Gå til innhold

Få utnyttet 300 mbit best mulig og få best mulig dekning trådløst.


ARJ

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Sikkert et evinnelig problem dette men.

 

Jeg har for litt siden kjøpt et stort hus.

3 etasjer - 100m2 i grunnflate så 300 m2 totalt.

Kutter ut kjelleren på dette prosjektet. Her trekker jeg ned en kabel og via en pfsense kutter jeg linken til leieboerene på 20 mbit - Kobler egen switch på deres nettverk så setter jeg opp en router som dekker det meste av utleieleiligheten.

 

Så til mitt problem.

Jeg har bestilt 300 mbit FD fra altibox.

Nå har jeg 75 mbit påkoblet gamle netgear toppmodell i første etasje (nighthawk r7000).

Denne er plassert i stua. Huset mitt er rektangulært og stua finnes i ene enden av huset.

I etasjen over har jeg toppmodellen av repeateren til netgear - EX6200. Denne står omtrent rett over hovedrouteren.

Får ok signalforhold på repeateren så har full dekning i begge etasjer i de aktuelle romma.

I motsatt ende av huset så har jeg soverom.

Kjører nå 2.4ghz og 5 ghz men hovedfokuset mitt er bruk på 2.4ghz for 5ghz virker fryktelig ustabilt og ikke alle husets pcer støtter 5ghz, men hovedbruken er ungene og streaming av diverse fra både netflix, nrk osv.

 

Per nå så klarer jeg å få en 45-50 mbit på 2.4 ghz begge veier, men det er fryktelig ustabilt.

Har kjørt diverse målinger og finner ingen interferens fra andre naboers nett som er i nærheten.

Endret kanaler på både repeater og på hovedrouter sånn at de ikke kjører samme.

Tidligere hadde jeg en 3e router satt som rent AP koblet via homeplug (nettverk via strømnettet) men fant ut at denne bare var ustabil.

 

Hastighetene jeg får, oppnår jeg kun nært routeren og repeater og ungene klager hele tida på at nettet forsvinner, noe jeg har lagt merke til selv også.

I andre enden av huset på soverommet vårt så får jeg ikke engang trådløst nett så det dekker ikke hele huset på langt nær.

Ved inntakspunktet har jeg fiber inn som går i fiberkonverter og så videre til siste generasjon altiboxrouter som står i bridged mode. Så inn på router.

I routeren har jeg plugget verisure (alarm) sin sentral som igjen kommuniserer trådløst med alle sensorer rundt om i huset.

 

Kan det faktisk være den som lager støy og dreper nettsignalene mine? I alle tester av routere jeg har sett så er netgear sin en av de beste. Det har kommet en ny utgave nå som skal være enda bedre men til og med i samme etasje så sliter jeg.

Målinger med iphone6'en min på speedtest viser at jeg klarer bare 7 mbit/s i samme etasje som r7000 står og det er ikke betongvegger i den etasjen.

Jeg har tweaka det jeg kan på r7000 og det inkluderer å slå av trafikkmålinger og QOS.

Dette bedret hastigheten noe men ikke stabiliteten.

 

Noen som har ide til hvordan å få nettet mer stabilt? og ikke minst, nå når jeg får 300 mbit, er det logisk å kunne klare over 100 mbit på 2.4 ghz?

Som jeg har nevnt er 5ghz fryktelig ustabilt igjen kontra 2.4ghz - og 2.4ghz er ustabilt det også.

 

Alt av FW er oppdatert til siste versjoner.

 

Har ingen problemer med litt investeringer om det er utstyret som det står på, men tror det er noe annet som lurer her.

 

Har litt begrensninger på å kunne trekke kabler rundt i hele huset så er limitert til å kunne kjøre det meste trådløst, og det er mest enheter som går på trådløst vi har.

 

 

Takk på forhånd for innspill.

Er selv nettverkstekniker så har god peiling på nettverk osv, men stopper litt opp her på dette trådløse da det ikke er så logisk lenger.

 

mvh

 

Arild

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

prøvde å sette den til 20 mhz, dog uten å slå av repeater. Fikk dårligere hastighet av det.

Kjøpte repeateren for jeg ikke hadde bra dekning i 2e etasje, oppnådde bedre nett i 2e med repeater enn uten - noe som var grunnen til at jeg kjøpte den i det hele tatt.

 

Men ville trodd at r7000 skulle kunne dekke hele huset alene - Da hvertfall første og 2e etasje (støpt dekke til kjeller så tar ikke hensyn til kjelleretasjen)

Lenke til kommentar

Takk for innspill.

 

Har ikke fått testet andre routerplasseringer enda, men det er på blokka.

Jeg tipper at kanskje verisure sentralen som er plassert ved siden av routeren skaper en form for interferens så det blir neste å utelukke.

