Gå til innhold

Ny katastrofe for Samsung?


Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+89234341

Det jeg egentlig vil ha er en løsning som gir meg en personlig portabel pc koblet til noe alla microsoft holoLens (litt mer nøytral og enkel brille løsning) som da bruker en kontroll interface alla leapmotion (bevegelse) og som da tar over jobben for telefon, nettbrett og bærbar.. Som også da er sync kapabel med hjemme og jobb systemer og sted bestemte preferanser i forhold til look and feel.. Men det kommer kanskje etterhvert..

 

Sett denne? http://www.getneptune.com/ 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Med den latterlige prisen der så er jeg ikke overrasket. Pleier å kjøpe ny telefon hvert år etter endt operatørlås, men i år står jeg over utelukkende pga. prisene.

 

Lite nytt å by på uansett. Hadde kjøpt HTC M9, men skuffer så til de grader. Trengte bare å få inn et dugelig kamera, klarte ikke det engang.

Endret av Vannlinjen
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Dette er vel et resultat av flere ting, og kurven til Samsung er vel forsåvidt stabil? Den er bare stabilt negativ? Så salgstallene til Samsung er vel egentlig som forventet om vi ser på trenden? Det har vel gått gradvis nedover helt siden Galaxy S4. Nå satset de riktignok virkelig på å snu trenden med Galaxy S6 og S6 Edge og Samsung selv har jo hauset opp med å påstå at det er "salgsrekorder" når det kommer til forhåndssalg, men det viste seg vel bare å være telefoner sendt til forhandler og ikke faktiske telefoner solgt til kunder.

 

Spørsmålet man må stille seg er vel hvorfor Galaxy S6 og S6 Edge ikke har klart å snu trenden overhode? At den skulle gjøre det enda svakere enn Galaxy S5 som var relativt skuffende i sin tid hadde jeg for å være helt ærlig ikke forventet. Men det er vel en kombinasjon av flere faktorer;

 

 

#1: Samsung har møtt seg selv litt i døra med S6 og S6 Edge. Fra å ha "wall-hugger" reklame for å sverte Apple og iPhone (var det ifjor? Det var en S5 reklame om jeg husker riktig..) hvor de virkelig skulle fronte fordelen av utskiftbart batteri, stort batteri og det hele så har de altså endt opp med to modeller uten utskiftbart batteri hvor attpåtil størrelsen er hakket mindre og batteritester og utallige forumtråder indikerer at batteritiden er svakere enn på forrige modell (Galaxy S5). Det blir jo smått ironisk.

 

Nå har de vel aldri markedsført minnekortstøtte i noen større grad, ei heller forsøkt å sverte / mobbe konkurrenter for å mangle støtten for dette. Men det er klart det blir reaksjoner når de etter 5. generasjoner med støtte for MicroSD plutselig ender opp med å gå bort ifra det med Galaxy S6 og S6 Edge. De har forsøkt å kontre det med høyere lagringskapasitet, noe jeg syntes de skal ha skryt for. De starter tross alt på 32GB, men de har jo mange potensielle kunder som sitter på 32 - 128GB MicroSD fylt med data som blir ubrukelig. Og de kjører samme stive prishoppet fra 32GB til 64GB og til 128GB som blant annet Apple blir veldig kritisert for.

 

Jeg vet også at det er noen som reagerer på at de har fjernet muligheten for Micro-USB v3.0 som det var på Galaxy S5 og Note 4. Disse er nok i et mindretall da nytteverdien på Micro-USB v3.0 på Galaxy S5 var temmelig minimal på grunn av hastigheten på NAND-løsningen. Men på Galaxy S6 og S6 Edge så har den jo blitt merkbart raskere og for de som eventuelt overfører via USB så er jo dette et tap. Folk er generelt svært lite fornøyd med at utviklingen går i feil retning, selv om det er forståelig at de ikke satset på den temmelig fæle Micro-USB v3.0 koblingen.

