Gå til innhold

Nuskin? Er dette noe lureri?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Er det noen her som har noe erfaring med selskapet Nuskin?! Det er en dame som ønsker å få meg på et møte angående Nuskin og deres produkter, men jeg er usikker på hva det dreier seg om.. Når jeg søker etter "Nuskin" på nettet, får jeg opp sider om nettverksmarkedsføring/pyramidespill o.l., og noe slikt er ikke jeg interessert i!

Det høres jo nesten litt for godt ut til og være sant også!

Jeg har for det meste kun hørt positivt om produktene, men har jo ingen erfaring med dem selv.

Noen som kan gi meg litt info om dette??!

På forhånd, takk

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kjenner ikke til selskapets produkter, men ei jeg vet om begynte å selge dem selv etter å ha vært fornøyd med dem.

 

Pyramide-opplegget i form av MLM har jeg mindre til overs for, mye p.g.a kjøpepress og oppblåste priser på produktene. Ofte kan kan du gange prisen med 2,5 for noe tilsvarende du kan få andre steder, i.o.m at så mange ledd skal tjene penger.

Lenke til kommentar

Det er et gaaaaaaaaaammelt og velkjent pyramide-opplegg. Mamma og venninnene hennes ble plaget vettet av en lokal selger på 90-tallet, han skulle ha dem til å dra på foredrag på Fornebu, fortalte om hvor mye penger de kunne tjene hvis alle som kjøper produkter hos dem bruker referal-linken deres.

 

Men strengt tatt er det ingen som gidder å sitte med knotete lange URL'r med navnet på selgeren i, når amazon og alle mulige andre nettbutikker gjør det ti ganger lettere å kjøpe sminke. Eller parfymerier, som de fleste kvinnfolk elsker uansett.

 

Den nyfrelste i bygda vår saturerte selvsagt markedet med å mase på så mange kjerringer som mulig, de fleste hadde ikke laptop engang, eller hadde hørt om internet (dette var på midten av 90-tallet). Han preket hele tiden om hvor mye penger man teoretisk kunne tjene hvis man tvang flest mulig til å bruke linken med navnet til selgeren i når de shoppa på nuskin sin nettside. Alle skulle jo bli selgere, men da var det ingen igjen til å kjøpe.

 

Bare humbug hele opplegget. Du må legge inn så utallige mange timer jobbing og nettverksbygging for å i det hele tatt tjene noe. Og du blir nødt til å kjøpe "grunnpakke" som koster 1500,- som du skal bruke til demonstrering. De fleste fikk ikke kvittet seg med produktene i den pakken engang, og tapte dermed de 1500 kronene.

 

Mitt tips er, ikke dra på det kurset. Du blir tvinnet rundt lillefingern på en veldreven foredragsholder, som deretter ber deg betale 1500,- for grunnpakken med sminke, som du skal pushe på så mange som mulig du kjenner, de skal bruke din referral-link når de handler der, og du får da en bitteliten prosent av det de handler for. Men det er så forsvinnende lite at du må drive ekstremt mye networking for å tjene inn de 1500 du allerede har brukt. Pluss alle pengene på flybillett.

 

Slike "bli rik hjemmefra" konsepter er bare rene selgerjobber, du tjener ingenting med mindre du sitter og maser på alle du kjenner eller ikke kjenner, en mere fanatisk form for telefonselger egentlig. Han i vår bygd begynte å bli irrasjonell når kjerringene unngikk å snakke med ham, han ringte alle døgnets tider, og foreslo tilogmed at de skulle droppe en begravelse for å dra på nuskin-møte på fornebu istedet. Mamma ble faktisk nervøs for å svare telefonen (før vi hadde telefoner med "se hvem som ringer").

Han presterte faktisk å si "Vil dere ikke tjene penger? Er begravelsen viktigere enn å tjene penger?"

 

Da slutta de fleste å prate med fyren mere. Nå er han yrkeskriminell istedet.

 

Det var nærmest som en kristen kult, de som trodde på konseptet var helt blindet av grådighet og gjorde så og si hva som helst for å få flere selgere under seg. Mye hjulpet av sånne "halleluja"-samlinger med drevne foredragsholdere som pisket opp stemningen. Akkurat som medlemsmøtene på 5% community og de andre pyramidespillene som er blitt forbudt i Norge.

Endret av Bytex
  • Liker 6
Lenke til kommentar

hmm, okei.. Men altså.. Man kan tjene penger på dette her?

Det er ikke noe svindel greie som hvis du gir lillefingeren så tar de hele hånda, hvis du skjønner..?

 

Du kan tjene penger på dette, men det er ikkje lovlig. Kor mykje du tjener på dette er avhengig av to viktige faktorer:

1) Kor mykje må du betale for å få innpass

2) Kor mange klarer du å lure til å betale deg for å selge dette videre.

 

Dersom du står på toppen eller nært toppen i eit pyramidespel så vil du kunne tjene ganske mykje med lav risiko (økonomisk risiko, du risikerer fortsatt å bli tatt av politiet).

Problemet med ei pyramide er at ved eit eller anna tidspunkt så er alle potensielle selgere ein del av nettverket, på denne måten blir det endå vanskeligare å selge produktet vidare.

 

Så dersom du kjem inn i ei etablert pyramide så er sannsynligheita høg for at du blir ståande igjen med rekninga når det heile rakner.

 

 

Eg vil anbefale at du finner ein anna måte å tjene penger på.

Lenke til kommentar

Inngangsbilletten er egentlig 1500 kroner (var hvertfall det før). Da kjøpte du en selgerpakke som du kunne demonstrere produktene med.

Når du har brukt såpass mye på noen ansiktskremer vil du naturligvis få pengene tilbake, så du pusher det mest mulig på alle du kjenner, til de blir drit leie av å høre på.

