Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

16-åring på Arendalsuka (haster!)


Anbefalte innlegg

Hei. Vi har ei jente på 16 som gjerne vil dra på den politiske festivalen "Arendalsuka" nå i midten av august. Hun ønsker å bli med ungdomspartiet hun er medlem i dit, og de skal bo på en campingplass med andre ungdommer. Søknadsfristen er i dag så den "endelige" avgjørelsen gjorde vi i går, og vi sa nei. Grunnene er:

- Dette er siste uka i vår ferie og vi vil ha henne på hytta. Det har vært planen lenge at de siste to ukene skulle være på hytta (vi skal ha sykkelferie i utlandet de to første).

- Det er kun fasttelefon på hytta. Dermed vil hun ikke kunne få tak i oss når det er noe med mindre vi er inne akkurat da, og vi må være på hytta for å kunne ringe henne (ikke mobildekning på fjellturer osv.)

- Vi har liten erfaring med politiske arrangement av denne typen og vet ikke om det er trygt nok når hun kun er 16. Vi stoler på henne 100 %, men ikke på alle andre.

- Hun har vært alene på tre politiske arrangement på nasjonalt plan det siste året så hun må tåle å ikke være med på alt.

- Dette arrangeres hvert år så hun kan dra neste sommer.

 

Nå har jeg blitt litt usikker, men det er kort tid igjen om man skal endre på beslutningen. Hun har blitt veldig lei seg. Hun leste hovedprogrammet for oss og det er veldig bra. Selv har hun satt seg inn det fullstendige programmet og er nesten knust over å gå glipp av det. Jeg synes det er fint at hun liker politikk så godt i en alder av 16 og jeg vil jo oppmuntre henne når det gjelder samfunnsengasjement. Samtidig har jeg fortsatt bekymringene som er nevnt ovenfor. Har noen mer erfaring enn meg her? Er det forsvarlig å la henne dra, og i såfall synes dere at jeg bør?

 

 

Anonymous poster hash: ecd1a...1eb

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

16 år gammel jente som er veldig entusiastisk til politisk festival? Hun er nok minst like entusiastisk til guttene som deltar på denne politiske festivalen, hun er over seksuell lavalder så alt er lov hva enn hun måtte finne på å gjøre der, kanskje greit å utsette dyden ett år? hadde hun reist dit med gode venninner så hadde det nok vært enklere å la henne dra, da har man flere man kan ringe osv for å få tak i henne.

Endret av Henrik2k
Lenke til kommentar

For meg virker det som om du først og fremst har bestemt deg for at hun ikke skal få dra, og prøvd å finne argumenter etterpå. En 16-åring klarer seg uten foreldrene på en armlengdes (mobilsamtales) avstand en stund. Hvis du stoler 100% på henne er det bra nok. Som du sier kan du ikke stole på alle, men det vil ikke endre seg ettersom hun blir eldre. Det er klart det alltid vil være unge bukker og gamle griser på sånne arrangementer, hvis det er det du er redd for, men hvis hun er et lett bytte for dem nå, vil hun fortsatt være det om både 2, 4 og 6 år - lenge etter at du har sluttet å ha noe særlig du skulle ha sagt. I alle fall er hun 16 år og har lov til å pule. Den tanken er det bare å venne seg til.

To uker på hyttetur med familien høres veldig mye ut for en 16-åring, og det begynner å bli på tide at man på den alderen får disponere ferien sin litt selv. I tillegg har dere de to ukene på sykkeltur. Jeg synes du bør la henne dra.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Du seier eigentleg ingenting om det som er viktig her. Som korleis ho skal bu på denne festivalen, og om ho reiser saman med andre.

 

Ein politisk festival vil ikkje være verken tryggare eller farligare enn dei fleste andre aktiviteter, men det vil sjølvsagt være avhengig av rammen rundt. Skal ho være der saman med venner eller folk ho kjenner frå før? Eller reiser ho frå Nord-Norge heilt aleine utan verken penger eller hotellreservasjon?

