Gå til innhold

Platebransjen tjener mer på musikkpiratene


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg betaler for musikken jeg hører på og jeg mener parasittene sitter i andre enden, for opptatt til å tenke nytt fordi de har hendene fulle med rettsaker mot vanlige folk som uheldigvis lastet ned noen skiver.

 

Hvor lenge jeg gidder å støtte parasittene er uvisst

Jeg har en så lenge ALDRI vært involvert i noe som helst søksmål.

At du kaller folk som forsvarer sin egen eiendomsrett og retten til å drive uten å få marginene krympet av nettopp parasitter, indikerer at du faktisk ikke vet hva dette ordet betyr.

Når blir man parasitt av å selge noe man lager og selv eier?

 

Er man en parasitt fordi man krever betalt for arbeid eller et produkt?

 

Har enn så lenge heller ikke nevnt deg ved dette innlegget..

 

Parasitter som utnytter sin rett til å få straffet andre, uavhengig om det er selve piratgrupperinger som lager kopiene, eller guttungen som laster ned en sen kveld på gutterommet sitt.

 

Alle skal taes! Også kommer de med sine definisjoner på hvordan selve søksmålet skal være utregnet.

Enkeltsanger, single, album etc. Til slutt ender de opp med en sum som blir surrealistisk selv for en normal familie.

 

Dette er parasitter gutten min.

Nei, her tar du feil dessverre. Du viste nettopp at du ikke vet hva en parasitt er.

 

Å?

Lenke til kommentar

Streaming tar mer og mer over, det er bare et spørsmål om tid før piratkopiering tar slutt. Unødvendig diskusjon.

 

Ikke nødvendigvis, om bitrate blir på 320 ca, så forblir det piratkopiering. Mulgihet til å tilegne seg HØY kvalitet (35GB Blu-Ray) og lossless er laber i dag, derfor piratebay :)

Endret av Rattata12
Lenke til kommentar

Joda, piratene vil vel aldri slutte helt. Det er jo gratis, og hvem kan konkurrere mot gratis? Likevel vil majoriteten av musikkonsumenter oppholde seg på lovlige løsninger igjen innen noen år, takket være streaming. Alle tall og undersøkelser til nå viser at inntjeningen til bransjen peker oppover, og har vel gjort det i 1-2 år nå.

Lenke til kommentar

I utgangspunktet er jeg litt skeptisk til slike undersøkelser. Vil anta at alle vil unnskylde sine handlinger med at de kjøper tonnevis av musikk i tillegg, og at piratkopieringen bare er en brøkdel av hva den faktisk er.

Slik det står så estimerer de bare egne kjøp og nedlastinger.

 

Jeg estimerer også at jeg stort sett holder fartsgrensen, men fotoboksene og registreringer på gpsen er ikke enig i det. Jeg estimerer også at jeg spiser sundt og trener nok, men badevekta er merkelig nok ikke enig i det.

 

Derimot så er jeg enig i at mange av piratene er veldig glad i musikk og laster ned hva de er genuint intr. i fordi de ikke har råd til å kjøpe de 10000 platene de mangler i samlingen sin. Da kan man jo dra det lenger og si at man kan unnskylde tyveri av varer på rimi med at man handler mye på rema siden begge leverer mat.

 

Videre så er jo spørsmålet om gratis mp3er er en menneskerett. De fleste har vel holdningen at de ikke tar seg råd til elelr har råd til å kjøpe det så de laster det ned gratis isteden. Dypest sett så ligger det jo en holding i at det man ikke har råd til kan man ta. Det hadde jo vært artig å testet det ut hos en bilforhandler eller klesbutikk.

 

Nå vil ikke jeg ha enda en diskusjon rundt fysiske varer og slikt, ser mer på det prinsippielle rundt handlingene. Det er mange måter å se på det på. Bokkjedene dumper bøker for å få plass til nye bøker. I prinsippet kan jeg stjele en bok og argumentere med at den uansett vil havne på søpla når bøkene dumpes og at jeg faktisk gjør butikken en tjeneste ved å redusere søppla. Butikken vil neppe være enig i det.

http://2009.brostein...object_full.xsl

 

Det jeg synes er trist er at musikk og film ender opp som filer i en piratkopieringsdebatt, og ikke som det de er.

Du kan jo begynne å med å lære deg forskjellen på kopiering og stjeling, og så kan vi fortsette debatten derfra.

