Gå til innhold

Trenger å kle meg bra på jobb - how to upgrade?


Anbefalte innlegg

Har etterhvert funnet ut at jeg behøver å oppgradere garderoben min betydelig i løpet av året, grunnet ny jobb. Jeg har i dag en mørk dress som er ny og sitter godt, samt noen greie enkle rutete skjorter. Varierer på jobben med å gå i dress + skjorter på dager med firmamøter osv, evt mørke bukser + skjorter/pique-skjorter og genser eller cardigan over på mer vanlige kontordager.

 

Er ikke noe krav til antrekk på jobben, men mange går ofte i dress konstant, eller finere bukse + blazer o.l, og jeg ønsker å bli mer vant til å gå i dette vs det litt enklere jeg bruker i dag :). Føler meg bedre og mer i kontroll på jobb når jeg kler meg på nivået til resten.

 

Og siden jeg er ca amatør på hvor man handler mote for menn, så tenkte jeg noen her kanskje kunne hjelpe en stakkar i gang?

 

Hva bør jeg handle, og i hvilken rekkefølge? Hvor mange dresser trenger jeg? Hvilke skjorter passer til? Hva slags bukser er fornuftige (jeg har 99% av mitt liv kun gått i mørke jeans)? Annet?

 

EDIT: Og ikke minst, HVOR bør jeg gå og handle alt dette? Hvor får jeg bra hjelp?

 

La oss si at jeg kunne tenke meg å bruke 30 000,- over et halvt års tid.

Endret av Alastor
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Se også på jakke+bukse kombinasjoner, det er mer uformelt enn dress, men likevel velkledd.

Tenk hele antrekk, slik at hvis du kjøper en dress, så kjøp samtidig to, tre ulike skjorter som passer til. Så har du mer å variere med.

 

Hvis du går for jakke+bukse, så gjør det samme, kjøpe ulike skjorter som passer til - men kjøp også to, tre forskjellige bukser som passer til jakken. Slik har du ikke bare ett, men tre antrekk som går over samme tema.

 

Du starter med en mørk grå dress, så en mørkere blå og så en lys grå.

 

I jakke+bukse kombinasjonen er jakken av grovere stoff en i en dress, Her begynner du også med en mørk grå, men den kan ha mønster f eks ruter eller være melert. Så velger du en blå jakke. Disse to kan du ha blå bukser til, men kakhi og lysere grå er også fint. 

 

Jeg synes Charles Tyrwhitt har mye bra til en anstendig penge. Spesielt er skjortetilbudet deres uslåelig.

TM Lewin er heller ikke dum. Du sparer fort inn igjen billetten ved å dra over til London og handle der. Du kan bestille på nett også, men da må du være trygg på størrelsen du skal bruke. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Du trenger egentlig ikke mer enn to, høyst tre dresser. De kan fint begge være mørkeblå, minst en av dem bør vel være det. Så lenge du konsekvent har dem på annenhver dag går det greit, men vær flink og heng alltid opp både jakke og bukse med en gang du kommer hjem. Og for all del, 100% ull. Så finner du en mørk blå blazer i litt grovere stoff (pass på at den i likhet med dressen sitter skikkelig, her finner man mye rart i butikkene) og en mørk grå bukse eller to i ullblanding. I alle fall fem skjorter i relativt lys blåfarge (noe enfarget og noe i enkle mønstre), en hvit eller to og eventuelt et par andre duse farger, og en ullgenser eller to (en crewneck i fin ull og en litt grovere cardigan, for eksempel), pluss et par-tre par gode skinnsko så har du det du trenger. Slips høres det ikke ut som du trenger særlig mange av, men her er det åpenbart bedre med ett eller to skikkelige, det kan være verd å legge litt penger i det (spesielt siden det er relativt billig sammenlignet med mye annet, spesielt jakker).

 

Det suverent viktigste er at klærne sitter bra. Dernest kommer materialvalg (alltid 100% naturstoffer), og så kommer egentlig alt annet langt bak. Mye kan kjøpes på dressmann, men noe kan det være verd å dra innom for eksempel Follestad eller Ferner Jacobsen for (om du fortsatt bor i Oslo). I så fall ville jeg kanskje ventet til salget der. Skjorter har mange her god erfaring med å bestille på nett (f. eks. fra www.luxire.com), selv har jeg kjøpt det meste av skjorter i London hos Charles Tyrwhitt (som også har nettbutikk, men da bør du vel vite størrelsen først). Jeg vet mange her anbefaler House of Singles for dresser. En del kompiser av meg handler også hos Menswear.no nede på Aker Brygge (helt ned mot Tjuvholmen), men jeg har ikke erfaring med noen av dem. Hold deg unna billig skreddersøm, i alle fall.

 

For 30.000 ville nok jeg personlig dratt en tur til London og handlet der. For den prisen får du en flott skjortegarderobe, to pene dresser, en jakke eller to, noen bukser og en genser eller to med litt til overs (om du holder reise og opphold utenfor, men som fotballfan finner du vel en unnskyldning). Handler du rette steder (Charles Tyrwhitt, TM Lewin, evt. Suitsupply) får du til alt dette og to par sko og alt du trenger av tilbehør innenfor det budsjettet.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Nja? Tja?

 

Relativ lette klær til vår/sommer/høstbruk da.

 

Men ok, smak og behag. 

 

Ville kjøpt ull, bomull eller lin. 

 

 Flere av disse typer klær skaper klør hos meg .

 

 

:)

 

 

Hvis det er plager ved visse typer stoff, så må disse selvsagt unngås. Ull er klart det mest slitesterke materialet, ullen puster og holer godt på formen. Du får ull i en rekke tykkelser og det er på ingen måte vanskelig å finne ull som passer til de fleste norske dager. Men bomull og lin er gjerne svalere, men spesielt bomull er ikke særlig slitesterkt. Noe å tenke på. 

Alle syntetiske materialer gjør meg klam og stiv og de er bare ekle å gå med. Huff.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...