Jump to content

Dudeliduu

Medlemmer
 • Content Count

  1319
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1035 :)

Recent Profile Visitors

3680 profile views
 1. Tusen hjertelig takk! Dette hjelper masse og det gir meg en ekstremt god mulighet til å gjøre alt rett. Ikke minst veldig nyttig det med felleskontoer i bank for studentsamskipnader, noe de ikke kan kalle seg som du påpeker. Veldig nyttig påpekning det med depositum mot forskuddsbetaling, men her virker det uten noen form for tvil at de benytter seg av "depositum". Anker studentbolig behandler pengene som depositum på alle andre måter, og de omtaler det også som depositum både på egne sider og i eposter jeg har vekslet med de. Jeg skal få leietaker som trigget denne saken til å gå til HTU istedenfor at jeg gjør det. I tillegg skal jeg prøve å få tak i andre leietakere Igjen takk!
 2. Jeg fant nylig ut at Anker studentbolig (Organisasjonsnummer: 966 891 750) ikke bruker depositumskonto for sine leietakere, men at depositumet istedenfor er på bedriftens egne kontoer, noe de har 100% kontroll over. Dette er bekreftet med to forskjellige utflyttere derifra. (Jeg har ikke selv leid fra Anker Studentbolig.) Når personer flytter ut fra deres leiligheter kan Anker studentbolig selv bestemme hva de skal gjøre med utflytter sitt depositum utfra hva de selv mener er korrekt. Noe som betyr at de overfører pengene etter eget ønske dersom de mener utflytter skylder de noe; da uten varsel eller bevis til utflytter, og uten samtykke tilbake. På Google maps reviews av Anker studentbolig er det flere som mener at bildene de har fått tilsendt ikke er fra leiligheten de flyttet ut av. De to jeg har snakket med fikk aldri noe bildebevis, men de ble trukket 1.500-3.000,- hver uten å kunne si imot. Vonde penger å miste uten videre for en student. Ifølge Husleieloven §3-5 skal alle utleiere både skaffe og selv betale for sperrede depositumskontoer i leietaker sitt navn. Det er strengt forbudt om disse står i utleier sitt navn. Disse pengene er det kun banken selv som kan flytte, og kan ikke røres med mindre: 1. Begge parter er enige. 2. Utleier reiser krav til banken, banken varsler leietaker og leietaker ikke reiser søksmål innen fem uker fra varselet. 3. Samme som 2. men motsatt vei. 4. Ved rettskraftig dom/avgjørelse fra riktige instanser som Husleietvistutvalget (HTU). Etter å ha brukt mange timer på å finne ut om det eksisterer noe som helst unntak uten noe treff har jeg valgt å varsle Husleietvistutvalget og banken til bedriften. Før dette har jeg hørt med andre studentskipnader om hvordan de holder seg på riktig side av loven, og der var det ikke noe sjokk at de gjør riktig som beskrevet §3-5 andre ledd. Ved samtaler med tre forskjellige representanter i Anker Studentbolig har jeg hver gang fått "Det er litt forskjellige krav til studentboliger", men ingen henvisning til hvilke krav som er forskjellige og hva slags lov det har hjemmel i. Eneste forskjell jeg klarer å finne er i Husleieloven §11-2, men det har ingen relevans for depositum. Er det noen som har innspill? Virker det som om jeg er inne på noe i min vendetta mot en relativt stor bedrift som tilsynelatende svindler studenter, eller har jeg misforstått lover og krav?
 3. Du spør helt feil. Det som gjelder er: Hvor mange år skulle de egentlig trengt? De kunne jo vært som Georgia, og da hadde de ikke trengt lang tid.
 4. Alltid like komisk hver gang du tar en kilde og påstår den sier noe den ikke gjør. Ukraina er tilnærmet like i dag som de var i 2014. Det ser man utfra tallen du postet. De ville vært på rundt 50 i dag dersom selve kulturen de har ikke var gjennomsyret av korrupsjon. Husker du at jeg har sagt det før? Kulturen i Ukraina og Russland er svært like. Sånn isj innenfor 10-15%. Det er større kulturendringer internt i Russland enn det er mellom Ukraina og Moskva. Det nektet du å tro på sist, og det må du vel nesten nekte for igjen.
