Jump to content

Crowly

Medlemmer
 • Content Count

  4357
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

733 :)

About Crowly

 • Birthday 02/22/1976

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

15706 profile views
 1. Flodbølgen er det bare dronningen som vet om, etter hva jeg skjønte. Det hvite treet og the Valar er noe alle i Numenor kjenner til.
 2. Her er det flere ting du ikke har fått med deg. De sier bl.a. at the Valar "is always watching and always judging". Når bladene fra det hvite treet faller, er det flere i Numenor som tror at det er Valar sine tårer og/eller at når bladene faller så varsler det katastrofe (ref flodbølge synet). Siden de bladene faller i det de sender Galadriel bort, ser de på det som ett tegn fra the Valar om at de gjør noe galt og bestemmer seg så får å hjelpe henne i stedet for. I forhold til tid så er det tydelig at det kan gå en del tid i mellom hver scene. F.eks. er ikke gitt at Galadriel kun har vært i Numenor i noen få dager. Hvis historielinjene vi ser foregår sånn ca i parallell så har hun vært der lenge, basert på hvor langt de har kommet med tåret. Når vi ser en rollefigur på forskjellige steder i løpet av en episode, så er det underforstått at h*n har reist og tid har gått. Det er unødvendig å vise de reisene hvis ingenting skjer underveis.
 3. Sandman ble middels for min del. Lenge siden jeg har lest serien, av det jeg husker så ser det ut til å følge den greit. For min del varierte det hvor godt forskjellige ting fungerte, fra svakt til bra. Litt redd for at denne serien fungerer best for de som allerede har lest tegneserien, hadde ikke jeg gjort det hadde jeg nok ikke fullført. Death og Desire likte jeg godt, treffer bra i forhold til personlighetene fra tegneserien. Despair var litt så som så, men må vel gå full cgi hvis man skal være tro mot tegneserien her, og cgi er ikke der de brukte mest penger. Morpheus var stort sett greit, men varierende hvordan det fungerte for min del. Likte ikke stemmen til Mathew, var noe der som gjorde at det fremstod "unaturlig", virket som stemmen var ett annet sted. Likte godt Stephen Fry som Fiddlers Green.
 4. LTS oppgradering pleier å bli tilgjengelig når x.04.1 utgaven er lansert. Som pleier å være rundt slutten av juli eller i august. Er en måte å tvinge igjennom å oppgradere til x.04 med do-release-upgrade. Er flere guider, stort sett bare å søke på ubuntu upgrade 20.04 to 22.04. Må muligens legge til lts og evt. do-release-upgrade
 5. Har vært noen oppdateringer av update manager i det siste, ikke noe galt på din maskin. Kan ikke huske at det har vært så mange oppdateringer av update manager så tett oppi hverandre tidligere. Ny Mint versjon bør komme i nær fremtid, mulig det er noen forberedelser til det. Men varsel om nye Mint versjoner har tidligere kommet via system reports og den oppdateringen ser ut til å være sin egen greie.
 6. Etter hva jeg har fått med meg handler det nok mer om hva man har råd til å betale for og hvor god helseforsikring man har, noe ikke alle har. Noen av prisene jeg har fått med meg: en lege time, f.eks. for å få en sykemelding, kan koste 100-300 dollar, ambulanse 3000-5000, sykehus flere titalls tusen dollar og oppover. Har ikke fått med meg priser på psykologer / mental helse, men tviler på at det er billigere. Har man ikke (god nok) helseforsikring eller tilgang på rimelige helsetjenester faller man nok fort utenfor når man skulle ha hatt hjelp. I tillegg må man se på arbeidsgivere og hva de gir av sykedager, mulighet til fri fra jobb å gå til lege osv. Der er det også elementer som gjør at noen folk ikke har mulighet til eller tar seg råd til å få hjelp, da de kan minste jobben eller tape inntekt som gjør at de får økonomiske problemer andre steder. Det man ser en del av pga dette er at de utsetter å gå til legen lengst mulig, og da har ting blitt verre og blir dyrere å behandle/fikse.
 7. Greit å ikke like The Boys, smaken er som baken. Men The Boys hadde neppe fungert uten volden og alt det andre, den snur superhelt konseptet på hodet. Hva skjer når mennesker får overnaturlige evner og ikke bruker det til noe godt, men kun gjør som de vil og tenker bare på seg selv, penger, image osv. Mulig den kunne vært litt mindre visuell/grafisk og fremdeles formidlet det samme. Usikker på om det egentlig vil endre noe. Tegneserie spoiler
 8. Ja. Jeg også hadde problemer med den nye dimensjonen. Fikk inntrykket av at nå "starter de det på nytt for å holde det i gang", og jeg tok feil. Alt blir forklart og har en grei sammenheng.
