Gå til innhold

Den store 3D Print Tråden - Printer du?


Anbefalte innlegg

ilpostino skrev (Akkurat nå):

Det der høres ut som litt av et opplegg. Egentlig litt deilig å se jeg ikke er den eneste som er n00b på oppsett av 3D-maskiner. 

Problemet ser ut til å være at mange printere er skikkelig billige. Om du har flaks, får du en bra printer som gjør en god jobb for en rimelig penge men har du uflaks får du ræva resultater uten å skjønne noe som helst. Som bonus blir du hånet av alle som hadde flaks.. :p 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Tja, selv om 3d-printing er noe for entusiaster så *bør* det være mulig å komme i gang uten å bruke uker og måneder på å få det til å funke. Det med hjulene er egentlig ganske tricky. I utgangspunktet er hjulene billige og nøyaktige men det skal åpenbart veldig lite til for å stramme et eller annet nok til å skade dem og det er ingen sensorer som kan fortelle deg i etterkant at noe har gått galt. 

Lenke til kommentar
Kahuna skrev (26 minutter siden):

Jeg har gjort en måling med proben med relativt høy oppløsning(ABL med 15*15 punkter). Da avtegner det seg et bølgemønster med bølgelengde tilsvarende omkretsen på hjulene. Ved å rotere enkelthjul en halv omdreining med fingrene kan man se at bølgene flytter seg. Hjulene på printerhodet er montert i et trekantmønster og det ser ut til at hjulet som står alene gir et mye tydeligere mønster enn de som står i par. Ved å bytte rundt på hjulene mellom hver måling kan jeg da sjekke enkelthjul. Mye skruing..

Jeg har veldig løse planer om å lage et 'målehode' hvor jeg kan isolere og måle enkelthjul på en mer effektiv måte enn å skru på det originale printerhodet.

Smart! Og største forskjell er nær 0,3mm på de dataene vi for se.

Metoden du bruker utelukker jo også eventuelle feil i beden.

Lenke til kommentar
toreae skrev (2 minutter siden):

Smart! Og største forskjell er nær 0,3mm på de dataene vi for se.

Metoden du bruker utelukker jo også eventuelle feil i beden.

0,3mm er egentlig veldig mye når avstanden horisontalt bare er noen få cm og byggehøyden er 0,2-0,4mm.

 

Men jeg gikk lenger enn som så. :p

På et tidspunkt var jeg mer eller mindre klar for å kjøpe ny bed men før jeg bestilte skrudde jeg den av og roterte den 180 gradet før jeg scannet på nytt. Da ble det veldig tydelig at mønsteret var uavhengig av bedden.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
ilpostino skrev (1 time siden):

Jeg betalte cirka 9.500 for min og hadde håpet å slippe unna de største problemene, men litt ab problemene kan sikkert skyldes at jeg er litt n00b på justering og oppsett. 

Du betalte for størrelsen og diverse "smarte" oppgraderinger, ikke kvalitet. Dette er Creality, tross alt 😝

Jeg betalte 3800kr for en oppgradert versjon av min første printer som jeg betalte under 2000kr for i 2018. I tillegg har jeg brukt 1933kr for en Sonic Pad som posten ennå ikke har klart å levere. Kom til Lørenskog 19. mai og er ennå ikke kommet til Vestfold.

Hadde jeg brukt rundt 10k på en printer og ikke trengte størrelsen ville jeg nok ha kjøpt Bambu Lab P1P.

 

 

 

Lenke til kommentar

Uansett hvilken 3D skriver man skaffer, så er det en del grunnleggende ting som må sjekkes / gjøres:
- sjekk at skrivern er "square" der den skal være det, dvs. at alle vinkler er 90 grader, ikke 89.3 eller 90.2. Spesielt viktig dersom du har montert (deler av) skriveren selv.
- grunnleggende "bed leveling": printplata må være level i forhold til aksene. Automatisk "bed leveling" er en bra ting, men den er ikke ment til å kompensere for helt grunnleggende kalibrering av printplata
- "first layer" kalibrering. Det varerier hvordan de forskjellige printertypene gjøre dette; Prusa sine har en metode og oppskrift / forklaring som jeg syns er bra. Hensikten er å få det første laget til å sitte bra på plata.
- kontroller at ekstruderingen er korrekt: når du forteller printeren at den skal ekstrudere et visst volum plastikk så må det bli rett, ikke litt for lite eller litt for mye. Enkleste måten og teste dette på er å printe en "kalibreringsmodell" med kjente mål (feks. en kube som er 20x20x20 mm) og så måle den med et skyvelære etter at den er printet.

