Gå til innhold

Hva synes du om tiggere? Riktig å gi dem penger?


Bør man gi penger til tiggere?  

196 stemmer

  1. 1. Er det riktig å gi penger til tiggere?



Anbefalte innlegg

Hvorfor mener du det ikke vil fungere?

Det nevnte jeg ovenfor. Dessuten vil det (som mange andre ting) bruke svært mye resurser (Politiets) som burde blitt brukt på langt viktigere ting.

 

Siden partiet DLF (et liberalistisk parti)oppsummerer mine meninger på en grei måte, så kopierer jeg det, men redigerer vekk det jeg ikke mener, da jeg er sosialliberal og ikke er en klassisk liberalist;

 

---------------

I de siste ukene er det kommet et betydelig antall romfolk til Oslo, og det ser ut til at det eneste de kan gjøre er å tigge, eller å spille musikkinstrumenter mens de tigger. Noen selger også magasinet «Folk er folk».

 

Men i hovedsak er det tigging de bedriver. De har heller ikke noe sted å bo, og sover ofte under broer eller i forfalne, riveklare hus. De må også ofte gjøre sitt fornødne i parker og på gatehjørner, eller de går i flokk til toaletter på kjøpesentre o.l., noe som faller eierne tungt for brystet; de mener at dette skremmer vanlige kjøpesterke kunder bort fra senteret.

 

Dette er en forferdelig ille situasjon for de som tigger, og det er også ille for de som blir plaget av pågående tiggere eller uønsket musikk, ubudne og uvelkomne overnattingsgjester, flokker av romfolk som benytter kjøpesentres toaletter, osv.

 

Det er kommet en rekke forslag til løsning (regjeringen skal legge frem et forslag om noen få dager, mens andre er kommet fra politikere som har utalt seg i pressen): forbud mot tigging, forbud mot tigging i visse tider og på visse områder, at kommune skal gi romfolkene kost og losji eller visse fasiliteter, etc.

 

Det som skjer nå er at politiet jager folk bort dersom de oppholder seg ulovlig i enkelte bygninger eller parker, men da flytter de seg gjerne til et annet sted hvor de heller ikke har lov til å oppholde seg, og da må politiet trå til igjen. Dette krever store resurser fra politiets side. Når det er snakk om straffereaksjoner er det kun bøter; vi kan ikke forestille oss at disse bøtene har noen betydning i praksis; det vil nok være vanskelig å innkreve bøter fra disse menneskene.

 

Det siste utspillet kom i går: Høyres leder Erna Solberg erklærte at dersom det blir regjeringsskifte ved neste valg og hun blir statsminister, vil det bli iverksatt tiltak som vil føre til at tigging ikke blir noe problem neste sommer.

 

Jeg mener at ingen av disse planlagte tiltakene vil ha en merkbar effekt. Å ha et forbud mot tigging til visse tider og på visse steder vil føre til at det kreves en kolossal innsats fra politiet for å opprettholde det, og dette vil ikke være mulig i det omfang som er nødvendig for å stanse tiggingen. Å innføre et totalt forbud mot tigging blir også vanskelig; skal dette da omfatte gatesalg av magasiner som «=Oslo» og «Folk er folk», eller skal det omfatte gatemusikanter? Kanskje skal det da bli en offentlig godkjenningsordning for musikanter og gateselgere? Kanskje gatemusikanter må avlegge en prøve for å avgjøre om de virkelig kan spille? Mulighetene er uendelige – for øket byråkrati. Men problemet vil bestå.

 

Hva er da løsningen? Hvis vi ser på ren tigging først så er det slik at tigging pågår fordi mange gir til tiggere. Dagbladet forteller at 1 av 4 gir til tiggere. Hvis ingen ga til tiggere, ville tiggingen opphøre. Så det er altså slik at så mange gir til tiggere at det lønner seg å tigge, og da vil tiggingen fortsette uansett om det er forbudt eller ikke. Et forbud kan redusere tiggingen noe, men neppe slik at det blir en vesentlig reduksjon; til det finnes det ikke tilstrekkelige politiressurser. Og de som bryter forbudet, hva slags straff vil de få? En bot? Som er umulig å kreve inn? Dette virker neppe avskrekkende. Og dersom de settes i fengsel så er norske fengsler, for å sette det litt på spissen, å sammenligne med spa-hoteller, og vi tror at dette heller ikke vil virke spesielt avskrekkende på romfolk fra Romania. Og har vi et tilstrekkelig antall fengselsplasser til å huse alle de som vil bryte et tiggerforbud? Eller hva med å sende dem tilbake til Romania? På luksusbusser, med overnatting på tre-stjerners hoteller inkludert frokost på den lange veien ned dit? Heller ikke dette vil virke særlig avskrekkende, og dessuten vil de sannsynligvis bare komme tilbake – hva har de å frykte ved å bryte norske lover?

