Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Ville dere sagt til kjæresten at du synes hun burde prøve å jobbe med overvekten sin?


Anbefalte innlegg

heihei!

 

Har ett spørsmål om dette temaet, overvekt. Jeg er sammen med en jente nå, som jeg er utrolig glad i. Hun er litt overvektig, særlig i mage-området. Det er ikke sånn at jeg vurderer å ikke være sammen med hu av den grunn, men jeg synes det er på tide at jeg hjelper hu med å gjøre noe med det. Jeg har kjent hu i over ett halvt år, og har vært kjærester i 2 måneder. Vi har det kjempefint sammen, og jeg tror dette er den rette for meg. Hun er 23, og har fortsatt hele livet foran seg.

 

Men i det siste har jeg lagt merke til at hun har lagt på seg enda litt mer, ser det mer og mer under haka nå, og det er ikke bra for hun. Hu spiser ikke mye, men er heller ikke i mye aktivitet. Jeg tenker at det nå er ett fint tidspunkt å begynne å trene litt, frem mot sommeren osv, og hvis vi gifter oss og stifter familie iløpet av noen år, så er det fort gjort å bli VELDIG stor da, sant? Så jeg tenker på å foreslå å begynne å jogge sammen med hu? Hva tenker dere om dette? Jeg trenger å trene kondisjonen min, og hu trenger å legge av noen kilo - er ikke det en god ide å trene sammen noen ganger (jogge 3 ganger kanskje, også innebandy en dag) i uka da? :)

 

Mvh. usikker kjæreste

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Trenger ikke starte direkte på jogging, men foreslå gjerne forskjellige aktiviteter dere kan gjøre sammen, som f.eks gå tur, stå på ski, sykle osv. Det som er viktig er jo å få henne i aktivitet siden hun er så stillesittende, så begynn i det små og dersom dere har det gøy sammen og hun begynner å like å bevege seg, så kan du jo foreslå jogging.

 

Det som er viktig er at du ikke nevner slanking og alt det der. La de være et biprodukt av at dere er aktive. Dersom hun tar av litt så merker hun det selv og blir bare enda mer motivert, uten at det har vært noe fokus på slanking.

 

Det som også er viktig senere er at du fokuserer på joggingen som kondisjonstrening og ikke slanketrening, men ville som sagt ventet til dere begge er aktive før jeg hadde foreslått det. Kommer helt an på formen hennes nå og hvilket grunnlag hun har mtp trening.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Dette er jo skrekkscenarioet i alle forhold. Hvordan jenta reagerer er umulig å si. Men hva med å gjøre det litt diskret? Begynn å tren/jogg selv et par ganger i uka. Da vil du nok gå ned i vekt, og bli fastere i formene, så spør du om hun kunne tenkt seg å være med å jogge litt(for den sosiale delen sier du) å vips, så er gjerne hun også hekta når hun ser resultater.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Jeg hadde det andre veien, fruen veide plutselig under 50kg og spiste ikke så nok til å legge på seg.

Jeg har trent siden før jeg traff henne og hun spurte meg om ikke jeg hadde noen triks for å legge på seg slik at hun kunne få gi blod igjen.

Vi begynte å sette opp kostholdet først og så en uke etter det begynte hun å trene styrke med meg som en slags PT :p

 

 

Nå tar hun sin egen vekt i både knebøy og markløft (48ish kg og hun legger stadig på seg vekt men med samme fettprosent) :dribble:

Lenke til kommentar

Ouch. Her bør du være ytterst forsiktig.. Synes Frosten har veldig gode råd, begynn med å gå turer, ski, svømming osv - og du kan jo etterhvert spørre om hun vil være med å jogge/andre treningsaktiviteter, men ikke få det til å høres ut som at hun bør bli med fordi du synes hun trenger det, men du bare spør for at det skal være noe dere gjør sammen.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Mnjaaaaa, jeg vil nå heller anbefale å begynne først selv for så å skryte av hvor gøy det er.

Det er lett å bli litt pirra til å prøve ut ting som kjæresten prøver og synes er artig.

 

Å bare plutselig foreslå noe sånt som å være fysiske sammen kan fort mistolkes selv om det er i beste mening...

 

Man kan jo selvfølgelig plutselig si at: Steike, det er bra lenge sia jeg har lekt i et basseng nå. Gidder du være med så jeg slipper å leke alene?

Og man blir ALDRI for gammel til å rase i et basseng :love:

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Mtp den korte tiden dere har vært sammen så kan dette være et veldig farlig område for deg å gå inn på!

Det er et veldig farlig område å ferdes inn på uansett hvor lenge man har vært sammen eller gift :whistle:

 

Jojo, men har du hatt et lengre forhold er det lettere å bare kjøpe to gym medlemskap og si du vil ha hun der for mental støtte. :thumbup:

Lenke til kommentar

Vel, takk for innspill allesammen. Idag sa jeg at jeg har lyst til å begynne å svømme ett par dager i uka (noe jeg har!) og spurte om hu kanskje ville vært med på det. Hun var, som veldig mye annet, åpen for dette, og blir nok med om jeg tar initiativet til å finne sted å svømme. :) Noen som vet om noen bra svømmehaller i Oslo/Akershus-området?

Hun pleier å gå fram og tilbake til skolen hver dag, 3 km. hver vei, og jeg tenker å svømme 2 ganger i uken, i tillegg til innebandy en gang i uka, som hu også pleier å bli med på. Dette er vel en god start? Hu vil hvertfall ikke gå mer opp av alt dette :w00t:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...