Gå til innhold

Game of Thrones - Sesong 8 (USA-sendetid) | ÅPEN BOKPRAT IKKE LOV! BRUK SPOILERE!


Anbefalte innlegg

Svar Quote:

 

 

Ja. Du kan hoppe over bok en uten at det er noe krise, men jeg kan ikke anbefale å hoppe over bok to. Serien har tatt for mange snarveier, omveier og alt annet som måtte finnes, til at sesong to vil gli inn i bok tre. Skal ikke nevne navn, men de har fullstendig omskrevet noen karakter arc'er. Da blir fort motiver for handlinger veldig annerledes i bøkene.

 

Om jeg har misforstått, og du har lest bok to, er det bare å gunne på.

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg stusser nå uansett over at noen kan følge denne fantastiske serien i to sesonger over så mange timer uten å føle seg kallet til å plukke opp bøkene og få en mer utfyllende versjon. Tror mange gjør seg selv en bjørnetjeneste.

 

Jeg har helt klart planer om å lese bøkene etterhvert, men det tar tid. Spesielt når man har ørten andre bøker på leselisten før man kan finne tid til det. Jeg synes uansett at de har gjort en god nok jobb så langt til at jeg føler meg snytt, fordi jeg ikke har lest bøkene. Det er tross alt et pluss ved å ikke ha lest bøkene. Vi vet ikke hva som skjer, og det er en fordel rent spenningsmessig.

 

Takker alle som klarer å putte absolutt all bokprat i spoilers. Dere er elsket.

Lenke til kommentar

Synes vi har viet for lite fokus til de prat rundt de nye fjesene etter denne episoden og de gamle som hadde gode prestasjoner i den siste episode. Spesielt 5 skuespillere jeg likte godt etter denne episoden.

 

Brienne og Catelyn likte jeg godt. Gwendoline Christie passer visuelt i rollen, og gjør gode prestasjoner så langt i den lille tiden vi har sett henne som Brienne. Michelle Fairley som Catelyn var nok en gang bra, etter forrige episode hvor jeg personlig likte godt prestasjonene hennes når hun fikk hodet (og kroppen?) til Ned og hadde samtale med Littlefinger.

 

Scenen mellom Charles Dance og Maisie Williams (Tywin og Arya) var veldig god. Williams er ganske flink som skuespiller i spesielt den scenen tiltross for hennes unge alder (13-15 vil jeg tro). Gode skuespillere begge to.

 

Tom Wlaschiha som Jaquen er helt klart en recasting som er kjempebra (noen tilfeldige statister spilte rollen i slutten av sesong 1, ihvertfall ikke nevnte skuespilleren). Setningen "Speak three names and the man will do the rest" var noe jeg likte svært godt, og generelt sett resten av dialogen og hans opptreden og karisma som Jaquen.

 

En av de castingene jeg liker svært godt på serien samme med spesielt skuespillerne som er blitt satt til å spille Tywin, Varys, Arya, Dany, Joffrey, Davos, Catelyn, Brienne, Bronn, Tyrion, Cersei og flere.

Lenke til kommentar

Maisie Williams er vel standouten blant de unge skuespillerne, selv om han som spiller Joffen også gjør en jævlig god jobb. Det er nok ikke enkel for en ung skuespiller å måtte spille en rolle alle skal hate.

Tywin er glimrende, Catelyn har jeg alltid likt. Største problemet for meg er fremdeles Maergary.

Lenke til kommentar

Jeg stusser nå uansett over at noen kan følge denne fantastiske serien i to sesonger over så mange timer uten å føle seg kallet til å plukke opp bøkene og få en mer utfyllende versjon. Tror mange gjør seg selv en bjørnetjeneste.

Gode bøker er ingen mangelvare, men det er gode tv-serier.

Lenke til kommentar

Likte siste episode godt. En ting som var litt uklart for meg var når Theon Greyjoy fant ut at de ikke kom til å klare å holde byene pga. the Starks kom bare til å ta dem tilbake, så smilte han så voldsomt lurt. Jeg regner med at han kanskje fortsatt er på deres side, sånn stort sett? Skjønte ikke den der helt.

Lenke til kommentar

Jeg forstår ikke helt hvordan han kan bytte side så kjapt. Det virker som han hater the Iron Islands, så jeg håper han planlegger noe lureri i fordel av the Starks. Det kan godt hende dere har rett. Har aldri likt karakteren til han fyren noe særlig uansett.