 

At dere ikkje er tilgjengelige på telefon 24/7 ser eg ikkje på som noke problem, ein 16 åring klarer seg heilt fint utan kontakt med sine foreldre i eit par timar. Og dere kan også lett avtale at ho skal ringe til faste tider (f.eks kvar kveld klokka 21) dersom det er nødvendig.

 

 

Personleg så synest eg at ho bør få lov til å bruke litt tid på seg sjølv og det ho liker å holde på med. (Eg kan forøvig ikkje fatte å begripe at dere i det heile tatt vil ha med ei 16 år gamal jente som er sur på dere i to veker på ei hytte utan mobildekkning. Det høyrest ikkje akkurat ut som oppskrifta på hyttekos).

 

 

 

Men som sagt, eg veit ikkje noke om rammen rundt dette arrangemanget. Men det høyrest no ut som om det er eit seriøst og skikkelig arrangemang som er arrangert av kompetente personer. Dette er f.eks langt unna ein dårlig musikkfestival langt unna der det dei fleste deltakarane berre skal sitte i festivalcampen og drikke heile dagen.

 

Så for meg er det litt viktig å få svar på:

-Kor langt unna er dette (både i forhold til heimen og hytta der dere er).

-Korleis skal ho bu? Telt, hotell?

-Kven skal ho reise saman med, eller som ho kjenner der? Mest aktuellt dersom det er langt unna heimen.

Lenke til kommentar

Problemet er at OP allerede har bestemt seg, men leter etter bedre argumenter hvorfor hun ikke skal dra. Det er usedvanlig mange rare problemer OP har satt for seg selv. Om det er ekstremt viktig å kunne nå dere mens dere er på hytta, kjøper dere en trådløs telefon som fungerer på terrassen.

 

Det er vel ikke veldig vanskelig?

 

Man må også huske på at det er svært mange ungdom som flytter ut i en alder av 15/16 år for å gå på videregående skole. Stoler du 100% på denne jenta, ser jeg virkelig ingen grunn til å holde henne igjen.

Lenke til kommentar

Takk for svar, hun får dra. Det er ikke dekning med mobiltelefoner så vi kan ikke bare kjøpe en. Fasttelefonen er kobla til en antenne på taket eller noe slikt. Hun skal bo i hytte på campingplass, det er varierende hvor mye hun kjenner de andre, men hun bekymrer seg ikke over det selv. Arrangementet er i Arendal og vi bor og har hytte i Sør-Trøndelag.

Anonymous poster hash: ecd1a...1eb
Går det an å få sletta den tråden helt nå?

Anonymous poster hash: ecd1a...1eb

Endret av Tvillingsjel
redigerte vekk flere forespørsler om sletting
Lenke til kommentar

Så bra at det ordna seg. Å bu på campinghytte er jo ganske ganske trygt då ho der har god kontroll på både seg sjølv og tinga hennar.

 

Eg trur at dette vil gå heilt fint, men som eg sa så kan det kanskje være fornuftig å på forhånd avtale faste tidspunkt der dere passer på å være i nærheita av telefonen.

 

Du kan også med fordel sette deg ned saman med henne for å gå over litt reglar og rettningslinjer som dere vil at ho skal følge når ho reiser åleine.

 

 

 

Du får desverre ikkje sletta tråden då det strider mot forumets rettningslinjer, men du kan rapportere tråden og be om anonymisering av enkelte detaljer om det er noke som du ønsker å fjerne.

Lenke til kommentar

Går det an å få sletta den tråden helt nå?

 

Anonymous poster hash: ecd1a...1eb

 

Som Atlanterhavet sa, er det ikke tillatt, men det kan også være fint for andre foreldre i liknende situasjoner å finne igjen tråden på et senere tidspunkt.

 

Du landet på riktig avgjørelse. Uten at jeg er far selv, tror jeg ikke at du kan hindre henne i å gjøre skumle eller risikable ting. Før eller siden må hun lære seg å bli selvstendig og uavhengig av foreldrene sine. Og da kan det ikke være mer sikkert enn å begynne i lag med annen engasjert ungdom under oppsyn av arrangører som sikkert er ansvarlige og erfarne. Dessuten finnes det både politi og helsevesen i Arendal om det skulle oppstå en alvorlig krise og dere ikke er tilgjengelige på sekundet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...