Jump to content

Crowly

Medlemmer
 • Content Count

  4333
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

712 :)

About Crowly

 • Birthday 02/22/1976

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

14403 profile views
 1. Da er The Witcher sett ferdig. Det meste av sesongen foregår i fortiden, er primært de to siste episodene som er nå tid, med noen sekvenser der og da i de andre (hovedsakelig sentrert rundt Princess Cirilla). Sett under ett en grei sesong, men man må se hele for å få ett godt inntrykk, og slikt sesongen er bygd opp er det gode muligheter for at noen vil falle av underveis. Sesongen bærer preg av å være en setup/intro sesong, litt for mye forhistorie greier etter min smak og det gjør historien litt for tynn. Men det er rom for at det kan bli en del bedre i neste sesong. Det var moren hennes, noe jeg burde ha skjønt...
 2. Har sett de 5 første episodene av The Witcher (og har kun kjenskap til The Witcher via de to første spillene). Gode produksjonsverdier og Geralt fungerer bra. Det som trekker (for meg) er den tilsynelatende mangelen på noen hoved historie eller røde råder, viker å være veldig oppstykket og bruker tid på å komme i gang (syntes egentlig ikke det har kommet i gang ennå). At handlingen(e) er både i nå tid og fortid, hvor det ikke alltid er tydelig hvor man befinner seg i tid gjør det hele litt forvirrende. Bl.a. syntes jeg Princess Cirilla ser eldre ut i fortiden enn i nå tid. Yennefer sin historie begynner greit, men etter hvert så mangler det karakter utvikling. Mulig det kan komme noe mer som fyller ut tiden mellom hun først fikk "lurt" seg til den posisjonen hun ønsket og nå tid (hvor hun ser ut til å operere på egen hånd). Savner også mer om politikken o.l. de forskjellige kongerikene i mellom, situasjonen til alvene osv som var en del av det som gjorde spillene gode for min del. Det er litt av det så langt, men det bør bli mer for å få en mer innholdsrik verden. Konklusjonen så langt er at serien har potensialet, men trenger å komme i gang med noe interessant.
 3. Tok en ny titt og ser at jeg ble lurt av grensesnittet. På siden man kommer til er det kun 23 serier, og man kan gå til høyre/venstre for å få en annen liste med mye mer innhold*. Men det er ingenting i grensesnittet som forteller deg at det er flere sider. * Ser ut til å være det meste, i skrivende stund så jeg ikke "His Dark Materials", det kan være fordi den veldig nylig har blitt tilgjengelig på HBO Nordic og det er noe forsinkelse før den blir tilgjengelig på "T-WE HBO". Watchmen har 3 episoder ut mot 2 i "T-WE HBO". Kanskje det er en ukes forsinkelse?
 4. Er ett spill som heter Overwatch, mulig det er det du tenker på. I så fall har det ingenting med Watchmen å gjøre. HBO Nordic via Telenor T-we er er kun ett utvalg av seriene som er tilgjengelig om du abonnerer. Jeg tenkte det samme at det var kjekt å få HBO Nordic inkludert i kanal pakka (siden de flest andre kanaler er uinteressante) og valgte den, den ble valgt bort igjen med en gang når jeg så hva som var tilgjengelig.
 5. Hvis det er en retail og ikke oem lisens så skal den kunne flyttes rundt (er noen år siden jeg sjekket, så MS kan ha endret på ting)
 6. Dette stemmer ikke, jeg har HBO må min Shield.
 7. Du kan fint drive med PHP uten å røre front end. Ingenting av CSS og Html er overførbart til PHP (det er ikke programmering), men mye av Javascript er. PHP er ett løst typet språk og legger så ledes mye av ansvaret for god kode på utvikler. Ett strengt typet språk som f.eks. Java eller C# "tvinger" utvikleren til å gjøre ting på en gitt måte som gir litt mer forutsigbar kode, men man kan fint skrive dårlig kode i disse språkene også. Hvis dette er noe du vil jobbe med så ville jeg også sett på C# + .net (core).
 8. Another Life klarte jeg to episoder av før jeg ga opp, holdt ikke ut så elendig manus. Det var alt for mye idioti til å være troverdig. Men premisset til serien var interessant.
 9. Mange ser på kun de(n) nyhetskanalen(e) som passer med deres perferanser. F.eks. konservative nyhetskanaler har ikke brukt mye tid på innholdet i Muller rapporten, og de som da ser utlukkende på de kanalene er ikke godt/tilstrekkelig informert om konklusjonene til Muller. Dette er er veldig godt eksempel på kildekritikk og å få informasjon fra flere kilder, og da gjerne kilder med forskjellig politisk slagside/vinkling.
 10. Har du lest denne? https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/EWm2GP/bill-er-demokraten-som-vurderer-aa-stemme-trump-igjen Det er noen interessant punkter i den. Trump fikk nok en del stemmer i 2016 fordi han fremsto som "the lesser of two evils". Så da blir spørsmålet hvor mange amerikanere har samme synspunkt som personen interjuvet her? Er den gruppen stor nok og demokratene velger "feil" kandidat blir det trolig fordel Trump.
