Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Kjøpe parafin


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

TS. Du nevner ikke noe om hvilken type parafin du ønsker, eller hva du skal bruke det til. Det er (har vært) jo flere typer og prisklasser. 

 

Jeg har en ca 20 års tid, benyttet en parafinovn i min lavvo, ved- og etter behov. Nå er det vel lite salg (til bruk i kaminer), for boligoppvarming. Det er/var den billigste parafinen. Jeg kjøpte slik parafin, av de som leverte parafin og fyringsolje til boliger. Men siste gang jeg kjøpe måtte jeg se etter andre leverandører, da min tidligere leverandør var den siste i området som la ned salget.

 

Så jeg endte opp med å benytte telefonkatalogen (i stedet for google), da det var lettere å finne noen i nærområdet. Det finnes firmaer som leverer til hyttebruk, til byggtørkere, o.l. og firmaer som reparer ovner, byggtørkere,  m.m. Så sjekk dette, hvis du kan bruke slik parafin. Sist endte jeg opp med å kjøpe Fritidsparafin (25 L kanner), men hos en som reparerte byggtørkere. Og til omtrent halve prisen av den bensinstasjoner tar for sin Firtidsparafin. 

Lenke til kommentar

De har ennå, men det er også det dyreste stedet å kjøpe Fritidsparafin! Mer vanlig at stasjonene på bygda har, enn i sentrale strøk. Både 1 liters flasker og 4 liters kanner. Hvis det er den kvaliteten TS ønsker.

 

Stemmer nok det. eneste erfaringen jeg har med det er å stoppe på en bensinstasjon i Geilo og kjøpe det på vei til en hytte.

Lenke til kommentar

 

 

 

Stemmer nok det. eneste erfaringen jeg har med det er å stoppe på en bensinstasjon i Geilo og kjøpe det på vei til en hytte.

 

Jeg vet om bensinstasjoner, i mitt nærområde (Drammensområdet) som selger, men det er jo ikke alle som gidder å ta inn dette produktet. Stasjonene er jo mer, eller mindre selvstendige og de er nok ikke forpliktet til å holde dette produktet. Men nær hytteområder, har de fleste.

Lenke til kommentar

Friluftskar, hvor kjøpte du den 25L parafinnen henne? og pris :)?

Det er minst 4 år siden jeg kjøpte sist. Husker ikke navnet, eller stedet. Kjøpte da 2 kanner, på et verksted i Dreammen. Har ikke kvitteringen lenger, men literprisen var ca 1/2 pris, kontra av det ville kostet på Statoils stasjoner, da for deres 4 lites kanner. Kannene var på 20 L og ikke 25, som jeg skrev tidligere. Kannene er merket med Zibro, men det er jo enten produsent, eller importør. Kanskje du kan spore noen som selger, via det navnet.

Lenke til kommentar

Hmm fant Zibro 20L parafin 790 kr, ser ut det koster også 40kr Literen :/

Greit å ha noe å sammenligne med. :) Men skal du ha rimelig parafin, må du nok sjekke andre steder enn Felleskjøpet. :( Kanskje du skulle se litt nærmere på mitt første innlegg, avsnitt 3.

 

Lag ei liste over mulige steder du kan kjøpe og reis rundt. I værste fall, får du bruke telefonen. Prøv så å få kjøpt av de, som handler direkte fra importør.

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Hei

 

Lurer på om noen vett hvor eg kan kjøpe billig parafin :)?

 

Takk!

Siden jeg installerte en Wallas 25 med 175 ltr tank på hytta i 2005 har jeg kjøpt vanlig farget parafin fra pumpe hos Esso. Det har funket og fint og svarer til hva leverandøren Sunwind anbefaler. Det jeg ikke hadde hørt noe om før i 2015 (!) var at parafinen burde tilsettes isopropanol (kondensfjerner for bensin). Så da tok jeg i en skvett. Så i 2017 sluknet kaminen uventet og ville ikke starte. Fikk da vite at parafinen burde tilsttes 1 % kondensfjerner ved hver påfylling. Etter å ha fylt på en halv flaske, fungerte alt perfekt. Heretter vil jeg holde meg til 1% regelen.

Hva jeg heller ikke hadde visst var at kaminen trenger rengjøring ca hvert 5. år og ny bunnmatte - selvsagt avhenig av bruksfrekvens. Så til sommeren - etter 12 års bruk - skal den endelig få sin renselse - og ny bunnmatte! Og så hat jeg skaffet meg en reserve glødeplugg, for den pleier ikke å vare så lenge som dette.

Wallasen er prima, spør du meg!

Lenke til kommentar
  • 5 år senere...
On 4/9/2017 at 8:33 PM, Olram said:

Siden jeg installerte en Wallas 25 med 175 ltr tank på hytta i 2005 ...

Hvor kjøper du drivstoff nå og av hvilken type? Såvidt jeg har skjønt står det mellom HVO diesel (også kalt bioparafin eller 2. generasjons syntetisk biodiesel) eller vinterdiesel. Altså i de volumene vi trenger... Men HVO får man bare i store kvanta, meg bekjent, og vanlig diesel får "dieseldyr" (klumper seg) ved lagring over mange måneder. Kom på at faren min hadde kjøpt "flybensin" for mange år siden og sjekket det i dag: Jet A1 får man faktisk kjøpt til rundt 22 kr/l hos RC sjapper! Tenkte teste ut dette.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...