Gå til innhold

Leseranmeldelse: Mass Effect 3


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Et veldig godt spill, og det mest dynamiske av de tre. Og nei, ingen lager karakterer som Bioware. Hadde det ikke vært for at et par luringer klarte å så til de grader rote til slutten så hadde det fått toppkarakter hos meg også, men den elendige avslutningen og all kontroversen rundt den gav meg dessverre avsmak for Bioware i lang tid framover. "Galactic readiness" heller ikke et helt gjennomført konsept, men bedre enn den forbannede planet-scanningen fra ME2.

Jeg gleder meg til jeg kan kose meg med ME3 igjen. Kanskje når jeg finner en mod, eller slår av når det er ti minutter igjen.

Lenke til kommentar

Jeg kunne ikke vært mer enig!

Jeg synes det blir for dumt når folk kaster seg på hatebølgen kun fordi det er populært. Ureflekterte mennesker er for opptatt av de to siste minuttene, tenk heller på hele spillet som slutten, ikke bare den siste cinematicen.

Mass effect er beste spillserien jeg noensinne har spilt og treeren er den beste av dem.

Må innrømme at jeg ble litt skuffet da jeg fullførte første gangen uten DLC installert, men jeg ble da fornøyd jeg også etter at de hadde ryddet opp. Du verden så mange timer jeg har brukt på youtube for å se alle mulighetene som kunne ha skjedd om man bare hadde gjort noen ting annerledes.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Elsket alle ME-spillene men det første i serien var best for min del. Karakterene var mer interessante, spesielt Saren, samt at historien falt i bedre smak enn de andre. Likte også lite at 2'ern og til dels 3'ern var dummet en del ned RPG-messig. Men heldigvis er vi forskjellige og jeg gleder meg til neste spill i Mass Effect-universet.

Lenke til kommentar

Det var en svulstig anmeldelse av et så dårlig spill. Du nevner i alle fall høy puppefaktor i en liten setning, selv om det interessant nok ikke gjør deg så mye. Er 15 romanser i spillet ser jeg her nå, inkludert de obligatoriske forholdene med samme kjønn, pluss en romanse med en robot. (Den så ikke jeg komme engang)

 

Kunne vel også kanskje nevnt at dialogvalg i hovesak er kuttet ned til to alternativer, markert med rødt for ondt, og blått for godt, i tilfelle spilleren skulle være tjukk nok i hodet til å ikke skjønne hva som er hva.

 

De pinlige dialogene er jeg veldig overrasket over at noen kan like. Bioware pleier å være bra til å skrive, selv om historiene drukner i klisjeer, men her var jeg overrasket over hvor svake de var. Folk i ungdomsskoleklassen min skrev bedre enn det vi ser i Mass Effect 3, og selv stemmeskuespillet klarer ikke å redde det, selv om det også er veldig varierende fra karakter til karakter. Selvfølgelig lov å mene at dette er det beste av det beste, men selv om man bare har spilt Mass Effect-spillene, så virker dette rart i mine øyne, siden de to første spillene ikke hadde disse problemene, og ME3 er et klart steg ned her.

 

I tillegg har spillet noen utrolig lange mellomsekvenser der det hadde vært naturlig å få lov å velge selv hva karakteren din skal si, men her bare durer Shepard i vei. Spiller jo egentlig ingen rolle når du bare får lov å velge mellom to valg uansett, men når de først er markert med farger for at jeg ikke skal velge feil, så kunne de vel latt meg øke selvtilliten min ved å la meg velge. Skulle nesten tro Bioware fryktet at jeg kom til å trykke feil allikevel.

 

Karakterene i Mass Effect 3 er også de svakeste i serien, men skiller seg her ikke noe særlig fra toeren, som også hadde grusomme karakterer. Det er fremdeles bare Garrus og Tali som er noe tess. Er et par endimensjonale karakterer som er tålererbare, men det blir for dumt å hylle det. Ashley har de gjort om til en bimbo med store pupper også, så job well done der.

 

Kampsystemet har innført en etterlengtet nyvinning fra klassikeren Dragon Age 2. Mass Effects kampsystem har alltid handlet mye om å dukke bak hindringer i hoftehøyde, men her tar de kaka. Du kan sitte bak noe i mange minutter mens nye bølger av fiender dukker opp fra løse lufta som i DA2, selv om det er litt mindre opplagt her enn i det spillet. Dette er gjort kun for å bruke opp spillerens tid, og kampene er uinspirerende og kjedelig. Det føles mer ut som et MMO hvor du bare må slakte fiender på et sted i timesvis for å gå opp en level. Ser dette nevnes i anmeldelsen, og det må være mange 9/10 spill der ute om det holder å løse hovedgeskjeften i spillet på den måten ME3 gjør det. Mulig det er færre kampsituasjoner i "story"-mode eller hva de nå kaller det, men det er ingen unnskyldning.

