Jump to content

stonecold

Medlemmer
 • Content Count

  36
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 :)
 1. Jeg har bakgrunn som Roughneck/Boredekksarbeider (Boredekksarbeider med fagbrev). Jobbet både på faste installasjon og flytende installasjoner på Norsk sokkel. Sist oljekrise var det de med høyest ansinnitet som beholdt jobber. Mitt inntrykk er at det er endel eldre personell som skal gå av med pensjon. Trenden fra tidlig 2000-tallet til nå har jo vært gass har fått en mer dominerende rolle på produksjonsiden enn olje på Norsk sokkele. (norskpetroleum sin hjemmeside som drives i samarbeid med Olje og energidepermantet og Oljedirektoratet.) Det jeg er mest beskymret for er faren for at det blir overetabling av flytende installasjoner. (borerigger) Dette kan føre til et press på riggrater og dermed marginene til boreselskapene. Men samtidig bruker en disse til mer enn bare boring. (P&A, komplettering++) I tillegg holder en på å bygge om en del av riggene til batteridrift. I dårlige tider ryker mange prosjekter i påvente av bedre tider. Men disse kan jo potensielt komme opp igjen på senere tidspunkt. En ting jeg har lagt merke til seismikk bruker å gå først i dårlige tider, terminering av riggkontrakter og subsea til slutt. Supplynæringen også rammes av terminering av riggkontrakter, da disse leverer forsyninger til de samme riggene. Noen av de store oljeselskapene har trukket ut av sokkelen. Men samtidig har vi fått inn nye aktører etter leterefusjonsordningen kom på plass. Uten de nye aktørene er det ikke sikkert vi hadde funnet felter som Edvard Grieg, Johan Sverdrup osv. Jeg synes du skal gi jobben/yrket en sjanse. Før du bestemmer deg for å bytte beite. Dette for å se om du trives. Trivel er jo alfa og omega i enhver jobb tenker jeg. Dersom målet er å ha jobb i denne næringen til pensjonistalder, da ville jeg prøvd å fått jobb på en fast installasjon. Men det kan jo hende du vil trives bedre på en flytende installasjon. Har du vurdert å ta boreteknisk fagskole på sikt? Jeg tenker selv å bytte beite. Da jeg har lyst å prøve ut andre næringer, som jeg finner veldig spennende.
 2. http://www.dn.no/talent/2016/04/12/1908/Studievalg/-nr-jeg-forteller-at-jeg-har-18-ansatte-og-80-millioner-i-omsetning-endrer-de-oppfatning
 3. Biwire bro Mange erstatter dem med biwire jumper.
 4. Hva er gjennonsnittskarakteren for å komme inn på Gann? Gjennomsnittskarakteren varierer fra år til år. Det bestemmes av hvor mange og hvem som søker. De siste årene har snittet vært rundt 4.0 for å komme inn på TIP og noe høyere på VG2. http://www.gann.no/event/dolink/famid/228472
 5. Jeg vet ikke hvordan det er i fylket du bor. Men i Rogaland har vi noe som heter Rogalandsretten, det vil si at vi har rett på påbygg etter vi har fullført læretiden og fått fagbrev. Kanskje du kan med inntaktskontoret i fylket ditt om dere har noe lignende ordning? Men i utgangspunktet stiller du dårlig hvis ikke dere har en slik ordning. Du kan jo ringe skolene om det er noen ledige plasser rundt skolestart.
 6. VG1 TIP er et krav for å søke Kjemi og prosess vg2. Varierer jo fra skole til skole på den linjen når det kommer til snitt. Men dersom du lurer på snittet for å komme inn på skolene som tilbyr denne linjen, da kan du gå inn på 31skoler.no Søk i fylket du holder til i dersom fylket du holder til i har linjen. Siden fylket ditt gidder ikke å bruke penger på å kjøpe skoleplass i et annet fylket, dersom fylket selv har den linjen.
 7. Det er noe som heter ungdomsrett som er lovfestet rett for ungdom på 3 år skolegang. Men kan utvides til 4 år dersom utdanningen er lenger. Denne ungdomsrett må brukes i løpe av året du fyller 24 år.
 8. Du stiller veldig langt bak, dersom fylket ditt har den samme linjen. Siden fylket gidder ikke å kjøpe skoleplass i et annet fylket, når de allerede har dette tilbudet.
 9. http://www.finn.no/finn/torget/annonse?finnkode=46310055&searchQuery=vincent
 10. Det er en tråd helt fra tilbake til 2009. De høytalene er noe de solgte for endel år tilbake på netthandelen. Så de høytalene der må du nok på bruktbørsen. (Finn.no) Den Nad forsterkeren har de sluttet å produsere mener jeg. Så der må du også på på bruktbørsen. Den har blitt erstattet av en enda kraftige Nad forsterker som selges på Hifiklubben.no
 11. Hei Dersom du går inn på 31skoler.no kan du se snittet på de ulike skolene i Rogaland. Den personen med lavest poengsum på forrige inntak hadde 40.00 som vil si 4 i snitt.
 12. Søknadsfristen hos oof er 1. mars. Men de vil helst ha søknader og slikt inne før den fristen. Slik at de kan sende ut søknader osv til bedriftene tidligere.
 13. Jeg anbefaler deg å søke lærlingplass gjennom oof.no Det var slik en venn av meg gjorde, når han fikk lærlingplass i Subsea 7 som FU Operatør/Rov Pilot.
 14. Det kommer bare lys når jeg holder inne FN + F5 det vil si, knappene som skal brukes for å vise laptopen på en prosjektor. Nei det kommer ikke lys i den når jeg endrer på vinkelen på skjermen. Det er sikkert baklyset da som du sier siden jeg har netopp formatert den.
 15. Jeg har et problem med en Acer Aspire 5720ZG. Det som er problemet er at skjermen ble plutselig svartlagt. Jeg kan se skrivebordet, men det er veldig lite lys så får ikke sett så mye. Det bare skjedde helt uten videre. Det kommer heller ikke noe mer lys når jeg trykker FN og pilstastene for å få mer lys. Ganske sikker på at det ikke er brudd brudd mellom kabel som forbinder skjermen. Noen som har en formening om hvordan dette lar seg fikse? Når jeg trykker FN + F5 kommer det litt lys inn i mellom.
×
×
 • Create New...