Gå til innhold

Kva synes du om tatovering? Burde det bli forbudt?


Gjest medlem-141789

Anbefalte innlegg

Gjest medlem-141789

Er det noko eg har negative holdningar til, så er det tatovering. Det ser berre så ekstremt usivilisert ut, særlig på menn. Nå pratar eg ikkje om den typiske sjømann med "mom" skrevet på skuldra, det er jo ikkje så gale, men mykje anna (særlig svarte tatoveringar) ser helt fryktelig ut.

 

Det har jo negative konsekvensar for personen sjølv og. Ein tatovering kan gjer at du ikkje får ein jobb eksempelvis.

 

Tatovering er dessverre ganske populert for mange, i USA har 40% av personar mellom 20-35 minst ein tatovering. Det er mange tatoveringsbutikker her i Bergen. Personleg trur eg at det er eit tegn på degenerering av samfunnet.

 

Burde tatovering bli ulovleg? Kva synes du om fenomenet?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

For å holde dette saklig og for den sak troverdig, går jeg ut i fra at dette er et seriøst innlegg...

 

Jeg har selv ingen tatoveringer, og har en helt nøytral holdning til det. Noen ganger ser det bra ut, andre ganger ser det mindre bra ut. Men å gjøre det forbudt fordi du mener det ikke ser bra ut er jo helt absurd! Og med det grunnlag på at man kanskje ikke får jobb, så er det langt i i fra den virkeligheten vi lever i. Om 40 % av menn mellom 20-35 år har minst én tatovering i USA alene, så må det med din argumentasjon bety at denne gruppen også har en 40 prosent ledighet? Det stemmer ikke. 

 

Svært mange av de du møter hver dag som har tatovering, har også jobb. Mange arbeider kanskje også når du møter dem? På klesbutikken, IKEA, IT-firmaet, Telenor, verkstedet, advokater, regnskapsfirmaer osv... Avdelingssjefen min(jobber i et stort IT-firma) har for øvrig en del tatoveringer, men han viser de ikke.

 

Mener uansett at folk må kunne bestemme en del over seg selv, og tatovering eller ei burde være være en av de valgene ingen bør blande seg stort i.

 

Om du vil fjerne noe som er skadelig for en kan du starte med alkohol, og jobbe deg nedover til sofaene vi sitter for mye i. Da er du fortsatt milevis fra hva tatoveringer gjør av "skade". 

Endret av IT_Predator
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Jeg liker tatoveringer og har en god del av dem selv, og mange flere skal det bli. Jeg jobber forøvrig innen helsevesenet og jobber for tiden på et sykehjem. Tatoveringene mine er synlige og jeg har aldri fått for eksempel negative bemerkninger fra brukere. De syns de er pene, spesielle, interessante, noen syns til og med de er morsomme selv om de ikke har et snev av humor i seg! Det er alltid like koselig når noen av dem stryker over armen min og beundrer tatoveringen og kaller det for et kunstverk og spør om jeg har tegnet det her helt selv...  :wee: Jeg merker at jeg får noen blikk ifra et fåtall pårørende. Har ellers i livet aldri støtt bort i folk med negative og nedlatende holdninger ovenfor folk med tatoveringer, jeg klør litt i hodet av denne tråden ettersom jeg trodde verden var kommet litt lengre enn dette. Selvfølgelig skal man ikke gjøre tatoveringer ulovlig. Kroppen ser naken og tom ut i mine øyne uten litt blekk, syns ikke at hele kroppen skal dekkes men litt pynt må man ha. ;) 

Folk må dog noen ganger beskyttes fra seg selv, en penis på armen eller portrett av daværende kjæreste, snart ex, er ikke så lurt og man bør helst unngå tatoveringer som på en eller annen måte kan støte andre. Et portrett på armen kan ikke støte noen, men det kan religiøse symbol, et kjønnsorgan (...), vulgær tekst, våpen osv. Jeg vurderte jo faktisk en stund en pistol i ene sleeven min, men innså at når jeg jobber innen helsevesenet er det langt ifra lurt. Ingen av mine tatoveringer er støtende, jeg ønsker ikke fortelle i detaljer hva jeg har tatovert men de er på en måte et kart over livet mitt. Nei, jeg har ikke evighetsmerket og et lite anker og noen stjerner, går litt mer i dybden. ;) Jeg har store portrettlignende tatoveringer i svart og grått. Husker en bruker for lenge siden sa til meg at h*n ønsker seg en sånn, men ville jo heller hatt i farger, litt kjedelig med svart og grått! 