Om jeg kjøper 1000 låter et år og laster ned 1000.000.000 låter, så tjener plateselskapene penger på de låtene jeg kjøper og taper sånn ca 0 kr på de låtene jeg ikke kjøper.

Lenke til kommentar

...

Vel, kvifor ikkje tilby både mp3 og flac / lossless (og ikke kun apple type)

 

Det er dette eg håper kommer til å skje, og tror at det kommer til å bli tatt godt imot av oss forbrukere.

 

Men vist du vet om en side som selger musikk med lossless format, så tar eg imot med opne armer. Eg har ikkje funnet det enda (har også prøvdt).

Lenke til kommentar
Problemet er at plate- og filbransjen tviholder på gammelmådig distribusjon,
Blank løgn.Musikkbransjen har over 50 prosent av omsetningen på nett.Du har et forklaringsproblem når du påstår at de ikke omfavner denne modellen. De har gjort og fortsetter å gjøre det.
Det var en artikkel på tek nettverket som tok for seg platebransjens villmannskjøring helt fra Napster-tiden. Platebransjen omfavner en modell som er lite brukervennlig og som selger filer komprimert med lossy algoritmer som gir dårlig lydkvalitet. Distribusjon på internett er forøvrig ikke en modell i seg selv. Derimot finnes det mange modeller for å selge digitalt innhold.

 

Vi har streaming( m offline løsninger) online salg av filer.

Online salg av CD/DVD, salg i butikker, kabel TV osv

 

Da må jeg bare spørre deg HVILKEN av disse modellene du mener bransjen har "omfavnet"?

 

Bransjen har omfavnet distribusjon via www ++

De har over HALVPARTEN av omsetningen sin der, og allikevel blir de beskyldt for å være bakstreverske

 

Jeg har spurt samtlige som kommer med denne utdaterte argumentasjon om at de underbygger denne påstanden med noe FAKTA.

 

Ingen svarer, men fortsetter derimot å GJENTA løgnen som om det skulle gjøre det mere sant.

 

Når det er sagt har det heller ALDRI vært platebransjen virkeområde å hverken utvikle teknologi eller drive detaljsalg.

 

Det folk stempler som en "bakstreversk" kamp mot intenett og nye distribusjonformer er i realiteten kun et resultat av myndigheten mangelfulle håndheving av lovverket.

 

Du vet sikkert at noen av disse "grådige plateselskapen KJØPTE opp Napster. OG at de har kjøpt seg opp i Spotify.

Er det det du mener med at de omfavner en brukerfiendtlig model?

 

Platebransjen legger seg stort sett på en modell/modeller som er direkte kundefiendtlig(e). Det at bransjen har halvparten av sin omsetning fra en kanal betyr ikke at de omfavner en kundevennlig modell. Det meste av musikk som blir utgitt av de store selskapene er f.eks ikke tilgjengelig i lossless format. I de fleste tilfellene er det snakk om 192 kbit/s eller 256 kbit/s. Da snakker vi om filer som allerede er komprimert en gang med et lossy format. Dersom jeg så vil overføre filene til mobilen og komprimere ned til 128 kbit/s for å spare plass så vil jeg få et større kvalitetstap enn om jeg hadde lossless filer i utgangspunktet.

 

De "grådige plateselskapene" (dine ord) kjøpte opp Napster for å legge det ned. De startet en modell der som ikke akkurat innbydde til kjøp med høye priser og lav kvalitet på mp3-filene.

 

Jeg vet ikke hvilken agenda du har, men det virker som du er ganske ensidig i din støtte til bransjen.

 

Personlig er jeg ikke imot at bransjen tjener penger, men jeg er opptatt av at produktet jeg kjøper ikke skal være dårligere enn en CD i lydkvalitet.

 

Nei. Dette handler ikke om støtte til hverken dagligvare bransjen, underholdningsbransjen.

Dette handler om at man har rett til å råde over det man eier. Denne retten er godt forankret både morals og juridisk. Dette handler om at man betaler for varene uansett hvilken bransje det er snakk om

 

Folk har samme innstilling til dette som økonomisk kriminalitet ala underslag, momsundragelse.

Det er en illusjon å tro at dette IKKE går utover andre en bedrifter. Det er ikke disse bedriftene som lager b.la musikken. Det er stort sett vanlige mennesker.

 

Når det er sagt tror jeg de fleste skjønner at alle bransjer bvør kunne drive uten at lovbrytere skal spise opp innntekter. Men det er feil å tro at dette bare handler om penger.

