Gå til innhold

Hvordan tror du som er kristen at livet i himmelen vil være?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Mista for ikke lenge siden et nært familiemedlem.

Han er borte for alltid, men han svever i tankene mine.

 

Tror ikke det finnes noe "himmel" eller liv etter døden. Man er bare borte, for alltid og evig.

 

Er ikke kristen

Det er man ikke, man blir tilbakeført til kosmos.

Dog uten at vi vet om ens bevissthet blir bevart...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Sant nok, men det er jo snakk om magi og mystikk, så man må sikkert få en gitt alder der oppe for å ha det bra.

En gammel skrott med utslitte hofter og dårlig husk er kanskje ikke like morsomt for resten av evigheten.

 

Det er tross alt himmelriket de streber etter å komme inn i, så det må jo være rimelig perfekt der oppe.

Lenke til kommentar

En skal være forsiktig med å uttale seg bastant, men jeg ser for meg at alle ser ut som de er i 25-årsalderen.

De som døde yngre enn det, vil etter hvert også nå det stadiet og ikke eldes mer.

 

Jeg ser for meg at det er en så sterk kjærlighet og velvære i himmelen, at det ikke vil være vanskelig å være fornøyd.

 

Den konkrete informasjonen som Bibelen faktisk gir, er at det er gater av gull, edelsteiner, livsens elv (som gir helbredelse og renselse), livets tre (som gir evig liv), man har hvite klær, noen har krone på hodet.

En kan gå ut fra at det er mange blomster, trær og dyr der.

 

En del spekulerer i hvilke fritidsaktiviteter som finnes der oppe. Men dette er et område som en kanskje ikke bør gå inn på her og nå?

Det kan lett utarte med slike spekulasjoner.

Men det går litt igjen i "visjoner", at en får igjen for hvor mange gode gjerninger en har gjort på jorda, og/eller hvor mange mennesker man har ledet til himmelen. I form av ens personlige bolig eller tre i himmelen. Hvis en bare så vidt har greid å komme til himmelen, kan en ifølge dette måtte ta til takke med en dårlig bolig der oppe. Men det sier vel ikke Bibelen noe konkret om, og det blir dermed en spekulasjon.

Lenke til kommentar

Det vert ganske meiningslaust å snakke om alder i himmelen sidan vi der vil få ein herlegdomslekam som er ulik vår jordiske lekam. Det vi veit utifra Bibelen er at vi vil kjenne kvarandre igjen. Om dette er fordi vår nye lekam likner den gamle eller fordi vår nye lekam har større sanseevne er uvisst. Her på jorda oppfattar vi 3 eller 4 dimensjonar, i himmelen trur forskarar at vi vil oppfatte oppimot 10 dimensjonar. Eg trur også vi i himmelen vil verte introdusert for sterkare og meir langvarige former for nyting, som sex er ein jordisk forsmak på.

Lenke til kommentar

I himmelen vil der ikkje vere aldring, sjukdom eller død. Vi vil kome inn i ein evig tilstand slik som Gud og englane har. Medan Israelsfolket gjekk rundt i ørkenen bar dei med seg eit fillete og støvete Tabernakel. Då dei kom til løfteslandet vart dette bytta ut med Salomos tempel. Dette er eit fint bilete på den forvandlinga kristne vil oppleve i himmelen. I naturen har Gud også gitt oss eit bilete i larven som går inn i eit puppestadium og vert forvandla til ein sumarfugl. Larven får nye lyster og veremåtar, som vi reknar som meir estetisk høgverdige.

Lenke til kommentar

 

Den konkrete informasjonen som Bibelen faktisk gir, er at det er gater av gull, edelsteiner, livsens elv (som gir helbredelse og renselse), livets tre (som gir evig liv), man har hvite klær, noen har krone på hodet.

En kan gå ut fra at det er mange blomster, trær og dyr der.

 

Hvordan kan en gå ut ifra det?