----------------

 

Det er bare det jeg mener...

Endret av turbonello
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg er generelt sett motstander av å lage forbud mot alt mulig. Forbud mot multeplukking på vidda, fobud mot all røyking inne, forbud mot å ta en pils ute i parken... Det virker som det eneste mange mennesker ansatt i politikken har å bedrive tiden med, er å ekspandere lovbøkene. Unge venstre hadde for et år tilbake en debatt angående dette med "forbudslandet", og hvor vanskelig det er å opprettholde alle lovene etter som man skaper flere, og flere, og flere. Vi burde "renset" opp, på mye av dette.

 

Men, her er tingen, forbud mot tigging, der politiet bortviser tiggere, har fungert fantastisk bra i andre Europeiske byer. Jeg trenger vel ikke lete opp artikkelen fra Amsterdam igjen? Når det er snakk om en stor influks av utenlandske statsborgere som kommer med eneste formål å tigge, funker forbudet, og da stopper tilreisingen.

Det rare er at de som styrer her til lands, ser ut til å klappe hendene til ørene med en gang positive resultater fra andre land kommer frem.

 

Det funker.

Joda. Det kan hende. Men det er mye som kan fungere tror jeg. :)

Ellers så har jeg utbrodert hva jeg tror i innlegget over. =P

Lenke til kommentar

Jeg har bla. sett dem utveksle mobiltelefoner samt gjemme unna penger så folk skal tro at de har mindre enn de har. Samt se dem bære flere søppelsekker med bagasje de har med seg fra hjemlandet som de setter litt unna seg selv så folk ikke skal se hvor mye de egentlig eier. Dette skrev jeg om i den forrige tråden.

 

Du er altså dum nok til å tro at dine personlige observasjoner gjort på avstand og uten ellers noen kontakt med de enkeltpersonene det gjelder, gjør deg kvalifisert til å uttale deg om tiggere generelt. Wow...

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Joda. Det kan hende. Men det er mye som kan fungere tror jeg. :)

Ellers så har jeg utbrodert hva jeg tror i innlegget over. =P

 

Spørsmålet er da om Nederland har satt alle sine tiggere inn på luksushotell og -busser. Personlig tror jeg det er så enkelt som at tiggere er blitt befalt å forlate stedet de sitter, og at de har pakket sammen og reist et annet sted. Til slutt permanent. Det jeg sier er altså at det nok, i starten, kostet litt i timelønner til politiet, men at det på sikt kun har hatt en positiv effekt for Amsterdams inntrykk på turister, og gjort byen mer trivelig for faste beboere.

Endret av Fasces
Lenke til kommentar

Du er altså dum nok til å tro at dine personlige observasjoner gjort på avstand og uten ellers noen kontakt med de enkeltpersonene det gjelder, gjør deg kvalifisert til å uttale deg om tiggere generelt. Wow...

Skulle likt å sett Kjell Inge Røkke sitte å tigge på gata iført noen særdeles møkkete klær... :p

 

Det er i det hele tatt svært irrasjonelt å tro at velstående mennesker ville ha fornedret seg selv på en slik måte, og i en så stor skala som det vi er vitne til her...

 

Forstår ikke engang hvordan det er mulig å tro det en gang jeg. Forøvrig enig i det du har sagt her inne ellers om temaet. =)

Endret av turbonello
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Spørsmålet er da om Nederland har satt alle sine tiggere inn på luksushotell og -busser.

Jeg vet ikke noe som helst om hva de har gjort i Nederland og om ting faktisk har fungert der eller ikke.

 

Uansett er det ikke slik at det som fungerer der, nødvendigvis vil fungere her.

Men dette er et vanskelig tema. For min del så er det, det samme. Dette er ikke mitt hovedinteressefelt. Men jeg vil nå fremdeles argumentere i mot forbud da jeg er liberal, og det ville vært dobbeltmoralsk av meg å være for et totalitært forbud mot det. Jeg tror det finnes andre løsninger vi heller burde satse på.

 

Personlig tror jeg det er så enkelt som at tiggere er blitt befalt å forlate stedet de sitter, og at de har pakket sammen og reist et annet sted. Til slutt permanent.

Ja... Men det kan også være slik at de kommer igjen og igjen, da de faktisk tjener på det uansett. Eller de slutter som tiggere å begynner som gatemusikanter (...).

 

Uansett så anser jeg ikke tigging som noe kriminelt, og da kan jeg heller ikke støtte et forbud. Hadde jeg ment at det i seg selv var kriminelt, så ville jeg det.

Man kan heller utvise dem pga forsøpling og ev. kriminalitet, dersom de blir tatt i det.

