Gå til innhold

Neste generasjon konsoller


Anbefalte innlegg

Basert på mine egne feiltagelser fra tidligere år, har jeg lyst til å prøve å samle informasjon om emnet i denne tråden. Temaet er når neste generasjons konsoller kommer fra de tre store, og hvem som eventuelt kommer først. Løse rykter, gjetninger fra andre steder, egne mer eller mindre overveide funderinger er velkomne! Gjerne med linker.

 

Først og fremst syntes jeg at dagens konsoller begynner å bli veldig utdaterte. Jeg følger min personlige erfaring ... kjøper som alltid konsollene når de blir lansert, spiller de første årene mye konsoll, og så blir det mindre og mindre, og mer og mer pc spilling etter hvert rett og slett fordi det funker så mye bedre og kjappere (SSD og 64 bit OS har gjort mye for pc spilling for min del i hvert fall).

 

Per dags dato savner jeg litt å spille konsoll, men hver gang jeg setter meg ned og forsøker litt, blir jeg enten irritert over jævlig lange lastetider, kjip grafikk osv, eller så har jeg bedre spill på PCen som passer min smak bedre (har også 360 kontroller til pcen, som brukes jevnlig). Blitt litt Kinect, men ikke mye. Mindre og mindre wii selv om det var jævlig moro når det kom (og i ett år), så har jeg mer og mer lyst til å slappe av når jeg spiller i stedet.

 

Uttalelser fra Sony, Microsoft og Nintendo finnes ikke. De har med andre ord ikke bestemt seg enda, slik jeg ser det. Det pågår helt sikkert kontinuerlig arbeid rundt dette, men jeg tror ikke de forhaster seg for mye heller.

 

Derimot finnes det uttalelser fra Epic og CryTek, som begge har i arbeidet med sine neste generasjons spillmotorer uttalt at de skal være klare til neste generasjons konsoller, og at spillmotorene vil være ferdige i 2012.

 

Finnes også linker som dette: http://www.fudzilla.com/graphics/item/20744-next-gen-consoles-to-get-tessellation men hvorvidt det er fordi det er håp, eller at "noen vet noe" er vanskelig å si. Sammenlignet med forrige generasjon, visste man i litt over 2 år at "nå kommer snart neste generasjon" (ATI signerte avtale om levering av chip i august 2003 som ble gitt pressemelding om), og at det skulle komme neste generasjons konsoller allerede neste år virker da ... litt tidlig egentlig.

 

Nintendo derimot brukte mye kortere tid fra de annonserte Revolution til Wii var i salg. Ca halvannet år. På den andre siden, er de også kanskje de som ser minst poeng i å fornye seg siden deres fokus er på det meste annet enn kraftig maskinvare.

 

Så min beste gjetning nå er ...

 

Neste generasjon konsoll kommer i desember 2013, og er fra Microsoft. 6 måneder etter at microsoft annonserer at de kommer med sin, vil Sony annonsere at de har begynt å jobbe med Playstation 4, og Nintendo vil etter hvert komme med en versjon de også men de har ikke hastverk på noen måte med å erstatte wii, så de vil ta det med ro.

 

Noen som er flinkere enn meg til å google og kan finne mer info? Eller har lyst til å spekulere med meg?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nintendo:

Nintendo er ikke redd for å være førstemann ut(3DS), og Wii selger ikke like godt som den gjorde før i tiden. Et priskutt, , nye fargoer, Zelda, Kirby, Dragon Quest og et par uannonserte spill burde være nok til å dra Nintendo gjennom en ny julesesong, men konsollen begynner å dra på årene. Jeg håper på en lanseringsdato i 2012. 6 år burde være mer en nok for en konsoll som var utdatert allerede da den ble lansert.

 

Microsoft:

Når det gjelder MS er jeg ikke helt sikker på hvor jeg vil plassere dem. 2010 var et sterkt år for konsollen, og XBL har millioner av betalende abonennter. På den andre siden lever ikke MS i en boble, så de kommer garantert til å reagere dersom Sony eller MS annonserer nye hjemmekonsoller. I 2011 kommer FM4, Gears 3 og en ny bølge med Kinect-spill. I 2012 kommer trolig Codename Kingdoms og det neste Halo-spillet. 2013 er det tidligste lanseringsvinduet jeg kan se for meg.

 

Sony:

Xbox 360s tidlige lansering førte utvilsomt til at Sony tapte markedsandeler til Microsoft. Jeg tror ikke at de kommer til å gjenta den samme tabben. 2011 blir et glimrende spillår for Sony, og ser ut til at selskapet vil støtte PS3 ut 2012. Jeg setter en nyprodusert femtiøring på at PS3 blir lansert i 2013 eller senere..

Lenke til kommentar

Syntes egentlig det er interessant at begge dere tenker motsatt av meg.