 

 

Også har vi jo dette med vann- og støvsikker/tett. Her har man jo også gått veldig baklengs, i og med at man går fra å ha IP67-sertifisering på Galaxy S5 til å ikke ha noe som helst på Galaxy S6 og S6 Edge. Og selv om designet utvilsomt har blitt mye penere og flottere, så får de mye kritikk for å gå for glass foran og bak. Om materialvalget er aldri så mye mer fancy og gir aldri så mye høyere kvalitetfølelse enn plastikkbakside og en plastikkant med chrommaling så er det jo ingen tvil om at den vil bli langt mer utsatt for fall og slagskader om Corning mener at siste generasjon Gorillaglass er aldri så fantastisk.

 

 

Det har generelt vært i overkant mye "to-steg-frem, ett-tilbake" om ikke "ett-steg-frem, to-tilbake" iforhold til Galaxy S5 i mange sine øyne.

 

 

#2: Samsung har hatt mye negativ PR den siste tiden. Salgstallene til Galaxy S4 og S5 har jo som kjent ikke stått til forventningene. Og nå har de jo hatt noen abnorme problemer med utrullingen av Android 5.X / Lollipop. Når de har klart å rote til såpass mange Galaxy S4, S5, Note 4 osv med utrulling av oppdatering som nærmest tvinger folk til å utføre en fullstendig gjenopprettning av telefonene sine så mister du nok mye tålmodighet og goodwill i markedet. Spesielt med den store konkurransen som er for øyeblikket. Det at de faktisk klarte å levere enda en oppdatering til Galaxy S5 som har kjørt telefonene i stå igjen, etter at mange har hatt problemer med den/de opprinnelige Android 5 / Lollipop oppdateringene til samme telefon er jo under enhver kritikk.

 

Nå sist sliter de jo med produksjonsfeil på Clear-View cover til Galaxy S6 Edge som kan medføre fysiske skader på skjermen..

 

 

 

#3: Konkurransen er større enn noengang. Uansett hva du velger av toppmodeller anno 2015, ja om du så velger en av fjorårets toppmodeller så får du en telefon 99% av markedet vil være tilfreds med. Samsung forsøker desperat på å skape "X-faktor" rundt telefonene sine, men det lykkes åpenbart ikke. De tar kunder til mer eller mindre samtlige konkurrenter, noe jeg på sett og vis vil si er helt naturlig. I motsetning til tiden med Galaxy S2 hvor Samsung var temmelig alene på toppen hva gjaldt toppmodeller innen Androidtelefoner så er nyansene og forskjellene mellom modeller fra HTC, Samsung, Sony osv blitt så forsvinnende liten at det er helt naturlig at kunder vil variere i langt større grad når det kommer til valg av modell.

 

Man kan vel på sett og vis si at Samsung har lenge hatt en overraskende stor andel av Androidbrukerne i markedet, og dette ser ut til å begynne å jevne seg ut. Noe Samsung selv naturligvis ikke er fornøyde med, men det er nok fort en hverdag de fint på finne seg i. Det er vel strengtatt ingen logisk grunn til at Samsung skal kunne forvente å sitte på brorparten av toppmodellsalget innen Androidtelefoner med alle de solide toppmodellene som tilbys per i dag. Spesielt ikke når Samsung da attpåtil klarer å rote til oppdateringer som nå med Android 5 / Lollipop.

 

 

#4: Markedet er mettet. Forskjellene fra fjoråretsmodell til åretsmodell blir for marginale. Folk mister interessen og investeringsviljen. Telefonene holder generelt lenger da maskinvaren har kommet seg på et såpass høyt nivå at vi ikke ser den helt store utviklingen og prosenten i økt ytelse fra generasjon til generasjon. Skjermene har blitt såpass skarpe og med såpass gode farger at det blir smør på flesk for de fleste. Det hjelper jo heller ikke når prisnivået skal presses oppover i en tid hvor markedet virker mettet og nyvinningene færre og færre for hver generasjon som kommer.

