Gå til innhold

Tråden for sous vide, en moderne form for matlaging.


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hobbykokken som jeg linket til over benytter den metoden. Først vannbad, så 4-5 timer på 80 grader for å tørke ut ribben, så 30 minutter på 250 grader varmluft.

 

Her ble det 9 timer på 80 grader i stekeovnen, så 30 minutter på 250 grader varmluft. Svoren ble sprø og fin og god smak på ribben, men kjøttet ble ikke så mørt som det har blitt ved bruk av samme fremgangsmåte tidligere. Tidligere har kjøttet nesten falt fra hverandre og det har smakt helt nydelig. 

 

Angående vakuumpakker så har jeg sett litt rundt og tror jeg kjøper denne maskinen her.

 

https://www.prisjakt.no/product.php?p=4968685

 

Den ser ut til å ha det en ønsker av funksjoner og mulighet for tilkobling av slange om jeg ikke tar helt feil. 

 

Vurderer forøvrig å kjøpe inn ny sirkulator, ta den jeg ha rnå ut på hytten.

 

Noen som har erfaringer med ChefSteps Joule Sous Vide? Virker som en snedig sak.

 

Nå er jeg på noe tynn is, har verken OBH nordica selv eller joule. Men det jeg har fått med meg er at veldig mange er fornøyd med Nordica sine vakumpakkere. Når det gjelder joule så jeg en review av sous vide everything (youtube). Dem syntes den bråkte mye, og jeg er enig i at app virker veldig bra i starten, men etterhvert ønsker man seg kun temperatur og av/på. 

Videoannonse
Annonse
Skrevet (endret)

Nå er jeg på noe tynn is, har verken OBH nordica selv eller joule. Men det jeg har fått med meg er at veldig mange er fornøyd med Nordica sine vakumpakkere. Når det gjelder joule så jeg en review av sous vide everything (youtube). Dem syntes den bråkte mye, og jeg er enig i at app virker veldig bra i starten, men etterhvert ønsker man seg kun temperatur og av/på. 

 

Jeg har alt en obh nordica, ønsker bare en oppgradering av denne for å få plass til rull, dobbel forsegling og innebygget kniv. Bestilte den jeg linket til over, så ut til å være god pris på den også sammenlignet med komplett som tar over 2x så mye for den.

 

Det som frister med ChefSteps Joule er ikke nødvendigvis at den har app, men størrelsen på den. Den er langt mindre enn Sansaire som jeg har i dag. Har vurdert å gå over til Anova, men når over 15% har lagt igjen 1 eller 2 stjerner i erfaring så frister det ikke mye med den lengre. ChefSteps kommer på 2200 ferdig levert, så 600 kroner mer enn Anova og 700 mer enn Sansaire.

 

Anova-Joule.jpg

Endret av ProphetSe7en
Skrevet

Plastavfall i seg selv er ikke noe problem, så lenge det blir håndtert på fornuftig måte. Det er plastavfall på avveie som er et problem. Har du egen sortering av plastemballasje der du bor, så ser jeg ikke problemet.

Skrevet

Jeg har ikke tenkt til å gå inn på en lang diskusjon om plastavfall og gjenvinning av dette, utover å si at det er en grunn til at man prioriterer i rekkefølgen "reduce, reuse, recycle". Ja, gjenvinning er bedre enn ikkenoe, men gjenbruk er bedre enn gjenvinning.

 

Altså står spørsmålet mitt fortsatt.

Skrevet

Ingen erfaring med disse som er til gjenbruk, men har lest svært blandede tilbakemeldinger på de. Største problemene virker å gå på at det er vanskelig å få ut all luften, er dyrt og at det er tungvindt å rengjøre siden det ikke er anbefalt å vrenge de.

 

Anova har forresten noen slike også.