 

Jeg føler at Microsoft har størst finansielle muskler (by far), og derfor vil være de som kan ta kostnaden ved å produsere / markedsføre neste generasjon først. Det er en ganske stor kostnad ved det. I tillegg tar man en risiko, ved at specs blir offentliggjort først, og det skal ikke så mye til for konkurrenten å legge seg på ett nivå som er 20-30% raskere.

 

Nintendo føler jeg har så ekstremt mange solgte eksemplarer, og så stort fokus på spill hvor de gir faen i grafikk (og det funker jo greit!), at jeg ikke ser for meg at de vil være først. Men ... de har jo også vært den eneste av selskapene som faktisk tjente penger på å selge konsollen, i stedet for å tape penger. Så sånn sett er det jo logikk i at de skal være først ute, og ikke orientere seg så mye etter hva de andre i markedet gjør. Være litt uavhengige og gjøre det de vil.

 

Og jeg er veldig veldig klar for ny wii, og ser at den kan komme raskere etter annonsering enn en fra MS eller Sony.

 

Microsoft kan jo på mange måter lage en "pc light", og siden RAM har blitt så mye billigere, vil jeg tro at det er mulig at vi faktisk får en del mer minne å jobbe med i neste generasjon.

 

Jeg lurer også på om de venter og ser på muligheten for å bruke SSD i neste generasjons konsoller ... det er for tiden for dyrt, men blir det vesentlig billigere, vil spillopplevelsen bli utrolig mye bedre vil jeg tro. Så det er noe jeg tenker kan forklare hvorfor det ikke er annonsert enda ... det har vært en god del utvikling på PC hardware fronten de siste årene, som vil gjøre enorme forskjeller mellom konsoller (1 som bruker vanlig hd, 1 som bruker SSD + hd ... den med SSD vil virke utrolig mye raskere skal jeg tro - erfaring fra pc tilsier det).

Lenke til kommentar

@aebriol

SSD kan utvilsomt få litt fortgang i loade tider, og oppstart av operativsystemet. Konsollene derimot, har et mye lettere operativsystem, og fordelene vil ikke være like store her. Når det gjelder spill så må jo da spillet være innstallert på SSD-en, og bare 120GB koster ca. 2000kr. Det er nok bedre å ha en passe rask HDD på minst 500GB, ettersom de yter greit nok, og er veldig billige.

Selvfølgelig, jo lenger de venter, jo mer kan dette bildet endres.

Tviler på at neste nintendo kommer til å ha det, siden de går nok for lav pris.

Lenke til kommentar

Tipper nintendo vil være først ute med en oppfølger til Wii. Ryktebørsen vil spinne utover høsten, og på e3 2012 blir "SuperWii" annonsert.

 

Microsoft vil ikke ligge langt bak, men jeg tror de drøyer med annonsering til 2013. Blir interessant å se hvilket optisk medium MS går for i neste generasjon.

 

Sony satser hardt på PSP2 i år, og når det gjelder PS4 vil de nok vente minst like lenge som MS, men sikkert ikke så lenge som sist.

Lenke til kommentar

Er en ræva spåmann, men enkelte ting jeg tør tippe på:

 

Alle spill som kommer på disk blir på bluray med mindre det kommer et nytt format som tar over der de neste årene, noe jeg ikke har hørt noe om. Flere spill vil være tilgjengelige for nedlasting, men alle nye konsoller vil ha eget drev. Dette for å kunne brukes som multimediamaskiner ved siden av rene spillkonsoller.

 

Prisen vil nok fra starten av bli en del billigere for å fange opp alle kundegrupper og ikke bare de spesielt interesserte. Kan også hende vi får egne butikker for applikasjoner og lignende, lik det vi ser på mobiltelefoner (og til en viss grad PC'er) i dag. Nå finnes det alt butikker på alle tre konsollene, men jeg tipper de vil utvikles mer ettersom dette markedet bare øker. Konsollene vil også få egne nettlesere til å surfe med.

Lenke til kommentar

Jeg tipper microsoft kommer først. 360 har i løpet av 2011 vært på markedet i 6 år. For å beholde markedsanndelen må de også være først ute med neste generasjon. Soney på sin side har ikke hatt konsollen sin lenge nok ute på markedet, til å ønske å satse på neste generasjon fult så tidlig. Men de kaster seg selfølgelig på om Microsoft gjør det. Nintendo kan på sin side komme før de to andre, men de er litt mer utofutsigbare.

 

Jeg tipper Microsoft kommer med en kunngjøring i løpet av 2013. Ny konsoll på markedet i løpet av 2015. Men jeg håper jeg tar feil, håper ny generasjon konsoll kommer MYE tidligere. Er lei dagens generasjon, synes som trådstarter denne generasjonen er mer enn foreldet nå. Posetive er at jeg spiller mer og mer pc igjen.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 2 måneder senere...