 

Det jeg sier er altså at det nok, i starten, kostet litt i timelønner til politiet, men at det på sikt kun har hatt en positiv effekt for Amsterdams inntrykk på turister, og gjort byen mer trivelig for faste beboere.

Hvorfor ikke betale disse romfolkene litt for å rydde i gatene? De kunne fått litt timelønn for å ryddet våre gater. Da hadde de jo sluppet å tigge også...

 

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Folk kan gå langt for å få ekstra inntekter...

 

Når du ser bilene de kommer med

 

biler_169_107937516x9.jpg

 

Må si jeg blir misunnelig av å se disse flotte bilene.... Gud, se hva slags rikdom de har!

 

mobiltelefonene,

Du mener at mobiltelefon er et symbol på rikdom?

Du mener at det er luksus?

 

at de gjemmer vekk penger for å gi inntrykk av å ha mindre samt all bagasjen deres er det i alle fall ikke noen nød de lider. Det er helt klart.

Jada. De gjemmer unna millioner av kroner under setene i disse råflotte bilene som illustrert over.

Og de har mange råflotte ting som de gjemmer unna.

 

Se på denne mobiltelefonen som ligger inni i en av bilene deres:

3452116173.jpg

 

 

Legg også merke til alt det andre stæsjet de har der... Jeg blir så grønn av misunnelse at jeg ikke klarer å se på det jeg. :p

 

Det er vel bare det at vi ser på deres eiendeler som søppel, mens dere sier at de forsøpler, og at de gjemmer unna deres eiendeler. Jeg tror dere må ha missforstått: Det er søpla de omgir seg med, som er eiendelene deres! =)

  • Liker 3
Lenke til kommentar

biler_169_107937516x9.jpg

 

Må si jeg blir misunnelig av å se disse flotte bilene.... Gud, se hva slags rikdom de har!

 

 

Du mener at mobiltelefon er et symbol på rikdom?

Du mener at det er luksus?

 

Jada. De gjemmer unna millioner av kroner under setene i disse råflotte bilene som illustrert over.

Og de har mange råflotte ting som de gjemmer unna.

 

Se på denne mobiltelefonen som ligger inni i en av bilene deres:

3452116173.jpg

 

 

Legg også merke til alt det andre stæsjet de har der... Jeg blir så grønn av misunnelse at jeg ikke klarer å se på det jeg. :p

 

Det er vel bare det at vi ser på deres eiendeler som søppel, mens dere sier at de forsøpler, og at de gjemmer unna deres eiendeler. Jeg tror dere må ha missforstått: Det er søpla de omgir seg med, som er eiendelene deres! =)

 

Sånne mobiler selges på Europris til 99kr, så sammenlignet med en gjennomsnittlig nordmanns iPhone, Nokia Lumia og Samsung Galaxy er den mobilen der ingenting.

 

Hvis det er dette som får dere til å tro at "tiggere lider ingen nød", så kan dere tro om igjen.

Lenke til kommentar

[1.] Bør det ikke være tillatt å tigge om man ikke lider noen nød?

 

[2.] Og hva er kriteriet for "å lide nød"? At men vil dø av sult iløpet av de neste 24timer, eller at ens privatfly er mindre enn Obamas Air Force One?

 

1. Det er umulig å finne ut om de lider nød eller ikke.

 

2. Kriteriet "å lide nød" er for meg hvis man har problemer med å skaffe mat. Og dass.

Lenke til kommentar

Dersom man har rævva full av penger, villa, hytte, ny oppkjørsel i asfalt, to båter..

 

Så burde man gi en slant, slik som Fredriksen som gav en tusing til en junkie etter julebordet på Theatercafeen.

 

Men tror det er disse som faktisk gir minst.

 

Han ble nok glad for den tusingen, for da ble det litt enklere å skaffe neste dose. Men hjalp det egentlig? Det tror jeg ikke. Det bidro bare til å forlenge og forsterke en destruktiv livsstil. Å gi en tusenlapp til en junkie er som å gi 100 Big Mac-menyer til en sykelig overvektig person. Spis deg frisk, mann!!! Ta ekstra stor brus og pommefrites!!

 

Det hjelper heller ikke å gi penger til de "nødlidende" tiggerne. Folk ga så det monnet i fjor, og de er her fortsatt. Det vil si ... det er nøyaktig derfor de er her fortsatt. Å tigge er YRKET deres, det er ikke noe de prøver å komme seg ut av. De prøver ikke å skape seg et bedre liv. De bare tigger (og stjeler) som et varig levebrød.