 

Appropos MMO, grinde-elementet for å få den "beste slutten" er også et av de latterligste designvalgene jeg noensinne har sett i et enspillerspill. Dette kombinert med flerspillerbiten som man også er "avhengig" av for å få den beste slutten tar kaka for min del.

 

Jaja, det er i det minste bittelitt bedre enn Dragon Age 2.....

Endret av radiohodet
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Godt lesestoff, at folk henger seg opp i slutten sier LITT om enkelte. Slutten er viktig men gud bedre hvor jeg er lei av "og de levde lykkelig i resten av sitt liv/typisk amerikansk slutt" Her må du faktisk jobbe litt for den slutten og det gjør meg ingenting, som noen nevnte tidligere her så handler det ikke om slutten men reisen ditt og den reisen er vanvittig bra! Endelig et spill jeg kan bruke mere tid på, overraskende nok er mulitplayer delen for meg meget bra med tanke på at dette er først og fremst et singleplayerspill. JA selvfølgelig har også den multiplayer delen som alle andre multiplayer spill sine mangler men dette er ikke et spill som kunn er skapt for online gaming.

 

Alt det du nevner i denne artikkelen om den flottte musikken, det brede aspekte med voiceovers, karakterne og all den fullspekkende action som følger med bidrar til å rive meg ut fra den kjipe IKEA "kontor" stolen min i "bula" mi og drar meg inn i en helt annen verden med konsekvente valg og handlinger som jeg må stå for siden.

 

Desverre nå om dagen får man stadig følelsen av at man kjøper "halvferdige" produkter så multiplayer delen kunne godt ha vært utvilket litt bedre men konseptet med waves og missions man får underveis elsker jeg rett og slett. Det er småting jeg savner i singelplayer delen også men i forhold til dagens standard og samtlige spill frem til i dag er dette et spill jeg virkelig elsker og som jeg kunne spilt om igjen og om igjen.

Lenke til kommentar

Jeg blir aldri klok på debatten rundt dette spillet. Ut fra de positive tingene som blir sagt, høres det ut som et spill jeg vil elske(karakterdynamikk, story m.m.), samtidig høres det på de negative tingene ut som et spill jeg vil hate(kampmekanikk, grinding m.m.).

 

Har foreløpig holdt meg unna spillet, nok mest fordi det ikke er så lett å få tak i, men denne anmeldelsen gjør at spillet kommer inn på min handleliste igjen.

 

Hvorfor finnes forresten ikke spillet på Steam?

Lenke til kommentar

Jeg blir aldri klok på debatten rundt dette spillet. Ut fra de positive tingene som blir sagt, høres det ut som et spill jeg vil elske(karakterdynamikk, story m.m.), samtidig høres det på de negative tingene ut som et spill jeg vil hate(kampmekanikk, grinding m.m.).

 

Har foreløpig holdt meg unna spillet, nok mest fordi det ikke er så lett å få tak i, men denne anmeldelsen gjør at spillet kommer inn på min handleliste igjen.

 

Hvorfor finnes forresten ikke spillet på Steam?

Grinding i Mass Effect 3? Det har jeg aldri hørt om eller lagt merke til selv. Kampmekanikken synes jeg og er ganske moro. Jeg liker best Vanguard og Adept, og har hatt det mye gøy med begge to klassene. Da blir det noe mer enn bare en ren skyteopplevelse, som jeg neppe hadde hatt det moro med.

 

Spillet selges på Origin. Bruker selv Origin i tillegg til Steam, og har ingenting å utsette på Origin.

Lenke til kommentar

Mass Effect 3 bærer preg av hastverksarbeide, ikke så ille som Dragon Age 2 men tegnene er der definitivt. Sideoppdrag som er totalt uinspirerte er ett av dem.

 

I tillegg var det ikke smart å bytte forfattere mellom spill 2 og 3. De som tok over var ikke i stand til å levere på mysteriene som var satt opp i de 2 første spillene. På sin siste halvtime klarte Mass Effect 3 å drepe all min entusiasme for hele universet.

 

Men for all del, fint at noen får glede ut av det. Jeg er bare ikke en av dem. Og jeg var SUPERFAN av 1 og 2. Men 3 innehar ingen av kvalitene jeg så i de spillene, det snubler allerede på startstreken med de drømmesekvensene, og fortsetter å snuble på viktige punkter gjennom hele spillet.

 

Min karakter ville vært 5 av 10. På radcrew.net ga vi det 3 stjerner tror jeg.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvorfor finnes forresten ikke spillet på Steam?

 

Det er nok EA sin avgjørelse at spillet ikke selges på Steam. Sikkert nok et desperat forsøk på å tvinge folk til å bruke Origin.

 

Når det gjelder spillet så er det absolutt verdt å kjøpe. Jeg har spilt mye forskjellig opp igjennom - alt fra StarCraft og WoW til Battlefield og Call of Duty, Metal Gear Solid til Mario og Zelda - you name it.

 

Mass Effect er noe av det aller beste jeg har vært borti, og 3'ern er ikke noe unntak ;-)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...