Gå til innhold

Et oppgjør med Anders Behring Breivik sin ideologi


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Anders Behring Breivik er en ensom, hatfull person som har ett trist og tomt liv som derfor har valgt å fylle det med ett "oppdrag" eller en "krig".

 

Han valgte den mest hatfulle ideologien, og gjorde en forferdelig handling. Han var klar over hva han gjorde, han planla det han gjorde, og handlingen skal han straffes for. Han er rett og slett en taper, og hadde noen fortalt meg det før rettsaken startet ville jeg sagt; "er ikke det en litt usaklig påstand og det er vel mer som ligge bak med tanke på personlighetsforstyrrelse og politiske motiver?"

Men nå som rettsaken er slutt ser jeg det, han er rett og slett bare en trist, hatfull taper. Ikke noe mer.

Endret av Snuzk1
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

Hva man mener om ABB og hans handlinger, kommer helt an på hvilket ståsted man har og hvorvidt man fokuserer på at noen ble drept eller hvorfor de ble drept.

 

Jeg tilhører gruppen som forventet at noe kom til å skje fordi vi så spenningene som lå på bristepunktet før hendelsene. Jeg var blandt de som ikke turte å gå forbi regjeringsbygget fordi jeg ikke ville være der når noen sprengte bilbomben der. Det var sånn sett ingen overraskelse at det skjedde til slutt.

 

Det handler også om man fanger opp islamiseringen i samfunnet, eller om man kun leser sportssidene og skummer gjennom nyheter om flått og kjendiser. Det var en massiv nyhetsstrøm om islamisering i årene før, om man fikk det med seg eller ei får være opp til hver enkelt.

 

Det er selvsagt trist for de som rammes, men min innfallsvinkel er å se dette i en større sammenheng. Ofrene ble ofre for å markere en større sak med potensiale for flere tap. Har sammenlignet dette med kirkebrannene. På den ene siden så gikk det noen kulturskatter tapt, på den annen side var det nødvendig for å få frem en sjanger som idag er blitt en viktig eksport for norge med mange fans og festivaler. Noen tapte, men de fleste vant. Det har også likheter med selvmordsbombere. De angriper "tilfeldige" amerikanere fordi de er amerikanere og dermed et symbol på okkupasjonen. palestinere skyter også raketter inn i Israel og dreper tilfeldige israelere i kampen mot jødene.

 

Ser derfor på hendelsene som en nødvendig utlufting av politiske holdninger, få et større fokus på islamiseringen, og et oppgjør med to ulike politiske retninger i god gammel westernstil. Skjønner at de som ble direkte berørt fokuserer på at X ble drept av Y og det er det om teller, men for meg blir det X ble drept av Y for å beskytte resten mot Z.

 

Samtidig som jeg skjønner godt hvorfor det skjedde, så mener jeg også at det er for sent å gjøre noe med det. Dvs, den utviklingen ABB sloss for å stoppe har allerede kommet for langt til å kunne stoppes. For meg betyr heller ikke norge mer enn at jeg lar det skje og flytter videre når det blir for ille.

 

Sverige nå, norge...snart.

 

http://www.youtube.com/watch?v=piG9PfG9wVQ&feature=related

Lenke til kommentar

Jeg tilhører gruppen som forventet at noe kom til å skje fordi vi så spenningene som lå på bristepunktet før hendelsene.

 

Det handler også om man fanger opp islamiseringen i samfunnet, eller om man kun leser sportssidene og skummer gjennom nyheter om flått og kjendiser.

 

Ja du verden, Rikets sikkerhet var omtrent truet. Noen muslimske småjenter som ønsket separat svømmetime, en forespørsel om hijab til politiuniform, ønske om bønnerom på skole (dog etter at man ble nektet å be i skolegården) etc. Alt sammen bare uvesenlige bagateller i den store sammenheng, og som kan håndteres iflg. gjeldene regler i byråkrati på sedvanlig måte. Armageddon truer liksom ikke rundt neste hjørne for å si det mildt.

 

At det DU synes "det skjer mye" er fordi dere fyller hverandres hoder 24/7 i en stri strøm av ensidig fokusering på "islam"

 

I disse anti-islam miljøene (som også ABB var en del av) råder rene hallejuja stemmningen der man suggererer hverandre opp til det hinsidige. Sånt kan umulig være bra for helsa?

