Gå til innhold

[Løst] Kan linux og Mac gjøre dette


Gjest medlem-82119

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Avhengigheter må selvfølgelig installeres, det er irrelevant. Applikasjoner på windows har en tendens til å ta med seg egne kopier av alle bibklioteker, eller kompilere statisk. Det er noe helt annet, og en av grunnene til all bloat og filkaos på windows.

Lenke til kommentar

Igjen, det problemet er løst i linux. :)

 

Ikke for å være frekk, men at det er løst i Linux har da ikke en dritt å si for Windows brukere!

 

Denne delen av forumet er vel strengt tatt ikke stedet å klage over mangler i Windows?

 

Jeg refererte til ankh sitt innlegg som omhandlet Windows.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Gjest medlem-82119

Frustrasjonen er jo at jeg har en del produkter som skal oppdateres, spill, og andre ting som krever windows om man vil eller ei.

Jeg synes også tradisjonelle pcer er mye bedre enn mac (bedre ergonomi, lettere å bytte deler, mer standard tilkoblinger (f.eks dvi og hdmi), lettere å legge til harddisker og mer minne osv).

Samtidig har win endel løsninger som er i overkant tungvinte, bl.a filkaos, krav til drivere og oppdateringer på kryss og tvers, krasjer en ting krasjer hele os, utsatt for virus og andre ting, nødvendig å forholde seg til masse ulike leverandørers produkter og drivere, osv osv.

Dette kan være en fordel, da man kan få nyere og bedre skjermkortdrivere hos f.eks nvidia og amd enn hva laptopprodusenten gidder å utgi, men gjør også at langt fra alle bryr seg med å holde ting oppdatert.

Ser også at enkelte sender ut oppdaterte versjoner hver uke, som på en måte er bra men samtidig gjør at folk ikke bryr seg med å ta alle oppdateringene.

Man får heller ikke noen garanti mot at det tas hensyn til språk og installasjonsmappe osv slik at en norsk versjon kan bli oppdatert til en nyere engelsk versjon, eller en nyere versjon kan innstalleres som en separat versjon i tillegg til den gamle versjonen hvis den ikke fjernes først.

Se f.eks på java.

Ikke uvanlig å se 10-12 java versjoner på samme maskin.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...