Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Kan lærere ransøke sekk uten tillatelse


Lars26

Anbefalte innlegg

Hei på skolen vår er det en lærer som ransøkte sekken til ei jente selvom eleven sa at hu ikke fikk lov. Lærer hadde ikke tillatelse av elev, men hun tømte sekken fordi en elev sa at hu røyket.. Og en annen gang tømte hun sekken fordi hu mistenket at en elev snuste uten bevis på dette, eleven nekta læreren men læreren gjorde det alikevel. Kan slike ting bli politianmeldt evt. At lærer mister jobb? Og er det ulovlig?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Skolene har seperate regler som elevene må føye seg etter, men som vi har sett tidligere er det mange stygge regler. Regner med at dette var barne/ungdomsskole, og itilfelle ville jeg ha snakket med noen i administrasjonen om dette. Det er ikke okay å trenge seg inn på elevens eie.

Lenke til kommentar

Mye hemmelige ting som skjer på skolen skal jeg love deg, Mange Lærere skulle vert skambanket fra mellomtrinnet til videregående, men sån er det vel i alle jobber, bare at en lærer kan vere viktig for resten av livet til noen. så de er i en viktig jobb.

 

Jeg er ikke lærer, men jeg hørt mange klage på lønnen deres

Endret av Realzi
  • Liker 1
Lenke til kommentar

En lærer har ikke lov til å ransake sekken nei. Neste gang er det bare å tviholde på sekken og si til læreren at h*n ikke får lov til å se i den. Hvis læreren tar på eleven er jeg ganske sikker på at læreren KAN få sparket.

 

Desverre så er dette noe som skjer over hele norge, som jeg sier mange Lærere som kommer fra gammle tiden og har null peiling på nye lover,

 

Du høres veldig overbeskyttende når du nevner tar på, hva mener du med det, som dytte eller bare ta hånden på ?

Lenke til kommentar

Som hvis eleven holder fast i sin egen eiendel og læreren prøver å ta det med makt og derfor 'legger hånd' på deg.

 

Jeg er ikke overbeskyttende, men mange elever lever i frykt fordi de ikke tror de har noen rettigheter. Jeg var av den typen som skrek til en lærer at hun aldri skulle røre meg mens jeg dro til meg armen når hun prøvde å dra meg ut av rommet med makt ved å ha ett hardt tak om armen min.

 

En lærer skal aldri røre barna på en upassende måte.

 

Takk for spørsmål i disse søvnløse nattetimer!

Lenke til kommentar

Som hvis eleven holder fast i sin egen eiendel og læreren prøver å ta det med makt og derfor 'legger hånd' på deg.

 

Jeg er ikke overbeskyttende, men mange elever lever i frykt fordi de ikke tror de har noen rettigheter. Jeg var av den typen som skrek til en lærer at hun aldri skulle røre meg mens jeg dro til meg armen når hun prøvde å dra meg ut av rommet med makt ved å ha ett hardt tak om armen min.

 

En lærer skal aldri røre barna på en upassende måte.

 

Takk for spørsmål i disse søvnløse nattetimer!

Jeg ser på det som vanlig, mange ganger har jeg blitt dratt ut av klassen når jeg var liten,

Vi hadde kjønnsroller . som F,eks visst jeg ikke gjorde leksene i 6 klasse fikk jeg kjeft, mens visst en jente gjorde det fikk hun ikke kjeft bare smil.

 

Samme med klasse turer, alle guttene måtte gå ut på på fjelltur hele dagen mens jentene var inne og lærte om jente kroppen.

 

Og husker lærerne var kraftig med vold, som at kompisen min ble slengt i spissen av en pult så han begynte og gråte mens han fikk kjeft.

 

Nå var jeg bare 10 -11 år så jeg husker ikke helt korrekt, men vårres skole var urretferdig når man tenkte på by skolene.

Lenke til kommentar

Det DER ville han ihvertfall ha fått sparken for.

Nei

 

Jeg syns at foreldre ofte er for opptatte med at ungene skal respektere autoriteter så de ikke tør å gjøre eller si noe hvis noe slikt skjer.

Helt enig. Alt for mange som ikke har baller nok til å støtte ungen når det gjelder "autoriteter" som lærere. Men det forstår jeg også ganske godt, da en unge's versjon av en episode kan være veldig difuss, overdrevet og vrangforestilt - sier ikke at ungen lyver, men ungen kan gjerne legge på.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Som forelder så er dette noe man burde ta til ettertanke hvis det er noe som skjer hyppig, men hvis jeg hadde en unge som plutselig kom hjem gråtende på grunn av at en lærer hadde slengt h*n i en pult eller grepet hardt tak i ungen.. Jeg aner ikke om jeg kunne kontrollert meg. Læreren hadde vært tryggere bak lås og slå.