 

 

Her på jorda oppfattar vi 3 eller 4 dimensjonar, i himmelen trur forskarar at vi vil oppfatte oppimot 10 dimensjonar. Eg trur også vi i himmelen vil verte introdusert for sterkare og meir langvarige former for nyting, som sex er ein jordisk forsmak på.

1. Hvem er disse himmelforskerne?

2. Hva er forskernes objekt?

3. Kan du vise oss denne himmelforskningen som sier at vi skal oppfatte 10 dimensjoner?

 

Lenke til kommentar

afterall:

Hvordan kan en gå ut ifra at det er mange blomster, trær og dyr der?

 

a) Naturen er Guds skaperverk

b) Den paradisiske hagen Eden, var... ja, nettopp en hage med blomster og trær.

c) Står vel også et sted at ville dyr som løver skal leke med lam. "Da skal ulven bo sammen med lammet, og leoparden ligge hos kjeet, og kalven og den unge løve og gjøfeet skal holde sig sammen, og en liten gutt skal drive dem. 7Ku og bjørn skal beite sammen, deres unger skal ligge hos hverandre, og løven skal ete halm som oksen. 8Diebarnet skal leke ved huggormens hule, og over basiliskens hull skal det avvente barn rekke ut sin hånd." …(Jesaja 11)

d) Jesus brukte mye tid på lignelser om dyreriket, og bilder fra naturen. Blant annet om sauer og fugler.

 

13:18:

"Det må jo være noe meningsfylt om det evige livet skal ha noen verdi."

 

Bare noe så enkelt som å sitte i en himmelsk park vil virke meningsfylt, men det vil trolig gå an å ta en rotur på vannet, og kanskje det vil være flygende kjøretøyer også, eller mulighet til å dra til andre planeter.

Tilbedelse vil det jo være en del av. Det vil sikkert være datamaskiner og videospillere i himmelen, men hva disse brukes til er vanskelig å si sikkert. Himmelen vil jo også være full av hyggelige venner som det er mulig å gå sammen med.

Lenke til kommentar

1. Hvem er disse himmelforskerne?

2. Hva er forskernes objekt?

3. Kan du vise oss denne himmelforskningen som sier at vi skal oppfatte 10 dimensjoner?

 

Jøden Nachmanides kom fram til at universet er bygd opp av 10 dimensjonar ved å granske 1. Mosebok. Dette vert stadfesta av moderne partikkelfysikk. Føresetnaden for at det er 10 dimensjonar i himmelen er altså at universet ikkje vert fullstendig øydelagt på Herrens dag, men at Gud nyttar det eksisterande som utgangspunkt for den nye himmel og den nye jord. I NT ser vi at Jesus fekk tilgang til nye dimensjonar etter oppstoda frå dei døde. Sidan vi vil få same type lekam som han, er det truleg at også vi vil få tilgang til alle dimensjonane i universet. Teorien til Chuck Missler er at vi før syndefallet hadde tilgang til alle 10 dimensjonar, men at vi ved syndefallet vart forbanna av Gud til å ha berre tilgang til 4.

 

http://www.khouse.org/articles/1998/62/

 

Lenke til kommentar

Porcius Festus:

"Himmelen vil jo være full av hyggelige venner som man også kan være sammen med"

 

Men si at man er kommet til himmelen som mor eller far, og barna og barnebarn ikke var kristne. Vil desse barna og barnebarna være glemt og slettet fra hukommelsen, eller vil man sitte i himmelen og sørge over alle man var glad i her på jorden og som ikke ble med opp til himmelen?

 

Har tenkt på akkurat det samme selv! Hvordan er det egentlig hvis ingen av dine venner eller familie er kristne og du her den eneste som kommer til himmelen, husker man ingenting av dem? Hvis ikke må man jo sørge over dem i all evighet og vite at de brenner i helvete, mens du har det godt selv om en ikke nødvendigvis var et bedre menneske enn dem...? Tror ikke idéen om himmelen er noe særlig gjennomtenkt jeg....

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...