Jeg tenker at så lenge man tatoverer eventuelt støtende motiv et sted på kroppen hvor det ikke er synlig for allmennheten så går det fint. Og at man unngår tatoveringer i ansiktet. En diamant på fingeren er greit liksom, personlig kunne jeg aldri tenkt meg det og vil holde både hender (fra håndleddet til fingertuppene), ansikt, hals, bryst og overkroppen fremme generelt, rumpe og legger fri for blekk. Jeg har også et vagt ønske om at aldersgrensen for å ta tatovering økes med noen få år. Jeg trodde selv jeg visste nøyaktig hva jeg ville ha når jeg var 18 år, min første tatovering var et stort sitat på ene armen og jeg angrer en liten smule på denne. Nå i ettertid skulle jeg ønske den var annerledes utformet og at den var litt annerledes formulert, men jeg overlever, den er jo egentlig fin nok som det er - men jeg angrer på at jeg ikke ventet litt. Altfor mange er for kjappe på avtrekkeren og tatoverer det første de kommer på og ender opp med å angre. 

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Nå har jeg ingen tatoveringer selv, men utelukker det ikke. Folk må få lov til å smykke seg med det de vil. Personlig er jeg i mot at man skal dømme noen av kroppspreg evt. utseende. Men det er klart at om man ikke bor på Södermalm, så vil man bli vurdert etter det. Derimot vet jeg mange i høye posisjoner som skjuler tatoveringene, så de ikke stikker ut av hvitskjorta på jobb. Grei løsning det.

Lenke til kommentar

Tatovering-manien har utvilsomt gått over alle støvleskaft.
 

Det har unektelig noe 'ondsindig' og ukristlig over seg som jeg ikke helt liker, det indikerer oppløsning og til de grader ukristliggjøring

og forsimpling av holdninger og atmosfære.
Det er jo ikke bare tatovering, men se på rockemiljøene i dag feks. Det er jo rett ut demonsk så det er rent skremmde (det er ikke tøft, ikke misforstå det).
Tavovering, demondyrking, nåler og pircinger og griseri på folk og kulturelle ting så det stinker formelig. uhemmet sexfisering, vulgært språk, avvikere i fleng you name it 

Jo, jeg må oppriktig medgi det ser vemmelig ut med tatoveringer, særlig når man griser til armer og kropp og ødelegger seg helt. Vil tro flere "våkner opp" på et visst aldersnivå og angrer seg nesten ihel på hva de gjorde som unge tullekopper. akk ja.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvis jeg ser to ganger på en dame med tatoveringer, så er det ikke fordi jeg synes hun er attraktiv. Selv veldig pene damer faller mange hakk med tatovering. Det er noe jeg forbinder med lesber, sjømenn, og gutter som ikke kom seg opp og frem i livet. Tatovering er det endelige stemplet på fiasko. Ingen regel uten unntak, men hverken David Beckham eller Cheryl Cole kler sine tatoveringer, uansett hvor pene vellykket de er.

 

Er det noen som gjør dette fordi det er pent? 99 prosent hadde ikke tenkt tanken om det ikke var fordi det er populært for tiden. Du kan skifte klær etter moten, men en tatovering er i utgangspunktet permanent og vanskelig å fjerne. Derfor fremstår du både som en som ikke tenker selv, og som ikke evner å planlegge langsiktig.

 

Men å forby det? Da vil jeg heller vurdere å tatovere meg selv i protest. Finnes det noen som helst begrunnelse for et forbud, annet enn at du ikke liker det?

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Det er merkelig hvordan dere som ikke har tatoveringer i det hele tatt vet absolutt at de med tatoveringer angrer i fremtiden. Jeg tror ikke dere evner å uttale dere på dette punktet i det hele tatt. Heldigvis er vi alle ulike. Hvorfor skulle man angre? Fordi noen sier at det ikke er pent og fordi noen ikke liker det og fordi det ikke er "mote"? Nei. Man tar ikke tatoveringer fordi det er på mote. Man vet også at det er permanent. Er selvfølgelig ikke alle som har innsett dette, men de fleste har det nok. 

Etter ha hatt en tatovering en stund blir den automatisk en del av seg selv og man kunne ikke forestilt seg kroppen uten. Jeg ser absolutt ingen grunn til at jeg som 50 åring skal sitte å angre på mine og jeg tenker ofte/alltid langsiktig. ;) 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

I ansiktet burde det kanskje vært noen regler, kjenner en fyr som har en tribal over halve ansiktet, han får seg ikke jobb pga. den og veldig mange trekker seg unna han. Generellt skaper det mye problemer for han som han helst vil være foruten.
Snakker om noe slikt, faktisk hakket værre også.

 

 

Mike-Tyson-Tribal-Face-Tattoo.jpg

 

Er generellt sett ikke for ett forbud, men noen bør beskyttes mot enkelte dumme handliger som forfølger de resten av livet.