 

 

#5: Samsung har gjort et idiotisk valg hva gjelder prising og "image" når det kommer til Galaxy S6 og S6 Edge. Det er så åpenlyst at de ønsker å være Apple, de ønsker å ha samme merkenavn/merkeverdi og image i markedet. Når de attpåtil velger å prise seg i samme prissiktet, og faktisk høyere med Galaxy S6 Edge enn hva det koster for tilsvarende iPhone 6 og 6 Plus så gjør de jo Apple en kjempetjeneste. Samsung har ikke de samme kundene, de ser ikke samme investeringsvilje fra kundene sine og når du da priser deg likt med Apple så skyter du deg selv i foten..

 

 

 

Hva kan de gjøre for å snu trenden? Det er jaggu ikke godt å si. Jeg tror egentlig ikke det er så realistisk at trenden vil snu med det første. De vil fortsette å være de som selges flest toppmodeller innen Android, og sikkert med grei margin også. Men jeg tror nok forventningene til salgstall og volum må justeres kraftig. I et marked med såpass mange aktuelle aktører med flotte telefoner, hvor alle kjører Android så er det ikke realistisk at Samsung skal fortsette å være såpass dominerende som de har vært.

  • Liker 7
Lenke til kommentar

 

 

Håper de ser til LG og Huawei og skjønner de må ta kamerasatsingen mer seriøst. Kamera har blitt veldig viktig for mange.

 

 

 

Galaxy S6 og S6 Egde har bedre kamera enn LG og Huawei på noen av sine. Samme gjelder Note 4 og S5. Tenker du da på kameraapp som lar deg styre mange flere innstillinger?

 

Skal man først kutte ut minnekort etter årevis med det som standard bør man ha 64GB som minimum, med 128GB som alternativ.

 

I tillegg bør man ikke være så til de grader tjukk i skallen at man stapper et 2550mAh batteri i en telefon med qHD-skjerm og påstår at det vil funke fint fordi chipsettet er mer energieffektivt. Dette fra et selskap som historisk har vært helt supre på å tilby offisielle utvidede batterier for å gi kunder valget mellom en tynn og lett telefon eller en tyngre og tjukkere en med bedre batteri. 

 

Forstår ikke hvorfor alle forlanger 64 GB fra Samsung som standard. Dette ville stått i sterk kontrast med resten av bransjen. Selskaper finner sjeldent ut at de vil være snille med kundene og gi de litt ekstra i forhold til andre. Spesiellt ikke med det lukrative høy-margin markedet de har skapt for minneoppgraderinger.... 

 

Ellers har ikke S6 dårlig batteritid. Den slår iPhone 6 lett, og er ikke langt under 6 + til tross for et langt større batteri. Skal 6+ sloss i sin egen vektklasse blir den utklassert til de grader i batteritid. Å kalle Samsung ut på dårlig batteritid og så velge iPhone er bare grunnløst. Da måtte du hatt en tlf som f. eks Z3 for å kunne si noe slikt.

 

Ellers bruker årets qHD skjerm 20% mindre strøm enn fjorårets 1080p skjerm. Chipsettet er og langt mer effektivt. Anbefaler å sjekke ut hvordan det faktisk er istedenfor å skrive ting på et forum som om det er fakta.

 

 

Jeg vet hva jeg vil ha og veldig få av de nyeste telefonene dekker det ønske.

 

 

 

Min utgave av den lista, om jeg f.eks skulle laget S6

  • 64GB internminne som standard uten at det koster flere tusen ekstra
  • Minnekortspor
  • 4GB RAM minimum. Vil kjøre så mye jeg vil i bakgrunnen
  • Rask CPU og GPU, obviously
  • 5" qHD AMOLED (ikke pentile) skjerm. Ville nok sagt 4.5" 720p før jeg testet VR. 
  • Helt svart ensfarget karm slik at man faktisk kan designe software rundt borderless screen-konseptet. Plast er helt fint. 
  • Android 4.4. Lollipop er håpløst, spesielt i forhold til punktet over. Føles som om jeg spiller Paper Monsters Recut hver gang jeg bruker den OS-versjonen. 
  • Apple-style fingerprint scanner (dvs kjapp og uten swipe). Den funksjonen har gått fra "hmm trenger jeg dette" før jeg prøvde den til "jeg nekter å kjøpe en mobil enhet uten det". 
  • 4500mAh batteri. Telefoner er for tynne, kan like gjerne stappe dem fulle av batteri
  • Magnetdock (slik Xperia Z3 har). Hater kabler, med QI er for tregt.
  • Superstabil og rask Bluetooth chip og stack. Samsung er til tider håpløse på det. 
  • Stock Android, mulighet for root i settings. 
  • Avtagbart bakcover med Yotaphone-aktig høyoppløst touch-eInk-skjerm cover som offisielt tilbehør

