Gå til innhold

Den Store Samsung Galaxy S5 Tråden


  

203 stemmer

  1. 1. Skal du kjøpe S5?

    • Ja!
      79
    • Nei, oppgraderingen er ikke stor nok
      87
    • Kanskje, når prisen går ned
      36
  2. 2. Hvilken farge går du for?

    • Gull
      10
    • Hvit
      31
    • Mørkegrå
      55
    • Mellomblå
      36
    • Skal ikke kjøpe
      70


Anbefalte innlegg

Neinei. Bedre batteri, bedre lysstyrke i sol, flere/tidligere oppdateringer, bedre kamera, vanntetthet. Alt det var med på å vinne meg over til å oppgradere. Spesielt S4 sin lysstyrke ute var plagsom.

 

Men fingeravtrykkleser er noe jeg har lyst å bruke. Vil helst ha noen form for lås, selv om verken kode eller fingeravtrykk er helt sikkert. Er ingen tvil om hva som er lettest i bruk.

 

Og når leseren er såpass dårlig, så blir det til et irritasjonsmoment hver gang jeg skal låse opp telefonen. Selv om der funker, så er tvilen alltid der.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har gått over fra S2 til S5. Telefonen har til nå innfridd mine forventninger, og bilder som jeg har tatt ute og inne er kanonbra!

 

På Samsung Galaxy s2 hadde jeg et tastatur med tre til fire bokstaver pr "knapp" og med xt9 når jeg skrev meldinger. Er vant til å bruke det, men finner ikke ut hvor en oppretter det på S5.

 

Lenke til kommentar

Har noen klart å bli kvitt den hersens Mobeam-appen? Har disablet/avinstallert/nedgradert til den store gullmedaljen, men like forbanna kommer den tilbake igjen.

Samme her, blir å gå for root for min del.

 

 

Kan du ikke bare la den ligge? Hva er problemet den lager?

"problemet" er at du blir påtvunget software du ikke ønsker. En tjeneste som kjører på telefonen x antall som blir pushet = strømforbruk og kraft, samt jeg liker å "eie" min egen telefon. Blir som kjøp av ny pc, du fjerner jo alt av programmer du ikke ønsker.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Dere må seriøst roote den mobilen! Det er som en annen verden! Selvom en rootet S5 sammenlignet med en rootet S4, med det samme custom rommet på, ikke er noen forskjell...

Men uansett er det som en annen verden å roote og innstalere custom recovery og flashe noen skikkelige rom, ikke sån drit som inneholder alt mulig rart man aldri trenger...

Lenke til kommentar

Da blir jeg straks eier av Samsung Galaxy S5 av type blå, skal hovedsaklig brukes som musikkavspiller når jeg svømmer og noe fikling med Cyanogen.

Ha! Skal du ha Samsung Galaxy s5! Morsomt etter all dritten du har skrevet om telefonen. Her er feks utklipp fra hva du skrev etter dinside testen:

 

Som man kan se ut ifra testen så er Galaxy S5 en solid telefon, men det er nok den minste forbedringen av en Galaxy S-modell til nå og forskjellene fra Samsung Galaxy S4, og da spesielt S4+ er minimale.

Den nye maskinvaren er en liten evolusjon, forbedringene i ytelse er marginale og for første gang så trumfer ikke Samsung markedet med "den kraftigste Androidtelefonen på markedet", denne gangen så er konkurrenter som LG (G Pro 2), HTC (One (M8)) og Sony (Xperia Z2) fult på høyde fra starten av.

Hvor folk har begynt å forvente at disse telefonene skal ta markedet med storm og sette nivået for hva som er å forvente det året så fremstår Galaxy S5 velig naken og ganske så middelmådig. Det betyr ikke det samme som at det er noen dårlig modell, men det er ikke så alt for mye å rope hurra for i denne omgang og argumentene for å oppgradere, selv for de mest hardbanket entusiastene er nok få om noen.

De fleste tester, inkludert Anandtech sin konkluderer med at fingeravtrykkleseren er basert på solid teknologi men er dårlig utført i praksis. Den er mer eller mindre umulig å ta i bruk med en hånd, og den er svært sensitiv for rotasjon av fingeren som må være rett og gå ovenfra og ned, hvor sensoren attpåtil er veldig sensitiv på hvor raskt du tar fingeren over. Dette må ikke gå for raskt eller for sakte, da vil den ikke reagere. Du kan heller ikke være fuktig på verken finger, eller på selve sensoren så den er da ubrukelig i kombinasjon med vanntettheten til telefonen. Mer eller mindre samtlige tester jeg har lest ser ut til å konkludere med at denne rett og slett ikke er god nok og er neppe noe folk kommer til å benytte seg av, spesielt ikke når aktivering av fingeravtrykk gjør at telefonen krever bruk av omfattende passord med innhold av små og store bokstaver samt tall så når den feiler såpass ofte så du må inn med passord så vil nok de fleste gå raskt tilbake til pinkode eller rutenettløsning istedenfor.

Pulsmåleren er det tilsynelatende ingen som ser poenget bak, den kan ikke benyttes under trening da du må stå å holde fingeren trygt og godt på sensoren over en periode for at den skal klare å avlese pulsen din, og selv da er det visstnok ganske så stor feilmargin. Den ser faktisk ikke ut til å fungere noe annerledes eller bedre enn diverse apps man får via både Google Play Store og AppStore som benytter kamera til å gjøre akkurat det samme. De har samtidig fjernet telefonen sin mulighet til å måle temperatur og fuktighet.

