Gå til innhold

Norge vurderer TV-lisens på mobiler og PC-er


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ja, dette var ikke overaskende. Kommer garrantert å skje......Mere penger får de jo. Det av Nrk innhold jeg ser er laget av BBC. Så vi kunne fått tilgang til bbc sitt arkiv og lagt ned NRK

 

De får ikke mer penger. De får litt mindre fra alle som har tilgang til NRK enn det de i dag får fra dem med tilgang til NRKs TV-kanaler.

Lenke til kommentar

NRK-lisensen begynner å bli gammeldags.. I dag kan hvem som helst se/høre NRK sine produksjoner på nrk.no eller radio. Uavhengig av om de betaler lisens eller ikke.

 

Dette er lite rettferdig ovenfor de betalende.

 

Senk prisen per hode og bak det inn i skatten sier jeg. Hvis de på død og liv må ha det.

 

Hilsen ikke-lisens-betalende som nyter godt av nrk sin nett-tv og radio.

 

Godt å se at noen andre her forstår hva dette handler om! De vil ikke ha mer penger, men heller samle inn penger fra alle som har tilgang til tjenestene.

Lenke til kommentar

Hvis dette blir en realitet, så tror jeg at jeg flytter ut av landet alså... Dette går bare en vei... innen 2020 er nok det du får beholde av lønna di nede i 5%.. skatter og avgifter i hytt å pine..

 

Du står helt fritt til å flytte hvilken dag som helst. Når du har betalt for skole, helse, eldreomsorg og andre tjenester som inngår i velferdsgodene i Norge, er kontoen din tom for lenge siden, uansett hvor du vil bo.

 

Så man må vel begynne å kjøp nettbrett på brukt markedet istedet da? Bare tull om vi som aldri bruker NRKs tjenester hverken på nett eller TV må begynne å betale for å eie nettbrett/tv.

 

Det er solid flertall i folket for å ha NRK, og da bør alle som har tilgang betale, ikke bare de med TV.

 

Nå har riktignok Storbritania en større folkemengde enn Norge, men se hva de greier å få til å produsere. For eksempel Planet Earth, Human Planet, Life, Frozen Planet (er veldig fan av de seriene).

 

Vi trenger ikke tre TV-kanaler - hvorfor i helsike skal det gå barne-TV hele døgnet?

Vi trenger ikke en halv million radiokanaler heller for å tilfredsstille alle de forskjellige musikksjangrene heller!

Det er ikke så alt for lenge siden NRK fortsatt hadde reklame på sine hjemmesider.

Alle sportslige arrangement (også sendingene til NRK) er kommersielle greier som er "sponset av" og "i samarbeid med"..når i helsike ble Flisekompaniet en partner i sportssammenheng med NRK? Reklame er reklame.

 

La de som vil betale for eksempel 99,- i måneden, så greier de seg nok. Det handler bare om å være obs på hvilke midler de faktisk har. Det burde ikke være bare å springe til departementet å skrike litt å få økt lisensen fordi de nok en gang har sauset bort pengene. Det er et marked og da bør de stille likt som alle andre.

 

Det er solid flertall i det Norske folk for dagens finansieringsmodell. Vi lever i et demokrati.

Lenke til kommentar

Det er solid flertall i folket for å ha NRK, og da bør alle som har tilgang betale, ikke bare de med TV.

Ikkje det enklare å gjer slik at dei som vil ha NRK - dei betaler. Litt sånn som Viasat, Canal Digital o.l.?

Kan du venligst forklare meg, kvifor skal eg betale for noe slags NRK licens når eg sist såg på den for 15 år siden?

Kvifor skal eg betale for den på PCen, som eg MÅ ha til studiet?!

 

Betyr det at ALLE må betale veiavgift fordi "fleirtall kjører bil"? Eller kanskje skal vi lage feles sprit avgift? Røyk?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Godt å se at noen andre her forstår hva dette handler om! De vil ikke ha mer penger, men heller samle inn penger fra alle som har tilgang til tjenestene.

Eg tilbyr å sparke folk i balla for 10.000kr/året.

Skal heile Noreg betale meg det, fordi alle har tilgong til tjenesten?

