Gå til innhold

Den lille Apple  iPhone 5 / 5S / 5C tråden


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hei! Jeg har nå bestilt meg en iPhone 5 16gb svart fra Telenor, og har et par spørsmål.

 

1. Jeg bestilte med Komplett M, og har ubegrenset datatrafikk ut året siden jeg signerte på en kampanje i sommer. Nå som jeg signerer på nytt, med ny månedspris, ryker da denne?

2. Telenor oppgir 1-3 ventedager før man har telefonen. Jeg bestilte jo på fredagskveld, så jeg forventer onsdag som forventet. Tror dere den er der innen da?

3. Hva blir den første regningen på? Rundt 2800 som telefonen koster, eller 2800 + en månedspris?

Lenke til kommentar

En hvit iP5 med dette dekselet virket litt fristene.

http://www.grovemade.../iphone-5-case/

 

Riktignok et hat/elsk type deksel men orginalt og har ekte tremateriale i ytterste delen av skallet. Til den hvite har de en hvit list i front. Mulig jeg er litt rar, men jeg liker eks. gamle lukseriøse biler med trepaneler og annet i den stilen.

i5_pre_sect_E2.jpg

 

Samsung sier deres S3 design er inspirert fra naturen aka. runde vannslipte stener, flytende vann etc. Merkelig nok får jeg ikke denne følelsen av en S3, men mer som et stort lysende såpestykke av plast. iP4-5 derimot gir meg en kvalitetsfølelse og desingpreg som gjør at jeg får følelsen av å holde et kunstverk i hånden og dermed synes jeg det gjør seg med organiske materialer og et lite kunstverk til som ramme.

 

Det blir for meg nesten som en tysk eller engelsk luksusbil fremfor en asiatisk billigbil.

Endret av Theo343
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Kjøpte iPhone 5 på nattsalg lanseringsdagen. En halv time etter midnatt var den betalt, og jeg strena ut av butikken med telefonen, med kurs for heimen og ventende oppsett av telefonen. Kjøpte den med Telenor-abonnement, og den koblet seg uproblematisk opp til Telenor da jeg hadde startet den.

 

Kjøpte den svarte modellen med 16 GB minne, selv om jeg helst ville gått for en hvit, med 32 GB. Det hadde de imidlertid ikke da jeg kjøpte den. Men OK, jeg skal klare meg med den jeg har.

 

Telefonen hadde ingen skraper fra fabrikken, men selgeren sjekket den uoppfordret før jeg overtok den, så dermed var vi på den sikre siden. Kjøpte også en case for beskyttelse.

 

Den store hallelujafølelsen var ikke spesielt stor, selv om det var ganske kult å være blant de første i vår tidssone til å kjøpe den. Det som trakk ned, var jo at det ikke er snakk om noen veldig ny iPhone, i og med at den på ganske mange måter er en forlenget og slanket utgave av iPhone 4(S). Likevel var det kjekt å være tilbake til iPhone, etter et par måneder med Android. Ikke noe vondt om Android, men iPhone er den telefonen som passer best for meg (snakker altså kun for meg selv), selv om jeg sannsynligvis aldri kommer til å finne den perfekte telefonen. Jeg hadde iPhone 4 og deretter 4S, men syntes skjermen etter hvert ble i minste laget. Klarer meg greit med 4 tommer, selv om det kunne vært opp mot 4,5. Større enn det er ikke nødvendig for meg.

 

Jobber et sted der mobildekningen ikke er så bra, og 3G kan man glemme. Det viktigste er uasnett at jeg kan ringe og motta meldinger og e-post. Med gode erfaringer med iPhone 4S, og etter å ha lest noen tidlige tester av iPhone 5, hadde jeg gode forhåpninger. Dette viste seg å holde, heldigvis!

 

Likeledes var jeg fornøyd med batteriet. Det var omtrent som med iPhone 4S, som har mindre skjerm og svakere prosessor. Telefonen var fullt oppladet, og ble koblet fra laderen kl 06.30. Hadde telefonen i standby gjennom arbeidsdagen, uten samtaler, men med noe surfing, e-postsjekking og noen få meldinger, samt ca 20 foto. Etter jobb ble det noe surfing og nedlasting av TomTom Europe GPS (drøye 2 GB med app og europakart) via WLAN hjemme. Ca kl 20.00 var det ca 60% igjen av batteriet. Rundt midnatt hadde jeg sendt noen meldinger og via WLAN lastet opp ca 25 foto til nett og surfet litt. Det er da 50% batteritid igjen. Som tidligere nevnt, er mobildekningen ikke særlig bra på jobb (kun 2G), mens den er mye bedre hjemme (og med 3G). Har hatt WLAN aktivert hele tiden, men brukt den kun hjemme. Regner med at batteriet blir enda noe sprekere etter noen ladinger.

 

Når det gjelder foto, er kameraet blitt virkelig kjapt, og man kan ta nye bilder i ganske så raskt tempo. Det er bare å klikke fortløpende, noe som er fint, blant annet dersom man vil ta sekvenser av motiv i bevegelse. Det nærmer seg til en viss grad telefoner (som HTC One X og S og Samsung Galaxy S 3, der man kan holde nede kameraknappen for å ta seriebilder og få valgt ut de beste bildene.