  • Liker 7
Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

For min del så var det mer som å se på en skogsbrann nærme seg et hus, og ikke bli overrasket når huset brenner opp (eller ned, alt ettersom). Vi snakker nok om ulike hendelser, for meg var det hendelser som dette:

 

http://www.drammenmoske.no/index.php?option=com_content&view=article&id=319:imam-pa-fjell-norge-er-den-mest-islamske-staten-i-verden&catid=60:nyheter-

 

http://www.koordinatoren.com/index.php?option=com_content&view=article&id=861:nav-brukte-sharialoven-innrr-feil&catid=184:omsorg&Itemid=393

 

http://astridmeland.wordpress.com/2009/02/25/jern-erna-%C3%B8nsket-seg-shariarad/

 

osv

 

Mange tolket også hatet mot israel og usa, støtten til palestinerne osv som islamsk politikk. Det var massevis av slike nyheter som gav et klart inntrykk av at norge ble islamisert.

 

At det DU synes "det skjer mye" er fordi dere fyller hverandres hoder 24/7 i en stri strøm av ensidig fokusering på "islam"

Nei, det er fordi vi leser andre nyheter enn mange andre. Flertallet leser vel knappe 20-50% av innholdet i en avis, og hvilke 20-50% man leser er tydeligvis ulikt. Er man interressert i BMW så leser man nyheter og artikler om BMW som andre ikke får med seg. Samme med islamiseringen.

 

Islamiseringsfokuset var i både religiøse miljøer:

http://www.shafan.dk/artikler08/bibelsktro/om-vestens-og-nordens-forfald.html

Med den voldsomme forakt og fiendtlighet for alt vi står for, og med den omtrentlige gudstroen som finnes i Europa i dag, så er det snart bare kuler og krutt som kan stanse islamiseringen.

ABB brukte både kuler og krutt..

 

Politikere i ulike miljøer skrev mye:

http://www.frie-ytringer.com/2012/02/12/venstresiden-og-islamisering/

Meg bekjent er det flere SVere som etter hvert har begynt å føle at islam er en trussel i forhold til kjernesaker som likestilling mellom kjønnene og homofiles rettigheter.

 

Mens andre går mer drastisk til verks:

http://www.forbyislam.tk/

Forøvrig en fiffig vising av Ap`s logo og hvor lett den kan tilpasses islam

 

De som var intr. i dette hadde ikke noe problem med å lese hva folk mente om islam og islamiseringen i ulike forum, politiske partier, religiøse nettsider og antiislamiseringsnettsteder. Man så jo også disse miljøenes reaksjon på proislamske saker.

 

Så nei, det var ikke rart at det gikk som det måtte til slutt.

Lenke til kommentar

I Norge kjempes et stort antall konflikter hver eneste dag. Noen med voldelige utfall. Temperaturen nærmer seg kokepunktet for et høyt antall vidt forskjellige temaer.

 

Islamiseringskonflikten er en av de minst viktige synes jeg.

 

Neste gang det smeller er det ganske tilfeldig hvilken ideologi terroristen har. Hva målet er og hvem som blir drept avhenger av ideologien. Hvilken ideologi en tilfeldig terrorist har er tilfeldig.

 

Hvis ABB virkelig skulle stoppe innføringen av fremmed religion og religiøse lover i Norge kunne han begynne med å skyte seg selv. Så ærlig var han ikke.

Endret av Abigor
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Gjest slettet-ld9eg7s96q
Det er selvsagt trist for de som rammes

 

Trist er det hvis du får et papirkutt på fingeren, eller inntar et tilfelle av influensa. Og det kan kanskje til og med kategoriseres som trist for de med normalt utviklede sjelsevner som ikke er pårørende men har iakttatt denne tragedien på avstand.

 

Men for de direkte involverte, de som er direkte rammet av denne terroren er det nok litt mer enn "trist".

 

Det er bare en litt interessant digresjon jeg kommer med og en observasjon av hvordan du velger å ordlegge deg. Dette, kombinert med de mange andre innleggene dine der du kommer med temmelig drøye sammenligninger beviser ovenfor meg ihvertfall at du mangler perspektiv i denne saken.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Jeg har ikke tenkt å bruke en masse tid på å gå gjennom argumentasjoner mot eller for innlegget ditt, men her er en kommentar til en del av den jeg stiller meg kritisk til.