Lenke til kommentar
Litt bokprat, så tar det i spoiler selv om det ikke spoiler noe - men bare et spørsmål

En ting jeg lurer på. Jeg kjøpte bøkene i sommer, men så mistet jeg bok nr 1. Går jeg egentlig glipp av noe stort dersom jeg begynner på f.eks. bok nummer tre nå?

 

Umiddelbart tenker jeg at det skulle gå greit, med forbehold om at det er ti år siden jeg leste de tre første bøkene. Mulig at det kunne oppstå noen forvirringer rundt enkelte karakterer som kommer frem mindre i TV-serien enn i bøkene, men jeg klarer ikke å huske til hvilken grad det var tilfellet.

Lenke til kommentar

Episode fem var en av de beste denne sesong. Usikker på hva jeg synes om drapet på Renly, kult hvis det er ettgangstilfelle, men hvis Melissandre skal kjøre så mange "billige" kills, kan det bli litt dumt i lengden.

Heftig når Brienne gikk berserk! Håper hun får en viktig rolle hos Cat, ikke bare blir en The Hound v2 som bare står i bakgrunnen. Regner med at høyden hennes er ett karakteristik i boken, noen som vet om skuespilleren virkelig er så høy?

 

Danny er tilbake, likte scenene hennes ufattelig godt. Var bra å få litt mer story inn i Ettos, og det er kult å se hvor fucka det stedet er. Han warlocken var kanskje den kjekkeste i serien sålangt?

Og stakkars Jorah som har blitt "Adviserzoned" :(

 

Tyrion&Bronn var genialt som vanlig. Lurer på hvor lenge det holder ut for dem tho, Lannistersene er i en vrien situasjon. Baratheon har flere folk (?), pirater og ei op heks som kommer etter dem, samtidig som Robb vinner de fleste slagene fra nord, pluss at i Kings Landing er Cersei ute etter dem, pluss at innbyggerne virker ganske pissed om dagen. Blir spennende og se hvordan dette går.

 

Angående at det folk er usikre hva Theon mente (såklart bare spekulasjoner siden jeg ikke har fått lest boken) så tror jeg han smilte fordi han skjønte planen til Greyjoysene som fikk vi avklart på slutten når han med det rare skjegget i Winterfell kommer inn til Bran, og han ber han om å sende styrker til det stedet hvor Theon angriper. Dette vil vel gjøre Winterfell lettere å ta? Også en teaser i drømmen siden Greyjoys er krakenish folk (vann) og det oversvømte Winterfell.

Tror dessverre ikke Theon snur heller, fordi i scenen søstra hans forteller han at de reiser med eller uten han, så sitter han i neste scene og skriver ett brev hvor han advarer Robb. Det at han brente det brevet var vel symbolet på at Theon forædrer The young wolf :(

Regner tho med at Bran ihvertfall overlever attacket, siden de bygger opp mye story med han (drømmene hans og Children of Forest) men man vet jo aldri med GoT. Kanskje dette betyr at Robb må avslutte krigen mot Lannister, og at det blir en War of The North istedet. Blir spennende!

 

Elsker forresten Arya storylinen. Han nye Jaq'ar Hwqeqra fyren var heftig :D Elsker måten han snakker på. "This man has the honor of" "A boy can make a friend" "A man needs a name" og andre sitater som er helt skrudd måte å prate på. Det er jo ikke engang tredjeperson, haha.

Lurer veldig på hvem de to siste han skal drepe blir.

Her har vi forresten ett godt eksempel på hvorfor dere som leser bøkene bør slutte å snakke om de i tråden, selv om dere tror det er uskyldig.

Jeg liker å spekulere, men siden noen i tråden sa "Tywin var jo ikke i Harrenhal når Arya var der, det var en annen" så minsker jo sjangsen for at det er Tywin hun sier til han. Ødelegger litt, og synes dere som leser bøkene kan ta litt hensyn til de som ikke gjør det!

 

Blir uansett ufattelig spennnende å se hvordan dette går. Det bare bygger seg mer og mer opp, høydepunktene kommer nok på rad og rekke mot slutten av sesongen!

