Gå til innhold

Game of Thrones - Sesong 8 (USA-sendetid) | ÅPEN BOKPRAT IKKE LOV! BRUK SPOILERE!


Anbefalte innlegg

Så episoden i går kveld. Første gang jeg har blitt så uvel når jeg har sett på TV. Det var leit at Oberyn tapte duellen, begynte å få sansen for den karakteren der. Jeg hadde følelse at han var litt høy på pæra og ville tape duellen, men ville aldri ha trodd at han ville dominere The Mountain som han gjorde, og så bli knust...

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Synd med Oberyn. Interessant som noen andre påpekte tidligere i tråden hvordan vi hadde samme, klassiske villian monologen med Jon Snow sin kamp. Denne scenen her gjør på en måte den scenen mindre klisje siden den viser at det går begge veier.

 

Uansett, kjipt at Oberyn døde, spesielt mtp hvor enormt stort potensial han hadde som karakter. Har ikke noe i mot at karakterer dør, men greit om de har fått gjort litt. Alle karakteren i The Red Wedding hadde vært med en periode og selv om det var bittert og surt når dem døde hadde de hvert fall utspilt sin lille historie. Oberyn ble drept i krybben, men det er vel litt av poenget. Uansett synes jeg ikke "sjokkfaktoren" nødvendigvis var verdt det, Oberyn var et meget friskt pust som virkelig kunne playe Lannisterne, han var dem vel nærmest overlegen.

 

Litt dårlig ettersmak av denne episoden, liker at serien vekker sterke følelser og alt det, skjønner greia med en realistisk og urettferdig verden hvor alle kan dø, samtidig er det litt irriterende når det gang på gang er de mest likbare karakterene som absolutt skal dø, og de samme gamle som overlever alt. Selv om serien gjør en meget bra jobb i å vise hva som ledet til deres dødsfall; når man feks ser på hendelseforløpet før Eddard Stark og The Red Wedding kan du se hvilke valg som førte til at det gikk dårlig. Likevel, selv om alle kan dø er det et par karakterer som vi vet mest sannsynlig ikke kommer til å dø i nærmeste fremtid: Tywinn, Tyrion (han overlever nok denne), Cersi, Jamie Arya, Sansa og Daenerys

 

Begynner utrolig nok å bli litt små lei Tyrion og (!), vært min favoritt ganske lenge, men fått litt vel mye screentime i det siste. Er absolutt ikke tilfreds med å bytte Oberyn mot Tyrion. Samme gjelder forøvrig Tywin og Jamie, karakterer som virkelig har grodd på meg, men som jeg nødvendigvis ikke hadde hatt så mye i mot om døde og ga plass til nykommere.

 

Med det sagt var dette lett den beste episoden så langt i sesongen, skjedde så utrolig mye. Blir helt utmattet. Men, men må vel bare børste av seg støvet og gjøre seg klar til neste episode. Denne serien tar livet av meg.

Endret av Carlgutt
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-jS6upa

Herregud, det er en grunn til at de ikke hakket av hodet hans med en gang. Som vi så i sesong 1 faller hodet sekunder etter dommen, så den eneste grunnen til at de har en ny episode er jo for at han får tid til å rømme, eller kanskje han får take the black uansett?

Eller det blir sesongavsluttningen...

 

De siste 10 sekundene vi ser av episode 10 er hodet som ruller nedover.

 

Skal ikke se bort fra det, det er jo tross alt en av karakterene vi liker best!

Lenke til kommentar

Litt dårlig ettersmak av denne episoden, liker at serien vekker sterke følelser og alt det, skjønner greia med en realistisk og urettferdig verden hvor alle kan dø, samtidig er det litt irriterende når det gang på gang er de mest likbare karakterene som absolutt skal dø, og de samme gamle som overlever alt.

 

RIP Joffrey.

 

1932777_10152374621301000_1258594409_o.j

 

4evah in mah <3!!!

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Egentlig enig i hele innlegget, vil bare sitere ut tre ting:

 

Alle karakteren i The Red Wedding hadde vært med en periode og selv om det var bittert og surt når dem døde hadde de hvert fall utspilt sin lille historie.

 

Selv om serien gjør en meget bra jobb i å vise hva som ledet til deres dødsfall; når man feks ser på hendelseforløpet før Eddard Stark og The Red Wedding kan du se hvilke valg som førte til at det gikk dårlig.

 

Begynner utrolig nok å bli litt små lei Tyrion og (!), vært min favoritt ganske lenge, men fått litt vel mye screentime i det siste.

 

På grunn av dette tror jeg Tyrion dør. Han har utspilt sin rolle (i alle fall veldig mye av den), vi har et hendelsesforløp som gjør det naturlig at han dør og han har fått veldig mye fokus denne sesongen.