 

Eller, la meg gjøre det meir relatert. Om eg begynner å streame radio og TV på nett, samt sette opp ein liten sender. Kan eg påtvinge alle til å betale for den, fordi dei har tilgong til den? Dritt i at INGEN ser på den, men dei har jo tilgong? Ikkje? Det er nettopp det NRK prøver på.

Skal ikkje sjå bort i frå at noen tar ein ABB mot NRK. Og denne gongen kommer folket til å juble for handlingen.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Kjekt å se at dere vet hva dere skriver om i motsettning til en av de andre teknologi nettsidene vi har her i landet.

 

Jeg betaler ikke lisens, ikke har jeg noe som er lisenspliktig per dags dato heller selv om jeg har en 46" LCD fra Samsung.

Men jeg har jo nettforbindelse....

 

Så dersom NRK flytter ALT over på nett, og kjører alle direktesendinger der, må jeg per definisjon slik loven er i dag finne meg i å måtte betale lisens....

 

For det er jo i dag, alle tunere fra Riks-TV, kabel TV selskaper, satelitt selskaper osv man betaler lisens for....

IKKE den analoge tuner man betalte for før....

(Det ble det slutt på den dagen de analoge sendingene forsvant.)

 

Hadde det ganske morsomt på itavisen når jeg leste at man måtte betale TV lisens for HDMI.....

Lenke til kommentar
Godt å se at noen andre her forstår hva dette handler om! De vil ikke ha mer penger, men heller samle inn penger fra alle som har tilgang til tjenestene.
Eg tilbyr å sparke folk i balla for 10.000kr/året.Skal heile Noreg betale meg det, fordi alle har tilgong til tjenesten?Eller, la meg gjøre det meir relatert. Om eg begynner å streame radio og TV på nett, samt sette opp ein liten sender. Kan eg påtvinge alle til å betale for den, fordi dei har tilgong til den? Dritt i at INGEN ser på den, men dei har jo tilgong? Ikkje? Det er nettopp det NRK prøver på.Skal ikkje sjå bort i frå at noen tar ein ABB mot NRK. Og denne gongen kommer folket til å juble for handlingen.

 

Enten betaler de som faktisk tar inn TV sendinger lisens, eller så går det over skatteseddelen.....

 

Jeg har ikke TV sendinger og er ikke intresert i at det skal gå via skatten.....

Lenke til kommentar

Jeg er absolutt ikke interessert i å betale TV-linsens da jeg er imot både TV-inndoktrinering og betalingsmodellen. TV er helt uintressant for meg. Jeg greier meg mer enn nok med streaming av utenlandsk radio og nøye utvalgte Blu-ray filmer. Ikke tale om at jeg skal se random TV-prgrammer. Det er 2013 og på tide at de avgrenser tilgangen til de som ikke betaler og gjør NRK til en betalingstjeneste.

 

Jeg er ikke en person men et fritt menneske, tilfeldigvis født i Norge. Etter daglig bruk i mer enn 20 år er jeg helt avhengig av PC for å få gjort mine daglige gjøremål. Som et fritt menneske krever jeg å kunne bruke PC uten å bli prakket på øvrige avgifter som i tillegg krenker mine prinsipper.

 

Skal jeg bli tvunget til å møte meg selv i døren som en hykler som går imot sine egne prinsipper fordi mer enn halvparten av befolkningen godtar nermest hva som helst?

 

Dette krenker mine ubestridelige rettigheter som et fritt menneske. Krav om TV-lisens for PC-bruk er helt uakseptabelt.

 

Jeg ønsker ikke å se TV og for min del kan NRK legges ned. Vennligst slutt å skjære alle mennesker over én kam. Derimot ønsker jeg å bruke en PC, drive med produktivitetsapplikasjoner og spille PC-spill eller se en og annen Blu-ray film når det en sjelden gang er tid til det.

 

Jeg er helt imot TV. Det er uaktuelt å betale for å bli programert med hva jeg skal tro, mene, tenke, kjøpe, gjøre osv. Jeg er vokst opp med NRK-propaganda og TV som spydde ut hjernevask dag etter dag, og i dag helt "alegisk" mot den slags. Etter snart 9 år uten TV kjenner jeg meg såppas våken i hodet at jeg aldri i verden vil tilbake til å bli en TV-zombie uten egen tankekraft eller egne meninger.