 

DU forventer at andre skal respektere det du eier, men unner ikke andre det samme. Det kaller man hyklieri og/eller dobbeltmoral. Alt etter hva som PASSER DEG.

 

Jeg er ganske ensidig når det gjelder hva som er ditt og hva som IKKE er ditt. Jeg er også ganske ensidig når det gjelder lovlig/ulovlig., men du må gjerne nyansere dette for meg og andre lesere om du kan

 

Hvliken kundefiendtlig modell snakker du om Streaming av verdensstørste platesamling 24/7 for 99.- kr/mnd.

 

Det eneste du har å plukke på er at du ikke får det produktet du vil ha. Da driter man i å kjøpe det.

Helt vanlig.

Lenke til kommentar

Vel, kvifor ikkje tilby både mp3 og flac / lossless (og ikke kun apple type)

 

Det er dette eg håper kommer til å skje, og tror at det kommer til å bli tatt godt imot av oss forbrukere.

 

Men vist du vet om en side som selger musikk med lossless format, så tar eg imot med opne armer. Eg har ikkje funnet det enda (har også prøvdt).

 

Skal du ha lossless: Kjøp det. Ferdig digitaliserte filer er IKKE en menneskerett.

Lossless kommer. Det er uungåelig. Nå er 4G nettet på full fart, og gjett hva.

Det er ikke platebransjen som utvikler dette. De lager innhold og er som andre avhengig av hva slags teknologi som er tilgjengelig. Dette bør ikke være vanskelig å skjønne.

 

De kunne sikkert lagt ut lossless filer på 90-tallet, men uten underleggende teknologi blir det menningsløst. Især når man tenker på at de må tjene penger.

 

Ettersom tilgangen på båndbredde øker, øker også kvaliteten. Jeg skjønner godt at folk vil ha lossless, men det virker ikke som folk har skjønt at hoveddelen av dette markedet driter i lossless og er godt fornøyd med en skrelt mp3, De gjorde en test på dette på Stanford universitet:

"A test given to new students by Stanford University Music Professor Jonathan Berger showed that student preference for MP3 quality music has risen each year. Berger said the students seem to prefer the 'sizzle' sounds that MP3s bring to music."

 

Trist men sant. lyden av mp3 formatet er karakteristisk og mange ser ut til å foretrekke dette. Sannsynligvis for de de blir vant til det.

Det er ikke så vanskelig å skjønne at en hvilken som helst bransje tar sånn info til etteretning.

 

Ønsket om lossless er uansett ikke noe forsvar, snarere "formildende omstendigheter"

Lenke til kommentar

Joda, piratene vil vel aldri slutte helt. Det er jo gratis, og hvem kan konkurrere mot gratis? Likevel vil majoriteten av musikkonsumenter oppholde seg på lovlige løsninger igjen innen noen år, takket være streaming. Alle tall og undersøkelser til nå viser at inntjeningen til bransjen peker oppover, og har vel gjort det i 1-2 år nå.

 

Stemmer det. Og hva sier det om de 20 år gamle spådommene om "bransjens død"?

Vel det sier i det minste en god del om kunnskapsnivået til disse "spåmennene".

Lenke til kommentar

 

Du kan jo begynne å med å lære deg forskjellen på kopiering og stjeling, og så kan vi fortsette debatten derfra.

Om jeg kjøper 1000 låter et år og laster ned 1000.000.000 låter, så tjener plateselskapene penger på de låtene jeg kjøper og taper sånn ca 0 kr på de låtene jeg ikke kjøper.

 

Den forskjellen er egentlig bare interessant domstolen og for de som synes det er ubehagelig å bli kalt tyv.

Tar man en vare uten å betale blir man stemplet som en tyv i samfunnet selv om det ikke er den korrekte juridiske betegnelsen på lovbruddet.

 

Så siden jeg har hatt månedskort i noen år er det helt greit å snike de neste ti årene.

Trikken skal jo den veien allikevel ikke sant?

 

Jeg betaler for musikken jeg hører på og jeg mener parasittene sitter i andre enden, for opptatt til å tenke nytt fordi de har hendene fulle med rettsaker mot vanlige folk som uheldigvis lastet ned noen skiver.

 

Hvor lenge jeg gidder å støtte parasittene er uvisst

Jeg har en så lenge ALDRI vært involvert i noe som helst søksmål.

At du kaller folk som forsvarer sin egen eiendomsrett og retten til å drive uten å få marginene krympet av nettopp parasitter, indikerer at du faktisk ikke vet hva dette ordet betyr.