 

Du vil ha 4GB RAM. Hvis du skulle brukt opp all den RAMen må du ha et helt utrolig antall apps oppe, som og ville gjort at telefonen hadde forferdelig batteritid. Det er en mobiltelefon, ikke en stasjonær PC.

 

CPU og GPU er allerede noe av det raskeste på markedet, med mindre du tar en i5-4690K inn da....

Skjermen er ikke PenTile, den er Diamond Pixel.

Den kjører nå 5.0, ikke 4.4, skrivefeil?

Fingersensoren er ikke swipe, den er akkurat lik som på iPhone.

QI er for tregt? S6 lader like rask som iPhone og de fleste andre fjorårets modeller over trådløs. 

 

 

Disse listene dere lager er bare fokusert rent på personlige behov, og inneholder en del urealistiske elementer. Anbefaler og å lese en test av S6, før du uttaler deg om hvordan den bør være.

 

 

Ellers er jeg enig med Audun, dette er ganske katastrofalt for Samsung. De må nok gå tilbake og reevaluere pris, og mangelen på minnekortstøtte, og muligens batteri. De har helt klart laget en veldig god mobil, men hvis de priser den for høyt hjelper det ikke at den er god. Som andre og har sagt så er iPhone eiere mye mer ok med å betale masse, mens mange som kjøper galaxy gjerne ser litt mer på pris og vurderer andre alternativer.

Lenke til kommentar
 

 

Ellers har ikke S6 dårlig batteritid. Den slår iPhone 6 lett, og er ikke langt under 6 + til tross for et langt større batteri. Skal 6+ sloss i sin egen vektklasse blir den utklassert til de grader i batteritid. Å kalle Samsung ut på dårlig batteritid og så velge iPhone er bare grunnløst. Da måtte du hatt en tlf som f. eks Z3 for å kunne si noe slikt.

 

 

 

Rapporteres da fra veldig mange hold om skuffende batteritid? Problemet til Galaxy S6 / S6 Edge ligger jo ikke først og fremst på hvordan den gjør det mot iPhone 6, problemet er jo at de fleste opplever den som merkbart dårligere enn forrige modell, nemlig Galaxy S5. At iPhone 6 varer kortere er jo ikke så unaturlig i all den tid den har vesentlig mindre batteri.

 

Det å sammenligne batteritid er også en fryktelig vanskelig affære. Folk bruker telefonene sine temmelig forskjellig, noe som vil skape vanvittige store sprik når det kommer til opplevd batteritid. Min erfaring er at iPhone (iOS) er langt bedre til å konservere batteritid når telefonen ikke er i bruk, aka standby. Men at den bruker minst like mye strøm som Android når den er aktiv. Derfor vil en som meg selv som har relativt konservativ bruk av telefonen ofte oppleve at batteritiden på en iPhone er mye bedre enn det mange andre opplever, samtidig som batteritiden på Android ofte er dårligere enn hva andre opplever.

 

 

Man kan jo bare se på de forskjellige anmeldelsen og man skjønner fort at det å måle batteri er en fryktelig vanskelig affære. Anandtech har jo egne algoritmer for å teste batteriet og de kom jo frem til tallene for Galaxy S6 / S6 Edge var langt mer negative enn hva for eksempel GSMArena.com kom frem til i sin test osv..

 

 

 

 

 

Ellers er jeg enig med Audun, dette er ganske katastrofalt for Samsung. De må nok gå tilbake og reevaluere pris, og mangelen på minnekortstøtte, og muligens batteri. De har helt klart laget en veldig god mobil, men hvis de priser den for høyt hjelper det ikke at den er god. Som andre og har sagt så er iPhone eiere mye mer ok med å betale masse, mens mange som kjøper galaxy gjerne ser litt mer på pris og vurderer andre alternativer.