 

Det er ille nok at jeg ikke kan kjøpe meg en rimelig 55" med det formål å koble den til en Blu-ray-spiller og aldi ta inn en eneste TV-sending. Skal jeg nå miste muligheten til å bruke PC?

 

Det finnes positive aspekter ved å bo i Norge men hva med oss som ønsker frihet? Som barn var jeg godtroende nok til å tro at vi som "var så heldige å være født i Norge, tenk på de som ikke er like heldige" var fri. Etter hvert som jeg er blitt voksen har jeg smertelig innsett at vi er født inn i fangenskap, som slaver både mentalt og økonomisk. Når folk flest ikke kjenner den egentlige betydningen av ord er det ille for det er faktisk ikke mulig å tenke uten å vite hva ordene betyr. Folk greier i liten grad å tenke selv, men skrur på TV og lar den tenke for dem.

 

Folk skrur på TV for å høre Stoltenberg fortelle om mer demokrati og mer frihet. Demokrati er så langt unna frihet som man kan komme. Demokrati er gjeterhunden som med flertallets makt kan tyrranisere det enkelte individ som ønsker noe annet enn hva som står på den politiske agenda. Demokrater jobber ikke for folket, de bruker folket som et verktøy for å få flertall til å gjennomføre sin egen agenda. Når skal folk våkne opp og se hva som foregår rundt dem? Når skal folk leve sitt eget liv fremfor å drømme seg bort i en konstruert TV-serie. Når skal folk begynne å bry seg om hva de selv ønsker og ikke bare godta hva som blir tredd ned over hodet på dem? Når skal folk gå over fra å eksistere til å leve og være fri?

Endret av BadCat
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Dette er jo galskap. De anbefaler en lik løsning??

 

Jeg stiller meg bak forslaget om at de heller burde revurdere hele opplegget med "lisens". Personlig har jeg ikke klart å forstå hvorfor man blir pålagt en lisens for å kjøpe en TV. I vår frie verden vil det være mer rettferdig og samtidig innenfor rimelighetens grenser dersom man kan kjøpe seg en TV og betale for de kanalene man ønsker å ha - hvorfor én kanal skal kunne kreve inn så mye, og likevel sponses mye gjennom reklame, skjønner jeg ikke.

 

Og dersom vi nå må betale lisens for TV, nettbrett, mobiltelefon...ja alt som kan ha software til å ta inn video da? Xbox, Playstation, Nintendo, you name it... da begynner det å bli dyrt pr år...

 

Håper dette ikke går igjennom, det vil få så store konsekvenser for alle menneskers bruk av teknologi/økonomi, jeg tror ikke de fatter omfanget selv.

Lenke til kommentar

Enten betaler de som faktisk tar inn TV sendinger lisens, eller så går det over skatteseddelen.....

 

Jeg har ikke TV sendinger og er ikke intresert i at det skal gå via skatten.....

Kvifor skal det gå gjennom skatten da? Dei som vil se på NRK får betale for kanalen. Om dei får ikkje nok seera og må slå seg konk - synd for dei. TIlbud og etterspørsel heiter det. Markedsøkonomi.

Har dei lyst å drive me komminisme får dei flytte til Korea

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Dersom det "må betales" er det i det minste bedre at det går gjennom skatten for da blir det ikke like krenkende som å få en adressert regning i posten. Det er ganske krenkende å få en regning for noe som strider imot ens prinsipper kontra det å få en regning for noe man både har bestilt og ønsker. Verden går etter prinsippet "With an order follows a bill." og da er det sjanseløst å sende ut regninger for noe enkelte mennesker verken har bestilt eller ønsker.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Norge i ett nøtteskall, finnes ikke overrasket. Men det er litt over streken å lisensbelegge mennesker som ikke bruker tjenestene dems. Blir ikke det litt som å selge en vare uten å gi i fra seg varen? Og det igjen kalles vel "svindel", gjør det ikke? Så det Norge/NRK driver med nå er å svindle?

 

Hvis dette kun hadde vært for å unngå "gratispassasjerer" kunne de ganske enkelt lagt nett-TV bak en login, og sendt loginopplysninger til alle som har betalt lisens. Men det er det ikke... Drøyt

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...