Gå til innhold

Leon83

Medlemmer
  • Innlegg

    461
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Leon83

  1. I alle dager. Det er et uregulert marked så det er ikke sånn at det automatisk dukker opp på skattemeldingen. https://www.skatteetaten.no/person/skatt/hjelp-til-riktig-skatt/aksjer-og-verdipapirer/om/virtuell-valuta/?gad_source=1&gclid=Cj0KCQjwk6SwBhDPARIsAJ59GwdDXYoYhwmRAB4-hN7yQ1HUCFYTlD-Zh03TKolljoEBPicr6smfS94aAoIBEALw_wcB
  2. Småbeløp på noen få kroner anser jeg som 0 og tar det ikke med på skattemeldingen.
  3. Ja, litt tvetydig. Siste tilgjengelige kurs i 2023 var fredag 29.12.2023 på 10,17 kr. Første tilgjengelige kurs i 2024 var tirsdag 02.01.2024 på 10,30 kr. Jeg brukte USDNOK på 10,17 kr for kryptoformuen for 2023.
  4. Du må nesten kjøpe en liten slant med Bitcoin på Firi (eller altcoinen hvis den tilfeldigvis finnes på Firi) og overføre til Binance for å kunne overføre alt tilbake til Firi igjen.
  5. Det er en engangskode du får på email når du trykker på Security Key-knappen.
  6. Det har skjedd litt siden Mathias-saken i 2021 (som ikke fikk bruke kryptogevinst til egenkapital av DNB). Nå ser det ut som at bankene ønsker at siste ledd (krypto til FIAT) kommer fra en norsk børs som er godkjent av Finanstilsynet (Firi, K33, NBX, Bitmynt osv). Og så må man vise dokumentasjon på alle kjøp/salg og transaksjoner, samt vise til at man har oppgitt formue og gevinst/tap på skattemeldingen i alle år man har hatt krypto. Hvis dette er i orden så blir pengene 100% klarert. Blir jo litt håpløst å øremerke penger til "kan ikke brukes til egenkapital til boliglån". https://www.sparebank1.no/nb/ostlandet/privat/info/sammen-forebygger-vi-hvitvasking/handel-med-kryptovaluta-og-virtuell-valuta.html https://www.strommensparebank.no/ombanken/Handel-med-kryptovaluta https://www.gruesparebank.no/aktuelt/krypto_valuta https://www.aurskog-sparebank.no/ombanken/Krypto
  7. Første bud: ikke mist hele posisjonen din så tidlig i en bullsyklus og vente på en krasj. Kan ende opp med å måtte kjøpe deg inn igjen på en høyere eller samme pris som du solgte på. Ideelt sett så er man tidlig ute med å kjøpe på lave priser og bare holder long term. Deretter kan man eventuelt kjøpe mer ved betydelige dipper. Og så selger man seg ut etterhvert i flere steg når bullrun'en virkelig har gått en stund.
  8. Umulig å vite hvor høyt prisen går. Jeg er mer interessert i timing i syklusene. Du må ikke se på kommentarfeltene på Coinmarketcap. Et kaos uten like med spam og bots 😂
  9. Synes Bitcoin-prisen går litt fort opp så tidlig i syklusen. Kan risikere en tidlig 4-års peak som bare går til $90 000 eller noe, etterfulgt av et 2 år+ bear market. Vil heller se en nice and steady oppgang med korreksjoner på 20-30% underveis mot en blow-off topp i slutten av 2025 til $150 000+. Tror sistnevnte er mest sannsynlig. Etterhvert så blir det nok en "mettet" asset class på flere trillioner dollar og vil kanskje oppføre seg slik som gull gjør i dag.
  10. Geomatikk. Bachelor eller årsstudium. Da har man muligheter i teknologistillinger i bygg og anleggsbransjen som geomatiker/oppmålingsingeniør eller innen BIM (Building information modeling) og GIS (geografiske informasjonssystemer). Både hos entreprenørfirmaer eller byggherre som Statens vegvesen eller Bane NOR.
