Gå til innhold

Informasjonstråd om BSU (Grensen hevet i 2014 - Oppdatert førstepost)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Daywm.

 

Du må betale tilbake det du har fått i skattefradrag. Tenkt at du det året du sparte hadde skattbar inntekt, må du betale tilbake 2500*0,2= 500. Det er dog det beløpet du sparte det året du må bruke i regnestykket og ikke saldo nå, fordi saldoen er høyere nå pga renter.

 

Ellers kan du se på selvangivelsen din hvor mye fradrag du har fått.

 

Edit: pluss det er mulig du må betale tilbake alt du har fått av renter som overgår sparekontorenter. BSU-konto er ikke laget for å brytes egentlig, og i kortvarig pengenød er det som regel billigere å bruke et kredittkort.

Endret av Arne
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Dette er jo et skoleeksempel på når det kan være fornuftig å ta opp kredittkort-/forbrukslån, om du trenger 2500 for å betale husleie. At han ikke gjorde det kostet han 30 000 kr i skattefradrag (mer om regjeringen får støtte i økt grense), en del renteinntekter, og en fin "spare-CV" som han kan vise til banken når han skal søke om boliglån.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Eksemplet i NA24 illustrerer godt hvor gunstig BSU egentlig er, selv om jeg vil ha mer. Jeg har vurdert ta studielån og fore det inn i en sparekonto fram til jeg er ferdig med skolen. Men gevinsten blir vel kanskje i laveste laget siden jeg ikke kvalifiserer til å få omgjort deler av lånet til stipend.

Endret av Nedward
Lenke til kommentar

Håper ikke dette er svart på tidligere:

Jeg pleide ha bsu i DNB, så byttet jeg til en annen bank, og nå ønsker jeg å bytte tilbake til DNB igjen slik at jeg kan opprette en bsu 2.0 konto.

Problemet er at da jeg dro til DNB for å få hjelp til å bytte tilbake til dem så fikk jeg beskjed om at de ikke kunne opprette en ny konto for meg siden den tidligere avtalen var avsluttet.

Visstnok var det rett og slett ikke mulig å flytte tilbake til dem igjen, og det var ikke en sperre de hadde, men en sperre som lå inne på bsu-kontoer. Noen som vet om dette stemmer? Høres veldig merkelig ut at man ikke skal kunne bytte tilbake til en bank man har hatt tidligere.

Lenke til kommentar

Høres merkelig ut. Det er vel kun om du avsluttet BSU-kontoen at de ikke kunnet opprettet en ny konto.

 

Jeg har BSU-konto hos Young Bank (Sparebanken Øst), og ønsket "BSU 2.0" i tillegg. På den tiden i hvertfall hadde Nordea bedre vilkår enn DNB, og jeg opprettet det tilsvarende som kalles Boligsparekonto(?). Jeg behøvde ikke å bytte BSU fra YB til Nordea, så det er kanskje noe du også kan vurdere?

  • Liker 1
Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Blir litt forvirret når det står både her og på forskjellige bankers sider at man man spare til det året man fyller 33, mens på andre sider til fylte 34 år! litt forvirring her syns jeg...

 

Noen som vet hva som faktisk er riktig?

 

Til og med året du fyller 33, altså fram til året du blir 34. Blir du 33 i 2014 er 2014 det siste året.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Dette er sikkert svart på hundre ganger, men kan noen forklare forskjellen på disponibel og bokført saldo for BSU i nettbanken? Jeg har tenkt til å fylle opp til 20 000 kr for å få skattelette, men på nettbanken min står det:

 

 

Disponibel saldo: 2.400,00

Bokført saldo 19.678,97

 

 

Betyr dette at jeg må fylle på 17 600 kr eller 321,03 kr?

Endret av wtrlmn
Lenke til kommentar

En ting til! Er det noen som vet siste tidspunkt for når man må overføre pengene til BSU-kontoen for DnB for at det skal komme med på selvangivelsen for neste år? Midnatt 31. desember? Eller er det noe annet hemmelig tidspunkt? Leste noe greier på nettet tidligere om at tranaksjoner skulle gjøres innen 14:30 på nyttårsaften, men mulig det var noe annet.

Lenke til kommentar

http://www.dinside.no/925867/siste-frist-for-bsu-sparing


Når pengene må være overført BSU-kontoen varierer fra bank til bank. Vi har sjekket frister hos fem av bankene, hvor alle har siste frist på nyttårsaften, med litt forskjellige tidspunkt.

Samtidig påpeker Danske Bank at det likevel kan være for sent.

– Interne overføringer kan du foreta til midnatt 31. desember. Dette gjelder også BSU, men vi anbefaler alle BSU-kunder å overføre innen 27.desember for å være sikker på at det går gjennom, skriver Danske Bank i en mail til DinSide.

De andre fire bankene har følgende overføringsfrist på nyttårsaften: Nordea klokken 22:00, Sparebank 1 klokken 21:50, DNB klokken 14:30 og Skandiabanken klokken 21:50.


Basert på artiklar frå tidlegare år, så lurer eg på om 14:30 er for overføring frå anna bank, og at internoverføring går til 8-10-tida på kvelden. Du kan ta kontakt med banken om du er usikker, men overfør dei heller for tidleg.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...