 11. Har sett en del av The Boys, liker det jeg har sett så langt. Følger tegneserien ganske bra, men er noen endringer. Ingen endringer jeg syntes er dårlig (men det er litt tidlig å konkludere helt), noen er helt greit slik som med Hughie og Starlight, mens andre ting syntes jeg fungerer bedre i tegneserien f.eks. the female og forholdet mellom Butcher og CIA/Rayner. Terror (bulldogen til Butcher) er ikke med, ett lite minus, men gjorde sikkert innspillingen enklere. (Denne spoileren referer en avsløring fra slutten av tegneserien, så har du ikke lest den så ikke åpne) Edit: Da er sesongen sett ferdig. Det er forskjeller i historien i forhold til tegneserien, noe jeg syntes er positivt, da vet jeg ikke alt som kommer til å skje. Hovedlinjene ser fremdeles ut til å være de samme. Uansett en god sesong etter min smak.
 12. Nrk har noen artikler som handler om løslatelse og ting rundt det, f.eks https://www.nrk.no/dokumentar/xl/den-farlige-loslatelsen-1.14187312 https://www.nrk.no/dokumentar/xl/fikk-hjelp-fra-fengsel-til-frihet-1.14269517
 13. Litt oppklaring i begreper: C#, Java, PHP osv er programmering språk, som kjører på serveren. I veldig enkel forstand brukes de til å lage funksjonalitet som tar i mot en forespørsel fra nettleseren, gjør noe og sender en respons tilbake. F.eks. innlogging på dette forumet: du/nettleseren sender brukernavn og passord til serveren, serveren kjører innloggingsprosessen og sender tilbake nødvendig data for å vise at du er innlogget eller at noe gikk galt. Javascript er ett annet programmering språk som kjører primært i nettleseren (det kan også kjøres på server, men ser bort i fra det her). Javascript brukes til å gi mer funksjonalitet til en nettside, f.eks. hva skal skje når man trykker på en knapp. F.eks. ved å endre mellom lys og mørk modus kan man bruke javascript til å endre klasser på nødvendig html elementer. Rammeverk (.net, Laravel, React, Vue osv) er på sett og vis en verktøykasse. De kommer med mye ferdig funksjonalitet som gjør at men ikke trenger å lage "alt" på nytt og gjør livet til en utvikler generelt mye bedre og/eller enklere. Det finnes også verktøy for å forbedre skriving av css: Sass og Less er to jeg vet om. Tenker på i dette prosjektet. Før du begynner med noe er det viktig at du finner ut av hvordan siden skal være og hvilken funksjonalitet som skal være der og spesifikt hva du ønsker å gjøre, slik at du fokusere på å lære deg det som er nødvendig for å oppnå det du trenger. For meg ser det ut til at du bør/vil fokusere på frontend (det som skjer i nettleseren). Da er det html, css og javascript som gjelder. Så finner du ett passende CMS (content management system) som f.eks. Wordpress (dette er veldig populært, men har en del svakheter. Flere hosting leverandører har funksjonalitet som gjør at dette blir installert for deg ved å trykke på en knapp), og lærer deg hvordan du bruker det og hvordan det kan tilpasses til ditt behov. Da unngår du hele server/backend delen ved å "ta i bruk ett ferdig hjul". Tror du kommer til å gape over for mye hvis du skal kode backend delen selv, men det avhenger av hvordan du vil ha det og funksjonalitet. Det er mer enn nok å sette seg inn i frontend delen for å få en god nettside. Så kan man heller begynne med backend delen senere. Når man har lært ett programmeringsspråk så er det mye enklere å lære språk nr 2, 3 osv.
 14. Er er ikke noen andre alternativer for (frontend) presentasjon. Hvis ikke du har interesse av å lære koding (c#/.net, java, php o.l.) så er det liten grunn til å finne opp hjulet på nytt. Det finnes mange ferdige løsninger der ut. Å lære seg å lage en egen template/layout osv til ett CMS er trolig mer fornuftig å bruke tiden på, da blir det den visuelle delen du jobber med. Les deg opp på UI og UX i tillegg til html + css selvfølgelig. Avhengig av hva slags funksjonalitet du vil ha på siden så er det stor sannsynlighet for at du vil komme borti Javascript*. Å lære seg basis Javascript er nyttig, men i tillegg kan det være lurt å lære seg ett rammeverk som f.eks. Angular, Vue eller React. Om du vil jobbe med koding i backend så er det mulig du også må lære deg noe om databaser og SQL, avhengig av hvilken funksjonalitet du vil ha. Skal du begi deg ut på dette så anbefaler jeg C# og .net core, er mye bra der. Da kan fort ett abonnement hos Pluralsight være nyttig, mange bra opplæringsvideoer der. Avhengig av funksjonalitet så kan det å lage en nettside fra bunn av være ett ganske stort prosjekt som krever kunnskap om mye forskjellige: html, css, javascript + evt. frontend rammeverk (Vue, React ++), backend språk (C# osv) og evt. backend rammeverk (.net core, laravel ++), database® (f.eks. relasjonsdatabase og/eller NoSQL), sikkerhet og evt. andre tjenester og ting man ønsker/trenger å ta i bruk. En god og gratis kode editor er Visual Studio code. * Med Webassembly er det mulig å bruke andre språk som f.eks. C# og .net core Blazer.
 15. Her er noe info, skrevet med arbeidsgiver som målgruppe, men gir i alle fall en oversikt over ting i en nedbemanningsprosess: https://www.arbeidsrettsadvokater.no/oppsigelse/nedbemanning/ https://www.arbeidsrettsadvokater.no/oppsigelse/utvelgelseskriterier-ved-oppsigelse/ Og fra en fagforening: https://www.tekna.no/lonn-og-arbeidsvilkar/rettigheter/omorganisering-og-nedbemanning/ Ellers gir ett google søk etter "rettigheter ved nedbemanning" mange treff. Man har mulighet til å bestride oppsigelsen, at vikarer blir prioritert fremfor faste ansatte høres ut som ett godt utgangspunkt for meg. Men det betinger at man kan ta over den jobben vikaren utfører.
×
×
 • Create New...