Jeg limer inn et relevant innlegg fra meg selv i den store konsollkaféen. Foreøvrig var det interessant å lese hva dere tenkte for noen måneder siden, før annonseringen av Wii U:

 

 

Jeg har lest noen interessante ting på nettet i løpet av de siste dagene som gjorde at jeg fikk lyst til å forsøke å sette i gang en liten diskusjon om neste generasjons konsoller. Wii U er allerede annonsert, og kommer ut en gang mellom april og desember neste år, og om dere husker både diskusjonene før og etter E3, så var det store uenigheter om hvor kraftig maskinen kom til å være. Jeg var en av dem som trodde at den ville være ca 5 ganger kraftigere enn dagens generasjon, altså ca en halv-generasjon opp slik at den kan ta et slags Dreamcast-hopp og gjøre et forsøk på å også få porter fra PS4 og Xbox 3. Mange latterligjorde selvsagt dette med kommentarer som "Nintendo kraftigere enn PS3 lolz", men det er ikke poenget her - vi vet enda ikke hvor kraftig Wii U er, selv om det meste - senest denne artikkelen fra i går - tyder på at den ihvertfall vil være en del kraftigere enn PS360.

 

Enten Wii U er bare litt kraftigere eller en halv generasjon opp, så vil den likevel ligge kraftig bak der vi antar at Sony og Microsoft posisjonerer sine neste konsoller, eller hva? Det trodde ihvertfall jeg også, og selv om jeg personlig alltid er interessert i det neste fra Nintendo, så trodde jeg som mange andre her inne at Nintendo skulle få slite med å tiltrekke seg det såkalte hardcore-markedet om de nok en gang leverer en konsoll som - når Sony og Microsoft kommer på banen med sine respektive åttende generasjons konsoller - er klart svakere enn konkurrentene.

 

Som mange av dere sikkert fikk med dere, så hadde imidlertid sjefen for Sony sin avdeling for den Iberiske halvøy et intervju tidligere i uken der han kanskje røpet litt for mye. Selv forstår jeg bare litt spansk, men han ønsker sympatisk nok Nintendo lykke til med sin lansering av Wii U (hvem skulle trodd), og på spørsmål om Sony's egne neste generasjon, så svarer han følgende:

 

Es difícil de decir ahora mismo. No creo que vayamos a tener una consola con muchos mejores gráficos que los que ofrece actualmente PS3. Considero que el futuro vendrá por ofrecer a los consumidores mejores experiencias y más accesibles. El objetivo estará en hacer que más gente se incorpore al mundo de los videojuegos y tratar de diseñar títulos para mujeres.

 

Den første uthevede biten, betyr noe slikt som at han tviler på at deres neste konsoll vil ha mye bedre grafikk enn PS3, mens den andre betyr at det vil være et mål å utvide markedet og også appellere til kvinner. Når en ser på PSVita (som ryktene hevder at ikke skal begynne å tjene penger før etter tre år), så virker det ikke spesielt plausibelt at Sony plutselig skal følge en helt annen retning, men i dag kom jeg over en annen artikkel fra Wall St. De lager en årlig oversikt over merker som de tror vil forsvinne i løpet av det nærmeste året, og har så vidt jeg vet truffet relativt godt tidligere. For oss gamere er det interessante imidlertid at de plasserer Sony Pictures på første plass. Sony Pictures er selvsagt en annen del av Sony enn Playstation, men om vi leser begrunnelsen så ser vi hvorfor dette muligens har en betydning for det jeg siterte ovenfor:

 

Sony has a studio production arm which has nothing to do with its core businesses of consumer electronics and gaming. Sony bought what was Columbia Tri-Star Picture in 1989 for $3.4 billion. This entertainment operation has done poorly recently. Sony's fiscal year ends in March, and for the period, revenue for the group dropped 15% to $7.2 billion and operating income fell by 10% to $466 million. Sony is in trouble. It lost $3.1 billion in its latest fiscal year on revenue of $86.5 billion. Sony's gaming system group is under siege by Microsoft (NASDAQ: MSFT - News) and Nintendo. Its consumer electronics group faces an overwhelming challenge from Apple. The company's future prospects have been further damaged by the Japan earthquake and the hack of its large PlayStation Network. CEO Howard Stringer is under pressure to do something to increase the value of Sony's shares. The only valuable asset with which he can easily part is Columbia which would attract interest from a number of large media operations. Sony Entertainment will disappear with the sale of its assets.