 5. Er visst å være troll å påpeke verifiserte svakheter med en side. Du hadde funnet unnskyldninger om så Ukraina hadde barnebruder som sin hovedeksport "jammen Russland". Han feite mannen på treningssenteret fortjener å bli mobbet hvis han bare er der for å ta bilde av tenåringsjenter i tights, poste selfier av seg selv for å få tomler opp på sosiale medier og gå hjem igjen. Forskjellen er nok engang at du ser på verden som svart-hvitt, og du evner ikke å se svakheter i de områdene du har bestemt deg for å forsvare.
 6. Hva spesifikt er "gjort riktig"... annet enn å snakke om det på TV, og å søke om EU-medlemskap altså. Hvilke faktiske endringer har Zelensky gjort? Jeg har ikke fulgt med helt på det indre-politiske siste årene. Rettelse: fant det selv. Han har gjort noe bra og noe dårlig. Presidentposten har f.eks nå langt mer utøvende makt enn den hadde før 2019. Altså ikke bra for demokrati, men muligens en nødvendig grunnstein for å "ta" oligarkene. Noe det er snakket mye om, men lite har skjedd da det ikke har vært god nok tid uansett. https://www.wilsoncenter.org/blog-post/zelenskys-presidency-two-year-mark
 7. Zelensky er nok ikke akkurat en "paragon of virtue" som han fremstår. Men Ukraina er i hvert fall best på en ting i verden: Flest politikere i Pandora papers. Slår andreplassen Russland med dobbelt så mange. https://www.axios.com/pandora-papers-politicians-countries-d8ca46fc-8422-4d39-b354-aa1de2a24a9f.html https://www.theguardian.com/news/2021/oct/03/revealed-anti-oligarch-ukrainian-president-offshore-connections-volodymyr-zelenskiy
 8. Hahahaha. Skalaene er ikke like, og det skjønner du også. Det er nesten utenfor statistisk signifikans. Igjen; sammenlign med ANDRE Warsawa pakt stater og se hvordan Ukraina burde ha gjort det.....
 9. Hvordan er å gå til en score på 32 å "lykkes"?????????? Det er jo helt kokko! Russland er på 29. Sammenlign med andre tidligere Warsawa pakt stater.
 10. Men hva har det egentlig å si? Det er nok psykopater og til og med sosiopater i verden som ikke ble mishandlet som barn. Å alltid på død og liv prøve å shoehorne en konklusjon med at det var noe galt i barndommen for hensynsløse folk med makt føles som en overdreven parodi av "Mindhunters". Noe som forresten er en bra serie, og basert på sann historie. Uten tvil er det en svært kraftig korrelasjon mellom vond barndom og det du sier, og man burde ikke ignorere muligheten, men jeg føler i hvert fall at man mister mye av helhetsbildet ved utelukkende det fokuset.
 11. Kjenner knapt historien annet enn da det skjedde. Men husker at de evakuerte en svært merkelig vei gjennom skogen da jeg sjekket sykehuset i google maps. Tenkte at det ikke var helt umulig at det var for å gjøre photoshoot siden evakueringsveien ikke gav helt mening unntatt at man derifra fikk med seg bygget i bakgrunnen.. Men mulig sykebilene hadde plassert seg på en dustete plass. Ellers ikke noen historie jeg fant noen interesse i å faktasjekke. At russerne bomber sykehus og ikke minst kjører på med BM-21 grad var ikke noen nyhet på den tiden. Er slik jeg tolker: "en betalt skuespiller som spilte gravid"
 12. Rett skal være rett: russerne sa aldri at hun "faket" å være gravid siden de mente hun i bildet var en instagram-modell som var høygravid på det tidspunktet. Om det i det hele tatt er samme person husker jeg ikke.
 13. Nei, det er en ekstremt enkel analyse som jeg til og med prøvde å fiske deg til å innse selv. Men det klarte du ikke. Dessuten er det tilsynelatende tre forskjellige typer kjøretøy der hvor kun én ser ut som en MLRS. Hvem er "vi"? Og hvor har de resten av alle våpnene de f.eks fikk fra andre vestlige land? På skoler og sykehus kanskje?
×
×
 • Create New...