 

Det er heller ingen som betaler deg for å reise på disse seminarene, som egentlig er glorifiserte hjernevaskingsmøter, med en stor scene, fancy lysshow og spektakulære effekter og folk som snakker til "hyrden" sin som om det var et vekkelses-møte i en menighet. Alt de sier vil virke kjempelurt på de fleste. Og de kommer hjem derfra med store visjoner. Men jobben er fortsatt din med å få solgt faenskapen til folk.

Det de preker om er at hvis du skaffer selgere vil du få en prosent av det "dine" selgere tjener, og sånn sett bli MILLIONÆR, og det står BARE på din egen vilje. Og ingen vil jo innrømme at de ikke har vilje.

Og som selger i første ledd tjener du heller ikke stort. Og i de fleste lokalmiljøer er det ikke plass til masse selgere av samme greia.

Endret av Bytex
Lenke til kommentar

En som klarte å lure med meg et sånt "business møte".

 

Virket bare som lureri synes nå jeg. Fikk bare høre at her skal man tjene penger på å invitere andre med på dette.

Og for å¨bli med så må man kjøpe denne startpakken, som ikke koster 1500, men 7500,-

 

Jeg droppa det og valgte heller å fortsette i min gamle jobb :)

Lenke til kommentar

Litt info om Nuskin:

http://www.dinside.no/18307/fra-fattiglus-til-kakse-med-mlm

http://no.wikipedia.org/wiki/Nu_Skin_Enterprises

http://no.wikipedia.org/wiki/Multi-level_marketing

 

I prinsippet så er det ikke umulig å tjene penger på denne typen MLM. På lik linje med Herbalife, så er dette en MLM, hvor man faktisk selger varer. Dette er det klassiske eksemplet på et pyramidespill. Det er symbolske varer, som selges, som "dekker over" at dette egentlig dreier seg om et pyramidespill. Hvis man skal tjene penger på dette, er man avhengig av følgende:

a) Selge store mengder varer selv.

b) Verve selgere under seg, som selger store mengder varer.

c) Disse må igjen verve nye selgere under seg, som igjen må selge store mengder varer.

 

Får du nok ivrige selgere under deg, så tjener du selvsagt penger på dette, men sannheten er at det er svært få som tjener penger på dette.

 

Fra den norske wikipedia-artikkelen om selskapet.

Kartlegging av selskapet har vist at bare 1 av 1000 distributører for Nu Skin tjener penger dersom pålagte produktkjøp er trukket fra. Dette har igjen ført dem i forbrukermyndighetens søkelys. [11] Selskapet har likevel valgt å være åpne om sin forretningsmodell, og publiserer statistikk over omsetning og provisjon.

 

Jeg tror man med trygghet kan si at dette er klassisk pyramidemarkedsføring, hvor det stort sett er toppene som skummer fløten, mens Ola Dunk taper innsatsen sin. Jeg ville heller gått med avisa, enn å begi meg ut på dette.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Min erfaring med steingale nuskin-selgere var på 90-tallet, husk. Mulig konseptet har endret seg over årene etterhvert som internett ble mere utbredt. Men grunnkonseptet er akkurat det samme som før. Man må kjøpe en dyr startpakke, og prøve å kvitte seg med disse produktene til folk man kjenner, arrangere "parties" og mase på telefon. Og samtidig få dem til å bruke nettsida, og handle med selgers referral-link så han får en liten del av potten.

 

Jeg fikk også tilbud om å dra på et sånt vekkelses-møte på Fornebu, men takket nei da jeg ikke jobbet og hadde egen inntekt.

 

Deretter kan man forsøke å rekruttere selger under seg selv igjen. Altså jobbe MYE. Og mase mye. Mamma ble som sagt helt satt ut over presset han selgerfyren i bygda vår la på dem, og turte ikke ta telefonen hjemme en stund pga hans aggressive fremferd. De skulle jo alle bli selgere såklart, for det er jo sånn de kunne tjene penger på det også, og han over dem skulle rake inn ekstrainntektene fra deres salg. Et lite nærmiljø blir selvsagt mettet med en eller to selgere av samme produktet, så man må ut til andre igjen.

 

Jeg ble dratt inn for å oversette en brukermanual til Norsk siden jeg var "datanerden", men det ble aldri noe av det.

 

Og når han begynte å true damene for å få dem til å hjelpe ham å selge i bygda, trakk alle seg bort.

Endret av Bytex
Lenke til kommentar

I snitt er det vel 2,4% av personene som står for 90% av omsetningen i MLM via salg og startpakker, resten er folk som har boden full av produkter som ikke blir brukt eller solgt.

Da blir presset deretter. Folk tenker sjelden over hvor mye innsats det faktisk krever for å tjene penger på dette, og blir blendet av en overentusiatisk salgspresentasjon.

Lenke til kommentar

Fra den norske wikipedia-artikkelen om selskapet.

Kartlegging av selskapet har vist at bare 1 av 1000 distributører for Nu Skin tjener penger dersom pålagte produktkjøp er trukket fra. Dette har igjen ført dem i forbrukermyndighetens søkelys. [11] Selskapet har likevel valgt å være åpne om sin forretningsmodell, og publiserer statistikk over omsetning og provisjon.

 

 

Alltid morsomt med Wikipedia, men det er ikke alltid det stemmer. Wikipedia-artikkelen har utelatt en viktig detalj. Hos NuSkin bli OGSÅ alle kunder definert som distributører.

Det er vel ingen som forventer å tjene penger når de handler på Rimi?

 

Jeg kjenner flere som har tjent mye mere enn det "pålagte produktkjøp" koster. Da sier vel Wikipedias tall noe om hvor mange som liker NuSkins produkter :yes:

Endret av osmano
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...