Gå til innhold

Windows 10 - den store feil og bugs tråden.


Anbefalte innlegg

Da er Windows 10 ute, 14 millioner laster den ned om dagen, så mange begynner å få Win10 installert nå.

Tenkte å samle alle store/små feil og bugs i denne tråden, så kanskje noen har svar på feilen/buggen, eller så kan folk lett finne ut om sin feil er kjent eller ikke.

 

Slik jeg tenker det, så poster folk sin feil, så ser vi om det er noe løsning på feilen, så legger jeg den til i førsteposten. Det gjør jeg også om det ikke er noe svar enda.

Jeg tar ikke med feil som grunnen er at hardware produsenen av XZY skjermkort/hovedkort osv ikke har laget drivere enda.

 

Dette er mer om feil i selve Windows 10.

 

Her er mine eksempler.

 

1. Treg oppstart fra hvilemodus

Alle Windows versjoner frem til Windows 10 har hatt kjempe rask oppstart ved bruk av hvilemodus. På alle mine pcer har jeg bare trykket på knappen, og så er påloggings bildet der.

Med Windows 10 tar det opptil flere minutter før jeg kommer meg til pålogging.

 

Løsning?

 

2. Treg oppstart

Pcen starter opp mye tregere med Windows 10 enn den gjorde med Windows 8.1, det ser lovende ut, frem til den svarte skjermen dukker opp. Da er det knapt noen disk aktivitet heller, den bare står der med svart skjerm. Så etter en stund, begynner disken å jobbe, og så kommer påloggings vinduet frem. Men tenker det tar 1-2 minutter ekstra å starte opp pcen nå i forhold til før.

 

Løsning?

 

3. Hjemmegruppe - finner alle pcer/servere unntatt Windows Server 2012

Her hjemme har jeg flere servere som jeg har ulike mapper på. Alle pcer og servere ligger i samme hjemmegruppe. (arbeidsgruppe).

 

Windows 10 finner pcer/servere med Windows 7, Windows 8.1, Windows 10 og Windows Server 2012 R2. Men ikke Windows Server 2012. Kjedelig, for det en den viktigste serveren, filserveren min, med alle dokumenter, og installasjonfiler, lisenser osv.

 

Ps! Skal sies at en Windows 10 Pro 64bit versjon finner serveren, mens en annen, også Pro 64bit ikke finner den. Ingen er oppgraderte, rene MSDN .iso filer med ekte Win10 nøkler.

 

Løsning?

 

osv.

 

Sikkert andre som sliter med ulike merkelige problemer.

Endret av myhken
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ikke støtt på den selv da jeg ikke har så mange programmer, men virker jo ganske ille den som arstechnica skriver om.

 

 

Windows creates a per-user database containing all the entries that are in Start, both the live tile portion and the All apps portion. This database is (inexplicably) maintained by a system service running as the super-privileged SYSTEM identity. And at the time of writing, this database has the oh-so convenient feature of being limited to around 500 entries.

 

On fresh Windows 10 installs you'll probably never notice the difference, since it'll take some time to build up 500 or so entries. On my main PC with a full install of Office 2016, the Adobe Creative Cloud suite, Visual Studio 2015, Visual Studio 2013, and many more applications besides, I blew right past this number. The result? The All apps view didn't show all my programs. This would be tolerable if that's all that happened. Stupid and annoying, but tolerable, because since Windows Vista, I've launched apps from Start in exactly one way: by typing the name of the app to search for it. I don't really care about All apps at all.

 

Except that searching breaks, too. For search-to-start apps, Windows appears to use the same database. If that database is incomplete (because you have too many entries) then too bad, so sad; it won't find your apps and you'll have no good way of launching them.

Better yet, even if you reduce the number of apps to below 500 or so, it doesn't fix anything. There's no easy way to make it re-read all the short cuts in the Start menu directory (that still exists, because it's where installers expect to put their icons) to regenerate the database. This problem has bitten me and a few others.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er noen merkelige ting med win 10.

Ofte må jeg bruke flere forsøk for å flytte f.eks. et dokument på skrivebordet.

Gta 5 starter ofte i windows mode selv om jeg bare spiller i fullskjerm modus.

Antivirus melder i h. hjørne at den starter opp nesten minuttet etter at windows er oppe.

Lenke til kommentar

Får ikke kontakt med en av harddiskene mine etter oppdatering til Windows 10  :hm: Aner ikke om det er Win10 sin skyld, men merkelig er det uansett..

 

Spinner disken opp? Er det liv i den?

Dukker den opp i Enhetsbehandling? Har SATA-porten den er tilkoblet til blitt oppdaget og driver installert?

Dukker den opp i Diskbehandling? Får du tildelt en bokstav?