Når blir man parasitt av å selge noe man lager og selv eier?

 

Er man en parasitt fordi man krever betalt for arbeid eller et produkt?

 

Har enn så lenge heller ikke nevnt deg ved dette innlegget..

 

Parasitter som utnytter sin rett til å få straffet andre, uavhengig om det er selve piratgrupperinger som lager kopiene, eller guttungen som laster ned en sen kveld på gutterommet sitt.

 

Alle skal taes! Også kommer de med sine definisjoner på hvordan selve søksmålet skal være utregnet.

Enkeltsanger, single, album etc. Til slutt ender de opp med en sum som blir surrealistisk selv for en normal familie.

 

Dette er parasitter gutten min.

Nei, her tar du feil dessverre. Du viste nettopp at du ikke vet hva en parasitt er.

 

Å?

 

Lesevansker?

Lenke til kommentar
Stemmer det. Og hva sier det om de 20 år gamle spådommene om "bransjens død"?

Vel det sier i det minste en god del om kunnskapsnivået til disse "spåmennene".

 

Nå har jo bransjen spådd sin egen død flere ganger, bl.a. slik at de kan få betalt for alle solgte brennbare CD'er og DVD'er og opptakskasetter.

Lenke til kommentar

Vel, kvifor ikkje tilby både mp3 og flac / lossless (og ikke kun apple type)

 

Det er dette eg håper kommer til å skje, og tror at det kommer til å bli tatt godt imot av oss forbrukere.

 

Men vist du vet om en side som selger musikk med lossless format, så tar eg imot med opne armer. Eg har ikkje funnet det enda (har også prøvdt).

 

Skal du ha lossless: Kjøp det. Ferdig digitaliserte filer er IKKE en menneskerett

 

Ettersom tilgangen på båndbredde øker, øker også kvaliteten. Jeg skjønner godt at folk vil ha lossless, men det virker ikke som folk har skjønt at hoveddelen av dette markedet driter i lossless og er godt fornøyd med en skrelt mp3, De gjorde en test på dette på Stanford universitet:

"A test given to new students by Stanford University Music Professor Jonathan Berger showed that student preference for MP3 quality music has risen each year. Berger said the students seem to prefer the 'sizzle' sounds that MP3s bring to music."

 

Trist men sant. lyden av mp3 formatet er karakteristisk og mange ser ut til å foretrekke dette. Sannsynligvis for de de blir vant til det.

Det er ikke så vanskelig å skjønne at en hvilken som helst bransje tar sånn info til etteretning.

 

Ønsket om lossless er uansett ikke noe forsvar, snarere "formildende omstendigheter"

 

Det er ikke en menneskerett å tjene penger på å selge musikk heller. Folk sympati for plateselskapene er lavere når de ikke leverer gode nok produkter.

 

Den uformelle undersøkelsen gjort på standford er relativt godt tilbakevist av grundigere tester.

 

AtW

Lenke til kommentar

Det er ikke en menneskerett å tjene penger på å selge musikk heller. Folk sympati for plateselskapene er lavere når de ikke leverer gode nok produkter.

 

Den uformelle undersøkelsen gjort på standford er relativt godt tilbakevist av grundigere tester.

 

AtW

 

Dette er, med all respekt å melde, et håpløst argument. Ikke en menneskerett å få betalt for et arbeid man gjør? Det er vel ingen som påstår at man har rett på å gå i overskudd når man lager musikk, men man har rett til å ta betalt hvis man vil. Rettighetshaver har rett til å distribuere den slik de vil selv. Det betyr ikke at du har rett til å forsyne deg som du vil hvis kostnaden, formatet og distribusjonformen ikke passer deg.

Endret av Azidops
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-Pqy3rC

Rettighetshaver har rett til å distribuere den slik de vil selv. Det betyr ikke at du har rett til å forsyne deg som du vil hvis kostnaden, formatet og distribusjonformen ikke passer deg.

Det er vel omtrent det samme som Gadhaffi og Bashar al-Assad mente/mener; det er jeg som har makta her. Resultatet er vel sivil ulydighet når den gemene hop blir misfornøyd, uansett hvor mye en har retten på sin side.

 

Jeg forstår piratene på samme måte som jeg forstår "terroristene" i Syria, de vil begge ha noe som ikke tilbys dem. Så kan en diskutere riktig og galt til en blir blå i trynet.

