Jump to content

Ayb

Medlemmer
 • Content Count

  1381
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

279 :)

About Ayb

 • Birthday 01/05/1990

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. Hva med denne listen? https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_directly_imaged_exoplanets
 2. Dersom min telefon ville blitt stjålet, så vil jeg kjøre factory reset på den. Da vil tyvene ikke få tak i mine data, men telefonen vil jo være til fri bruk, uten noen passordbeskyttelse. I tillegg, dersom jeg ikke kjører factory reset så kan tyvene bare skrive feil passord 10 ganger så resetter den seg automatisk. Jeg regner med at dette gjelder for ganske mange telefoner der ute. Ser ikke helt hvordan dette gjør livet vanskeligere for tyvene?
 3. Har du prøvd "clean all" i Diskpart? Pass på å velg riktig disk før du gjør det.
 4. Husk på at det er rendering-ytelse (CPU og RAM?) han fokuserer mest på da, ikke spillytelse (GPU).
 5. Det virker som at redaksjonen har en regel som sier at alle artikler må starte med en forklaring av emnet for folk som aldri har hørt om det før. Prinsippet er i og for seg greit det, men jeg synes veldig ofte det kun blir svada. Det er ikke så veldig interessant å lese om halve verdenshistorien i hver eneste artikkel før den kommer til poenget. Et eksempel: For meg ville det som er uthevet vært en mye bedre og mer relevant start på en slik artikkel. De to første avsnittene har vi vel hørt en del ganger før og bringer veldig lite nytt til leseren. Motargumentet blir kanskje at jeg er for utålmodig og at det er god journalistikk å forklare litt dypere om emnet, men som sagt, jeg synes det blir plagsomt i lengden. Si gjerne imot meg.
 6. Likte den jeg! Ikke at jeg er noen musikkprofesjonell, men jeg hører ingen umiddelbare feil i hvert fall. Likte godt droppet på 3:48.
 7. Ja, du kan miste lappen for det. Vet selv om flere som har mistet den pga parkeringsplass-"råning". Noe særlig mer er det vel ikke å si om saken. Om jeg er enig eller ikke i at det bør være sånn er en annen sak.
 8. Det hadde fristet å tatt en slik, men jeg ser jo for meg at jeg etter hvert kanskje ville blitt noe lei av livet og ville fått lyst til å dø, men at jeg blir holdt fanget i livet pga overlevelsesinstinktet. Evighet er ikke så morsomt når det først kommer til det. Å legge på et par hundre år som 30-åring derimot ...
 9. Sikkert bra for live etterretning etc, men vi vil vel ikke merke noen forskjell på Google Earth da nærbilder der består av flyfoto, som vel er bedre enn det disse satellittene kan få til.
 10. Ayb

  Sukrose

  Om jeg går en uke eller noe uten å spise godteri så går suget etter slike ting bort. Tar jeg derimot én sjokoladebit så kommer det tilbake veldig fort og varer i flere dager.
 11. Den mest populære tankegangen er vel at siden universet ekspanderer så blir det lagt til informasjon hele tiden. Hvis universet var forutsigbart eller deterministisk vil det si at ingen ny informasjon legges til, og hvis man har tilgang på all informasjon vil man kunne forutse alle neste hendelser. Med ekspansjon derimot er det ikke slik. Hvis det er slik at ekspansjonen av universet legger til ny informasjon så er de prosessene som legger til den informasjonen også en del av den fysiske verden og altså fullt mulig like deterministiske som alt annet. Det er vel uansett ingenting i dag som tilsier at informasjon kan komme fra ingenting.
 12. Nå antar du veldig mye da . De tallene der er nok alt for lave, selv om poenget ditt vel fortsatt står. Men, om vi først snakker om et uendelig antall universer så er det også et uendelig antall universer med liv i seg.
 13. Hvis universet er deterministisk så var det vel gitt fra første sekund etter big bang at vi skulle bli født.
 14. Har hørt det ofte er behagelige sole-seg-på-dekk-temperaturer flere kilometer oppi lufta som på bildet
×
×
 • Create New...