 

Noe som kunne hjulpet, er om ingen gir dem noe. Da må de pent finne på noe fornuftig med livene sine. Så lenge folk gir, er de med på å opprettholde dette meningsløse yrket. Én ting er folk som i ren desperasjon tigger for å overleve ... men å gjøre det til en organisert næringsvirksomhet å sitte på ræva med en kopp foran seg, det er bare tull. De er ressurssterke nok til å organisere seg og farte rundt i Europa. Og den geniale forretningsideen de bruker energien sin på er å kle på seg filler og holde fram en kopp på skift ... hva i helvete, liksom. De trenger ikke mynter i koppen, de trenger et knallhardt tupp i ræva.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Han ble nok glad for den tusingen, for da ble det litt enklere å skaffe neste dose. Men hjalp det egentlig? Det tror jeg ikke. Det bidro bare til å forlenge og forsterke en destruktiv livsstil. Å gi en tusenlapp til en junkie er som å gi 100 Big Mac-menyer til en sykelig overvektig person. Spis deg frisk, mann!!! Ta ekstra stor brus og pommefrites!!

Bullshit, heroinassistert behandling fungerer dritbra der det har blitt prøvd ut skikkelig.

http://www.thelocal.ch/20120531/3427

 

Det hjelper heller ikke å gi penger til de "nødlidende" tiggerne. Folk ga så det monnet i fjor, og de er her fortsatt. Det vil si ... det er nøyaktig derfor de er her fortsatt. Å tigge er YRKET deres, det er ikke noe de prøver å komme seg ut av. De prøver ikke å skape seg et bedre liv. De bare tigger (og stjeler) som et varig levebrød.
Bullshit, det er massevis av tiggere som er offer for menneskehandel.

http://www.dagbladet.no/2013/05/15/nyheter/tvangsarbeid/menneskehandel/tigging/romfolk/27185510/

 

Ikke lyg, det er irriterende.

Lenke til kommentar

Han ble nok glad for den tusingen, for da ble det litt enklere å skaffe neste dose. Men hjalp det egentlig? Det tror jeg ikke. Det bidro bare til å forlenge og forsterke en destruktiv livsstil. Å gi en tusenlapp til en junkie er som å gi 100 Big Mac-menyer til en sykelig overvektig person. Spis deg frisk, mann!!! Ta ekstra stor brus og pommefrites!!

 

Det hjelper heller ikke å gi penger til de "nødlidende" tiggerne. Folk ga så det monnet i fjor, og de er her fortsatt. Det vil si ... det er nøyaktig derfor de er her fortsatt. Å tigge er YRKET deres, det er ikke noe de prøver å komme seg ut av. De prøver ikke å skape seg et bedre liv. De bare tigger (og stjeler) som et varig levebrød.

 

Noe som kunne hjulpet, er om ingen gir dem noe. Da må de pent finne på noe fornuftig med livene sine. Så lenge folk gir, er de med på å opprettholde dette meningsløse yrket. Én ting er folk som i ren desperasjon tigger for å overleve ... men å gjøre det til en organisert næringsvirksomhet å sitte på ræva med en kopp foran seg, det er bare tull. De er ressurssterke nok til å organisere seg og farte rundt i Europa. Og den geniale forretningsideen de bruker energien sin på er å kle på seg filler og holde fram en kopp på skift ... hva i helvete, liksom. De trenger ikke mynter i koppen, de trenger et knallhardt tupp i ræva.

 

Det er ikke bare dop de kjøper, de må ha Litagoen også, skjønner du ikke det? Hva bryr det vel Fredriksen hva han bruker pengene på? Han ville bare gi en lapp?

 

Når det gjelder Rumenerne, Svenskene, Polakkene og Litauerne så kommer de hit enten for å jobbe eller for å tigge fordi Norge oversvømmes av penger.

 

Dersom DU var en Sigøyner med familie i Romania, du kunne brødfø hele familien ved å tigge i Norge som oversvømmes av olje og honning...

 

Vist faen du hadde dratt til Norge og tigget, eller ville du latt famile og barna dine dø?

 

Ja, jeg vet dere går lei, men disse folkene trenger pengene, hadde de ikke fått pengene de sårt trengte så hadde de ikke kommet vet du.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det er ikke bare dop de kjøper, de må ha Litagoen også, skjønner du ikke det? Hva bryr det vel Fredriksen hva han bruker pengene på? Han ville bare gi en lapp?

 

Når det gjelder Rumenerne, Svenskene, Polakkene og Litauerne så kommer de hit enten for å jobbe eller for å tigge fordi Norge oversvømmes av penger.

 

Dersom DU var en Sigøyner med familie i Romania, du kunne brødfø hele familien ved å tigge i Norge som oversvømmes av olje og honning...

 

Vist faen du hadde dratt til Norge og tigget, eller ville du latt famile og barna dine dø?

 

Ja, jeg vet dere går lei, men disse folkene trenger pengene, hadde de ikke fått pengene de sårt trengte så hadde de ikke kommet vet du.

 

Romenerne bare stjeler og driver med vinningskriminalitet, forsøpler og ødelegger Norge. ikke faen om å tigge er alt det dem gjør

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...