Gå til innhold

Nå må de betale harddisk-avgift på alt


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kan man få unntak hvis man ikke har venner?

 

Og hvorfor har man ikke avgift på papir? Mange bruker jo papir til å skrive notater på fra bøker. Hva med høyttalere? Spilles jo musikk derfra, naboen kan jo være uheldig og høre musikken, da må jo artisten kompenseres for det og. Egentlig burde de legge avgifter på briller og. Jeg kan jo være uheldig og bruke brillene mine til å se igjennom vinduet til et hus jeg går forbi der de ser en film.

 

For papir betales avgift til Kopinor for mange institusjoner faktisk ;)

Og hvor grensen skal gå mellom privat og "offentlig" bruk av verk har mer enn en gang vært oppe til debatt i "systemet" (har dessverre ingen kilder lett tilgjengelig, bare erindringer av saker)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hva med avgift på hjernen? Den lagrer jo masse informasjon den også, som tekster, musikk, bilder etc.

 

Det betaler vi for allerede: vi blir født, og så må vi betale skatt - vi er bare fritatt for det de første 18 årene eller så. :)

 

 

Men jeg må jeg si jeg ikke egentlig forstår denne loven...svenskene må altså betale skatt på lagringsprodukter fordi de kanskje kan bli brukt til ulovlig nedlasting...?

 

Hvordan kan dette ikke være ensbetydende at det da er greit å piratkopiere, siden man da allerede har betalt avgiften for det? Denne loven er bare helt tullete. :hm:

Endret av PaladinNO
Lenke til kommentar

Wow.

 

 

Årsaken til at våre svenske naboer nå må betale med for elektronikk med lagringsmulighet, er en gammel lov som stammer tilbake til fra 80-tallet.

Sjukt at lover som høyrer til ein anna tid skal gjelde dagens moderne samfunn på denne måten.

Veldig vanlig, kan nesten si standard. Er enighet i blant politikere om at årsavgiften på bil skal fjernes, alikevell øker den gjevnlig og det er en god grun til å sloss for den.

Om den fjernes vil den trolig erstates av økte bensinavgifter som gjør at alle som kjører med en 1000 km i året må betale mer.

hva med 200 kr grensen mva for import

 

Det er vel ingen som er så dumme de stoler på en politiker?

 

Svenskene var uheldige her men heldig ved å slippe masse bilavgifter siden de produserer biler.

 

Regner med mange kjøper i utlandet. DVD plater må i praksis importers da 4.80 for en plate vil bli 480 kr for en 100 pakke så de ender med runt 3 ganger norsk pris på blllig plater.

Lenke til kommentar

Hmm ... dette minner jo litt om kollektiv straff ... siden samtlige forbrukere blir straffepålagt avgifter for noe som ikke alle er skyld i.

 

"I henhold til 4. Haagkonvensjon av 1907 (landkrigsreglementet) artikkel 50, kan befolkningen ikke ilegges felles bøtestraff eller annen straff på grunn av enkeltpersoners handlinger som den ikke kan ansees solidarisk ansvarlig for. Bestemmelsen åpner motsetningsvis adgang til i visse tilfeller å anvende kollektiv straff, noe som ble sterkt misbrukt både under den første og den annen verdenskrig. Dette førte til at man i artikkel 33 i Genèvekonvensjonen av 12. august 1949 om beskyttelse av sivile i krigstid forbød enhver anvendelse av kollektiv straff."

 

Veldig godt poeng du har her!

Og en forbruker i 2013 kan vel ikke unngå å anvende produkter med "lagringskapasitet". Så ja, dette må være kollektiv bøtestraff.

Tsk, tsk.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Men jeg må jeg si jeg ikke egentlig forstår denne loven...svenskene må altså betale skatt på lagringsprodukter fordi de kanskje kan bli brukt til ulovlig nedlasting...?

 

Hvordan kan dette ikke være ensbetydende at det da er greit å piratkopiere, siden man da allerede har betalt avgiften for det? Denne loven er bare helt tullete. :hm:

PRIVAT ikke pirat kopiering. Det er en avgift for retten til å lage kopier av ting man allerede eier/har anskaffet på lovlig vis. Som tidligere nevnt i tråden en form for backup avgift.

Lenke til kommentar

dette er enten tidenes beste lov eller tidenes dårligste. hvis piratkopiering nå er lovlig i sverige mot at man betaler litt mer for hardware er jo dette sensasjonelt bra, hvis det fremdeles er ulovlig er den svenske stat enten korrupt eller har blitt presset med pistol for å vedta noe slikt søppel.

Endret av Henrik2k
Lenke til kommentar

Det er slik at når (den svenske) staten tar koperingsavgift på alle slike produkter som kompensasjon, så forutsetter det at de også betrakter kopiering som lovlig.

 

I Norge har vi hatt den reglen før for kassetter, VHS etc. Så det er jo ikke noe nytt.

 

Kopiering til eget bruk har alltid vært lov og skal ikke avgiftsbelegges, fordi dette er brukerens private eiendom. Så kopieringsavgift forutsetter at man kopierer mellom venner og at avgiften går til kompensasjon for det artistene eventuelt taper.

 

Piratkopiering er dermed lovlig i Sverige dersom kopieringsavgiften skal gjelde! Motsatt, er piratkopiering ikke lovlig er det heller ikke lovlig å kreve inn koperingsavgift. Det ene forutsetter det andre.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...