Lenke til kommentar

Det er ikke en menneskerett å tjene penger på å selge musikk heller.

 

Jo det er det. FN's menneskerettighetserklæring legger grunnlaget for dette i Artikkel 27. og det er også noe av hensikten med OPPHAVSRETT.,

Om man TJENER på det er bare et regnestykke.

Det er en menneskerett å få bestemme over ens egen eiendo. Den retten gjør DU OGSÅ krav på.

 

 

Folk sympati for plateselskapene er lavere når de ikke leverer gode nok produkter.

 

Skal man liksom ha sympati, for å betale for seg??

Om man sympatiserer men en bransje vedkommer ikke saken og er ihvertfall ikke noe særlig til argument.

 

Jeg ser for meg at det er MANGE bransjer som ikke har "sympati"

 

Den uformelle undersøkelsen gjort på standford er relativt godt tilbakevist av grundigere tester.

 

Det er i det minste en god nyhet. Kilder?

Endret av Sajber
Lenke til kommentar

Rettighetshaver har rett til å distribuere den slik de vil selv. Det betyr ikke at du har rett til å forsyne deg som du vil hvis kostnaden, formatet og distribusjonformen ikke passer deg.

Det er vel omtrent det samme som Gadhaffi og Bashar al-Assad mente/mener; det er jeg som har makta her. Resultatet er vel sivil ulydighet når den gemene hop blir misfornøyd, uansett hvor mye en har retten på sin side.

 

Ja piratene har sågar prøvd seg på mye rar argumentasjon:

-"Fri informasjonsflyt" er vel en av favorittene.

-Redfinisjon av begrepet "Sivil ulydighet" hjelper heller ikke så mye.

-En annen variant er når piratene tar i bruk "sine menneskerettigheter" i argumentasjonen. Vi bare later som de ikke bryter dem selv da.

 

Snylterne utgjør heller ikke særlig stor andel av den gemenehop.

 

Jeg forstår piratene på samme måte som jeg forstår "terroristene" i Syria, de vil begge ha noe som ikke tilbys dem. Så kan en diskutere riktig og galt til en blir blå i trynet.

 

Du bommer når du drar alle piratene i i den kategorien.

Det er nok dessverre bare et lite fåtall av snylterne som sutrer når de ikke får det de vil ha

Ikke ulikt bortskjemte unger vel og merke.

Endret av Sajber
Lenke til kommentar

Dersom de lovlige alternativene var bedre, ville flere benyttet seg av de. Det vil si de som har inntekt og mulighet til å betale. Platebransjen bedrar bare seg selv dersom de tror noe annet, og "tapt inntekt" fra en fjortiss med 50kr i ukelønn som piratkopierer, er i praksis ikke tapt inntekt, da det ikke finnes penger de kunne fått uansett. Det bransjen derimot tjener på at de som ikke har penger til å betale for seg piratkopierer, er derimot fornøyde potensielle kunder - når de har penger å bruke.

 

Jeg tror ikke det er så veldig mange som piratkopierer på grunn av at kvaliteten på det som er å få kjøpt er for dårlig, men heller at de enten ikke har råd, eller at det er mer praktisk å piratkopiere. Med en gang det blir mer praktisk å betale for seg enn å piratkopiere, vil de (med inntekt) bytte over.

Lenke til kommentar

Dersom de lovlige alternativene var bedre, ville flere benyttet seg av de. Det vil si de som har inntekt og mulighet til å betale. Platebransjen bedrar bare seg selv dersom de tror noe annet, og "tapt inntekt" fra en fjortiss med 50kr i ukelønn som piratkopierer, er i praksis ikke tapt inntekt, da det ikke finnes penger de kunne fått uansett. Det bransjen derimot tjener på at de som ikke har penger til å betale for seg piratkopierer, er derimot fornøyde potensielle kunder - når de har penger å bruke.

 

Jeg tror ikke det er så veldig mange som piratkopierer på grunn av at kvaliteten på det som er å få kjøpt er for dårlig, men heller at de enten ikke har råd, eller at det er mer praktisk å piratkopiere. Med en gang det blir mer praktisk å betale for seg enn å piratkopiere, vil de (med inntekt) bytte over.

 

Delvis rett, jeg kommer forsatt ikke til å betale for meg, om piratebay er et bedre alternativ, det kommer aldri til å skje. Men går kvaliteten likt ut, altså lossless streaming og lossless kjøp mot lossless pirat, da velger jeg førstnevnte :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...