Hovedproblemet mitt er at det er et helv... å trekke kabler rundt om i stua/mellom etasjene på grunn av at jeg ikke har nettverkspunkter i veggene så alt blir påveggsmontering noe verken jeg eller nestkommanderende i huset er særlig glad i.

Derfor har jeg heller investert i "dyrt" utstyr for å håpe at dette skulle holde.

 

Foreløpig plan er hvertfall å få flytta routeren til "midt i huset" i første etasje.

Bakdelen er at jeg må trekke flere kabler til inntaktspunktet i huset hvor endel annet utstyr slik som denne verisure sentralen står og også hvor jeg trekker kablet nett ut av huset og tilbake inn igjen til leieboerene, men mulig det kan løses med nettverk over strømnettet for returen.

 

Om det blir noe bedre gjenstår å se.

Takk for linkene.. lese litt der :)

Lenke til kommentar

Mistenker alarm systemet selv ja, men kan ikke bare slå av det :)

Så blir nok å måtte trekke noen kabler.. Enten å flytte router eller å flytte alarmsentral.

Burde være mulig å få deaktivert det midlertidig for å utelukke feilkilder. Ringe vaktselskapet eller noe.

 

Edit: Og har du sjekket farten din på kablet nett?

Endret av endrebjo
Lenke til kommentar

Kan alltids koble det ut ja.

 

Farten på kablet er ok ja. Problemet her ligger ene og alene på trådløse signaler.

Som sagt med ok utstyr.

Sitter å lukter på muligheter for å investere i og få meg enterprise utstyr hjemme.

Bør luke ut endel problemer, men skal strengt tatt ikke være nødvendig.

Lenke til kommentar

Har selv Verisure systemet (hovedenheten står ikke langt fra router), også med smartplug enheter plassert i huset. Disse skal ikke påvirke det trådløse nettet, da de sender på omkring 850Mhz. Verisure selv vil ikke ut med info om frekvens, men har funnet info på nett, og selv målt med ulikt utstyr.

Også nyere trådløse telefoner skal ikke være et problem lenger, da de som standard skal sende på mellom 1800-1900mhz (testet med Metageek wi-spy mini, og ingen forstyrrelse inn på 2.4)

Endret av kornelen
Lenke til kommentar

Nå ser jeg at ingen har spurt om, eller skrevet noe vedrørende netverkskortet som er i PC'ene du beskriver. Selv har jeg "Dark Knight" routeren til Asus hjemme. På laptoppen min oppnår jeg ikke mere enn rundt 50mbit på 2.4ghz. Men på 5ghz derimot (som gir dårligere senderstyrke med tanke på avstand naturligvis) så oppnår jeg uten problem å makse ut 75mbit linja. Gamle laptoppen derimot klarer ikke å oppnå like høye hastigheter på noen av nettene.

Så over til stasjonæren min som jeg nettopp har bygget. Der kjøpte jeg asus sitt trådløse kort "toppmodellen" ASUS PCE-AC68. Og hastigheten på det trådløse der er jo helt upåklagelig. Samme gjelder signalet. Så det kan jo være at rett og slett maskinene dine ikke har raske nok netverkskort til å utnytte linja. Jeg ville forøvrig forsket mere på å få brukt 5ghz nettverket, da jeg selv ihvertfall har erfart det som mere stabilt, og raskere. Syns det er merkelig at du sliter så fælt med det. Eneste jeg har merket er at hvis jeg setter opp senderstyrken helt til maks så blir det ustabilt, så jeg måtte gå ned noen få mv for å få det til å funke helt hundre.

Finner 7-8 forskjellige trådløse nett her, så jeg er ikke alene om å sende signaler.

Endret av Rune_
Lenke til kommentar

Problemet her ligger ene og alene på trådløse signaler.

Som sagt med ok utstyr.

Selv om utstyret er dyrt nok og forholdsvis nytt, kan det godt være trøbbel med det. Produksjonsfeil, firmwarefeil, osv.

Ruteren du kjøpte er førstegenerasjon 802.11ac-ruter. Å oppleve barnesykdommer på førstegenerasjonsprodukter er ikke uvanlig. Så kanskje du skulle fått prøvd en ruter du vet fungerer bra andre plasser. En 802.11n-ruter med 3x3 konfigurasjon leverer ganske bra båndbredde på 5 GHz. Så du kan jo prøve å få lånt deg en sånn eller en nyere ac-ruter.

Endret av endrebjo
Lenke til kommentar

prøv som folk har sagt her å koble ut alarmen midlertidig, bare for å ha testet, og prøv å skru av ekstender routeren din og test mens du sitter rett ved sidenav hovedrouteren bare for å se om det virker bra under "optimale" forhold. Da får man hvertfall litt klokere på om det "kan" bli bedre

 

 

og sist men ikke minst, du har ikke sending av tv signal mellom tv'r trådløst? de boksene der herper wifi signal (samme KAN også babycall osv gjøre)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...