Gå til innhold

Kan jeg ta hengersertifikat?


Simba123

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er ikke krav om at man har klasse B allerede for å gjennomføre opplæring og øvelseskjøring (med eller uten kjørelærer) med henger, dvs, klasse BE, jfr. trafikkopplæringsforskriften § 2-1 femte ledd.

 

Fordi trinn 1 for klasse BE er hele opplæringen for klasse B kan du imidlertid ikke fortsette til "trinn 2" for klasse BE før du har fullført alle trinn for klasse B, jfr. trafikkopplæringsforskriften § 12-2 jfr. § 7-6 (obligatorisk opplæring i ett trinn må være fullført og innmeldt før neste trinn kan påbegynnes). Det er også et krav om at du har bestått klasse B for å få ta BE-prøven (trafikkopplæringsforskriften § 30-3).

 

Du kan altså gjennomføre all opplæring for klasse B, så all opplæring for klasse BE, og så ta praktisk prøve klasse B og klasse BE like etter hverandre, men jeg ser ikke helt poenget i det - du kan like gjerne ta B når du er ferdig med opplæringsløpet for B og så BE når du er ferdig med det løpet. Det er ingen penger å spare heller (du må fortsatt betale for to førerprøver).

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...