Lenke til kommentar

En irriterende bug for meg er DPI-skaleringen man møter på hos enkelte programmer ved 125%. Ting blir uklart og ser veldig dårlig ut. Veldig kjedelig når man har en 13" FullHD skjerm og 100% blir i overkant lite og 150% blir i overkant stort. Hadde ingen problemer ved 125% på Windows 8.1, men så vidt jeg vet så hadde Windows 8.1 en innebygd funksjon som sørget for at dette ble tatt hånd om. Denne funksjonen finnes ikke i Windows 10..

Lenke til kommentar

 

 

Får ikke kontakt med en av harddiskene mine etter oppdatering til Windows 10 :hm: Aner ikke om det er Win10 sin skyld, men merkelig er det uansett..

Spinner disken opp? Er det liv i den?

Dukker den opp i Enhetsbehandling? Har SATA-porten den er tilkoblet til blitt oppdaget og driver installert?

Dukker den opp i Diskbehandling? Får du tildelt en bokstav?

Veit ikke helt hva som var galt egentlig. Etter litt tukling fikk jeg liv i den.

Lenke til kommentar

Klokkeslett i norsk Win 10 blir angitt med punktum (12.00) istedenfor kolon (12:00) hvis man velger norsk bokmål, men har hørt rykter om at nynorsk har normal kolon. 

Excel ser ute til å bruke kolon som vanlig, men dette kan muligens gi litt kluss for andre programmer som ikke gjenkjenner klokkeslettet?

Lenke til kommentar

Første observasjon etter oppgradering er at Surface 3 Pro tror at den er en stasjonær maskin. D.v.s ingen nettbrettmodus såvidt jeg kan se. Den kjører videre i desktop når jeg tar den ut av docking. 

 

Edit: Rotasjonslås - ny funksjon, ja...

Endret av serpaul
Lenke til kommentar

Hei!

Jeg oppgraderte nettopp fra Windows 7 til Windows 10 og alt virker fint, untatt én ting:

Jeg har veldig lyst til å kunne endre på ting inne på Settings, men når jeg prøver å åpne Settings, dukker det opp et vindu i ca 0,5 sekund før det forsvinner igjen. Hva er galt?

Ser man det! Så enkelt var det å fikse problemet:

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_10-other_settings/settings-doesnt-launch-or-launches-the-store/ec439819-7ee4-4b4d-abdd-35d82e04c55f?page=1&auth=1

Man laster kun ned denne troubleshooteren, før den fikser problemet for deg!

Lenke til kommentar
Gjest Slettet-x7D6du0Hjb

Andre som har problemer med alternative "select which icons appear on the taskbar"? Vinduet forsvinner når jeg trykker på det.. Irriterende, da jeg liker å ha alle mine 'oppgaver' på en linje, og ikke slik som det er by defult.. 

 

En midlertidig fix for meg er å bare drage hver 'oppgrave' til høyre, slik at det ikke grupperes.. 

Endret av Slettet-x7D6du0Hjb
Lenke til kommentar

Windows 10 har vært veldig bra så langt. En bedre versjon av åttern
Har bare et problem (foreløpig) og det er som følger.

Wifi-signalet ble dårlig, har opplevd det før og, som regel fikser en restart problemet.

Denne gang derimot skrudde jeg av wifien via Windows og når jeg skal aktivere wifien igjen så skjer det absolutt ingenting.

Har søkt meg opp om andre har samme problem og det kan nesten se slik ut. Noen som har noen forslag til løsning? Vurderer å nedgradere tilbake til 8.1 om det er mulig.


Edit: Det løste seg.

Prøvde først å nedgradere til W8.1 uten at det hjalp. 

Kom så på at jeg kan i hvert fall prøve å deaktivere selve nettverkskortet, når jeg aktiverte nettverkskortet var det trådløse nettverket også på plass. Riktignok uten at jeg hadde aktivert dèt da, men men, funker i hvert fall.

Endret av Alt-Ctrl
Lenke til kommentar

Hei. Noen andre som har problemer med touchpaden på selve PCen etter oppdatering til Windows 10?

Jeg har nettopp oppdatert, og har en trådløs mus tilkoblet via USB.

Touchpaden virker ikke verken når jeg har tilkoblet USBmusen, eller når jeg ikke har den tilkoblet.  :dontgetit:

 

Tastaturet på min Surface Pro 3 nektet helt å fungere den første halvtimen etter oppgradering, før det brått begynte å fungere. Det eksterne tastaturet, den trådløse musen (Logitech Unifying) og blåtannpennen fungerte med en gang.

Lenke til kommentar

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Lim inn uten formatering i stedet

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

Laster...
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...