Gå til innhold

Viritualisering, noe spesielt jeg må tenke på?


Anbefalte innlegg

Hyper V er Microsoft sin virtualiseringsteknologi, AMD-V er AMD sin virtualiseringsteknologi mens VT-x er Intel sin versjon. Du bør sjekke at prosessoren din har støtte for en av disse før du setter i gang. Ellers er mye ram viktig å tenke på, som tidligere nevnt i tråden.

En annen ting å tenke på er antall nettverkskort i maskinen. Husker jeg ikke helt feil er det anbefalt at hver virtuell maskin har hvert sitt nettverkskort men det er nok avhengig av bruken.

 

Antall tilgjengelige prosessorkjerner er også en faktor en bør planlegge.

 

Selv har jeg tenkt på å sette opp en boks med virtualisering hjemme. Skal i alle fall ha en bok med NAS og har planlagt å ha et dedikert kontrollerkort til laringsdiskene (LSI SAS 9207-8i SGL). Jeg har vurdert et multimediasenter i tilleg men det er avhengig av hva slags plugins jeg legger inn på NAS'et.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

4-5 lydkort..skal de stå i serveren så en av VMene kan bruke dem og for eksempel spille lyd i x antall soner i hele huset?

 

 

Ny link:

http://en.wikipedia.org/wiki/Haswell_(microarchitecture)

 

Her framgår at intel VT-d ikke er støttet på K-varianter av desktop CPUer (hrmpf, kjøpte en i4770K nylig..)

 

Korrekt, men det er nok USB-lydkort som blir benyttet.

 

Kjøper så godt som garantert en Xeon til denne bruken.

 

AtW

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hyper V er Microsoft sin virtualiseringsteknologi, AMD-V er AMD sin virtualiseringsteknologi mens VT-x er Intel sin versjon. Du bør sjekke at prosessoren din har støtte for en av disse før du setter i gang. Ellers er mye ram viktig å tenke på, som tidligere nevnt i tråden.

Hyper-V er en hypervisor. AMD-V og VT-x er utvidelser i CPUens instruksjonssett. Hypervisoren gjør nytte av utvidelsene.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ut fra hva jeg kan lese støtter hyper-v kun lyd ut via RDP.. men lyden skal kanskje spilles av via en egen applikasjon og da trenger den kanskje bare USB-passthrough? Ikke sikker på denne kjenner jeg men hvis du har en ekstra disk kan du installere server 2012 på den, legge inn hyper-v og lage en VM for å teste disse USB-lydkortene. Hvis det går bra kan du til og med eksportere VMen i vente på skikkelig hardware.. ;)

Lenke til kommentar

Kan jeg bare kjøre lydkortene rett på Server 2012 da? Og så virtualisere resten i tillegg? Men har opplevd problemer før med RDP og win server og lyd, virker som lyden disables når man kjører RDP, har opplevd å måtte kjøre teamviewer for å få lyd lokalt på serveren samtidig som jeg er innlogget remote.

 

AtW

Lenke til kommentar

Hvorfor skal du egentlig spille av lyden på det virtualiserte OS'et? Hvorfor ikke bruke DLNA eller tilsvarende for å streame lyden fra det virtualiserte OS'et til noe annet hjemme hos deg?

 

Fordi det er tungvindt og bare legger til ett ekstra ledd i mitt tilfelle, jeg har en sentral 12-kanals forsterker som leverer lyd til diverse enheter i hjemmet.

 

AtW

Lenke til kommentar

Så du kobler boksen med virtualisering rett inn i anlegget og spiller av lyden derfra via remote desktop eller lignende? Tenkte jeg ikke over en gang.

 

 

45231639.jpg

 

Ja, jeg kan kontrollere media-softwaren på serveren via android, men også remote, så forhåpentligvis vil det fungere greit.

 

AtW

Bare sånn i tilfelle du ikke kjente til det:

attachicon.gifUten navn.png

 

 

Ellers *mine inlegg*, setter selv opp ESXi for første gang om et par dager.

 

 

Takk for tips, men sist jeg prøvde det fikk jeg det ikke til å funke.

 

AtW

Lenke til kommentar

 

Hadde sjølv en ESXi på billig asus hk (p45) og en c2q6700, alt fungerte fint for min del, til og med nettverk som eg tipper var realtech eller kva det heter.

 

Men så er det VT-d også (intel) som du trenger vist virtuelle maskiner skal ha direkte tilgang til hardware (raidkontroller TD) hugser ikkje kva AMD sitt system for dette heiter, men det koster stort sett en god del meir vist du ønsker slikt når du bruker ESXi.

 

Det var egentlig grunnen til att eg gikk over til windows server 2012, og hadde filserveren fysisk og mail serveren virtuell.

 

Ellers må eg seie att eg likte veldig godt å bruke ESXi, litt vrient i starten, men fantastisk etter man har lært litt!

Da må budsjettet ditt ha vært lite, hvis pris ble et hinder for å kjøpe en CPU med de funksjonene. ESXi er utrolig enkelt å installere. Det er bare å sette inn en CD, følge instruksjonene på skjermen, og så er man i gang. Skulle behovet øke, så er det veldig lett å komme videre.

 

Jeg ville mye heller ha satset på ESXi fremfor alternativer som Hyper V, mye fordi VMware er plattform-agnostiske (de må ha god støtte for mange plattformer), mens Microsoft på ingen måte er teknologinøytrale.

 

Vel, du såg vel det att eg snakket om P45 hovedkort, så ja budskjettet var veldig lavt.

 

Men samtidig koster det fort mykje skal man ha VT-D støtte, slik att man kan knytte raid kontroller og fiber kort (til dømes ) direkte mot en spesifik virtuell maskin for å få ekstra ytelse.

Lenke til kommentar

Har fått meg 2x Dell T5400 (hver med 8gb med ram) tenkte jeg skulle slakte den ene for deler, slik at jeg får en maskin med 16GB med ram, får se hva jeg rekker å sette opp i løpet av helgen, men har nå endelig (etter mange interne runder med meg selv) landet på at jeg blir å gå for å sette opp en løsning med oVirt. Gleder meg til å sette igang, men regner med det blir litt frem og tilbake før jeg får alt opp og gå slik jeg ønsker det skal være. (Er jeg heldig så blir det kanskje en T5500 på meg om ikke lenge) Blir iallefall å forsøke å få satt opp NAS'en med iSCSI. Gleder meg til å få teste litt med dette oppsettet.

Lenke til kommentar
  • 10 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...