Gå til innhold

Playstation 4 - Generell diskusjon


Latias

  

1 268 stemmer

  1. 1. Blir Playstation 4 en større suksess enn sin forgjenger?



Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

Noen her som har spilt Until Dawn? Hva syntes dere? Har sett litt starten på youtube men vil gjerne høre noen brukeres tilbakemeldinger før jeg kjøper. Vurderer å dra frem lang nok kabel til Plasmaen, slå av lyset og spille det en mørk helgekveld.

 

Knallspill. Et av årets beste for min del. Du får det for 439,- + frakt på cdon med koden xYzBdL87 nå. De kjører helgekampanje med 20% på en del spill.

 

 Takker :)

 

Og bra tips om pris men denne generasjonen kjøper jeg alt kun nedlastbart.

Lenke til kommentar

Da er jo halve sjarmen borte ved å spille på konsoll.... :(

 

Men kan delevis skjønne hvorfor endel går over til digitalt. Jeg håper bare folk flest holder seg til fysiske spill. Hadde vært synd om fysiske spill blir borte slik som på PC. Miste så mye fordeler og alle må betale mer en nødvendig...

Endret av LarZen
Lenke til kommentar

Halve sjarmen borte med konsoll? Det er hele sjarmen for meg å kunne laste ned alt på Steam, PSN , Spotify, iTunes, Viasat, Netflix, HBO, Altibox, Kindle/Amazon etc :) Er så happy for å slippe å fylle halve leiligheten med titalls hyllemeter av fysiske bøker, spill til konsoll og pc, musikk og filmer. Få riper, sette de i bråkete snurredrev for å spille og masse fysaker. Leiligheten min ble plutselig dobbelt så stor når jeg kunne ta alle CD'er, Bøker, DVD'er, VHS'er, BD'er, spill til PC, 360, PS3, PS2, PS osv. osv. og putte i pappesker og flytte alt ut i garasjen. Kommer aldri en fysisk underholdningstittel inn i dette huset igjen :)

 

Dette med kunstig høyt prisnivå på nedlastbart er jo nettopp fordi man forsøker å holde kunstig liv i salg av fysisk media. Blir vi kvitt den nostalgiske hemskoen vil prisene bli vesentlig bedre. Det kan ikke skje fort nok for min del.

Tenk hvor ekstremt mye forurensing, sløsing av ressurser osv. som brukes på å produsere og transportere alt ovenstående når det er totalt unødvendig for en stor del av i-land?

 

Nei få alle online og for de som har dårlige linjer, sørg for at de kan reise til en butikk med gode linjer, betale for den der (butikken overlever) og få tittelen lastet inn fra en "tanking station" på et fysisk meget lite minnekort de selv tar med som de så kan bruke til å installere hjemme. Done!
:w00t:

Endret av Theo343
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Jeg forstår så inderlig godt de som kun kjøper fysisk altså. Virkelig. Selv er jeg maks fan av å kjøpe mest mulig av musikken jeg liker på fysisk medie. CD og Vinyl altså, så da er plassbehov forbeholdt akkurat det. Musikk er aldri noe jeg vil selge videre heller, og terskelen for å lytte igjennom utgivelser flere ganger over tid er langt lavere enn å plukke opp ett gammelt spill fra kjelleren for min del. Ved inngangen av denne generasjonen sa jeg meg ferdig med å kjøpe fysiske spill, man ser stadig bra priser og tilbud også på konsoll så det er jo selvsagt bra at prisene kommer seg der også.

Lenke til kommentar

Plata må snurres opp for å lese av DRM ergo drevet vil bråke. Det ble også installert fra plata til hdd på forrige generasjon.

 

Dette er jo noe som kun skjer dagen du installerer spillet og i det du starter spillet. Ikke ett stort problem i det store og hele. Da er vel støy fra selve konsollen ette større irritasjonsmoment (Hei PS4)

Lenke til kommentar

Må man sette plata i maskinen for å starte spillet så er det for å verifisere bla. DRM.  Mitt drev i PS4 kommer aldri til å bli brukt, det er også ofte det svakeste leddet i alle konsoller.
Men akkurat dette med å sette plata i spilleren for å starte spillet er småtteri, selv om det er deilig å slippe det. De beste argumentene for å slippe fysisk media er allerede skrevet i alle de andre linjene.

 

Happy:

Startet med å gå kun digitalt på steam, musikk, film, bøker og nå endelig konsoller. Ser meg aldri tilbake :)
 

Endret av Theo343
Lenke til kommentar

Fysiske spill er jo selve kjernen til konsoll.

