Gå til innhold

Nvidia GTX Titan


Nizzen

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hvis GTX 780 skulle brukt GK110 hadde vi sett tester av GTX 780 i forgårs.

En 551 mm^2 stor brikke på 28nm er dyrt, yield er helt klart ikke så god som Nvidia ønsker ettersom det ikke finnes et eneste produkt med alle 15 SMXer aktivert, og Nvidia driver ikke med veldedighet.

 

Står du forsatt ved den uttalelsen :) ?

Lenke til kommentar

Jeg mente den delen hvor du avviser at 7-serien blir basert på GK110

Det er mulig at GK110 vil bli brukt for GTX 780 og 770, men jeg mistenker at Nvidia må kappe av så enormt mange enheter at det vil være bedre å skalere opp GK104 ~30%

De kan selvfølgelig bruke "Titan LE"-ryktet som et 780, men det vil skape et vanvittig hopp ned til 770 og gjøre produktsegmentene enda mer rotete enn de allerede er.

Lenke til kommentar

Kjøpte en GTX Titan forleden, og jeg må si jeg er svært fornøyd med kjøpet, til tross for at kortet kostet litt mer enn et vanlig high-end single GPU-kort (toppkortene fra Nvidia har som regel kostet rundt 4-5.000 kr).

 

Det som overrasket meg litt var at kortet er enda mer støysvakt enn GTX 680 som jeg hadde før, og GTX 680 i seg selv var stort sett ganske stillegående (det eneste spillet som fikk 680 til å bråke mer enn vanlig var Guild Wars 2, ikke fordi det var spesielt krevende, men det var enkelte brett der som virkelig fikk fart på turtallet til kortet).

 

Når jeg ser på viftehastigheten så er den omtrent like høy som på 680, men viften er merkbart mer støysvak. Dessuten er selve lydsignaturen mer behagelig: Under tung last over lengre perioder hører man luften som blåser istedetfor mekanisk støy, som kunne være litt sjenerende på GTX 680 under høy last. Ellers er støynivået såpass lavt at jeg ikke merker det.

 

GTX 680 slet med frameraten i 2560 x 1600 oppløsning i Battlefield 3, med de fleste innstillinger satt til maks. Jeg spilte istedet i 1920 x 1200 oppløsning (som ble oppskalert til skjermens native oppløsning), og det var forsåvidt greit nok. Men med GTX Titan går det greit å spille i 2560 x 1600 med de samme grafikkinnstillingene og framerate-måleren falt aldri under 60.

 

Det at kortet har 6 GB minne kan også komme godt med i forhold til sanntidsrendering med GPU'en, da enkelte scener krever langt mer enn 2 GB som GTX 680 hadde. Alt i alt er jeg veldig fornøyd med kortet.

 

Edit: Tasteleif...

Endret av hal9k
Lenke til kommentar

Kjører Titan i overkant av 1100MHz under rendring av stills (cuda), rundt 30 min på full belastning. Satt vifteprofil slik at den holder seg under 65 grader, og det er kun luftkjølt. Null problem.

 

Hvordan får jeg endret vifteprofilen? Har sett folk bruke programmer som f.eks. EVGA Precision, men jeg ønsker å bruke Nvidias eget program for dette, hvis noe slikt finnes. Nvidia hadde noen "performance" programmer tidligere som jeg brukte til å tweake kortene med, men jeg finner ikke disse programmene lenger.

 

hvordan kjøler hadde du på din 680?

 

Det var en stock GTX 680:

 

https://www.asus.com/Graphics_Cards/GTX6802GD5/

Lenke til kommentar

Vanligste i dag er altså EVGA presicion og MSI afterburner, som oppdateres jevnlig og er meget funksjonable og gode. Tror Nvidia har stoppet med å jage etter å drive slik programvare videre.

Uansett så er slik dedikert programvare god for jobben, og bruker personlig bare MSI afterburner.

Lenke til kommentar

Nei, nå er de to rimelig like i strukturen sin, men liker ikke at EVGA precision hadde mer unødvendige elementer som disse "sirkulære" elementene som skal ligne på speedometere osv.

Det ble rett og slett lettere å se info med et vanlig firkantet design som viste akkurat det jeg trengte. Liker også at det er plass til flere grafer i attached modus, og at du ikke like lett får så mange løse elementer.

 

Til syvende og sist er det bare snakk om tilvenning.

 

Derimot så elsker jeg EVGA E-LEET tuning utility, for EVGA HK-er, som fungerer eksepsjonelt bra, og er eneste brukbare software overklokkingsprogram, som FAKTISK funker.

Baserer seg på CPU-Z design og erstatter det fullstendig + en rekke tillegg som gjør det mulig å justere 8-9 forskjellige spennignsverdier for alle komponenter, bussfrekvenser og turboprofiler etc.

Og så lenge du holder deg til maks +/- 400 MHz (skal du mer eller mindre enn dette så bør dette gjøres i BIOS), så vil det fungere utmerket for finjustering.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Afterburner ...

Samme her, kjører Afterburner. Både Presicion og Afterburner kjører egentlig en versjon av det gamle velkjente FanSpeed Tivatuner i bakgrunnen, og har sitt eget grensesnitt i forgrunnen. Når du går inn på settings der får du tilgang til sånne justeringer. Vanligvis har jeg ikke selve programmet oppe, bare monitor-biten som viser belastning, viftehastighet, temperatur osv. Den opptar lite plass, kan poppes ut i eget vindu, kan minimeres og gjenpprettes til skjerm osv. uten hele Presicion eller Afterburner synlig, fordi de ligger vanligvis skjult i tray. Det "fancy" hovedgrensesnittet er uinteressant, når profilene først er satt opp trengs bare informasjonen.

Ang. 65-graders profil: det blir naturligvis litt støy av det når det står på som verst, men veldig fin ytelse og det er den som er poenget. Har også sørget for at kortet får luften sin direkte utenfra kabinettet. Det bidrar til å holde det litt kjøligere og stillere enn om det bare surrer i godt lunken kabinettluft.

Endret av xRun
Lenke til kommentar

Skal hente meg et eksemplar av Titan i dag, og gleder meg sykt! :D Men spørsmålet mitt er om det er noe poeng i å bruke det gamle skjermkorte (670) til PhysX? Er vel nesten ingen spill som bruker det? Spiller en god del Borderlands 2 da som bruker PhysX, men vil jeg merke noe forskjell med å bruke 670 til PhysX?

Lenke til kommentar

Skal hente meg et eksemplar av Titan i dag, og gleder meg sykt! :D Men spørsmålet mitt er om det er noe poeng i å bruke det gamle skjermkorte (670) til PhysX? Er vel nesten ingen spill som bruker det? Spiller en god del Borderlands 2 da som bruker PhysX, men vil jeg merke noe forskjell med å bruke 670 til PhysX?

 

selg meg 670 kortet du.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...