 

Alt i alt er jeg fornøyd med iPhone 5 så langt, og selv om den ikke er så veldig ny i forhold til 4S, innfrir den for mitt vedkommende. Så får jeg heller prøve la være å tenke på at Apple med fordel kunne fornyet seg mer enn de har gjort. Kanskje rettsakene mot Samsung og whatever etter hvert tar for mye fokuset til Apple?

 

Uansett skal jeg nå glede meg over min nye iPhone 5.

Endret av CellularDude
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Ja, operatørene har kontrakter på alt og de prioriteres.

De kan jo umulig kjøre seg selv tomme for operatørene? Iallefall hvis du tenker på at vi så iPhone 5 først i sommer. De har altså produsert i flere måneder (min tanke), de har vell klart å produsere et fint opplag spør du meg. Eller så "safer" Apple ved å si 3-4 ukers leveringstid, noe som operatørene ikke gjør.

Any thoughts?

Lenke til kommentar

Alt i alt er jeg fornøyd med iPhone 5 så langt, og selv om den ikke er så veldig ny i forhold til 4S, innfrir den for mitt vedkommende. Så får jeg heller prøve la være å tenke på at Apple med fordel kunne fornyet seg mer enn de har gjort. Kanskje rettsakene mot Samsung og whatever etter hvert tar for mye fokuset til Apple?

 

Uansett skal jeg nå glede meg over min nye iPhone 5.

Fin situasjonsrapport. :)

Jeg tror nok at Apples utviklere og designere er relativt lite involvert i rettssakene rundt omkring. Apple har selvsagt sin egen juridiske avdeling som bistår, men de leier inn ledende eksterne advokatfirma til å føre sakene for domstolene. Så nei, forklaringen på Apples designfilosofi må du nok lete etter andre steder.

 

Det har i grunnen vært ganske typisk for Apples produktlinjer i nærmere 30 år at de utvikler et distinkt designspråk for produktene, som de bruker og gradvis utvikler og raffinerer gjennom flere generasjoner av produktet. Vi har sett lange utviklingslinjer i designet av Macintosh, vi har sett det for iPod, og vi har sett det for iPhone og iPad - med enkelte hederlige unntak, naturligvis. Tenk f.eks på det ikoniske designet av den første iMacen fra 1998, som var basis for nye modeller som ble utviklet og forbedret fram til 2003. Eller dagens MacBook Pro i aluminium, som har sin designmessige opprinnelseslinje helt tilbake til PowerBook G4 fra 2003. Eller iPod classic, en ektefødt direkte etterkommer etter den første iPod-modellen fra 2001. Du skjønner sikkert tegningen... ;)

 

Vi ser at designet til iPhone har blitt transformert ganske gradvis gjennom flere år, men har beholdt enkelte karakteristika som har skapt identitet og gjenkjennelse: størrelse, form, plassering av knapper og tilkoblinger, brukergrensesnitt. osv. Apple endrer ikke slikt bare for å endre det, eller for at fjortisene skal få noe "nytt" å begeistres over i et par uker, før det også blir "gammelt".

Har man lagt store ressurser i å utvikle et design som funker optimalt i år, så er det stor sjanse for at det også funker rimelig optimalt neste år, og kanskje året etter, osv, inntil det er nye teknologiske muligheter eller andre gode grunner til å gjøre større og mer grunnleggende endringer.

 

Det handler om de samme mekanismene som gjør at massene hyler i frustrasjon over at startknappen deres er borte i Windows 8: folk flest liker egentlig ikke forandringer uten at det gir dem betydelige og umiddelbare fordeler, særlig ikke når noe har blitt så kjent og kjært gjennom lang tid at det nærmest sitter i muskelminnet eller har blitt en ryggmargsrefleks.

 

Dette handler selvsagt også om merkevarebygging og produktidentitet. Det handler om at flest mulig umiddelbart gjenkjenner en iPhone som "Designed by Apple in California", når de ser den, enten den er fra 2007 eller fra 2012. Ikke ulikt designfilosofien som vi ser ligger bak premiumbilmerker som BMW og Mercedes.

 

Designet på iPhone 5 skuffer på ingen måte i mine øyne - som mer enn middels opptatt av god design. Tvert imot, den lekre aluminiumsbaksiden tar opp igjen noen av genene fra min designmessige favoritt-iPhone. ;)

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Synes jeg så noe på komplett.no. Ellers har du eBay.

 

 

Nåvel. Var innom telekiosken i går ettermiddag, de hadde utrolig nok 5 stk iPhone 5 ståene der i disken! :p

Rart ingen hadde kjøpt ennå..

Prisene var der for 16GB, 300 i måneden, 4000,- for telefon med Telenor.

 

Også spurte jeg om han i kassa om han hadde en utstillingsmodell/demo. Han hadde en demo men hadde ikke lov å åpne den! Så han gledet seg til å leke med den vettu, kjipt :p

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...