 

Forresten, hvordan tolka dere Margaery ? Jeg tolka det som hun ikke var lei seg i det hele tatt for at Renly døde, og hun er bare en golddigger som vil bli dronning. Kanskje hun prøver seg på noen av de andre kongene (Joeffrey, Robb eller Stannis)

Endret av Snuzk1
  • Liker 5
Lenke til kommentar

Heftig når Brienne gikk berserk! Håper hun får en viktig rolle hos Cat, ikke bare blir en The Hound v2 som bare står i bakgrunnen. Regner med at høyden hennes er ett karakteristik i boken, noen som vet om skuespilleren virkelig er så høy?

Jupp, 1.91 ifølge imdb. Hun ser ut som den kjempen når hun står sammen med kvinner av gjennomsnittlig høyde :wee:

Og gjennomsnittlige menn for den saks skyld ;)

Endret av Uderzo
Lenke til kommentar

Umiddelbart tenker jeg at det skulle gå greit, med forbehold om at det er ti år siden jeg leste de tre første bøkene. Mulig at det kunne oppstå noen forvirringer rundt enkelte karakterer som kommer frem mindre i TV-serien enn i bøkene, men jeg klarer ikke å huske til hvilken grad det var tilfellet.

 

Vel... noen karakterer fra bøkene er tilsynelatende skrevet helt ut av tv-serien.

 

Bokspoiler:

 

 

Eksempelvis Selyse og Stannis+Selyses felles datter Shireen.

 

 

 

Det er vel vanlig at slikt blir gjort når noe skal overføres fra bokform til Serie. I TV-mediet er det greit å ikke ha alt for mange rollepersoner å forholde seg til så man kvitter seg med dem som spiller mindre roller, og i den grad det de sier og gjør i bøkene er viktig så lar man gjerne en av hovedkarakterene i serien "overta" deler av rollen til den eller de som blir skrevet ut.

Lenke til kommentar

Det er klart at serien ikke kan få med alt fra bøkene siden TV-markedet fungerer på en helt annen måte. Serien skal ikke bare treffe ville fans, som surfer wiki's og kan se for kartet for hver scene som foregår, mens også den alminnelige tvtitteren. Dette gjør at ikke alle historier kan være rett fra bøkene, og at de må skrive det om for å få det enklere.

 

Personlig tviler jeg på at noen andre kanaler kunne gjort en bedre jobb med serien enn det HBO har gjort.

Lenke til kommentar

Man kan vanskelig håpe på en bedre filmatisering enn denne. Men selvfølgelig, blodfans vil klage så lenge ikke bøkene følges setning for setning, uten å ta høyde for hvor urealistisk det er i en TV-produksjon. Det er litt synd egentlig, for serien er fantastisk godt laget, spesielt til å være fantasy-serie (det er vel omtrent den første fantasy-serien som ikke er pinlig blodharry, jmf. Xena, Merlin, Camelot o.l.), men allikevel er det noen som klarer å ikke sette pris på serien fordi den ikke lever opp til deres ekstremt spesifikke forventninger. Det er som da Lord of the Rings: Fellowship of the Ring kom ut, og flere fans avskrev filmen fordi Arwen erstattet Glorfindel og Tom Bombadil ble kuttet ut helt. Det er enkelte der ute som tar underholdningen sin litt for alvorlig.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Umiddelbart tenker jeg at det skulle gå greit, med forbehold om at det er ti år siden jeg leste de tre første bøkene. Mulig at det kunne oppstå noen forvirringer rundt enkelte karakterer som kommer frem mindre i TV-serien enn i bøkene, men jeg klarer ikke å huske til hvilken grad det var tilfellet.

 

Vel... noen karakterer fra bøkene er tilsynelatende skrevet helt ut av tv-serien.

 

Bokspoiler:

 

 

Eksempelvis Selyse og Stannis+Selyses felles datter Shireen.

 

 

 

Det er vel vanlig at slikt blir gjort når noe skal overføres fra bokform til Serie. I TV-mediet er det greit å ikke ha alt for mange rollepersoner å forholde seg til så man kvitter seg med dem som spiller mindre roller, og i den grad det de sier og gjør i bøkene er viktig så lar man gjerne en av hovedkarakterene i serien "overta" deler av rollen til den eller de som blir skrevet ut.

 

 

 

Mener at Selyse nevnes i første episode av sesong 2? Kanskje ikke med navn, men at hun er syk eller noe lignende. Nevnes vel også indirekte at han har en datter, men ikke en sønn (heir).

 

 

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...