 

Kunne gå i en butikk å se på forskjellige spill.

Snakke med butikk ansatte og andre spillere på spill butikker.

Få et nytt spill i posten.

Åpne opp et spill for første gangen.

Kan låne bort et spill.

Kan selge et spill.

Eierskap over et fysisk produkt.

Stilige spill cover.

 

Digitalt er bare 101010101010101010 du kan ikke ta på det. Du kan ikke låne det bort. Du kan ikke selge det. Og Gud forby du skulle miste kontoen din.....poff....titusenvis av kroner borte. (og med Sony sin elendige kundeservice...grøss)

 

Om fysiske spill hadde blitt borte på konsoll. Noe det ikke blir da det selges fortsatt heldigvis ekstremt mye mer fysiske spill en digitalt. Men om det hadde blitt borte så er dere ganske så naive om dere tror at digitale spill hadde blitt rimeligere. Spill blir som regel ikke rimeligere når en har monopol. 

 

Har nærmere 200 digitale spill på Steam. Føler ikke noe eierskap eller glede over å eie noen av dem. Det inkludert dem spillene jeg virkelig likte å spille. For å gi et eksempel. Alan Wake er et av mine favoritt spill. Har det på Steam og det er bare et navn blant en lang liste andre. Min fysiske collectors edition som står i hylla gir meg eierskap og glede over å eie. 

 

Husker når en kunne gå i en butikk og det var masse PC spill. Det var tider. Idag er PC mer sjelløs/sjarmløs en noen gang. Og mye er pga digitale spill. 

Endret av LarZen
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det er absolutt ikke kjernen for konsoll. Selv jeg som har vokst opp med fysisk konsollcartridges, spill på tape, disketter, cd osv. har ikke noe behov for dette. At noen individer ser på det som et viktig moment gjør det ikke til kjernen av konsoll selv om det kanskje er et viktig moment for akkurat deg/de.

Og gud forby at huset ditt brant. Det har heldigvis ikke skjedd hos meg og det har heller ikke skjedd at jeg har mistet kontoen på spotify, netflix, itunes, psn, xbox live, kindle. steam osv. Veldig dårlig argument i mine øyne.

Jeg ville heller ikke vært så bombastisk på at fysiske spill ikke forsvant, med mindre vi snakker om type Monopol brettspill som jeg tror har større sjangse for å "overleve" den digitale tidsalderen  :) Det kalles utvikling/evolusjon.

 

Men nå er jeg ingen hoarder/samler elller noe i den duren så jeg kan se verdien for de som har en samlelidenskap. For den biten forholder jeg meg til den fysiske verdenen, kajakken, sykkelen, skiene, fiskestanga og alle stedene jeg opplever i den fysiske verden med disse tingene. Jeg har ingen behov for å forsøke å fysisk manifestere den virtuelle verdenen i form av en grafisk illustrasjon på et cover med en plate inni. Når jeg vil inn i den verdenen slår jeg på tittelen.

 

Jeg også husker nostalgien i det å kunne sykle 5km til den første videoutleie butikken i området og leie en sorthvitt film på betamax til maskinen far akkurat hadde kjøpt på en elektronikkmesse. Men altså jeg lever ikke i fortiden.

Savner du den fysiske verdenen må du forholde deg mer i den fysiske verdene. Det er tonnevis av gamere som samles ift. lidenskap rundt spill og har denne biten selv om man ikke går med 50 plater i sekken. Spillmesser, Lan parties, gatherings osv. osv. Jeg savner ikke å måtte komme meg til butikken og stå med blendende lyskastere i øynene mens jeg forsøker å gjøre meg opp en mening om hvilket spill jeg vil ha, det har jeg gjort online i tonnevis av år allerede :).

Å si at man har monopol fordi man slutter å selge det fysisk er bare tull og tøys. Steam har ikke tilbud fordi man kan kjøpe spill fysisk. Priser styres av salgstall ikke pga. mediaet det selges på.

Endret av Theo343
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Mye mulig det. Men fysiske spill blir nok ikke borte om overhode på mange mange år. Sier seg selv at når spill er opp til 60GB idag. Og mest trolig nærmere 100GB i slutten/starten på neste generasjon. Så er det såpass store data mengder at det er umulig å lansere en hel digital konsoll.

 

Internet Infrastrukturen rundt i verden kommer ikke til å være klar for det i vår leve tid. Om det ikke skjer noe revolusjonerende. 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...