Gå til innhold

Hjelp, mobilstråling..!


Anbefalte innlegg

Tuller du bare nå? Har du ikke lest på nettet eller?

- Kan man ikke bruke noe brikke eller noe for å sette på mobilen?

- Har hørt at du kan få hodepine, tretthet osv.

 

hahahahahahahahaha!

Jo, for alt som man leser på nett er godt dokumentert kunnskap, kun fremskaffet av de dyktigeste av vitenskapsmenn i verden!

 

Tosk -.-

 

Hvis du opplever at du får hodepine av telefonen så følger du rådene du fikk av meg, evt slutter å bruke mobil overhodet... Bare sånn for å teste om det går bort. Ikke det at jeg regner det sannsynlig at det er det som medfører det, men også for minske det mentale stresset.

 

Men jeg må ha mobil, familie og venner kontakter meg, ved den

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Slettet+56132

Men da er min anbefaling til deg, at du er for liten til å ha en mobiltelefon, så selg den!

 

 

 

Jeg misliker mobiltelefoner, derfor ligger jeg ca. 10år bak dere andre når det gjelder mobiltelefoner. Jeg liker ikke at andre skal bestemme hvordan jeg skal bruke telefonen, og hva jeg har lovt til å ha på den, derfor har jeg aldri engasjert meg for dette. Eksempel på dette er Apples sin omfattende kontroll over sine kunder.

 

 

Endret av Slettet+56132
Lenke til kommentar
Gjest Slettet-77do0b

 

Men jeg må ha mobil, familie og venner kontakter meg, ved den

 

Da må du bare finne deg i å måtte motta stråling.

Endret av Slettet-77do0b
Lenke til kommentar

Da får du minske bruken, gjennom å holde den unna hodet blant annet slik jeg har foreslått. Så får du se om det hjelper.

 

Okei, takk!

Du har hjulpet meg mye mere enn hvisse andre som har svart! : )

 

- Hvis dere andre har et så stort problem, med at jeg er urolig for mobilståling enn annet! Da kan dere jo bare slutte og skrive på emnet hær da!

Lenke til kommentar

Hvis jeg ikke husker feil her..

 

En mobiltelefon sender GSM-signaler med ca 2W effekt. Effekten er høyest under sending (selvsagt), men også når telefonen roamer (søker etter basestasjoner), og betydelig lavere dersom den ligger stille på et bord og kun har bærebølgen på lav effekt mot nærmeste basestasjon (forutsetter at dekningen er tilfredsstillende). Avhengig av de forskjellige telefonenes antennedesign får vi en strålingsverdi (SAR), som i norge er satt en max verdi på 2W/kg. I noen land (tror canada og USA) er grenseverdien 1,5. EU har også en grenseverdi, men den er basert på et annet måleprinsipp, og er derfor noe lavere (1,0 tror jeg). Ingen telefoner som selges i norge overskrider EUs eller norges max grenser.

 

Et blåtann headset sender med omtrent 0,1W, altså betydelig mindre enn telefonen. Påvirkningen fra blåtann er derfor mye mye lavere enn fra GSM-senderen, men bt sender i et annet frekvensbånd (GHz), samme som trådløse rutere osv. GHz stråling er mer penetrerende enn MHz som telefonen benytter, og går lettere gjennom kroppen, men blir ikke tatt opp på samme måte som GSM.. Det skal derfor være veldig trygt å benytte BT headset, og det er enkelte som mener det er bedre enn kablet headset, fordi kabelen her avgir indusert spenning (magnetfelt). Men på den annen side, avgir absolutt alle strømledninger MANGE ganger høyere indusert kraftfelt enn en stakkars hodeplugg, så det er nok ganske så lite å bry seg om..

 

Effekten på mennesker avtar med 99% for hver meter du fjerner deg fra antennen. Dvs, er du en meter fra mobiltelefonen, er strålingspåvirkningen 0,1 om telefonen i utgangspunktet hadde 1,0 i SAR-verdi.

 

Stråling er noe man absolutt skal ta seriøst, for vi kjenner ikke langtidsvirkningene av det. Men likevel omgis vi med så enormt mange andre kilder til elektromagnetisk stråling at det i mange tilfeller ikke er riktg å peke ut mobilen som en stor synder.. Alle elektriske apparater stråler i større eller mindre grad, og i forskjellige frekvenser.

 

Begrens mobilprat, bruk handsfri med eller uten ledning og ikke ha telefonen i lomma eller under hodeputa. Da er du ganske så trygg. :)

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+56132

Thanks!

 

 

 

Jeg tror ikke et sekund på at han forlater forumet her og nå, det er for tidlig å si. Jeg tippet at han trollet og hadde det morsomt, og da forventer jeg at han dukker opp igjen senere.

 

 

Lenke til kommentar

Det er jo også vært mye styr om folk som har ladet iPhonen sin, mens de har hatt den under puta. Da har den tatt fyr, lyder ikke så koselig. Så pute og mobil er fyfy

Det er riktig, men det har vel ikke noe å gjøre med stråling. ;)

 

Redigert: Man legger ikke telefonen under puten når du sover, samtidig som du lader den. Det er bare idiotisk.

Endret av Runar
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...