Gå til innhold

Borteboerstipend - TIP - Hjelp?


Anbefalte innlegg

Hei!

Lurer litt på borteboerstipend. Har seg slik at jeg har lyst til å studere TIP & Kjøretøy på en annen skole, som har bedre utstyr, feks datafeilsøking. Skolen jeg har mulighet til å gå på ligger 15km herfra, men har ikke mye teknologi. Derfor vil jeg flytte til den skolen som ligger lengre unna enn 40km.

 

Da lurer jeg på; Har jeg krav på borteboerstipend?

 

Papoa mener han har hørt om en regel som sier at man må bo der det er billigst å bo/nærmest. Det blir altså skolen her som ikke har mye teknologi. Kan dette stemme?

 

Takk på forhånd! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg fikk borteboerstipend, og skolen min lå bare ca 20-25 km hjemmefra. Det var på grunn av reiseveien, og det tok over 3 timer t/r med offentlig transport.

Men jeg kunne valgt å gå på en skole 3 km hjemmefra. Jeg valgte i stedet å gå på en privatskole med internat og bodde der.

 

Så jeg TROR du kan få borteboerstipend dersom du velger å gå på en annen skole. Men jeg er ikke 100% sikker.

Lenke til kommentar

Du kan søke på hvilken som helst skole i Norge, siden det er fritt skolevalg i Norge. Du trenger ikke å søke på nærmeste skole. Det du må huske på at du har kun skolerett i det fylke du bor. Altså, det er stor mulighet du ikke får skoleplass på en skole hvis den ligger i et annet fylke enn det fylke som står i folkeregisteret på deg.

 

Du kan få borteboer stipend (40 000,- i året) dersom skolen er enten mer enn 40km unna foreldrehjemmet, eller det tar mer enn 3 timer å reise til skolen.

 

Med andre ord du kan trygt søke på den skolen du har lyst på i samme fylke og få borteboerstipend. Husk også at du ikke kan flytte hjemmefra før du er 18 med mindre foreldre gir tillatelse, eller du har særskilt grunn (vold, mye krangel osv.) du kan fint bo hjemme eller bo i leilighet rett ved siden av skolen og forsatt få stipend, da avstanden regnes fra skole til foreldrehjemmet.

Endret av Poopadoop
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...