Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

[Løst] Paypal-trøbbel


mammadal123

Anbefalte innlegg

Hei. Jeg solgte en vare for rundt 8k, og svindleren (kjøperen/betaleren i dette tilfellet) opprettet en tvist for å få tilbake pengene hans, som egentlig er mine. Gjenstanden jeg sendte var i god tilstand, og det var ikke noe å klage på.

 

Nå har jeg negativ balanse på Paypal, fordi Paypal gjerne tar siden til kjøperen, framfor siden til selgeren.

 

Jeg lurer på om jeg får inkassokrav pågrunn av dette? Har noen erfaringer med dette? Hvilket inkassoselskap er Paypal registrert hos i Norge? Er det bare i USA "debt collection" kommer, og ikke Norge.

 

Tusen takk,

 

mvh,

 

Rune E

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Her i landet har vi veldig strenge lover når det gjelder inkasso så om de skal ha noe som helst av en norsk borger har de vel ikke noe annet valg enn å rette seg etter våre regler om jeg ikke tar helt feil. For din del tror jeg at dette kan være positivt dersom dette er tilfelle og PayPal ønsker å oprette inkasso sak mot deg da du i forliksrådet kan forklare din side av saken

Endret av crii
Lenke til kommentar

Her i landet har vi veldig strenge lover når det gjelder inkasso så om de skal ha noe som helst av en norsk borger har de vel ikke noe annet valg enn å rette seg etter våre regler om jeg ikke tar helt feil. For din del tror jeg at dette kan være positivt dersom dette er tilfelle og PayPal ønsker å oprette inkasso sak mot deg

Hva mener du? At jeg ikke burde bekymre meg?

Lenke til kommentar

Jeg vet ikke hva som er PayPals praksis med inkasso i Norge.

 

Men de kan i alle tilfeller ikke gå til inkasso hvis kravet er omtvistet. Da må de, kort sagt, først få en dom.

 

Dermed bør du gjøre det klart for PayPal at du ikke er enig i kravet (og hvorfor) og nekter å betale.

 

Jeg ser over at du ikke er myndig, så da har du en enkelt og greit grunnlag for å hevde at avtalen ikke er gyldig og at du ikke kan stifte gjeld. I tillegg er det kronglete å drive inn penger fra mindreårige.

 

 

(Jeg har mistanke om at saken kan være litt vanskelig juridisk sett, men jeg tviler sterkt på at PayPal vil kaste bort tid på dette når du forteller at du er mindreårig.)

Lenke til kommentar

Ståle riktignok kan ikke mindreårige FRIVILLIG stifte gjeld, men ett inkasso krav går ikke under dette

 

Dersom paypal eventuelt skulle få medhold må enten han eller foreldrene betale

 

 

Som sagt kan saken muligens være "litt vanskelig juridisk sett", men poenget er at inkasso ikke er aktuelt for et omtvistet krav. Det er en annen terskel for å gå til sak mot et barn (med liten sjanse for suksess IMO) enn det er for å rutinemessig sende et krav til inkasso.

 

Når TS sier han er mindreårig tror jeg nok PayPal vil riste på hodet og gi opp. I alle fall når det gjelder å kreve inn pengene.

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Vet ikke om pay pal kan få den informasjonen men jeg er temmelig sikker på at politiet og eller kripos kan få fatt i alt av kontoer og transaksjoner dersom det blir levert inn en anmeldelse mot deg

 

Dette fordrer selfølglig at PayPal vil synke så lavt som å opprettholde ett krav mot ett barn og at de får rettslig medhold i kravet om det er omtvistet

Endret av crii
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...