Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Historien om aktivitet.


dronjom

Anbefalte innlegg

Jeg har ikke AD-HD, men jeg fikk et snev av asperger syndrom da jeg var omtrent 12 år. Asperger syndrom er ganske enkelt sånn at man har lite utviklet sosial inteligens og dårlig koordinerings sanser og gjerne blir spesielt interessert i enkelte ting. Jeg på min side mener at det er en trenings sak, at man ikke er begrenset på noen måte innen det sosiale osv. Hvertfall for min del.

Det går ikke an å verken ha eller (som du skriver her) et snev av Asperger. Derimot finnes det ulike grader av det, samt ulike grader av hvordan det påvirker en.

Øvrig er jeg enig med deg i at det ikke trenger å være en begrensing, men heller en "velsignelse" hvis det ikke har noe å si for noen av partene som berøres. Partene betyr både den som selv har diagnosen, samt familie, venner og ellers folk man omgir seg med. Har du tenkt på det? Vet du hvordan det er for dine nærmeste å leve med deg? Mener ikke noe vondt med å spørre, altså.

Jeg er selv nært berørt av en med Asperger, og selv om han ikke ser at han gjør livet vanskelig for oss rundt ham (og når jeg sier "ser" her så mener jeg at han ikke ønsker å faktisk innse og forstå det), så er det til tider temmelig umenneskelig.

 

Personlig ser jeg ikke hvordan "aktiv" (som jeg forstår utifra det du sier handler om dans, sykkel og fysisk aktivitet) kan være noen grunn til å legge deg inn eller i det hele tatt opp for nevnelse til helsepersonell. Å være aktiv er en bra ting. Hvis "aktiv" derimot gjør noe verre, er det noe annet (men slik jeg forstår det utifra hvordan du tegner bilde av din situasjon, så er ikke dette tilfelle). Jeg har heller ikke tro på at medisinering er løsningen, uansett i slike tilfeller, men heller økt forståelse og tilrettelegging fra alle parter (altså også deg - du må ha forståelse for at du kanskje må gjøre ting som helsevesnet vil at du skal gjøre).

 

Dessuten vil jeg avslutningsvis si at du oppnår ikke annet enn at folk misliker deg enda mer ved å bruke ord som "dumskaller" og ellers barnslig oppførsel om de som svarer deg her på forumet. Prøv heller å vær seriøs og skriv uten overdrivelse - og vips er det faktisk noen som vil ta deg seriøst :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

hehe jeg leste de 4-5 første ordene av kommentaren og kan likegodt svare med en gang før jeg leser resten :p ja mye greier med og uten ad hd og jeg er så idiotisk bla bla :p forum asså, ja jeg liker folk har meninger det er derfor jeg lager og legger ut ting :) snakk som dere selv ønsker :)

Lenke til kommentar

resten gidder jeg ikke diskutere da jeg leste det nå. tror du ikke jeg er lei folk drar frem asperger og fordommer rundt det? det var jeg selv som tok det opp, husk det, og om jeg velger barnslig oppførsel på forum så er det vel min sak vel :) og angående innleggelsen så har ikke jeg hatt noe problem rundt det og har bare gjort som de har sagt, men jeg bare syns hele greia er idiotisk og det hadde du også syntes når jeg ble friskmeldt samme dag jeg kom dit og måtte være der i 2 uker pga rutiner, og innafor systemet i 5 pga folk som var på ferie osv. våkn opp litt dere også da og slutt med disse fordommene, dere ser for mye på tv

Lenke til kommentar

jeg er mye å bader i grenland om dagen med forskjellig venner, hvis noen er med er det bare å sende en melding, dere som ikke klarer å la vær å dømme meg for ting dere ikke bør ha noen formening om da dere ikke har møtt meg face to face, så ville vært interessant å hilse på dere:

 

just give me a msg if you'd like :)

 

og jeg er klar for konsert med låten hvis det er det, har sunget på rådhustrappa i porsgrunn.

Lenke til kommentar
  • 3 år senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...