 

 

Er ikke bare det at kundene nødvendigvis er så fryktelig mye mer prisbeviste. Tradisjonelt så har man jo måtte betale en 500-1500 kr mer for iPhone kontra røkkla. Nå er de priset mer eller mindre helt likt, da seiler naturligvis iPhone opp som et langt mer aktuelt valg for veldig mange.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+89234341

 

 

Det å sammenligne batteritid er også en fryktelig vanskelig affære. Folk bruker telefonene sine temmelig forskjellig, noe som vil skape vanvittige store sprik når det kommer til opplevd batteritid. Min erfaring er at iPhone (iOS) er langt bedre til å konservere batteritid når telefonen ikke er i bruk, aka standby. Men at den bruker minst like mye strøm som Android når den er aktiv. 

 

Dette er spot on. Man ser gjerne at S6 klarer seg mot de andre i batteritester som går på å la den drive med f.eks webbrowsing non-stop, men det er ikke egentlig noe spesielt god målemetode. På S3 LTE hadde jeg f.eks Samsung sitt eget 3000mAh-batteri, opp fra 2100 (ish) standard. Kjørte mye i bakgrunn, som dro strøm, og lot alltid Bluetooth, Wifi, og alt annet stå på konstant. I tillegg hadde jeg en app som tross mine frustrasjoner var den som brukte mest strøm, og på ren bakgrunnsaktivitet, mer enn det som ble brukt av skjermen. Allikevel var ikke det noe problem, da batteriet var stort nok til å holde. 

 

Med S6 sa Samsung at 2550mAh batteri er nok for alle. De som da av ulike grunner ikke er enige, kan ikke lenger kjøpe mobilen deres. 

Lenke til kommentar

Min erfaring er at iPhone (iOS) er langt bedre til å konservere batteritid når telefonen ikke er i bruk, aka standby. Men at den bruker minst like mye strøm som Android når den er aktiv.

Hmmm ... 'Alle' mine android ('jeg bytter sjeldent') har holdt mye lengre enn alle iPhonene til mine bekjente. Da har forklaringen vært "en iPhone er laget for å brukes, skjønner du"

Men men, hver sine erfaringer :)

 

Personlig tror jeg folk med android ikke er så opptatt av produsenten - de er mer bevist på hva de vil ha med en tlf og kanskje også syns prisene er blitt for dyre. Da velges andre tlf/produsenter.

 

Gikk selv fra Samsung til Sony - funnet ut at jeg ikke liker glass på bakside og skifter muligens produsent neste gang, kanskje OS også. Blir uansett ikke aktuelt med 'topp' tlf, for det er prinsippsak å ikke betale så mye for en tlf. Da støtter jeg selvfølgelig ikke produsentene med å kjøpe.

Endret av KarpeSkrotum
Lenke til kommentar

 

 

 

Man kan jo bare se på de forskjellige anmeldelsen og man skjønner fort at det å måle batteri er en fryktelig vanskelig affære. Anandtech har jo egne algoritmer for å teste batteriet og de kom jo frem til tallene for Galaxy S6 / S6 Edge var langt mer negative enn hva for eksempel GSMArena.com kom frem til i sin test osv..

 

 

 

 

 

Er ikke bare det at kundene nødvendigvis er så fryktelig mye mer prisbeviste. Tradisjonelt så har man jo måtte betale en 500-1500 kr mer for iPhone kontra røkkla. Nå er de priset mer eller mindre helt likt, da seiler naturligvis iPhone opp som et langt mer aktuelt valg for veldig mange.

 

Anandtech tester jo wi-Fi og 4G LTE som hovedtester. GSM tester litt andre kategorier som taletid f. eks 

Det som er litt greit med GSM arena, du kan endre endurance ratingen med å endre bruksmønsteret. Ellers viser jo testene de har utført klart at S6 har dårligere batteritid enn S5: http://www.gsmarena.com/battery-test.php3?idPhone=6849#show

Poenget var at den ikke har dårlig batteritid, og at det er mer andre grunner, som de du selv har skrevet som gjør at salget går dårlig enn at batteritiden er dårligere. Det henger jo litt sammen med ironi-delen med reklame-mobbingen selvfølgelig.

