Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Da er Black Refinery bestilt. Skal bli greit å satt det sammen etter eksamensperioden.

Lurte bare kort på angående overklokkingen som er anbefalt, hvilke komponenter gjelder dette?

 

Kan du/dere ellers forklare meg hva som er greia med skjermkort? I eksemplet her har man Gforce GTX 970, men hvor ulike selgere kaller det MSI, EVGA, ZOTAC osv. og selve kortet er overklokket når man kjøper det. Skjønner jo at OC står for dette, men at man da får ulike hastigheter "out of the box". Blir veldig spesielt dette i mitt hode. Alle heter "Gforce GTX 970", mens resten virker litt random. Skjønner jo NVida har produsert kortet, men er det slik at de formidler det videre til mellommenn som så "pakker det inn", eventuelt overklokker det osv. før det selges til kunden?

 

PS: Hvis andre sliter med bestilling hos CDON, så er det grunnet XFX 650W strømforsyningen. Fant dette ut etter ganske mye om og men. Den ligger nemlig ute under to priser hos dem, hvor den fint kan legges i handlekurven men gir error om man går til kassen. Man må søke på siden og velge versjonen til 819kr. Tror de har noe mangelfulle rutiner rundt prissetting på CDON, mener jeg har opplevd dette en gang før. Klør seg jo godt i hodet når man får internal server error når en skal til kassen. Tenker jo serverkræsj hos dem, ikke at den ene varen inneholder en død link av noe slag. Så tilfeldigvis at prisjakt faktisk oppga den "rett" prisede-linken, mens prisguide linker til den for 785kr. Dere kan jo forestille deg hvor nøye jeg leste før jeg bestilte, hehe. Vil jo ikke føle meg som Homer Simpson hvor jeg faktisk klarte å bestille en vare som ikke passet.

Lenke til kommentar

Ang skjermkorta, så er det som du sier nvidia som lager korta og sender til mellom mann, som MSI feks, her tar msi å legger på sin luftkjøler som er mer effektiv, samt stillere, og ofte klokker dem kortet for deg litt, slik at du får ekstra fart. Men denne klokken fikser du egentlig selv viss du vil, for det er ikke så langt dem overklokker.

 

 

Anf psu så ser jeg det, er cdon.no som tuller litt på sin side der.

Ang psuen så et dette en super psu, slaget av kvalitetsprodusenten sesaonic. Eneste xfx gjør her er å feks legge sin egen vifte til og klistreemerke :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

I begynnelsen får de ferdige kort, da er det klistremerke og tilbehør som er forskjell.

 

Så slipper de salg av kun chippene, da kan de designe kortene selv og sette på egenmoddet kjøler og bios.

At det står OC er som skrevet over bare en egen bios de har lagt inn hvor de har klokket litt for deg.

Skal man klokke selv uten å bytte kjøler kan det velge seg å velge et OC-kort av den grunn at de ofte da har montert inn en kjøler som er spekket for å ta unna mer watt.

 

På 970kortene, iallefall om det kjører alene kan man på alle kort så si bare slide klokk til 1500 og fortsatt er kortet kaldt.

Det er hastigheter man bare kunne drømme om før, så her snakker man ytelse for pengene.

 

Setter man i to kort og disse påvirker hverandre temp-messig må det ene kortet ofte klokkes ned litt.

Man kan godt sette begge kortene til 1500, men kortet vil uansett klokke ned selv.

 

Ved å bruke evga precision og hake av for voltmeny og øke den litt i den skalaen som er der i den menyen og slide temp og powertarget til maks og klokk til 1500 så får man rett ut av boksen-ytelse på høyt nivå uten å gjøre annet en 7 sek endringer i programmet.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

GTX 960 håper og tror jeg at kommer til å gi vanvittig mye ytelse for pengene! GTX 760 begynner å dra på alderdommen, men tipper at GTX 960 ikke kommer ut før Q1 2015 engang. Logikken bak er vel at GTX 970 og 980 selger såpass bra, og at de bare vil lage konkurranse mot seg selv og få redusert fortjeneste om de velger å lansere GTX 960 i dag. :)

 

Apropos overklokking kan både prosessor, skjermkort og minnet bli overklokket. Jeg kan ikke gi noen eksakte tall og verdier, da det varierer litt fra chip til chip, men det finnes veldig mange enkle guider på nettet tilgjengelig via Google. :dremel:

Endret av Agentspoon
Lenke til kommentar

Ok, takk for svar folkens. Alltid fint å lære noe nytt. Ser jo at overklokking med de rette delene kan gi betydelig bedre ytelse, slik som med i-serien av prosessorer og GTX-serien av skjermkort.

Disse to virker jo nærmest bankers i bygget. Så blir det jo flott om 960 kan gi Corporal et fint løft, men blir jo alltid price/reward. Dette må jo hele tiden bli avgjort i forhold til de to hovedbyggene. Med tanke på dollarkursen, så kan det nok komme press på komponenter fremover. Dette har vel ikke slått ut så veldig enda. (Men ser jo det sniker seg oppover, ser man bort fra eventuelle tilbud).

 

Skal jo ikke være lett for Agentspoon og co, eller hva? Er jo prisfølsomt dette her.

Lenke til kommentar

Da har den nye maskinen vært i hus i noen uker, og alt fungerer strålende. Den kan vel ikke sies å være laget helt etter Black Refinery speccen, men takker for råd jeg fikk i tråden likevel.

 

Og MSI Gaming 5 sammen med MSI GTX970, fungerer helt fint her hvertfall :)

 

Må nesten legge til at for en som er vant til at å overklokke prosessorer er slitsomt med masse blåskjermer og flikking på FSB og multiplier, så er i5 4690k på det hovedkortet en lek :) Kan jo overklokke "en hel haug" uten noen form for problemer, mye "headroom" fra intel tydeligvis.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...