 

Nå bruker ikke jeg maskinen mer enn 2-4 ganger i måneden, så veldig mye plastavfall blir det ikke. Som oftest går det en eller to poser hver gang, og når jeg er ferdig vaskes de, og forsegles for å hindre at det skal komme lukt fra de. Så går de i plastavfall.

Skrevet

Kan vrenge dem og putte dem i oppvaskmaskinen. Da blir de rene,luktfrie og klar til gjenbruk

 

De fraråder jo å vrenge de.

 

First things first: Do not turn your stasher bag inside out. Flipping your stasher inside out to clean it like you would with a regular plastic baggie will degrade the strength of the bonded edges*, and eventually your stasher will rip open. We know it's tempting, but we don't recommend it. 

 

https://www.stasherbag.com/blogs/stasher-life/stasher-cleaning-tips

  • Liker 2
  • 3 uker senere...
Skrevet

Halla gutta! 

Vel, jeg har meldt meg på hobbyen, og har nytt en glimrende biff og en utrolig underveldende kyllingfilet. (Alt for mye olivenolje - neste gang blir det enten bare kylling i posen, eller noe litt mildere.)

 

Men jeg har bare brukt en bøtte med et håndkle over, og selv om det i og for seg fungerer greit, så sitter jeg og ser på dette LIPAVI systemet, som består av en plastboks(!), tilpasset lokk og stålstativ for posene. Jeg har funnet riktig lokk, og jeg tror jeg er villig til å betale for både lokk og stålstativ, men å sende en føkkings plastboks fra USA vil jo koste ALT for mye selv med Jetcarrier!

Noen som vet hvordan jeg kan enten finne en boks som har samme dimensjoner som "family" versjonen til Lipavi (12.7"x10.3", 32.25cm x 26.16, og rundt 30cm dypt), eller rett og slett vet om en lignende boks som jeg kan fikse hull til med en stikksag?

 

Noen som selger noe slikt her i Norge?

Skrevet

Du finner slike smartstore kasser på jula, clas, europris, obs osv. Kommer i mange størrelser og tåler temperaturer over 100 grader. Lokket kan en tilpasse selv, men blir selvsagt ikke like elegant som en ferdig løsning. Bilde er hentet fra facebook gruppen for sous vide.

 

post-318876-0-57431800-1548497979_thumb.jpg

 

 

  • 11 måneder senere...
Skrevet

Rimelig dødt i denne tråden.

Ett år siden sist jeg vurderte å bytte ut Sansaire sirkulator, noe jeg fortsatt vurderer.

Chefsteps sin er ikke aktuell, koster nå 2500 ferdig levert og er langt dyrere enn mange andre modeller.

Erfaringer med Anova Nano?

Skrevet
On 12/31/2019 at 12:43 AM, ProphetSe7en said:

Rimelig dødt i denne tråden.

Ett år siden sist jeg vurderte å bytte ut Sansaire sirkulator, noe jeg fortsatt vurderer.

Chefsteps sin er ikke aktuell, koster nå 2500 ferdig levert og er langt dyrere enn mange andre modeller.

Erfaringer med Anova Nano?

Har selv Sansaire sirkulatoren. Hvorfor ønsker du å bytte? Eneste forskjellen jeg ser på de forskjellige modellene er om du ønsker wifi/blåtann

Skrevet

Størrelsen på min no-name er i hvert all et enormt argument for å kjøpe en Chefsteps Joule, men den er vanskelig å få tak i her, og dyr hvis du får tak i den.

Skrevet

Det å holde nøyaktig temperatur, og faktisk vise korrekt temperatur er jo også viktig, men det har jeg en følelse av at de færreste sjekker. Jeg gjør i hvert fall ikke det, og lever relativt godt i troen ;)

  • 2 måneder senere...
Skrevet

Hva med en hel steik? 

Har en kalkunsteik på 1.7Kg.

Hvor lenge må den i sous vid? 

Skal man gjøre noe med den etterpå? Skjerpe den i stekeovnen eller noe? ? 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...