 

Om denne finansnettsiden har rett, så er det ikke bare Sony Pictures som har problemer, men hele Sony sin kjernebusiness er under angrep (og om man leser lengre ned i artikkelen, så vil man se at også Sony Ericsson dukker opp på sjette plass). Nå sier jeg selvsagt ikke at Sony eller Playstation kommer til å forsvinne, det jeg derimot forsøker å si er at det kanskje likevel ikke er så usannsynlig at Sony blir tvunget til å endre sitt fokus også innen spillindustrien og satse på en mer profitabel-fra-start-modell slik som Nintendo. I så fall, kan det tenkes at den åttende generasjonen likevel ikke blir så mye kraftigere enn den syvende? Og kan dette være noe av årsaken til at Sony's iberske arm sa det han gjorde? Og hva betyr det eventuelt for markedssjansene til Wii U og den kommende Xbox 3? Det er mange spørsmål å diskutere, og det ville være interessant å høre hva dere andre tenker.

 

Og sist, jeg skriver ikke dette for å trolle Sony eller noe slikt. Som de fleste sikkert har fått med meg - jeg er en Nintendo-fan først og fremst - men PS1 og PS2 er blant mine favorittkonsoller noensinne, og jeg ønsker ingenting mer enn at Sony beholder sin særegenhet i spillmarkedet akkurat slik som jeg ønsker at Nintendo beholder sin. Men neste generasjon nærmer seg, og det er et interessant tema hvilken vei de tre store går. Derfor skriver jeg dette.

Endret av taterfyrings
Lenke til kommentar

Interesang diskusjon, ja Nitendos nye er kraftig nok til å kjøre Xbox 360 og PS3 spill, men ikke mye så mye kraftigere at de kan selge på maskinvare, jeg hadde også gjettet at den ville bli 3-5 ganger kraftigere, slik hardware koster ikke så mye nå lengere og det ville gitt Nintendo et forsprang intill neste generasjon.

 

To faktorer som påvirker Nintendo: De har tradisjonelt ikke solgt på grafikk men nyvinning, grafikken i dagens versjon er rimelig god, spranget fra en PS3 til en rå spill PC er mye mindre en nå en den var mellom orginal Xbox og PC når Xbox 360 ble sluppet, for ikke snakke om PS2. Dette gjør det vanskigere for nintendo å gjøre som microsoft med Xbox 1.

 

Sony ønsker ikke en ny konsol, de har den sterkeste i dag om de i tilleg har stram økonomi er det lurt å vente.

 

Microsoft er trolig den som hopper først: de har den svakeste konsollen, om ikke mye.

De har også penger nok, så er spørsmålet hvorfor skal de slippe en ny konsoll når den gamle fortsatt selger godt.

Enten fordi de begynner å tape markedsandeler eller ser sjanse til å få flere.

Er også et spørsmål om ny teknologi, etter det jeg forstår tar kineic mye minne, så mye det er problemer å presse den inn i tunge multiplatform spill.

 

Er enig at 2013 virker sansynelig.

Nå er spørsmålet ytelse da :) Jeg tipper at PS4 blir bllligere ved lansering en PS3, prisen skadet nok salger i starten.

Lenke til kommentar

Nintendos konsoller har da vært best på grafikk helt fram til Wii?

 

X-box var en del sterkere enn GC, som i tillegg til smarte hardware-løsninger gjorde at den danket ut grafikken på GC nokså kraftig.

 

I stand corrected :) Men det er fortsatt en forholdsvis ny trend at nintendo sine (stue)konsoller ikke er best på grafikk.

Lenke til kommentar
I stand corrected :) Men det er fortsatt en forholdsvis ny trend at nintendo sine (stue)konsoller ikke er best på grafikk.

 

Master System hadde vel også bedre grafikk enn NES...

 

Så det var i grunn bare ved ett tilfelle at Nintendo var best på grafikk: SNES-eraen.

 

Men men.

Lenke til kommentar

Tror vel det er greit for spillbransjen at det er Sony som lykkes best i neste spillgenerasjon. Sier ikke det som en fanboy, bare utifra det som virker fornuftig for oss gamere. Microsoft står i en litt for god posisjon akkurat nå... Sony har dessverre ikke virket helt kompetente med PS3 og det blir synd om de til slutt får juling av Microsoft, for da er ikke veien lang til nytt monopol for et stort segment av markedet (som Nintendo har neglisjert i mange år) der Microsoft dikterer termene og utviklingen stopper opp hvem vet hvor mange år.

Lenke til kommentar

Master System hadde vel også bedre grafikk enn NES...

 

Så det var i grunn bare ved ett tilfelle at Nintendo var best på grafikk: SNES-eraen.

 

Men men.

 

Det blir litt unøyaktig. Konsollen Sega slapp samtidig med NES het SG-1000 og ble ingen suksess. Master System kom derimot to år etter, så det skulle nesten bare mangle at den var kraftigere. SNES kom på sin side to år etter Mega Drive igjen.

Endret av Isbilen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...