  11. Står på komprimert sand.
  12. Du tenker at Bitcoin/krypto skal erstatte vanlig myndighetsutstedt valuta? De kan fint eksistere parallelt. Du må se på Bitcoin som en aktivaklasse/"digitalt gull" som etter 14 år har blitt akseptert som genuin (nettverkseffekten).
  13. Bitcoin spot ETF er godkjent av amerikanske Securities and Exchange Commission (SEC). Positivt for omdømmet og adopsjon av krypto, men på en annen måte negativt mtp det Bitcoin var tenkt å være. Vil andelene som blir kjøpt i disse fondene virkelig backes 1:1 med ekte Bitcoin? https://www.coindesk.com/learn/2024/01/11/bitcoin-etfs-explained-what-are-they-how-do-they-work/
  14. Risikable spekulasjonsobjekter inntil videre. Det kan vi være enige i.
  15. Ja det er faktisk det. Bruk av smart contracts og blockchain-teknologi. Men i fremtiden så må det bli mer sømløst/regulert/automatisert. Poenget med "wrapped" Solana f,eks er jo interoperabilitet med andre nettverk/blokkjeder som Ethereum.
  16. Kanskje du kan spørre på et internasjonalt forum som f,eks bitcointalk.org? Development & Technical Discussion: https://bitcointalk.org/index.php?board=6.0 Eller Wallet software: https://bitcointalk.org/index.php?board=37.0
  17. Bitcoin er selvfølgelig den tryggeste og den som driver hele markedet. Bitcoin har for øyeblikket 52% andel (BTC dominance) av hele kryptomarkedet. Skal bli interessant å se hvor høyt BTC.D skal denne syklusen. I 2019/2020 gikk den opp til 73%.
  18. Hvor få av de som har overlevd? Alle har overlevd. Det er kun hovedsakelig topp 100 coins med etablerte organisasjoner bak.
  19. Hvis bilen er veldig møkkete og det er flere minusgrader så blir det maskinvask på børsteløst program. Hvis det blir en mild periode med 0 til 2 varmegrader så utnytter jeg det og tar en litt grundig vask på selvvask. Har en bøtte med lokk med gummipakning så jeg kan ta med eget såpevann til håndvask. Tar med ca 5 liter varmt vann + bilshampoo + 50 ml Salty.
  20. Her er en tabell med et knippe populære kryptovalutaer og deres makro-bunnpriser (laveste daily close i 2022/2023). Eventuelt foreløpige bunnpriser for enkelte av de. Så kan vi ta den opp igjen om f,eks 6 måneder og 12 måneder og sammenligne.
  21. Ting vil normalisere seg. Og det er ikke akkurat mannen i gata som skal drive prisene opp i kryptomarkedet hvis du trodde det.
  22. Så ut som en bra og kontrollert samling fra bildet av frontruta. Ble nok skutt enkeltskudd med en automatrifle. Riktignok Ikke ideelt å skyte gjennom frontruter siden kula kan endre retning.
  23. Hvor har du dette fra? Er vel litt tidlig med sånne detaljer allerede dagen etter hendelsen. Men apropos: griper man rundt slide'en på pistolen og dekker åpningen der hylsene kommer ut så vil ikke pistolen mate inn en ny kule fra magasinet. Så da kan pistolen fyre av ett skudd og deretter *klikk klikk klikk*. Men selvfølgelig skummelt og lite sannsynlig å faktisk gjøre noe sånt.
  24. Vi er i det kjedelige akkumuleringsåret som kommer etter bear market-året. Det er nå smart money kjøper/akkumulerer. Bitcoin har gått opp en del denne uken og stanger opp i resistance ved 30k for øyeblikket. Er også en del altcoins som har gått opp de siste ukene som f,eks Chainlink, Solana og Aave.
×
×
  • Opprett ny...