Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Ingen lyd i sub - må man ha remote tilkoblet


Slurt-is

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Har satt en sub i en Passat 2003 modell. Har koblet til + på batteri og lagt kabler bak til monoblokken. Monoblokken er koblet til CD-spilleren med en RCA kabel. Jording er koblet i bagasjelokket, på metall.

 

Det lyser ikke i monoblokken når tenningen blir satt på.

 

Det eneste vi ikke har koblet til er remote-kabelen. Må denne være koblet til? Vi har tenkt å sette den på etterhvert, men skulle teste anlegget først og det ble hverken lyd eller lys i monoblokken.

 

CD spilleren har heller ingen remote-utgang, men har utelukkende isoplugger, og 3 RCA utganger. Den ene kabelen som går inn i den ene ISO-kontakten heter "+12v ved tenning" i følge bruksanvisningen. Er det dette som er remote? Hvis ja, kan man seriekoble denne til monoblokken?

 

Takker for svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ja, remote kabelen er den som "sier" til forsterkeren at den skal slå seg på. Når CD-spilleren slår seg på sender den ut strøm over remote-kabelen, og da slår forsterkeren seg på. Du kan overstyre det ved å ta 12V rett på remote hvis du bare vil teste at det fungerer.

 

Edit: Hvis du ikke finner remote på en av kontaktene på CD-spilleren kan du lage en bryter som du kan slå på forsterkeren manuelt med. Ta 12V fra batteriet / en eller annen krets, sett på en liten sikring og lag en bryter som er lett tilgjengelig. Denne kan du koble remotekabelen i.

Endret av iskaldcola
Lenke til kommentar

Hvis du vil ha det skikkelig må du nok lage en bryter. Det beste er å ta strømmen fra sikringsboksen på bilen og strekke en ledning til dashboardet. Det er viktig at du setter på en sikring på denne ledningen hvis du ikke tar strøm etter en av de andre sikringene. Denne sikringen bør være ganske liten, da det tross alt er en veldig liten strømmengde som skal gå gjennom denne ledningen.

 

Bryteren kan være en helt enkel bryter fra clas ohlson eller biltema. Den skal kun ha en kontakt inn og en ut, og du strekker en ledning fra utgangen på denne bryteren til remotekontakten på forsterkeren. Da vil forsterkeren slå seg på når du slår på bryteren, og slå seg av når du kutter strømmen i bryteren.

 

Men er du helt sikker på at du ikke har remote på CD-spilleren? Hvilken spiller har du?

Lenke til kommentar

Jeg er med på hva du sier. Samtidig bør det vel være en enklere måte å gjøre det på?

CD-spilleren må vel også ha en remote-funksjon og det bør vel være mulig å koble denne og forsterkeren sammen på samme inngang meg å lage et Y-ledd mellom dem?

 

Her er foresten spilleren (jaja, jeg vet.. ikke særlig fansy x) )

 

http://www.clasohlson.no/Product/Product.aspx?id=158778455

Lenke til kommentar

CD-spilleren går som regel på tenningen, og går som en nødløsning å koble samme ledningen til forsterkeren. Det er noen år siden jeg har drevet med dette nå, så husker dessverre ikke alle farger på ledninger osv i hodet.

 

På ISO-kontakten tror jeg forresten det skal være en remote ut fra CD-spilleren. Lurer på om det er den blå ledningen.

 

Fant et bilde til å forklare litt: Den blå ledningen er remote, den røde er strømmen fra tenningen som slår på CD-spilleren. Du bare forlenger den blå ledningen og kobler den til forsterkeren. Som en nødløsning kan du bruke den røde, men da slår forsterkeren seg på samtidig som bilen, og er ikke å anbefale.

 

iso_car_connector_for_radio.jpg

 

Edit: Den blå ledningen er sannsynligvis ikke koblet til noen ting fra før, så da kan du bare klippe den og skjøte sammen to ledninger ved å lodde eller bruke kabelsko. Husk å isoler godt over skjøten etterpå. Hvis den er koblet til noe fra før (remote til motorisert antenne) så må du lage en y som du snakker om.

Endret av iskaldcola
Lenke til kommentar

Du SKAL bruke remote fra spilleren ja, og når du har 2 forsterkere, så tar du remote fra spilleren inn på ene forsterkeren, og så legger du en ledning fra remote på den forsterkeren, til remote på den andre forsterkeren...

 

Men bytt for all del jordingspunktet, for det er garantert for dårlig og du risikerer å ødelegge noe. Ta jord i et setebeltefeste, eller sveis inn et feste i gulvet baki ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...