 

Jeg formulerte meg nok litt dårlig der angående prisnivået. Mente å skrive det slik som du gjorde nå :)

 

Ellers så synes jeg du hadde skrevet en veldig god liste med mange gode punkter, og er vel enig i det meste og. Får bare håpe at Samsung er klar over det samme.

Lenke til kommentar

Håper de ser til LG og Huawei og skjønner de må ta kamerasatsingen mer seriøst. Kamera har blitt veldig viktig for mange.

Galaxy S6 og S6 Egde har bedre kamera enn LG og Huawei på noen av sine. Samme gjelder Note 4 og S5. Tenker du da på kameraapp som lar deg styre mange flere innstillinger?

Jeg mener både maskinvare og programvare. For å ta programvaren først. LG G4 har tre moduser fra noldus til ekspert (ok mine ord). Samsung mangler sistnevnte modus og kan ikke lagre råformat. Så maskinvaren: De har like stor sensor, men LG G4 er et lite hestehode foran med sin f/1,8 fremfor Samsung sin f/1,9. Samsung er litt bedre på video med høyere fps på flere av videomodusene. LG har et litt bedre sekundærkamera enn Samsung. Videre har vi ergonomi der både Samsung og LG skuffer stort.

 

Etter mine vurderinger er LG G4 litt foran Galaxy S6 på kamerafronten, særlig på grunn av råformat (det er et absolutt must).

 

Jeg synes Samsung bør satse hardere på godt kamera, selv om den store usagte tingen er at både LG, Samsung, Apple og alle andre burde satse langt mer på kamera. Selv det jeg anser som det nåværende beste telefonkameraet er skuffende dårlig på mange kamerarelaterte ting. Ting som hadde vært fult mulig å gjøre langt bedre uten å ødelegge den flate formfaktoren. Telefonkamera bærer fortsatt stort preg av å prøve å gå i strupen på husmor-kompaktkamera. Først nå med råformatet begynner enkelte å nærme seg proffkompaktkameraene på enkelte (få) områder.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Telefonene er alt for dyr! Kutter ut mulighet for å bytte minnekort .

 

Når skal sånne som deg begynne forstå at minnekort er utdaterte og fungerer som rene disketter etter den nye minnestandarden på telefoner? S6 introduserer UFS 2.0, som gir hele 3,4 ganger raskere tilfeldeige skrive- og lesehasigheter enn tidligere; det er en enorm forbedring, og vil merkes i åpning av applikasjoner, multitasking mellom dem, oppstart, osv. Å plassere et minnekort i telefonen vil gjøre den treg og dårlig i bruk.

 

Det er verdt å verke seg at UFS 2.0 også vil komme med Snapdragon 820 neste år.

 

 

Håper de ser til LG og Huawei og skjønner de må ta kamerasatsingen mer seriøst. Kamera har blitt veldig viktig for mange.

 

 

 

Vet du i det hele tatt hva du snakker om? Galaxy-modellene har alltid vært fremst i kamerateknologi, der S5 var fjorårets beste kameratelefon. Galaxy S6 er ikke noe mindre imponerende, og har blitt lovpriset for kameraet sitt. Bransjestandarden DxoMark har testet S6 og konkludert med at den har det beste kameraet av noen telefon på markedet. Note 4 kommer på andreplass og S5 på femte. 

 

I tillegg bør man ikke være så til de grader tjukk i skallen at man stapper et 2550mAh batteri i en telefon med qHD-skjerm og påstår at det vil funke fint fordi chipsettet er mer energieffektivt.

 

Er det derfor S6 likevel gir bedre batteritid enn HTC One M9? At den gir bedre batteritid enn LG Flex 2? LG G4?

 

http://www.gsmarena.com/battery-test.php3

Endret av La Menthe
Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...