Gå til innhold

Hvor var du, hva gjorde du 22 juli?


Anbefalte innlegg

  • 3 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Satt på flyplassen i Amsterdam på vei hjem fra ferie med familien i Frankrike da en leste på nettavis på mobilen at det hadde vært en eksplosjon i regjeringskvartalet. Tenkte automatisk at det ikke var noe alvorlig, sikkert en ulykke, det var jo tross alt i Norge. Så, i bilen på vei hjem etter landing i Norge hørte vi om skytingen på radioen.

Lenke til kommentar

Satt på en restaurant i Italia og spiste lunsj. Fikk en telefon om at det hadde gått av en bombe i regjeringskvartalet, og at noen hadde begynt og skyte på Utøya. Vi og kelnerne ble enige om at Utøya-hendelsene var en ringeffekt av bomben og ikke noe å bekymre seg over. Vi ante jo ikke at det var der de verste hendelsene ville ta sted :(

Lenke til kommentar

Sov, sto opp og slang meg på sofa-en forran PC-en, leste litt om det her, gikk etterhvert opp i stua og så på nyhetene og spiste, spiste noe godt den dagen, husker ikke helt hva, kake muligens.

 

Uansett, ble vel til at jeg satt å så på nyhetene hele dagen.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Var hjemme, satt vell på pc'en og leste nyheter. Skrudde etterhvert på tv'en og så på, og trodde kanskje ikke det var så alvorlig som det var. Gasseksplosjon mener jeg kanskje jeg hørte uten at noe var sikkert.

Dro så på fotballtrening og der ble det sagt at noe hadde skjedd på utøya. Noe om at politimenn hadde fyrt av skudd.

Trodde egentlig ikke noe særlig på dette. Tenkte ikke så mye mer på det før jeg kom hjem og så på nyhetene. Da gikk det opp for meg hvor alvorlig det var. Ble sittende og se på nyheter lenge og følte meg ganske uvell over lengre tid..

Kjenner ei jente som var der og hun overlevde heldigvis.

Lenke til kommentar

Satt å spelte crysis 2 når plutseleg lillesøstra mi kom på døra og sa at det har vore ein bombe-eksplosjon i Oslo. Der og då sa: "Ja, eksplodera her og, sikkert meir og"

 

Eg satt der ei stund, skulle til kjøre til Trondheim den dagen, 40 mil. Så gjekk eg opp i stua og der såg eg på TV at det var faktisk var sant. Terroristar i Norge?

 

Så reiste vi(4 andre). Iløpet av turen ringte mamma til meg og snakka om skyting på utøya og at ei veldig god vennine av meg var der. Begynte å søke rundt på lokale aviser og der stod det heldigvis at ho var i god behold. Sendte så en SMS til ho, ingen svar. På den tida var vi komen fram.

 

Dagen etter på gjekk eg rett inn på nyheitene og der stod det at det var falsk nyheit om at du ho var i god behold, ho var framleis ikkje funnet.

 

4 dagar seinare vart ho funne, og erklært dø. Har enda ikkje gått opp for meg at ho ikkje finst. Kvar gong eg skal heime kjører eg forbi der ho er gravlagd(var på gravferda) og det er like fælt kvar gong. Blir heilt uggen og tenker korleis ting kan bli forandra iløpet av sekunder.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Var på Utøya. Hadde det gøy. Røyket vannpipe, lekte med venner. Hadde fått øyet opp for en jente dagen før. Eskil sendte sms om bomben, vi samlest i hovedbygget for å høre om bomben, vi ble best om å hive alle pølsene på grillen og bare nyte dagen. Siden Utøya var den tryggeste plassen å være! Alt var perfekt, så kom Anders...

Lenke til kommentar

Satt på jobb i Forsvaret å gjorde en rask sjekk av de systemene jeg drev med for å sørge for at de holdt seg stabile når man kanskje trengte de mest, før jeg dro hjem og ventet på telefon om evt. evakuering eller noe slikt da jeg var i området, var flere på jobb som hørte eksplosjonen.

 

Ble lange dager og netter her på forumet i stedet...

 

 

Edit: kjørte mye forbi Utøya og spiste en del på Sundvolden hotell rett etterpå, stoppet ett par ganger på minnestedet utenfor Utøya også, gikk mer inn på meg enn jeg trodde det kunne gjøre

Endret av aklla waits for alice
Lenke til kommentar

Slappet av på hotellet i Tyrkia. Kompisen min switcher litt, så sier jeg at han skal ta tilbake på BBC. Der stod det om en bombe i Oslo. Ringte mamma hørte hva som skjedde før vi og noen i familien hans gikk bort på en Internett Cafe og satt der. Plutselig meldte de om skyting på Utøya. Så vi ble sittende der i noen timer. Ødela ferien min litt.

Lenke til kommentar

Jeg satt på jobben da jeg hørte et brak, jeg var et stykke unna, så på jobben hørtes det ut som noe hadde falt ned på en byggeplass eller noe. Noen minutter senere møtte jeg på noen kollegaer som satt og så på nrk og fulgte med på dramaet som utspilte seg i sentrum.

Både jeg og moskva Marit trodde det var islamske terrorister, noe som viste seg å være feil. Jeg gikk så hjemover med en ekkel følelse i kroppen. Skrudde på tv-en da jeg kom hjem og ble sittende utover kvelden og natta. Jeg må innrømme at det kom noen tårer da jeg satt foran tv-en og de grusomme skildringene av hva som foregikk på utøya og sentrum kom inn. Den utrolige angsten og frykten menneskene som ble rammet den dagen må ha følt, går det ikke an å beskrive med ord.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...