Gå til innhold

- Tiden eksisterer ikke


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Som alt anna innan vitskapen så er tid eit omgrep funnet opp av menneskje for å forklare verda betre. Det er difor ikkje så forunderleg at omgrepet ikkje passar like godt inn i alle teoriar innan fysikken.

 

Tid er blitt ein svært sentral del av vår eksistens, men det betyr sjølvsagt ikkje at fysikken må ta omsyn til den på same vis heile tida. Det er jo tross alt berre eig omgrep for å forklare ting. Alt kan kanskje ikkje forklarast ved hjelp av tid.

 

Når det er snakk om dei store, fundamentale spørsmåla her i verda så er forskarane einige om at den og den teorien verkar rimeleg, men det vil alltid bli forska og koma nye teoriar.

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-QqzORNGH

Vi har enda ikke stort nok ordforråd til denne slags teorier. Det er greit at tidligere forskere var forut for sin tid med teorier og sånt, men nå er vi kommet til det punktet hvor vi ikke lenger vet hva vi snakker om i mange tilfeller, og da er det veldig vanskelig å forklare, om ikke beskrive, noe som helst. Det blir som å beskrive avansert matte til et barn, eller på et annet språk. Man kan nok ha de mest fantastiske ideer, teorier og hypoteser virvlende rundt oppe i hjernen, men så lenge vi er til en så stor grad begrenset i hvordan vi kan uttrykke oss, er det oss til liten hjelp...

 

Hvis det gav noen som helst mening, da. Sliter litt med å ordlegge meg ;)

Lenke til kommentar

Dette var en god-dag-mann-økseskaft-artikkel. Hva er det Einstein har påstått som han er uenig med? Relativitetsteorien til A.E. er vel den mest vellykkede fysiske teorien pr dags dato, ved siden av Kvantemekanikken. Kort fortalt så eksisterer ikke tid og rom hver for seg, men må sees i sammenheng som en romtid, hvor alle hendelser (både i "fortid", "nåtid" og "framtid") eksisterer, og hvilke hendelser som skjer "nå" i universet avhenger av vår hastighet og retning.

Lenke til kommentar

Det er det jeg har ment hele tiden, at tid eksisterer ikke, tid er relativ bevegelse.

 

Du kan ikke ha bevegelse uten tid

Videre kan du ikke ha bevegelse uten rom

Og tilslutt kan du ikke ha bevegelse uten energi (masse).

 

At vi ikke forstår, isolert sett, tid, rom eller energi betyr ikke at disse ikke eksisterer. Det betyr at vi ikke forstår dem.

Endret av Skatteflyktning
  • Liker 3
Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...