Gå til innhold

Noen brøt vikeplikt men jeg fikk skylda?


leonthine

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Men eg mener fortsatt det samme. Veien ser for meg ut til å være en del av parkeringsplassen og dermed har man vikeplikt.

Ett tegn som også støtter opp om dette er manglende vikepliktsskilt i hver enkelt "avkjørsel". Med andre ord er det høyreregelen som gjelder.

 

Har noen noensinne sett at det er skiltet med vikepliktskilt ut fra en parkeringsplass?

Lenke til kommentar

Men hvor ligger i så tilfelle forskjellen mellom disse to stedene?

 

I det ene tilfellet(til trådstarter) så er det ikke skiltet eller merket noe om vikeplikten. Utformingen mener eg tilsier at alt er ett stort område.

I det tilfellet eg linket til er skillet mye tydligere at her er det vikeplikt, og det blir i tillegg skiltet. Utformingen viser at det ene er vei og det andre er parkeringsplass.

Lenke til kommentar

Området i Sørlandsparken oppfatter jeg som 2 parkeringsplasser adskilt av en privat adkomstvei (alternativt privat internvei). Denne veien ender i en rundkjøring i den ene enden (naturligvis skiltet med vikeplikt) og et t-kryss i den andre enden (også skiltet med vikepliktskilt). Også her vil jeg anta at man i planarbeidet hos kommunen vil finne at de ikke fikk lov til å ha utkjøring direkte fra parkeingsplass (Fylkesvei 32 i den ene enden og Stemmane i den andre enden). Dette vil i tilfelle bety at TS kjørte på en (privat) vei og ikke på en parkeringsplass.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Se helt i starten av denne veistrekningen. Der står det først et sone 30 skilt, og deretter informasjon om parkeringsregler. Begge er svarte skilt, og noe ihvertfall sone 30 skiltet ikke ville vært, hvis det var offentlig vei. Dette er en privat vei, som er en del av parkeringsområdet, og høyreregelen gjelder.

 

Ser forøvrig inne på street view minst ett eksempel på at høyreregelen praktiseres.

 

Trådstarter får nok bare begynne å samle penger til egenandel.

Lenke til kommentar

Se helt i starten av denne veistrekningen. Der står det først et sone 30 skilt, og deretter informasjon om parkeringsregler. Begge er svarte skilt, og noe ihvertfall sone 30 skiltet ikke ville vært, hvis det var offentlig vei. Dette er en privat vei, som er en del av parkeringsområdet, og høyreregelen gjelder..

Men når jeg kjører på en vei (offentlig eller ikke?!) og han kommer fra en parkeringsplass - må jo han uansett ha vikeplikt?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...