Gå til innhold

Kjøp av FAT32 harddisk ?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

En harddisk er en harddisk. er tross alt bare å formatere en ny kjøpt harddisk til det filformatet enn selv ønsker.

 

Harddisker pleier å være formatert . Om det er noen av de største diskene så er det nok NTFS. Da er det bare eventuelt

å dele opp HDD i flere partisjoner og formatere til FAT32 eller FAT16

Endret av spetter
Lenke til kommentar

Å kjøpe disk med filsystem har jeg ikke hørt om før men du kan kjøpe den en tom disk og opprette FAT32 filsystrem på den.

Disc manager i windows kan dåg ikke dette men 3. part software fikser biffen.

Før i tiden var det partition magic som var tingen til dette.

Endret av perpyro
Lenke til kommentar

Som han over sier så er en harddisk en harddisk. Hvilket filsystem du ønsker er opp til deg. Det er ikke "forhåndsinnstallert" på disken. Kjøper du f.eks en 1tb disk og setter den inn i ps3en din så klargjør den seg selv til dette bruket. Dvs. formaterer den til fat32. Du kan sette inn hva du vil av 2.5" disk i ps3. Når du kjøper en ny disk så kommer du uten filssytem. Det er først når du tar den i bruk at det lages et filsystem. Eks i windows så må du opprette en ny partisjon når du utvider med en til harddisk. Da velger den automatisk det samme som operativsystemet ligger på.

Endret av Teac
Lenke til kommentar

Fat32 disker er vel rimelig sjeldne egentlig, ikke mange som leveres med annet enn ntfs.

Formatere disken til fat32 er soleklart juks, anbefaler derfor lete etter en 20-40gig på ebay etc ferdig med fat32.

 

Juks og juks fru blom, dette er noe som de fleste OS lar deg gjøre for å tilpasse harddisken bruksområdet ditt , noe også selv PS3 greier når den får nye hd'er til bruk.

 

Å følge rådet ditt for å kjøpe en disk på ebay kan derfor bli en veldig kostbar affære.

 

 

 

Lenke til kommentar

Det ser ut til at muligheten for fat32-formatering i Win 7 har kommet til ved en oppdatering. I hvert fall kan jeg nå velge det når jeg høyreklikker "format".

Jasså. Det har ikke kommet i min win 7 Ultimate.

Jeg er 90% sikker på at jeg ikke har installert noe som gir meg denne muligheten, men jeg gjør jo slike ting fra tid til annen, så det kan hende jeg har gjort det og glemt det.

Lenke til kommentar

Oppklaring: Jeg klikket bare på en tilfeldig partisjon, "system reserved", og der fikk jeg muligheten til å velge fat32. Jeg kan ikke gjøre det med noen av dem jeg faktisk bruker. Der har jeg brukt et program jeg tror rett og slett heter fat32formatter.

EDIT: Det stemmer jo godt med det Hårek sier

Endret av Isbilen
Lenke til kommentar

jojo vet fat begrensningene, men bruker være software begrensninger også på konsollene som er lavere.

 

Anbefaler deg å sette deg i det minste inn i det du svarer på, en søk på google tar ikke så lang tid og greier du å lese noen hundre ord med informasjon finner du fort ut hvordan Fat32 systemet på Xbox og Ps3 fungerer.

 

At xbox360 feks har en begrensning på hvor mye lagringsplass den kan ha i form av hd, kommer jo ikke som en overraskelse pga hvem utvikleren er he he (MS) , utifra det jeg har sett og erfart så er begrensningene til Ps3 i form av fysisk størrelse på selve hd enheten som ikke kan være større enn den originale 9.5ish mm høyden på den originale hd'en med mindre du er klar til å modifisere konsollen litt.

 

Jeg har personlig testet ut 500Gb Hd uten problemer på en Ps3 og den skal også være kompatibel med SSD , noe spill som for eksempel Gran turismo 5 benytter seg av ( - 10 sekunder lastetid i snitt ).

 

Mener at det går greit med større disker også, men husk at den fysiske størrelsen på selve Hd'en kan ikke være høyere enn standard disken med mindre du er klar til å modde (gjelder spesielt Fat, antar det er det samme for Slim).

Endret av Malvado
Lenke til kommentar

Er ikke andre begrensninger på PS3 enn hva filsystemet tillater. Støtter kun fat32 på eksterndisker, og internt bruker den enten fat32 eller exfat med kryptering.

 

Når du sier at PS3 er kompatibel med SSD, mener du at den har TRIM støtte og denslags? Et system skal i utgangspunktet ikke trenge å kunne se forskjell på en SSD og en HDD for likevel å kunne bruke de.

Endret av Pseudopod
Lenke til kommentar

Fat32 disker er vel rimelig sjeldne egentlig, ikke mange som leveres med annet enn ntfs.

Dette er tøv!

Løse harddisker leveres uten opeartivsystem (uformatert) og må formateres av kjøper ut fra det han må ha i sitt maskinoppsett. Eksterne harddisker kommer i FAT32, dette for å være kompatible med alle operativsystemer/bruk (på godt og ondt).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...