 9. 4/6. Meningen har ikke endret seg i løpet av sesongen. Tror sesongen hadde hatt godt av å ha noen flere episoder, noen ting gikk litt for fort. En del av kulissene så for mye "klussis-aktig" ut og ikke som en del av helheten, det samme gjelder noen kostyme valg, det reduserer innlevelsesevnen for min del. Ringenes herre inspirasjonen er veldig tydelig, uten at det bryr meg noe. Så langt ganske A4 fantasy, men har potensialet til å bli noe mer. Edit: Har ikke lest bøkene.
 10. Har sett de 3 episodene av WoT. Ikke dårlig og ikke wow, men helt greit. Ganske A4/klassisk fantasy så langt for min del, men begrenset hva jeg kan forvente etter kun noen få episoder (som virker å være i intro fasen). Om man ikke må ha en ny fantasy serie å se på med en gang og ikke allerede har ett prime abo., kan man fint vente til hele sesongen er ute. Edit: Produksjon og skuespiller messig syntes jeg det ligger på nivå med f.eks. The Witcher, His Dark Materials og The Nevers.
 11. Har mine tvil. Jeg var til å begynne med veldig positiv til sesonger på 10-12 episoder da de hadde kuttet bort det meste, om ikke alt, av fyll stoff. Og de episodene var/er gjerne rundt 60 minutter lange, mot (normalt) ca 40-43 minutter. Nå syntes jeg det har blir verre, nå har vi korte sesonger med fyll stoff. I andre tilfeller syntes jeg sesongen aldri kommer i gang før den er ferdig, føles som det er er i intro/etableringsfasen av historien og så plutselig slutt. Mulig noe av det siste kan være pandemi relatert som har påvirket innspillingsmuligheter. Jeg tror også det kan ha med å gjøre at man satser mer på bredde/flere seier som trolig gir lavere budsjetter, og går utover kvaliteten. Ser at det dukker opp en 20 episoders sesong fra tid til annen, så helt over er det ikke. Kommer muligens an på hvor serien sendes først, tradisjonell tv eller streaming.
 12. Etter hva jeg kan se så ble Radeon 6670 sluppet i 2011, og VP9 codec'en kom i 2013. Av det min google-fu fant ut så er det skjermkortet basert på turks gpu'en med unified video decoder 3.1, og den har ikke VP9 støtte. VP9 støtte kom først med arvtageren Video core next: https://en.wikipedia.org/wiki/Unified_Video_Decoder#GPUs. > Det er vel helle snakk om å ha en codec installert som decoder video Mener at det ikke er nødvendig å installere en codec hvis den er støttet i hardware, kan ta feil. Uten en codec klarer man ikke å spille av videoen. Uansett, som nevnt, software dekoding krever langt mer kraft. F.eks. en Raspberry Pi 4 klarer spille av 4kp60 forutsatt at det er hevc/h265, men har ikke sjans med VP9 i samme oppløsning. For meg ser dette veldig ut til å være at videoen blir servert med en codec og/eller høy oppløsning som blir for tung for systemet. Å åpne/starte "system monitor" i Mint (jeg kjører med cinnamon, vet ikke om det er annerledes i f.eks. Mate) så ser man bl.a. cpu belastning. Bare å sjekke der når man spiller av en YT video, og så prøve å redusere kvaliteten/oppløsningen på videoen og se om det gjør noe utslag. Regner med at jo mer data jo tyngre er dekodingen. Liten avsporing: Mener at VP9 er bedre på komprimering enn h264/265 (i alle fall 264), og har bonusen med at den er royalty free, så blir ikke overrasket om flere streaming tjenester tar den i bruk, om de ikke allerede har gjort det. Om noen år kommer AV1, som er arvtageren til VP9. Så jeg tipper det blir ett åpnet spørsmål om hvor lenge de forskjellige streaming tjenestene vil ha innhold i eldre codecer som krever mer plass/brådbredde.
 13. Kan være greit å sjekke om det er støtte for vp9 dekoding i hardware eller ikke. Software dekoding vil kreve lagt mer cpu osv. Testet https://www.youtube.com/watch?v=LXb3EKWsInQ på min Mint installasjon (gammel intel 2500k cpu med nvidia 1050 skjermkort, som skal ha vp9 støtte i hardware) i Firefox. Testet med 1440p60 og 2160p60 oppløsning, så det er ikke noe med Mint eller (standard) FF som skal lage noen begrensinger. Jeg holder en knapp på at dekoding skjer i software og at blir for tungt, bør enkelt kunne testes med å velge en lavere oppløsning på videoen. Jeg fikk nylig en 4k tv og mine eldre htpc'er får problemer med hakking og skipping på 4k oppløsning (fra YT) da hardware er for svak. Det høres ut som å være mye likt med det du opplever. Edit: Mener at det er lagt bedre hardware støtte for h264 enn vp9, vp9 krever nyere hardware. Nvidia 1050 ble lansert mot slutten av 2016, så nyere blir sånn ca i løpet av de siste fem årene tipper jeg. Bør uansett dobbeltsjekke hva som er støttet i hardwaren han har. Og selv om ting kan ha fungert før kan streaming tjenesten har rekodet videoen for å spare båndbredde, leste at Netflix har rekodet alt 4k innhold til vp9.
×
×
 • Create New...