Endret av aklla
Lenke til kommentar

Det er merkelig hvordan dere som ikke har tatoveringer i det hele tatt vet absolutt at de med tatoveringer angrer i fremtiden. Jeg tror ikke dere evner å uttale dere på dette punktet i det hele tatt. Heldigvis er vi alle ulike. Hvorfor skulle man angre? Fordi noen sier at det ikke er pent og fordi noen ikke liker det og fordi det ikke er "mote"? Nei. Man tar ikke tatoveringer fordi det er på mote. Man vet også at det er permanent. Er selvfølgelig ikke alle som har innsett dette, men de fleste har det nok. 

 

Etter ha hatt en tatovering en stund blir den automatisk en del av seg selv og man kunne ikke forestilt seg kroppen uten. Jeg ser absolutt ingen grunn til at jeg som 50 åring skal sitte å angre på mine og jeg tenker ofte/alltid langsiktig. ;)

 

Det er en helt naturlig ting, å innse at mye man gjorde og syntes var "kult" som yngler - var dumt. Det er mer regelen enn unntaket.

 

Når det er sagt, er jeg inneforstått med at vi er forskjellige. Og at noen vil kunne være komfertabel med tattoos hele livet. Ja det finnes sogar eldre mennesker som får dilla på det, gamle bestremødre og sånt.

 

Så det er ikke meningen å fordømme de enkelte som gjør det :) Det går mer på trenden generelt, og hva den gjør med mange unge svake sjeler. Derfor setter jeg det på spissen.

Det er blitt en for lettvint ting å bli hekta på, har mye symbolsk(bokstavelig talt) ved seg og preger for mye de kulturelle sidene av samfunnet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Det er merkelig hvordan dere som ikke har tatoveringer i det hele tatt vet absolutt at de med tatoveringer angrer i fremtiden. Jeg tror ikke dere evner å uttale dere på dette punktet i det hele tatt. Heldigvis er vi alle ulike. Hvorfor skulle man angre? Fordi noen sier at det ikke er pent og fordi noen ikke liker det og fordi det ikke er "mote"? Nei. Man tar ikke tatoveringer fordi det er på mote. Man vet også at det er permanent. Er selvfølgelig ikke alle som har innsett dette, men de fleste har det nok. 

 

Etter ha hatt en tatovering en stund blir den automatisk en del av seg selv og man kunne ikke forestilt seg kroppen uten. Jeg ser absolutt ingen grunn til at jeg som 50 åring skal sitte å angre på mine og jeg tenker ofte/alltid langsiktig. ;)

 

Det er en helt naturlig ting, å innse at mye man gjorde og syntes var "kult" som yngler - var dumt. Det er mer regelen enn unntaket.

 

Når det er sagt, er jeg inneforstått med at vi er forskjellige. Og at noen vil kunne være komfertabel med tattoos hele livet. Ja det finnes sogar eldre mennesker som får dilla på det, gamle bestremødre og sånt.

 

Så det er ikke meningen å fordømme de enkelte som gjør det :) Det går mer på trenden generelt, og hva den gjør med mange unge svake sjeler. Derfor setter jeg det på spissen.

Det er blitt en for lettvint ting å bli hekta på, har mye symbolsk(bokstavelig talt) ved seg og preger for mye de kulturelle sidene av samfunnet.

 

Skjønner hva du vil frem til, men viktig å utheve at ikke alle er sånn. Jeg skal ærlig innrømme at jeg forstår ikke greia med å ha en eller to roser tatovert på skulderen, syns alle jenter jeg ser for tiden har dette og det har på en måte blitt en trend på lik linje med de fuglene som alle tatoverte for en del år siden. Det har nok noe symbolikk ved seg men finner det merkelig at "alle" har det og da blir det automatisk ikke fullt så meningsfylt i mine øyne. Så jeg er nok litt dømmende selv. :) 

Lenke til kommentar
Gjest medlem-141789

 Hvorfor skal en ting bli strengt forbudt, bare fordi enkelte personer ikke har sansen for dette?

 

  :huh: 

 

Svaret er enkelt: Eg liker det ikkje og derfor MÅ alle andre innordne seg etter det. Det ødelegger for dei sjølv og det ser stygt/usivilisert/dumt ut.

Lenke til kommentar

 

 Hvorfor skal en ting bli strengt forbudt, bare fordi enkelte personer ikke har sansen for dette?

 

  :huh: 

 

Svaret er enkelt: Eg liker det ikkje og derfor MÅ alle andre innordne seg etter det. Det ødelegger for dei sjølv og det ser stygt/usivilisert/dumt ut.

 

:huh: Nå har jeg litt vansker med å ta deg seriøst.  :rofl:

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...