 

Klarer ikke helt å se hvordan han skal kunne komme seg unna, mange har teorier om at Jaime redder han, men kan ikke se hvordan. Noen mener at det er uavgjort siden The Mountain kanskje dør, men Tywin har allerede sagt at Tyrion er skyldig (Og det å knuse hodet til en fyr er en rimelig klar seier imo). At Kings Landing blir angrepet slik at dommen bli utsatt er vel også veldig usannsynelig (kanskje dragene kommer, har ikke sett de på en stund og vi fikk jo se en drageskygge over Kings Landing i Bran sin visjon), og det er vel heller ikke mulig å få tatt valget om å dra til The Wall nå. Tommen kan kanskje benåde han, men samtidig ga han vel alt ansvar til Tywin.

 

Eneste teorien jeg har som jeg hadde hatt et lite håp til hadde det ikke vært for at jeg nå har null håp om overlevelse for de jeg støtter er at Jaime avslører at han er far til Joffrey/Tommen og på den måten gjør at rettsaken ikke er gyldig. Det kunne skapt store endringer i maktbalansen også, men både at det skjer og at Tyrion dermed hadde sluppet unna er vel mikroskopiske.

 

Husker ikke helt hvordan episodene 9 i sesong 1 og 3 var med tanke på scener utenom Ned sin død og Red Wedding, men i Blackwater tok jo dette hele episoden. Hvis vi får noe lignende nå så får vi kanskje ikke sett noe til Tyrion får til episode 10...

Lenke til kommentar

 

Huff, kjipt at den kampen skulle være så vanvittig forutsigbar. Dårlig episode for min del...

 

Hva skal til for at det ikke blir forutsigbart? Om Oberyn hadde vunnet, ville det blitt noe mindre forutsigbart?

 

Hvorfor er det en dårlig episode?

 

Spartapus sa det vell greit.

Jeg var veldig gira da Oberyn kunngjorde at han skulle være tyrions champion, men så snart kampen kom i gang var det helt åpenbart hva som ville skje.

Om Oberyn bare vant slik han 'tilsynelatende gjorde', uten at de gjorde noe mer spennende utav det, da hadde det bare vært dårlig skriving.

 

Red wedding var helt klart en overaskelse, dette var ikke det.

 

Det er i alle fall min mening.

 

edit: Tyrion overlever nok, i alle fall en episode til :)

Endret av Jofred
Lenke til kommentar

Jeg begynner å komme litt over gårsdagens episode..

 

Men, det er egentlig forbeholdt at Tyrion overlever dødsdommen sin de neste episodene..

 

 

Jeg elsker Games of Thrones, og har ingen problemer med at det ikke alltid går "de godes vei", at også de kan dø og bli tatt av dage.. Men, det betyr ikke at jeg er komfortabel med at de alle dør. Serien må ha helter som man kan følge med på og heie på, uten dem vil min iver bli dempet betraktelig.

 

Tyrion er blant mine "4 store", ved siden av Arya, Daenerys og Jon Snow, som jeg ønsker å se helt ut. Dog jeg er litt skeptisk til retningen Daenerys har tatt i det siste, hun er ikke like sympatisk som hun tidligere var.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Bone, jeg tenker akkurat det samme. Jeg står på mitt og tror Daenerys ender med å snappe. Hun er ikke like god og sympatisk som hun en gang var.

Jeg begynner også så smått å komme over måten Oberyn ble drept på, men for meg var dette mye verre enn the Red Wedding. Struper som blir skåret over, knivstikking og skudd fra armbrøst har vi sett hundre ganger før. MEN DET DER...

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Eneste teorien jeg har som jeg hadde hatt et lite håp til hadde det ikke vært for at jeg nå har null håp om overlevelse for de jeg støtter er at Jaime avslører at han er far til Joffrey/Tommen og på den måten gjør at rettsaken ikke er gyldig. Det kunne skapt store endringer i maktbalansen også, men både at det skjer og at Tyrion dermed hadde sluppet unna er vel mikroskopiske.

Hvorfor det?

Lenke til kommentar

Siden Tommen ikke har rettigheter til å være dommer siden han ikke er konge eller noe i den duren. Eller at drapet av et barn født av incest er helt ok i Westeros, og dermed er Tyrion uskyldig. Er jo et rimelig fucka rettssystem uansett. :p

 

Jeg vet ikke, bare et lite håp om det kan være noe slikt.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Litt spent på om det blir noe etterspill på anklagene til Oberyn mot Tywin og, eller om det bare blir forbigått i stillhet (dog, hvem skal "ta" han for det?).

Anklagene er godt kjent hjemme i Dorne. I Kings Landing er det neppe noen som bryr seg om hva som skjedde med kona til sønnen til The Mad King.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...