 

Angående urfolk og urfolk sine rettigheter sett mot nordmenn og norsk kultur:

Innad i fagmiljøet hersker det stor tvil om hvorvidt samisk eller norrøn befolkning kom først til de områdene vi i dag kaller Norge. Jeg kan blant annet nevne en artikkel som var på trykk i bladet Nordlys (distriktsavis for Nord-Norge), hvor arkeologer hadde gjort funn i nord som tilsier at forfedrene til dagens etniske nordmenn kom hit på omtrent samme tid som forfedrene til dagens etniske samer, desverre hadde de per dags dato ikke midler til videre forskning. En nær samisk venn av meg som for øyeblikket holder på med en mastergrad i historie, har flere ganger sagt at hele diskusjonen om hvem som kom først av samer og nordmenn er helt patetisk, da alle fortrolige kilder viser at vi var her på omtrent samme tid. Opplysningene du kommer med om at nordmenns forfedre utryddet mennesker med uant entnisitet, levemåte og religion, vil jeg svært gjerne at du gir en kildehenvisning til da denne delen av Norgeshistorien er helt ukjent for meg. Jeg kan forøvrig opplyse om at nordmenns forfedre kom hit for mye lengre enn 1500 år siden, og jeg ber igjen om kildehenvisning til at "våre forfedre voldtok og drepte 'dem' ".

Jeg er enig i at urfolks kulturer må beskyttes slik at de ikke gradvis utvannes og forsvinner, men er svært, svært uenig i at den norske kulturen ikke burde ivaretas på samme vis. Du sier at ulikt urfolks kulturer så må vi akseptere at vår kultur utvannes og er i stor forandring med bakgrunn i at dette er en del av vår ytringsfrihet og våre menneskerettigheter. "Vi kan ikke bevare vår kultur eller oppnå et kulturelt ideal uten å samtidig begrense folkets ytringsfrihet". Siden du påstår at å ikke ivareta nordmenns kultur er en del av nordmenns menneskerettigheter, må jeg spørre om du mener at samer ikke har rett til de samme rettighetene da du mener at deres kultur må ivaretas. Er ikke det da, i følge din argumentasjon, å "begrense folkets ytringsfrihet"?

 

 

 

"Er ikke frihet og ansvar også en viktig del av norsk kultur?" Jo. på lik linje frihet og ansvar er en del av samisk såvel som svært mange andre kulturer her i verden.

  • Liker 4
Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

Som tidligere nevnt så er min interresse i saken knyttet til HVORFOR det skjedde. Det at noen ble drept var for meg en naturlig konsekvens av hvorfor det skjedde, og derfor så godt som uinteressant. Hvorfor det skjedde, er en konsekvens av en samfunnsutvikling mange gir Ap skylden for.

 

ABB`s store forbilder, Japan og Sør-Korea, praktiserer idealsamfunnet slik ABB og andre ønsker det:

 

Japan:

http://no.wikipedia.org/wiki/Japan

Det japanske samfunnet er kjent for å være veldig etnisk og språklig homogent

De fleste japanere bekjenner seg ikke til noen spesiell religion. Imidlertid er shintoistisk og buddhistisk lære dypt sammenflettet med japanernes dagligliv.

Japan blir generelt ansett for å være et konstitusjonelt monarki

Det er allmenn stemmerett for voksne med hemmelig valg for alle folkevalgte stillinger.

 

Sør-Korea:

http://no.wikipedia.org/wiki/S%C3%B8r-Korea

Styreform Republikk

Nasjonalt motto: (Gi alt folk fordeler)

Sør-Korea er et av verdens teknologisk mest utviklede land og er så langt det eneste landet i verden med et nasjonalt infrastruktur bestående av 100Mbps Broadband Internet Access, Full HDTV Broadcasting, DMB, WiBro og 3rd Generation HSDPA. Landet er også det mest oppkoblede landet i verden med 90 prosent av alle hjem knyttet til billig bredbånds Internett.

I Sør-Korea anses utdanning som avgjørende for økonomisk og sosial suksess

 

Det vi kort sagt ser er to land med en homogen kultur, lite innvandring, høyt fokus på ære, teknologisk høytstående, fokus på utdanning, buddhistiske og shintoistiske trosretninger, osv. Det er vel så langt unna Ap som man kan komme.

 

I den senere tid så har jeg begynt å tenke på handlingene som lignende æresdrap. Dvs at man dreper de som har skadet ens ære. Ser endel likheter der.

 

Videre så er jeg 100% overbeivist om at norge VIL bli en islamsk stat styrt etter sharialover. Dette er en villet utvikling, og for mange i landet vil islam være en minst like god og kanskje bedre løsning enn dagens kristne fokus. Men er ikke overrasket over at noen velger å sloss mot denne utviklingen, og da blir jo Ap et selvsagt mål siden de har skapt utviklingen med sine veivalg.