Lenke til kommentar

Nope. Fra EU land til EU land. Er fastligger med campingvogn + helårstelt i Nord-Jylland. Drar på Mandag 🙂

I går fikk jeg levert filament dit. Totalt 9kg for 1500kr. Skulle brukt Revolut kortet, kunne spart noen kroner der. 

2x ERYONE Matte PLA
1X ERYONE Marble PLA
1X ERYONE PETG Filament
1X ERYONE Wood PLA
1X ERYONE CLASSICAL RAINBOW PLA FILAMENT
2X ERYONE PLA Carbon fibre - black    
2X ERYONE TPU (0.5kg)

Subtotal    $135.95
Shipping    Free
Total    USD $135.95

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Prøvde 0.6 nozzle på Ender 3 V2 Neo. Må være noe jeg ikke har fått til for first layer blir ikke bra. Gikk tilbake til 0.4 nå.

Har bestilt all-metall hot end da den første jeg bestilte var 1mm for bred :roll: Heldigvis koster de ingenting på aliX.

PEI sheet saken fra AliX var bra. Den originale blir fort stygg.

Sonic Pad'en er fortsatt under tollbehandling så Klipper får jeg ikke testet før etter ferien.

Capricorn PTFE tube er bestilt men vurderer å gjøre om til direct drive, men nå som jeg har bestilt en direct drive maskin trenger jeg ikke å tenke på det med det første.

Lenke til kommentar

Har resatt og stilt inn bed levelling på nytt. Justeres z-offset mens den printer første lag. Det blir bra men enkelte steder synes jeg den er for nærme printplata.

 

Printer noen ekstra fly til ungene(og meg selv). 😆 Må ha noe gøy å gjøre i sommerferien. Kjekk modell å bruke opp samples og PLAen som fulgte med printeren.

1000000839.thumb.jpg.28b33bf1872b1af21cdd780c97e22feb.jpg

 

Den prøve rullen med PLA som jeg fikk med printeren tar jo aldri slutt. Lagde et håndtak til nozzle koppen i TinkerCAD. Brukte Fuzzy skin. Printet en drage som flyr 😄

 

1000000842.thumb.jpg.74c5089aaa134d03b7eb3e00efe8a20b.jpg

Endret av Kenhten
Lenke til kommentar

Fikk Sonic Pad i dag, endelig. Fikk 512kr i moms og gebyr men de kunne fjerne dette etter jeg sendte inn Tax Invoice fra Aliexpress. 

Nettopp satt den opp. Skal fikse input shaping etterhvert og se hvor kjapt jeg klarer å printe.... blir ikke så kjapt. Det er fortsatt en bedslinger med bowden og original hotend/nozzle. Skal sikkert klare å doble om ikke triple hastigheten... håper jeg🤔

 

1000000846.thumb.jpg.ee3bc8d52ed3841bdbb9f25f2360c39b.jpg

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Kahuna skrev (På 22.6.2023 den 22.51):

HAr egentlig bestemt meg for å gi opp gummihjul og gå for rails men nå er det snart ferie så det utsettes vel til august.

Så nettopp en video der det ble konvertert fra hjul til rails. Det var ikke noe forskjell på en Ender 3 V2 i tilllegg bråker de mer og det er mer vedlikehold med smøring. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Kahuna skrev (3 timer siden):

Nå er jo ikke printeren lydløs fra før da. ;)

Nei, men gamleprinteren med silent stepper drivere, filament uten kjøling, hjul og lav hastighet var ikke langt i fra lydløst hos meg ihvertfall. 
 

Nå har jeg linear rails og 4028 delta vifte som kjøling, og høy hastighet, da kan den høres i hele huset om jeg guffer på 😂

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...