 

watch_out__we_got_a_badass_over_here_by_deadwoodpete83-d504d72.jpg

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Ja.

 

Desverre er det bare sånn verden er. Det er veldig mange folk i maktposisjoner (i dette tilfelle lærere) som liker misbruke denne makten. Har sett alt for mange tilfeller av lærere som fleiper med elever, driter de ut, på grensen til mobbing. Har ikke sett så mye til psykisk vold, men det var en lærer som pleide å ta nakketak på elevene når han ble irritert - dette gjorde han i flere år helt til det en gang var en elev som fikk store smerter og hylgren i klasserommet, da var det et par foreldre som gikk sammen og sa ifra, og han sluttet, men han jobber fortsatt.

 

I 10. klasse var det et par foreldre som gikk sammen for å si ifra om en kvinnelig lærer (type cougar i 40 årene) som likte å daske guttene på rumpa, klype dem i rumpa, legge hodet på skulderen til eleven når eleven trengte hjelp, legge puppene på pulten når hun bøyde seg for å hjelpe osv. Ble faktisk en stopp for dette, så det gjelder virkelig å si ifra, og hvis man er en veiking så får man gå sammen med andre foreldre for å ha en god sak.

 

Altså, dette bør jo ikke være noe nytt. Slik er verden. Og det er akkurat det samme med folk i politiet for eks.

Noe av det værste jeg vet er når jenter med daddy issues er politi, og skal prøve å demonstrere makten sin ved å snakke høyt med snusen godt under leppa og være skikkelig tough. Trist/underholdende? Er ikke helt sikker på hva jeg skal si.

Lenke til kommentar
Dette er kanskje bare min mening, men jeg ser hvertfall ikke noe galt i at læreren ransakte sekken til disse elevene.

Dette går ikke på forholdet lærere-elever, men basic menneskerettigheter og en innvadering av privatlivet. En sekk kan også inneholde ikke-skolerelaterte ting uten at det er ulovlig å ha det med på skolen, for eksempel hvis eleven skal et annet sted etter skolen enn rett hjem.

 

Sekken er langt fra skolens eiendom, men elevens private eiendom, og da har de rett og slett ikke lov til å gjennomsøke den uten elevens tillatelse, i følge norsk lov (så hva du mener er totalt irrelevant).

 

Er det mistanke om at eleven har noe i sekken som er ulovlig på skolens eiendom, så får de kontakte politiet da. Uten at jeg tror de gidder å bry seg om det med mindre det er snakk om mistanke om narkotiske stoffer.

 

På barneskolen fikk jeg en gang ransaket sekken bare fordi læreren ville se om vi var ryddige (alle fikk ransaket sekken). Jeg hadde ikke noe ulovlig i sekken, og den var respektabelt ryddig, men det plaget meg allikevel.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Inndraging av telefoner i skolen bør ikke være lov.

En mobiltelefon er mer enn bare en fasttelefon uten ledning. Den kan være betalingsmiddel, dagbok, adgangskort, fotoalbum osv... Alle SMS lagres, og kan leses av læreren. Det samme gjelder surfeloggen.

De færreste har aktivert skjermlås med PIN-kode. Mange har deaktivert hele PIN-koden fordi den irriterer.

Hvis telefonen min ble borte ville jeg vært MYE mer redd for personvernet mitt, enn irritert over å ikke kunne ringe. Og jeg har ingen flaue ting engang.

Telefonen til en tenåring kan f.eks. inneholde nakenbilder. Katastrofe hvis voksne snoker. Og de er pålogget Facebook, så læreren kan snoke på private ting.

 

Læreren har ikke politimyndighet, og "inndragning" av telefonen er tyveri.

Læreren har makt til å gi anmerkning (og det bør han gjøre hvis eleven tekster for mye i timen) men han har ikke rett til å inndra.

 

 

Hvordan er det forresten med mobil i dagens skole?

Må telefonen ligge igjen hjemme? Eller er det lov i friminuttet?

Endret av Mannen med ljåen
Lenke til kommentar

Nei, det er det ikke, fordi minst ett av vilkårene for tyveri mangler, gjett hvilke(t). Om skolereglementet (som er en avtale mellom skolen og eleven, evt foreldrene om eleven er mindreårig) inneholder en bestemmelse om mobiltelefonbruk i skoletiden, herunder inndragning, så er det to vilkår som mangler.

"For tyveri straffes den som borttar eller medvirker til å bortta en gjenstand som helt eller delvis tilhører en annen, i hensikt å skaffe seg eller andre en uberettiget vinning ved tilegnelsen av gjenstanden."

Hvilket mangler? Uberetiget vinning, kan tolkes som vinningen av et stille klasserom.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...