Gå til innhold

Crowly

Medlemmer
 • Innlegg

  4 370
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Crowly

 • Bursdag 22. feb. 1976

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Nylige profilbesøk

17 021 profilvisninger

Crowly sine prestasjoner

739

Nettsamfunnsomdømme

8

Hjelpsomme svar

 1. De driver også med A/B testing. Er bare å være inne på f.eks. Nrk flere ganger i løpet av dagen, så ser man at overskrifter (eller kanskje "overskrifter") kan endre seg på samme artikkel. Da ser de fort hvilke overskrifter som fungerer bedre enn andre. Måler antagelig antall klikk pr time eller noe slikt.
 2. Ett klassisk tips er å bruke mindre tallerkener. Hjernen bedømmer størrelsen på ting i forhold til andre ting rundt. Legger man samme mengde mat på en stor tallerken som en liten, så vil det se ut som det er mindre mat på den store. Da kan det fort bli til at man fyller (den store) tallerkenen til den ser pass full ut og spiser mer enn man har behov for. Å telle kalorier handler mest om bevisstgjøring om hvor energirik/tett maten er. Etter hva jeg husker så er en potet ca 80 pr 100g, mens en gulrot er rundt 35. Olivenolje o.l. er 9000 pr liter. Selv om man spiser lite, kan man få i seg mange kalorier / mye energi hvis man spiser feil ting. Når man vet mer om hva forskjellige ting inneholder blir det lettere å vite hva man kan spise mer av og hva man bør ha lite/ingenting av.
 3. Skal man sammenligne mot amerikanske priser må man legge på 25% mva, eller trekke fra mva fra Norske priser så man får lik sammenligning. I skrivende stund er 1 USD = 11,04. 314 usd * 11,04 * 1,25 = 4333 kr. Eller 4163 / 1,25 / 11,04 = 301,67 usd. Så ca samme pris.
 4. Søk opp merke og modell, ligger nok ett sted på nettet.
 5. Ikke noe fan av den korken selv, men den er jo festet med en ring, så er bare å rotere den i en annen posisjon før man heller. Av og til så tar jeg bare å virer den av, er bare å sette den på i riktig posisjon igjen så blir det tett. Da er man mer eller mindre tilbake til "slik det var før"
 6. Sjekk hvilken ohm høyttalerne dine har. F.eks. Yamaha RX-V6A støtter kun ned til 4 ohm på front kanalene, resten er minimum 6 ohm (https://manual.yamaha.com/av/20/rxv6a/en-US/3627532555.html). Hva konsekvensen av å koble høyttalere med lavere ohm enn hva recieveren er spesifisert for vet jeg ikke, men er vel tryggest å holde seg til spesifikasjonene. Jeg har kun 4 ohms høyttalere, så jeg endt nylig opp med en Denon AVR-X2800H, da Denon støtter 4-16 ohm på alle kanaler. Den var veldig enkelt å sette opp, gode menyer. En liten ting er at den står i 8 ohm "modus" som standard, trenger man noe annet enn dette må den først skrus på, før høyttalerne er koblet til, og endret det. Når man skrur den på første gang så starter oppsett veiviseren, så en del steg om "hører du lyd" måtte bare hoppes over når jeg satt den opp. Fiksa resten i menyen etter at ohmen var satt riktig og alt koblet til.
 7. Møbelringen gjorde det når jeg kjøpte ny seng der i fra. Spurte om de kunne ta med den gamle når jeg kjøpte den nye. Tror det kostet noen hundrelapper ekstra.
 8. Alle bevegelige helligdager beregnes ut i fra påske. Resten er faste datoer.
 9. Proshop.no https://www.proshop.no/Operativsystem/Microsoft
 10. Er det en function (fn) tast på tastaturet? I så fall kan det være du må trykke fn + F1.
 11. En ting som kan være lurt å notere bak øret er at Windows kan endre på boot rekkefølgen i bios etter en Windows oppdatering, skjedde med meg i går. Kjører UEFI på både Mint og Windows 11 (og 10 før det). Mener jeg hadde dual boot med Windows UEFI og linux legacy tidligere, kommer an på hva hovedkortet støtter. Det sikreste er nok å ta ut linux disken mens man installerer Windows, lenge siden jeg har gjort det. Mine siste linux installasjoner har vært at jeg klonet partisjonen(e) fra en annen disk til en ny, og satt den nye disken inn i en annen maskin (bl.a. for å flytte hjemmekontor oppsettet til ny kontor maskin). Da ble alt gjort med en live usb (rescuezilla) og det var aldri noen ny installsjon av Windows involvert. Hvis du kun skal sjekke blekk-nivå hadde jeg vurdert å bare sette opp en VM i linux og installert windows der Edit: Overså behovet for gamle spill, da er ikke vm så lurt.
 12. Til dette så bruker man ett CMS (content management system), er ingen grunn til å finne opp hjulet på nytt, da legger kunden legger inn innhold selv. Finnes mange forskjellige cms, i forskjellige språk. F.eks. Wordpress (Php), Umbraco (.Net/C#) Skal man ha utviklet en side av ett byrå ligger timesprisen fort på 1200 - 1400 kr eksl. mva (kanskje mer for større firma). Siden du mangler utdanning og er fersk, bør du nok legge deg en del under dette. Enkle wordpress sider får man ganske rimelig (til nettsider å være, tipper rundt 20 000 kr), så du vil nok konkurrere mot det.
 13. En bufferkonto er hvilken som helst konto hvor pengene er raskt/enkelt tilgjengelig, kan være en spare/høyrentekonto. Setter man penger i fond, kan det ta opptil fem dager (sist jeg sjekket, som er en stund siden) å få pengene tilgjengelig på konto etter at man har tatt ut ett beløp, derfor greit å ha noe ett annet sted som man har tilgjengelig med en gang hvis det skulle bli nødvendig.
 14. Flodbølgen er det bare dronningen som vet om, etter hva jeg skjønte. Det hvite treet og the Valar er noe alle i Numenor kjenner til.
 15. Her er det flere ting du ikke har fått med deg. De sier bl.a. at the Valar "is always watching and always judging". Når bladene fra det hvite treet faller, er det flere i Numenor som tror at det er Valar sine tårer og/eller at når bladene faller så varsler det katastrofe (ref flodbølge synet). Siden de bladene faller i det de sender Galadriel bort, ser de på det som ett tegn fra the Valar om at de gjør noe galt og bestemmer seg så får å hjelpe henne i stedet for. I forhold til tid så er det tydelig at det kan gå en del tid i mellom hver scene. F.eks. er ikke gitt at Galadriel kun har vært i Numenor i noen få dager. Hvis historielinjene vi ser foregår sånn ca i parallell så har hun vært der lenge, basert på hvor langt de har kommet med tåret. Når vi ser en rollefigur på forskjellige steder i løpet av en episode, så er det underforstått at h*n har reist og tid har gått. Det er unødvendig å vise de reisene hvis ingenting skjer underveis.
×
×
 • Opprett ny...