Det som skuffer folk aller mest er at telefonen ser ut til å henge seg og bli svært lite responsiv hver gang noe lagres til telefonen sitt flashminne. Som når Google Play Store driver å oppdaterer eller installerer apps til telefonminne så blir telefonen mer eller mindre ubrukelig til den er ferdig, dette blir på mange måter backet opp som en maskinvareutfordring når Anandtech tester ytelsen til NAND (flash) på telefonen som har det merkbart dårligste ytelsen hva gjelder random / read write til telefonminne av samtlige toppmodeller de har testet det siste året. Den er tilsynelatende vesentlig dårligere enn Samsung Galaxy S4 på dette punktet og noe som ser ut til å redusere brukeropplevelsen og nærmest "cripple" hele telefonen så fort for mye blir skrevet til telefonminne og du forsøker å benytte telefonen på samme tid. Dette er temmelig latterlig og svært, svært skuffende.

Skjermen som også har blitt priset såpass opp i skyene på forhånd har fremdeles flere av de samme svakhetene som tidligere, men noe mer redusert enn tidligere. Anandtech gjorde målinger (med cinema modus aktivert) og fant at fargekorrektheten fremdeles er et stykke unna og dårligere enn de beste skjermpanelene på markedet. Det hvite ser fremdeles ikke helt hvitt ut og spesielt gråtonene er mer off-green enn de er gråe. Samsung benytter fremdeles seg av pentile piksler så skjermen har i realiteten en oppløsning på 1280x720 for alle blå og røde underpiksler, det er kun de grønne underpikslene som faktisk har en oppløsning på 1920x1080.

Også forsøkte jo Samsung å skryte på seg en 500 nits skjerm, altså den første AMOLED skjermen som faktisk skal kunne måle seg med LCD hva gjelder bruk i sollys og her er den ikke i nærheten, de målte maksimalt 352 nits som fremdeles er bra til å være AMOLED og mye bedre enn Galaxy S4, men ikke i nærheten av hva Samsung forsøker å skryte på seg og de fleste LCD-panele i dag ligger jo et sted mellom 450 til 550 på de bedre skjermpanelene. De merket også at jo høyere lysstyrke, jo verre blir problematikken hva gjelder hvittone og gråtone på skjermen. Hva som verre er, strømforbruket går i taket så fort skjermen nærmer seg maksstyrke. Det ble mål et strømforbruk på absurde 2461,5 mW ved boost på skjermen ute i sollys når det var fremvisning av en del hvite og lyse elementer på skjermen, de konkluderte med at om du kjører skjermen på 60% lysstyrke så vil du bruke over tre ganger så lang tid på å lade ut batteriet sammenlignet med når du benyttet boost. Med andre ord så er denne lysstyrken som ikke var i nærheten av så god som den blir reklamert som virkelig døden på batteriet ditt og burde kun benyttes ved anledninger hvor du vet det ikke gjør noe om du brenner igjennom batteriet på null, komma, ingenting.

Leser vi CPU og GPU-testene så kommer det tydelig frem at telefonen har et problem med varmeutvikling, den klarer ikke å kjøre verken CPU eller GPU på maksimal hastighet i mer enn noen få minutter før telefonen må begynne å throttle, det vil si at den effektive klokkehastigheten på telefonen blir lavere som igjen forklarer hvordan den til tross for å være klokket 200 MHz høyere enn blant annet HTC One (M8) ender opp med å tape i nesten samtlige av de syntetiske testene. Man kan jo undres hvorfor i all verden Samsung som eneste produsent har valgt å gå for SoC klokket til 2,5GHz når alle andre går for den som er klokket til 2,3GHz også kan ikke telefonen se ut til å takle varmeutviklingen i det hele tatt så den ender opp med å møte veggen og klokke seg selv ned under 2,3GHz om konkurrentene kjører på.

Igjen så virker det som Samsung har valgt SoC klokket til 2,5GHz kun fordi det betyr at de kan sette 2,5GHz i spesifikasjonene og markedsføringen, men de i realiteten og i praksis ender opp med å throttle og ergo ende opp med lavere reell ytelse enn konkurrentene med samme SoC klokket til 2,3GHz. Et utrolig merkelig og dårlig valg fra Samsung sin side som nok også fordyrer komponentkostnadene til telefonen da Qualcomm naturligvis tar høyere pris for SoC klokket til 2,5GHz sammenlignet med SoC klokket til 2,3GHz. Men alt ligger vel i markedsføring.

Det er med andre ord veldig mange skuffende aspekter med telefonen, igjen så betyr ikke det at telefonen på noen måte er dårlig men Samsung får hard konkurranse av LG, HTC og Sony denne runden og det er på ingen måte noen automatikk i at denne telefonen skal bli sett på som den beste og mest anbefalte toppmodellen, noe som har vært normen med Galaxy S-serien de siste årene. Samsung har ikke helt truffet spikeren på hode med denne telefonen, og de skuffende få forandringer på design og utseende hjelper jo ikke på det heller.

Endret av maldonhavsalt
  • Liker 3
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...