Lenke til kommentar

Det vi kort sagt ser er to land med en homogen kultur, lite innvandring, høyt fokus på ære, teknologisk høytstående, fokus på utdanning, buddhistiske og shintoistiske trosretninger, osv. Det er vel så langt unna Ap som man kan komme.

Det er så langt unna ABB man kommer også. Han ønsker å styrke fremmed religion i Norge og han har ingen fokus på utdanning eller karriere.

 

En mann som ønsker å ødelegge det norske og erstatte det med fremmed kultur og religion.

 

Drapene begått av ABB er nidingsdåder. Altså det mest usle man kan gjøre ifølge norsk tradisjon. Å drepe ubevæpnede fiender var en så skammelig udåd at selv ikke gudene kunne gjøre dette uten å bringe skam på seg selv.

Videre så er jeg 100% overbeivist om at norge VIL bli en islamsk stat styrt etter sharialover. Dette er en villet utvikling, og for mange i landet vil islam være en minst like god og kanskje bedre løsning enn dagens kristne fokus. Men er ikke overrasket over at noen velger å sloss mot denne utviklingen, og da blir jo Ap et selvsagt mål siden de har skapt utviklingen med sine veivalg.

Norge BLE en kristen stat styrt av kristenretten. Det var en villet utvikling, og for mange i landet vil kristendom være en minst like god og kanskje bedre løsning enn tidligere hedenske fokus. Men er ikke overrasket over at noen valgte å sloss mot denne utviklingen. Og da er ABB et naturlig mål, som ønsker å innføre et fascistisk kristenteokrati.

 

Hvis man først skal kjempe mot fremmede religioner er det å kjempe for kristendommen det samme som å skyte seg i foten.

Endret av Abigor
  • Liker 4
Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

Det vi kort sagt ser er to land med en homogen kultur, lite innvandring, høyt fokus på ære, teknologisk høytstående, fokus på utdanning, buddhistiske og shintoistiske trosretninger, osv. Det er vel så langt unna Ap som man kan komme.

 

Synes det oppsummerer ABBs tanker om idealsamfunn ganske bra, og en sterk kontrast til Ap sitt multikulturelle drømmesamfunn med høy innvandring, null ære, teknologisk sinke, og lite fokus på utdanning.

Lenke til kommentar

ABB har vist med sine handlinger at han har null ære. Hans drømmesamfunn er et fascistisk kristenteokrati der alle skal tro slik han tror og landet skal styres med makt slik han ønsker det. De som er uenige blir i beste fall deportert, resten får slappe av i en massegrav.

 

Å bruke våpen mot ubevæpnede fiender er noe av det skammeligste man kan gjøre i følge norsk tradisjon. Men ABB følger ikke norsk tradisjon, han følger fremmed religion med fremmede religiøse lover, og da er det andre regler for ære og skam som gjelder.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Ikke ifølge norsk tradisjon. Men det bryr jo ikke ABB seg om, han kjemper ikke for norge, men fremmed religion. Akkurat som islamistene.

 

Jeg kan gjenta noe som vi nok er enige om:

 

Hans drømmesamfunn er et fascistisk kristenteokrati der alle skal tro slik han tror og landet skal styres med makt slik han ønsker det. De som er uenige blir i beste fall deportert, resten får slappe av i en massegrav.

Endret av Abigor
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Han kjemper mot islam og sharia, en asiatisk religion.

Han kjemper for kristendommen og kristne lover, også en asiatisk religion.

 

Islam er like fremmed i Norge idag som kristendommen var for tusen år siden. Tusen år frem i tid vil en ny ABB trå frem, han vil drepe fremtidens politikere som ødelegger islam. Neste manifest vil forsvare sharia. Forutsatt av at historien gjentar seg selv.

 

Det er komisk at han selv kjenner historien såpass dårlig at han ikke ser hvor ironisk det hele er.

Endret av Abigor
  • Liker 1
Lenke til kommentar

ABB er vel den mest forskrudde personen jeg noensinne har hørt om.

 

For meg er ikke dette vesenet noe annet enn et missfoster. Et psykriatrisk tilfelle.

Han er en naturkatastrofe iført menneskeskikkelse. Han er en stor belastning for samfunnet også; en økonomisk belastning, og for svært mange også en psykisk belastning.

 

Hans politiske budskap er som en kreftsvulst...

 

Jeg syntes man burde frata ham noen friheter som han ikke fortjener.

Det er PC, det andre er retten til å kommunisere med andre utenfor murene.

 

Så hadde det ikke skadet om han måtte spise utgått (men ufarlig) mat heller.

Da ville vi spart masse penger bare på det.

Endret av turbonello
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...