar du for den i mnden og det er abonnement prisen") so kan kunden avgjøre sjøl kva løysning han vil gå med

Lenke til kommentar

stort sett lønner det seg å kjøpe med binding da totalpris på helt år blir billigere og man gjerne får med mer data i pakka.

 

feks via netcom kan du betale ut telefonen med en gang slik at du slipper høy mnd sum.

 

kunne gitt flere eksempler men beste er å stikke innom en butikk og se forskjellen selv. husk opratørne sponser telefonene slik at du får god rabatt ved binding:)

Lenke til kommentar

 

Joda, helt klart men jeg skrev "en del" siden jeg ikke vet hvilken valuta prisen av for eksempel Samsung sine mobiler påvirkes mest av. Enkelte valutaer har jo begynt å gå riktig vei igjen i forhold til den norske kronen for oss forbrukere som eksempelvis det engelske pundet pga mulig exit fra EU hos dem (http://e24.no/privat/penger/storbritannia/har-ikke-vaert-billigere-med-london-tur-siden-i-sommer-denne-mannen-ga-pundet-knockout/23623073).

 

Apple vil jo helt klart påvirkes mest av den amerikanske dollaren som igjen gjorde at jeg måtte betale nesten 11.000 kroner for iPhone 6S Plus 128 gb'en. Som er latterlig dyrt, men ikke mye å gjøre noe med.  :)

 

Det er jo ganske morsomt, fordi NOK/USD og KRW/USD, der KRW er koreanske won, er ganske likt. Norsk krone hadde bunnpunkt 14 mai og 28. april for won. Altså for det siste året. Økt kostnad for 1 USD fra den tid til nå er ca 17% for begge valutaer. Krone i forhold til won er helt likt som slutten av april i fjor og så godt som helt likt som for et år siden. Koreansk økonomi er veldig eksportavhengig, og vil reagere på enhver krise der land begynner å importere mindre. Akkurat nå er det krise for oljeland, som gjør at de importerer mindre. Som betyr dårligere tider også i Korea. Dermed er det ikke urimelig, om en fortsatt litt tilfeldig at won og nok har beveget seg gjennomsnittlig ganske likt mot USD.

 

 

Men uansett tror jeg europeiske priser er basert på dollarnivået også for Samsung, selv om de handler i won og legger frem økonomiske resultater osv i won. De må naturligvis følge prisnivåene til annen elektronikk og ha lik basis som andre. Ellers kan Samsung produkter plutselig bli veldig dyre, eller veldig billige. Won er også en valuta som er utsatt for store endringer i verdi. Noe som ikke er ønskelig når en baserer prisen på noe. Det å justere opp pris på noe ses ofte negativt på av forbrukere.

Kjøpte meg samsung galaxy s6 edge+ 32gb for 3 mnd siden. Er de verdt 3000kr ekstra for s7 edge? Er forskjellen kun litt bedre kamera, vantett og minnekort? Ser likt ut spør du meg ellers. Kanskje de er bedre og vente til s8 om 1 år.. :) tar gjerne mot tips og forslag:) så klart hadde de verdt fint med ein vantett telefon pluss tilgang til minnekort:) synst modellene kommer meget tett etter hverandre. Ca et halvt år...

Forskjellene er større enn det. Blant annet har den en del større batteri. Anbefaler deg å lese en test for å finne forskjellene. Om det er verdt 3000 kr ekstra er det ingen som kan svare deg på. Spørs hvor mye du vektlegger endringene.

 

Det er eller ca 1 år siden Galaxy S6 og S6 Edge kom ut. Det er ikke kommet noen S7 Edge +, så modellen din har ingen oppfølger. Mye mulig den ikke får heller. Som du ser så er jo og S7 Edge 5.5" og S6 Edge+ er 5.7". Hvis det kommer en S7 Edge + er det nok i høst sammen med Note 6. Som da blir en 1 års syklus, ikke 6 mnd.

Lenke til kommentar

apple er ikke fremst på nyvinninger. de la til forcetouch men meh.

 

se på lg g5 feks. dobbel kamera for å få inn mer på bildet og kan bytte og legge til moduler. det er også første med 2k skjerm.

Først med 2K skjerm? Veeel, du vet at Sony kom med en 4K mobilskjerm i november i fjor? ;)

Sjekk gjerne ut Sony Xperia Z5 Premium.

Endret av thklinge
Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...