Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Mercedes 190E w201 98 oktan?


MBarne

Anbefalte innlegg

Har hatt flere 190 opp gjennom åra, alle 2.0. Har siste to år hatt en 190 med litt større motor (2.3).

 

Har alltid fylt 95 oktan, men oppdaget i går at jeg har en "bryter" under panseret der jeg kan velge mellom "n" og "s" som ifølge brukerhåndboken er 95 (n) eller 98 (s). Den har vært innstilt på s, altså 98 oktan samtidig som jeg har fylt 95.

 

Det jeg lurer på er egentlig; bør jeg stille den til "n" og fortsette å fylle 95? Vil jeg evt få bedre ytelse ved å la den stå på "s" og fylle 98? Evt hva er best for motoren?

 

EDIT: Etter litt søking kan det også være at n=92 og s=95, men fant ikke noe klart svar.

Endret av MBarne
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vil tippe at N står for Normal og S står for Sport. Jeg vil og tippe at i sportsmodus øker bilen mengden bensin som sprøytes inn samt justerer tenningen slik at bilen får litt mer futt. Grunnen til at Mercedes da har skrevet at ved bruk av S så skal det brukes 98 oktan så er det fordi økningen av drivstoff og gjør at bilen har en høyere kompresjon og det vil være lettere for 95 oktan å selvantenne og gi deg tenningsbank.

 

Oktantall, etter RON-standarden som brukes i Europa, er bare en betegnelse på bankefastheten til bensinen. Altså hvor mye komprimering den tåler før den selvantennes. Så om du vil fortsette å kjøre daglig på 95 oktan for å slippe den ekstra kostnaden med bensin ville jeg slått over bryteren til N, men om du velger å kjøre på 98 så er det vel hipp som happ hvor bryteren står hen. Kanskje google eller forhøre seg litt rundt og lese ltit og se hva andre som har hatt slike biler har gjort og erfart?

Endret av Hansien
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...